Eşim...Kafam çok karışık

bu olanlara biraz falza anlam yukluyorum diye dusunuyorsunuz sanırım dimi ?

bir kısımda doktor acıklasın bu durumu ona ve kapatın bu mevzuyu dıyor

acıkcası doktor bana 1 sene dedı ben esıme o sureyı daha uzun soyledim yalan söyledim ben hazır değilken toplumsal baskıdan kendımı yenıden bır tedvaı ıcınde bulmak ıstemedıgımden garantıye almak ıstedım kendımı :(

ve doktorla konustuk doktora esım benı sucluyor dedım oda hayır sen elınden gelenı yaptın senın mudahale edemeyecegın bıseydı bu dedı esimde bunu duydu

çok kızgınım çok öfkeliyim

Eşinin senin üzerine bu kadar gelmesinin bir sebebi olmalı.
Neden geçmişini ve çektiklerinin bile bile kaybettiğiniz bir bebek için seni üzüyor düşündürücü.
Senin fazla anlam yüklediğin doğr çünkü senin acı deneyimlerin var ve hepsi hafızanda .Bu yaşadıklarınla birlikte onlar da hortladı
geçmişinle bugün yaşadıkların karıştı.Sen daha derin acı yaşadın,bıkkınlık yaşadın.Zo rtecrübeler tabi bir kadın için.
Ama geçmişine eşin ortak değil,yanında değildi ve ne yaşadığını bilemez.Anlamasını da bekleme.
Eşin senden bir evlat sahibi olmayı gurur meselesi mi yaptı takıntı mı yaptı bilmiyorum ama birşey var kesinlikle.
Acele etmeyin hiçbirşey için çünkü evliliğinizde daha oturacak noktalar var.
Kimsenin baskısıile bebek sahibi olunmaz.Önce sen hazır olacaksın.Bunun için de senin de biraz toparlanmaya ihtiyacın var.
Eşine karşı bir savunman bir gizli duvarın var gibi.
Bu senin imtihanın derken bile geçmişin alıp gelip onun yüzüne vurmuşsun.
Bu şekilde kısır döngüde yuarlanıp gidersiniz.
Sünger çekeceksin bazı şeylere.Açıkcası 2. evliliği yapmak için biraz daha zaman vermeliymişsin gibi düşünüyorum canım darılmazsın umarım ama
zamana ihtiyacın olduğu kanaatindeyim.

cnm benım çok uzuldum çunku ben yasadıklarını bılmıyordum o dönem aranızda degıldım bılıyosun.fakat bu kadar sorun yasadıktan sonra esının hala senı suçlaması ne ALLAH aşkına....terbıyesız....zaten hamılelıkte bebeğini kaybetmenın verdıgı acıyı yasadın sen.eşin senden çokmu yasadı sankı.sen taşıdın onu be eşinın tavrı nıye
soruna gelecek olursak tabıkı boşanmayı duşunmemelısın.ama zaten yasın genç bence bebek konusunu epey bı sure ertelemelısın.ustelık daha fazla oturmuş olur bazı şeyler.acele etme derım.ınsanların turlu turlu huyu çıkıyor malesef göruyoruz.eşinde senı anlasın bune ya hep çoçuk hep çoçuk.tabı hersey babaya kolay tum zorlukları anne cekıyo.aman dıyım acele etme ettırme

donuk pudra ve elmayra size katılıyorum
nevşah fidan diye bir kadın var
doğru nefes almayı öğretiyormuş daha önce egeye hamile kaldığım tedavide aylarca yoga akupunktur noral teraip gormus cok ıyı gelmıstı bana psikolojik destekten zıyada acaba bunumu yapmalıyım
cok cabuk sallantıya kapılıyorum farkındayım

Sen cok güclü bir kadınsın. İcindeki gücü sakladığın yerden cıkarabilirsen yine etrafına güneş olursun eminim.

EMDR terapi diye bişi var, ben boşandığımda bir süre gitmiştim cok iyi gelmişti. Onu arastır bakalım sana da iyi gelebilir.

