- 10 Ocak 2025
- 195
- 44
- 13
- 33
- Konu Sahibi kubradididi
-
Haklısınız kırıldıysam kırıldığımı belli etmem gerekiyor ama bedel ödetmeye kalkarsam o daha büyük cezalar keser bana çünkü daha önce yaptı beni babamın evine gönderdi uzaklaştırma aldı banaO zaman bu durum biraz sizin sinir cizmenizle, tepkilerinizle sekillenebilecek bir durum da olabilir. Insanlar en yakinimizda olsa bazi davranislari icin bedel odemeli bence. Ki bi dahaki sefere basina geleceklerden korksun. Burada demiyorum tabi kavga edin falan gibi algilanmasin. Sadece bi durusumuz vardir hani belli sinirlar asilinca o kisiye tavir takinir ve hatasini hissettiririz o tavir tamamen kisiye ozeldir tabi. Iste o gerekli diye dusunuyorum. Mesela bu tavir benim icin karsimdakini tamamen gormezden gelmektir, kendinide yirtsa o kisi o an yok olur benim icin ve hata telafi edilene kadar (ki buda kolay olmaz) hayatimi yalniz yasiyor gibi surdururum. Ornek veriyorum yani. Bedel odetilmeli.
İlaç değil vitamin takviye yaniGenel olarak memnuniyetsiz biri misiniz bilemem ama diyetisyeninizi değiştirmeniz bence isabetli olmuş.
Çünkü diyetisyenlerin ilaç yazma/tavsiye etme yetkisi yok.
Vitamin eksikliğiniz varsa bu ilaçları size dahiliye doktoru yazabilir.
Firmalarla işbirliği hissine kapıldım açıkçası.
Bunlar ilaç değil bu yüzden yazabilir vitamin gıda takviyesi üstünde de yazıyor ilaç değildir diye ki bazı vitaminler gerçekten çok iyi. Kiloya kabızlığa iyi geliyorGenel olarak memnuniyetsiz biri misiniz bilemem ama diyetisyeninizi değiştirmeniz bence isabetli olmuş.
Çünkü diyetisyenlerin ilaç yazma/tavsiye etme yetkisi yok.
Vitamin eksikliğiniz varsa bu ilaçları size dahiliye doktoru yazabilir.
Firmalarla işbirliği hissine kapıldım açıkçası.
Su durumda sorgulamaniz gereken asil sey gercekten kendiniz misiniz? Baba evine yollama olayi cok asagilayici, degersizlestiren ve saygisizca hice sayan bir davranis. O kismi soylediysenizde kacirmisim cocugunuz var miydi? Eger cocuk da yoksa bence kendinizi bu evlilige asla mahkum hissetmeyin ve bir seylere farkli açılardanda bakin derim.Haklısınız kırıldıysam kırıldığımı belli etmem gerekiyor ama bedel ödetmeye kalkarsam o daha büyük cezalar keser bana çünkü daha önce yaptı beni babamın evine gönderdi uzaklaştırma aldı bana
Ya eşim sadece sinirliyken böyle şeyler yapıyor babaevine göndermekte şu şekilde oldu kavga ettik S***** G** (Defol) dedi yine her zamanki gibi sinirlendi bende gurur yaptım gittim o da geri dönmemi istemedi,.. hayatımda hiç şehirler arası yolculuk yapmamıştım işte o zaman yaptım dokuz saatlik yol gitmiştim kendi aracımla tek başıma çok korktum kazada oldu arabanın camına kuş çarptı vs belki de Ölmemi istedi bu yüzden müsaade etti gitme demesini isterdim baba evine dönmek için bu arada babam vefat etti babayı evi derken babamın yaşadığı ev den bahsediyorum yani bize ait olan ev boş ev Yine de utandım sülalemden vs tabi hoş olmuyor Anadolu’da güzel karşılanmıyor böyle şeylerSu durumda sorgulamaniz gereken asil sey gercekten kendiniz misiniz? Baba evine yollama olayi cok asagilayici, degersizlestiren ve saygisizca hice sayan bir davranis. O kismi soylediysenizde kacirmisim cocugunuz var miydi? Eger cocuk da yoksa bence kendinizi bu evlilige asla mahkum hissetmeyin ve bir seylere farkli açılardanda bakin derim.
