Dedigim gibi sozlu iletisim ile, tartisma ile bir sey elde edemezsiniz. Oncelikle sikayet etmeyin, kendiniz karar verin bu boyle olacak diyin. Mesela bu diyetisyen konusu diyelim. Bu tartisma yerine, bu konuda tartismak yerine direk olarak " bu bu sebeplerden oturu zarar goruyorum, diyetisyeni degistirdim haberin olsun" diyin ve kenara cekilin. Sonrasi icin hic bir aciklama, tartisma icine girmeyin. O sizi sizden iyi tanidigini falan saniyordur, oyle iddia eder, aslinda korktugu sey sizi yonetememek. Bir noktada ikinizin bir ekip oldugunuzu anlamasi lazim, bunun icinde sizden akilli ve ustun oldugu fikrinden vazgecmesi lazim. Burada da is size dusuyor. Hayatinizi onunla beraberkende yalniz ve mantikli bir kadin nasil yasarsa oyle yasayin. Kendi isinizi kendiniz halledin, maddi manevi guclenin, onun genel hayattaki tavri ne ise ayna gibi olun ve asla sozlu tartismaya girmeyin. Evet yorucu olur ama ayrilmak istemiyorsaniz baska turlu huzur bulamazsiniz. Sozlu olarak yapabileceginiz tek sey onun sizi yargiladigi durumlari ve tepkilerini aklinizda tutup, sabirla bekleyip ayda yilda bir gun oda ayni hataya, duruma dustugunde bire bir saniyelik olarak onun tepkisini verip geri cekilmek olsun. Benim etrafimdaki narsist davranislari olan kisilerden edindigim tecrubeler bu yonde. Umarim faydali olur.