Anladim yani siz tartisirken gittiniz oda dur demedi. Bosverin eli, sulaleyi kime ne? Yani tabiki herkesin tolere esigi farklidir, onceligi farklidir. Ama istemediginiz seylerde o beni pisman eder diyerek gerivites yaparsaniz sayginliginizi da yitirirsiniz. Hani ben soyle dusunuyorum: ne gereksiz yere ufak tefek seyden kavga edelim, o sacmalasa da ben uzatmam kendimi yormam, ne de ciddi konularda tartisiyorsakta birbirimizi kiralim. Ha oldu bir tartisma cikti diyelim kacinilmaz olarak o zamanda bir saygisizlik yaparsa bedelini odetirim. Bu bedel beni tamamen kaybetmesine kadar gider. Gittigi yere kadar yani. Illaki.karsilik verecek oda soguk yapacak falan ama isler iyice sinirlara gelincede beni kaybetmekten korkmuyorsa, hem saygisizlik edip.hemde beni terbiye edercesine tavirlar sergiliyorsa inceldigi yerden kopsun diye dusunurum. Yoksa.boyle ömurmu gecer. Ota boka kufur edecek, tartismaya gelince dinlemeyecek sonra birde tavir alinca sizi terbiye edecek kendince. Mali degilsiniz kimsenin, kimsenin kisisel goruslerine gore sekillenecekte degilsiniz. Yanlisiniz varsa tabiki duzeltin. Ama eger ortada sadece adamin egosu icin sizi egip bukmesi durumu varsa.emin olun kimse buna degmez, cunku bizlerde biz olarak degerliyiz.Ya eşim sadece sinirliyken böyle şeyler yapıyor babaevine göndermekte şu şekilde oldu kavga ettik S*** G (Defol) dedi yine her zamanki gibi sinirlendi bende gurur yaptım gittim o da geri dönmemi istemedi,.. hayatımda hiç şehirler arası yolculuk yapmamıştım işte o zaman yaptım dokuz saatlik yol gitmiştim kendi aracımla tek başıma çok korktum kazada oldu arabanın camına kuş çarptı vs belki de Ölmemi istedi bu yüzden müsaade etti gitme demesini isterdim baba evine dönmek için bu arada babam vefat etti babayı evi derken babamın yaşadığı ev den bahsediyorum yani bize ait olan ev boş ev Yine de utandım sülalemden vs tabi hoş olmuyor Anadolu’da güzel karşılanmıyor böyle şeyler
Ya biliyor musunuz kendime olan özgüvenim sarsıldı hani şu kadın programları oluyor ya onlar gibi hissediyorum halbuki alakası bile yok ama kavgalarımız berbat işte soyledigim gibi peki sizce nasıl davransam mesela yarın nasıl davransam muhtemelen uzun açıklamalı bir mesaj atacak aslında ben seni şöyle önemsiyorum böyle önemsiyorum tabii ki de önemsiyorum beni önemsediğini biliyorum buna eminim görüyorum benim için her şeyi yapmaya çalışıyor Ama böyle kavgalar olunca olmuyor tabii ki normalde çok iyi bir insan bunu her zaman söylüyorum ama galiba biraz arpasını bol veriyorum fazla söylüyorum … sizce mesela yarın nasıl davransamAnladim yani siz tartisirken gittiniz oda dur demedi. Bosverin eli, sulaleyi kime ne? Yani tabiki herkesin tolere esigi farklidir, onceligi farklidir. Ama istemediginiz seylerde o beni pisman eder diyerek gerivites yaparsaniz sayginliginizi da yitirirsiniz. Hani ben soyle dusunuyorum: ne gereksiz yere ufak tefek seyden kavga edelim, o sacmalasa da ben uzatmam kendimi yormam, ne de ciddi konularda tartisiyorsakta birbirimizi kiralim. Ha oldu bir tartisma cikti diyelim kacinilmaz olarak o zamanda bir saygisizlik yaparsa bedelini odetirim. Bu bedel beni tamamen kaybetmesine kadar gider. Gittigi yere kadar yani. Illaki.karsilik verecek oda soguk yapacak falan ama isler iyice sinirlara gelincede beni kaybetmekten korkmuyorsa, hem saygisizlik edip.hemde beni terbiye edercesine tavirlar sergiliyorsa inceldigi yerden kopsun diye dusunurum. Yoksa.boyle ömurmu gecer. Ota boka kufur edecek, tartismaya gelince dinlemeyecek sonra birde tavir alinca sizi terbiye edecek kendince. Mali degilsiniz kimsenin, kimsenin kisisel goruslerine gore sekillenecekte degilsiniz. Yanlisiniz varsa tabiki duzeltin. Ama eger ortada sadece adamin egosu icin sizi egip bukmesi durumu varsa.emin olun kimse buna degmez, cunku bizlerde biz olarak degerliyiz.
Bence onun babasiyla ilgili otoriteyle ilgili sorunlar var. Ya babasi cok pasifti ya da babasi annesine boyle davraniyordu. Ne anlattiginizi anladim yani tek sorun aslinda sinirlenince dilinin ayarinin olmamasi. Ben olsam ne yapardim? Boyleleri pasif agresiflikten anliyor bence. Yani tartisinca is onlarin istedigi gibi sekillenir asla kabul ettiremezsiniz. Tripli, sessiz prenses olup kivrandirmak lazim. Hani mesaj atar seviyorum barisalim der agzinizdan lafi cimbizla alsin, tamam der gecersiniz mesela. Bir seylerin her seferinde kalici olarka degistigine sahit olmali. Adama "sen benimsin ayagini denk al" hissiyati verin ama sozlerinizle degil tavirlarinizla. Cunku evliliginizi bu sartlarda surdurmek.istiyorsaniz maalesef taraflardan birisi bunu mutlaka yapacak ve eger siz bunu yapmazsaniz o size yapacak gibi duruyor.Ya biliyor musunuz kendime olan özgüvenim sarsıldı hani şu kadın programları oluyor ya onlar gibi hissediyorum halbuki alakası bile yok ama kavgalarımız berbat işte soyledigim gibi peki sizce nasıl davransam mesela yarın nasıl davransam muhtemelen uzun açıklamalı bir mesaj atacak aslında ben seni şöyle önemsiyorum böyle önemsiyorum tabii ki de önemsiyorum beni önemsediğini biliyorum buna eminim görüyorum benim için her şeyi yapmaya çalışıyor Ama böyle kavgalar olunca olmuyor tabii ki normalde çok iyi bir insan bunu her zaman söylüyorum ama galiba biraz arpasını bol veriyorum fazla söylüyorum … sizce mesela yarın nasıl davransam
Memnunyetsizlik değil biraz kaprislisin okadar. Kırıldıysam ve eşim eğer sinirli değilse açıklarm kendimi öfkeliyse susar 1-2 gün sonrq konuşurum.eşlerinize Kırıldığnızda kızdığın da ya da haklı olduğunuzu düşündüğünüzde tepki mi gösterirsiniz kendinizi açıklamaya mı çalışırsınız yoksa susup kenara mı çekilirsiniz?
Ben kırıldığımda açıklamak durumunda kalıyorum ve bu durumdan çok yoruldum evet açıkladığımda anlıyor ama ben sürekli olarak kendimi açıklamaktan çok yoruldum. Mesela bugün diyetisyenle ilgili bir problem yaşadım bana 12 adet vitamin verdi ve bu vitaminler benim midemi çok bulandırdı kustum diyetisyen değiştireceğim dedim daha önce evet dört tane diyetisyene gittim ve başarılı olamadı uyum sağlayamadım vs bu diyetisyenle iyi gidiyordu fakat 12 tane vitamin vermesi bana garip geldi ve vitaminlerin hepsi aynı firmadan firmayla anlaşmalı olduğunu düşündüm ve zor bir gece geçirdim açıkçası içtiğimde ne yapabilirim üstüste yolunda gitmiyorsa bir şeyler evet haklı dört tane diyetisyene gittim ama bir türlü uyum sağlayamadım en çok uyum sağladığım buydu ama verdiği fazla vitamin kafamı karıştırdı zaten dişçimi de değiştirdiğimi kuaförümü de değiştirdiğimi hiç kimseden memnun kalmadığımı söyledi ve bunu sürekli söylüyor fakat eğer memnun kalmıyorsam böyle bi hakkım memnun kalmama hakkım yok mudur? Yani acaba ben kimseden memnun kalmayan berbat bir insan mıyım diye düşünüyorum bazen ve herkesi memnun etme çabası oluşmaya başladı artık ben de mesela kuaför saçımı kötü yaptığında çok güzel olmuş elinize sağlık demek zorunda kalıyorum ya bilmiyorum ben mi garibim belki de ben de bir anormallik vardır ama gerçekten memnun kalmadığımdan memnun kalmadığımı söyleyip i değiştiriyorum hizmet aldığım herhangi bir kurumu bu anormal bir durum mu arkadaşlar sizler memnun kalıyor musunuz yaptırdığınız her işlemden mesela kendimi sorgular oldum..
Evet ya kaprisliyim galiba iltifat gibi oldu teşekkür ederim iyi bir şey duymak güzel bir duygu iyi ki varsınız kadınlarMemnunyetsizlik değil biraz kaprislisin okadar. Kırıldıysam ve eşim eğer sinirli değilse açıklarm kendimi öfkeliyse susar 1-2 gün sonrq konuşurum.
Diyetisyen olayı bende de var herkes o konuda başarılı değil. 12 adet takviye tabiki mideni bulandırır , B12 , D vitamin ve omega 3 , magnezyum alman yeterli 12 adet vitamin neyin nesi bende anlam veremedim. Hepsi etkileşim yapabilir saçma geldi bana. Bu vitaminler zaten güçten düşmemek için veriliyor .. ayrıca zayıflamak istiyosan kafada bitireceksin almayacaksın eve abur cubur mesela bazı sınırlar çekmelisin.
Pasif agresif prenses… evet ya belki de olması gereken bu sınır koymak kaçta etmedenBence onun babasiyla ilgili otoriteyle ilgili sorunlar var. Ya babasi cok pasifti ya da babasi annesine boyle davraniyordu. Ne anlattiginizi anladim yani tek sorun aslinda sinirlenince dilinin ayarinin olmamasi. Ben olsam ne yapardim? Boyleleri pasif agresiflikten anliyor bence. Yani tartisinca is onlarin istedigi gibi sekillenir asla kabul ettiremezsiniz. Tripli, sessiz prenses olup kivrandirmak lazim. Hani mesaj atar seviyorum barisalim der agzinizdan lafi cimbizla alsin, tamam der gecersiniz mesela. Bir seylerin her seferinde kalici olarka degistigine sahit olmali. Adama "sen benimsin ayagini denk al" hissiyati verin ama sozlerinizle degil tavirlarinizla. Cunku evliliginizi bu sartlarda surdurmek.istiyorsaniz maalesef taraflardan birisi bunu mutlaka yapacak ve eger siz bunu yapmazsaniz o size yapacak gibi duruyor.
eşlerinize Kırıldığnızda kızdığın da ya da haklı olduğunuzu düşündüğünüzde tepki mi gösterirsiniz kendinizi açıklamaya mı çalışırsınız yoksa susup kenara mı çekilirsiniz?
Ben kırıldığımda açıklamak durumunda kalıyorum ve bu durumdan çok yoruldum evet açıkladığımda anlıyor ama ben sürekli olarak kendimi açıklamaktan çok yoruldum. Mesela bugün diyetisyenle ilgili bir problem yaşadım bana 12 adet vitamin verdi ve bu vitaminler benim midemi çok bulandırdı kustum diyetisyen değiştireceğim dedim daha önce evet dört tane diyetisyene gittim ve başarılı olamadı uyum sağlayamadım vs bu diyetisyenle iyi gidiyordu fakat 12 tane vitamin vermesi bana garip geldi ve vitaminlerin hepsi aynı firmadan firmayla anlaşmalı olduğunu düşündüm ve zor bir gece geçirdim açıkçası içtiğimde ne yapabilirim üstüste yolunda gitmiyorsa bir şeyler evet haklı dört tane diyetisyene gittim ama bir türlü uyum sağlayamadım en çok uyum sağladığım buydu ama verdiği fazla vitamin kafamı karıştırdı zaten dişçimi de değiştirdiğimi kuaförümü de değiştirdiğimi hiç kimseden memnun kalmadığımı söyledi ve bunu sürekli söylüyor fakat eğer memnun kalmıyorsam böyle bi hakkım memnun kalmama hakkım yok mudur? Yani acaba ben kimseden memnun kalmayan berbat bir insan mıyım diye düşünüyorum bazen ve herkesi memnun etme çabası oluşmaya başladı artık ben de mesela kuaför saçımı kötü yaptığında çok güzel olmuş elinize sağlık demek zorunda kalıyorum ya bilmiyorum ben mi garibim belki de ben de bir anormallik vardır ama gerçekten memnun kalmadığımdan memnun kalmadığımı
Kız allah seniEvet ya kaprisliyim galiba iltifat gibi oldu teşekkür ederim iyi bir şey duymak güzel bir duygu iyi ki varsınız kadınlar
Evet cunku bu tarz erkekler sozlu iletisim becerisinden yoksundur. Baskinlik kurmak icin tartisirlar yani kim hakli onemsemezler. Kisaca ne derseniz diyin nato kafa nato mermer. O yuzden gizli gucunuzu kullanin. Size ihtiyaci oldugunu her firsatta hissetmesine sebep olun. Zayif hissetsin. Bunlari yazarken vicdanen hic rahat degilim ama ayrilmak istemediginiz icin soyluyorum. Aksi halde ayrilin derdim direk.Pasif agresif prenses… evet ya belki de olması gereken bu sınır koymak kaçta etmeden
Evet kesinlikle ama kesinlikle nasıl bu kadar iyi biliyorsunuzkendimi anlatmama fırsat olmuyor diyorum ki bir dinler misin bak aslında ben o diyetisyenle anlaşamadığı için değil vitaminle ilgili demek istiyorum dinler misin konuşabilir miyim dememe kalmadan kes beni dinle konu kapandı söyledik konuştuk kapandı konu diyor yani ben kendimi kötü biri olarak hissediyorum eksik hissediyorum her zaman hatalı biriymişim gibi hissediyorum… bana ihtiyacı olmadığını düşündürüyor ama nasıl öyle hissettireceğim ki benle boşanmaya dünden razı adam kavga ederkenEvet cunku bu tarz erkekler sozlu iletisim becerisinden yoksundur. Baskinlik kurmak icin tartisirlar yani kim hakli onemsemezler. Kisaca ne derseniz diyin nato kafa nato mermer. O yuzden gizli gucunuzu kullanin. Size ihtiyaci oldugunu her firsatta hissetmesine sebep olun. Zayif hissetsin. Bunlari yazarken vicdanen hic rahat degilim ama ayrilmak istemediginiz icin soyluyorum. Aksi halde ayrilin derdim direk.
Dedigim gibi sozlu iletisim ile, tartisma ile bir sey elde edemezsiniz. Oncelikle sikayet etmeyin, kendiniz karar verin bu boyle olacak diyin. Mesela bu diyetisyen konusu diyelim. Bu tartisma yerine, bu konuda tartismak yerine direk olarak " bu bu sebeplerden oturu zarar goruyorum, diyetisyeni degistirdim haberin olsun" diyin ve kenara cekilin. Sonrasi icin hic bir aciklama, tartisma icine girmeyin. O sizi sizden iyi tanidigini falan saniyordur, oyle iddia eder, aslinda korktugu sey sizi yonetememek. Bir noktada ikinizin bir ekip oldugunuzu anlamasi lazim, bunun icinde sizden akilli ve ustun oldugu fikrinden vazgecmesi lazim. Burada da is size dusuyor. Hayatinizi onunla beraberkende yalniz ve mantikli bir kadin nasil yasarsa oyle yasayin. Kendi isinizi kendiniz halledin, maddi manevi guclenin, onun genel hayattaki tavri ne ise ayna gibi olun ve asla sozlu tartismaya girmeyin. Evet yorucu olur ama ayrilmak istemiyorsaniz baska turlu huzur bulamazsiniz. Sozlu olarak yapabileceginiz tek sey onun sizi yargiladigi durumlari ve tepkilerini aklinizda tutup, sabirla bekleyip ayda yilda bir gun oda ayni hataya, duruma dustugunde bire bir saniyelik olarak onun tepkisini verip geri cekilmek olsun. Benim etrafimdaki narsist davranislari olan kisilerden edindigim tecrubeler bu yonde. Umarim faydali olur.Evet kesinlikle ama kesinlikle nasıl bu kadar iyi biliyorsunuzkendimi anlatmama fırsat olmuyor diyorum ki bir dinler misin bak aslında ben o diyetisyenle anlaşamadığı için değil vitaminle ilgili demek istiyorum dinler misin konuşabilir miyim dememe kalmadan kes beni dinle konu kapandı söyledik konuştuk kapandı konu diyor yani ben kendimi kötü biri olarak hissediyorum eksik hissediyorum her zaman hatalı biriymişim gibi hissediyorum… bana ihtiyacı olmadığını düşündürüyor ama nasıl öyle hissettireceğim ki benle boşanmaya dünden razı adam kavga ederken
Yani mesela şöyle mi diyelim ki o aynı durumu yaşadı biriyle anlaşamadı vesaire “hayatım sende kimseyle anlaşamıyorsun” diyip susmak gibi mi?Dedigim gibi sozlu iletisim ile, tartisma ile bir sey elde edemezsiniz. Oncelikle sikayet etmeyin, kendiniz karar verin bu boyle olacak diyin. Mesela bu diyetisyen konusu diyelim. Bu tartisma yerine, bu konuda tartismak yerine direk olarak " bu bu sebeplerden oturu zarar goruyorum, diyetisyeni degistirdim haberin olsun" diyin ve kenara cekilin. Sonrasi icin hic bir aciklama, tartisma icine girmeyin. O sizi sizden iyi tanidigini falan saniyordur, oyle iddia eder, aslinda korktugu sey sizi yonetememek. Bir noktada ikinizin bir ekip oldugunuzu anlamasi lazim, bunun icinde sizden akilli ve ustun oldugu fikrinden vazgecmesi lazim. Burada da is size dusuyor. Hayatinizi onunla beraberkende yalniz ve mantikli bir kadin nasil yasarsa oyle yasayin. Kendi isinizi kendiniz halledin, maddi manevi guclenin, onun genel hayattaki tavri ne ise ayna gibi olun ve asla sozlu tartismaya girmeyin. Evet yorucu olur ama ayrilmak istemiyorsaniz baska turlu huzur bulamazsiniz. Sozlu olarak yapabileceginiz tek sey onun sizi yargiladigi durumlari ve tepkilerini aklinizda tutup, sabirla bekleyip ayda yilda bir gun oda ayni hataya, duruma dustugunde bire bir saniyelik olarak onun tepkisini verip geri cekilmek olsun. Benim etrafimdaki narsist davranislari olan kisilerden edindigim tecrubeler bu yonde. Umarim faydali olur.
Hayir. Ee sende kimseyi begenmiyorsun gibi daha sert bir uslup. Tipki onun uslubu gibi. Tabi normalde sakin olmaniz lazim. Sadece o anlarda bir anlik bir cikis ve sonra yine sakinlik.Yani mesela şöyle mi diyelim ki o aynı durumu yaşadı biriyle anlaşamadı vesaire “hayatım sende konseyle anlaşamıyorsun” diyip susmak gibi mi?
Ben onu söylersem elli bin küfür engel eziyet eder bana bir de öyle sert söylersem kıyameti koparırHayir. Ee sende kimseyi begenmiyorsun gibi daha sert bir uslup. Tipki onun uslubu gibi. Tabi normalde sakin olmaniz lazim. Sadece o anlarda bir anlik bir cikis ve sonra yine sakinlik.
Oyle davrandigi zaman ona orada degilmis gibi davranin. Yani orada konusan bir adam yokmus gibi. Siz yalnizmissiniz gibi. Siddet uygular mi?Ben onu söylersem elli bin küfür engel eziyet eder bana bir de öyle sert söylersem kıyameti koparır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?