Eşinin senin üzerine bu kadar gelmesinin bir sebebi olmalı.
Neden geçmişini ve çektiklerinin bile bile kaybettiğiniz bir bebek için seni üzüyor düşündürücü.
Senin fazla anlam yüklediğin doğr çünkü senin acı deneyimlerin var ve hepsi hafızanda .Bu yaşadıklarınla birlikte onlar da hortladı
geçmişinle bugün yaşadıkların karıştı.Sen daha derin acı yaşadın,bıkkınlık yaşadın.Zo rtecrübeler tabi bir kadın için.
Ama geçmişine eşin ortak değil,yanında değildi ve ne yaşadığını bilemez.Anlamasını da bekleme.
Eşin senden bir evlat sahibi olmayı gurur meselesi mi yaptı takıntı mı yaptı bilmiyorum ama birşey var kesinlikle.
Acele etmeyin hiçbirşey için çünkü evliliğinizde daha oturacak noktalar var.
Kimsenin baskısıile bebek sahibi olunmaz.Önce sen hazır olacaksın.Bunun için de senin de biraz toparlanmaya ihtiyacın var.
Eşine karşı bir savunman bir gizli duvarın var gibi.
Bu senin imtihanın derken bile geçmişin alıp gelip onun yüzüne vurmuşsun.
Bu şekilde kısır döngüde yuarlanıp gidersiniz.
Sünger çekeceksin bazı şeylere.Açıkcası 2. evliliği yapmak için biraz daha zaman vermeliymişsin gibi düşünüyorum canım darılmazsın umarım ama
zamana ihtiyacın olduğu kanaatindeyim.
ben o sozu ona gerceken haklı bır denenden dolayı soyledım kardesı ve benı bır haylı uzmuslerdı suanda yazıp uzatmak ıstemıyorum yoksa durup dururken bu sozler karsısında bu kadar seyı buyuk konuscak kadar yureklı bır adam hungur hungur aglarmı
utandıgı ıcın agladı zaten
yazdıkların cok guzel tesekkır ederım yazamadıgım ıfade edemedıgım seylerı yazmıssın
2.5 sene sonra evlendım sanırım mesela bır bu kadar daha bekar kalsaydım evlenmezdım zaten oglumda 4 yasında kabul edemezdı gec kalmamak ıcın evlendım asık oldum oglum ıcın bır yuvamız olsun dıye evlenmıstım ben o nunla

cnm benım çok uzuldum çunku ben yasadıklarını bılmıyordum o dönem aranızda degıldım bılıyosun.fakat bu kadar sorun yasadıktan sonra esının hala senı suçlaması ne ALLAH aşkına....terbıyesız....zaten hamılelıkte bebeğini kaybetmenın verdıgı acıyı yasadın sen.eşin senden çokmu yasadı sankı.sen taşıdın onu be eşinın tavrı nıye
soruna gelecek olursak tabıkı boşanmayı duşunmemelısın.ama zaten yasın genç bence bebek konusunu epey bı sure ertelemelısın.ustelık daha fazla oturmuş olur bazı şeyler.acele etme derım.ınsanların turlu turlu huyu çıkıyor malesef göruyoruz.eşinde senı anlasın bune ya hep çoçuk hep çoçuk.tabı hersey babaya kolay tum zorlukları anne cekıyo.aman dıyım acele etme ettırme

aslında durup durup o bebek senın yuzunden gitti demiyor hatat böyle dese onu camdan asagı atarım
konu tamamen onun acelesı soruları koca karı gıbı bana sen cocuk doguramıyormusun dıyor ? yok canım doguramıyorum sen dogur dıyemıyorum tabı koca karı
yaşanılanları unuttu , çektiğim sıkıntıları unuttu
birilerinin ona baskı yaptıgını dusunuyorum belkı acık acık belkı degıl
aılesıde olabilir veya arkadaslarıda
sinir o luyorum
ben egeyi tam zamanında dogurdum ayrılsakta bosansakta ben egeden hıc hıc pısman olmadım cunku ıstedıgım zamanda hamıle kalmıs onu dogurmustum baskasının ıstedgıı bır zaman dılımınde degıl
alcak ya

cute aslında eşine haksızlık olacağını düşünmesem 2. çocuk yapma diyeceğim.çünkü 2. çocuktan sonra hayatınızın çok iyi olacağını düşünmüyorum.kocanın kendi çocuğuna davranışını hep egeyle kıyaslayacaksın çünkü:50:

cute aslında eşine haksızlık olacağını düşünmesem 2. çocuk yapma diyeceğim.çünkü 2. çocuktan sonra hayatınızın çok iyi olacağını düşünmüyorum.kocanın kendi çocuğuna davranışını hep egeyle kıyaslayacaksın çünkü:50:

Eğer ayırım olursa ben ayrılırım
egeye kıyamam asla

Eğer ayırım olursa ben ayrılırım
egeye kıyamam asla

ayırım olmasada en ufak bakışından bile nem kapacaksın.çünkü sen daha hamile kalmadan bebeğini ege ile kıyaslamaya başlamıştın:50:

ayırım olmasada en ufak bakışından bile nem kapacaksın.çünkü sen daha hamile kalmadan bebeğini ege ile kıyaslamaya başlamıştın:50:

işte bilmiyorum bütün bunlarla uğracağıma zaten nasıl oalcak olacakmı olmayacakmı belli değil
yol yakınken kaçsammı diye düşünüyorum :53:

aslında durup durup o bebek senın yuzunden gitti demiyor hatat böyle dese onu camdan asagı atarım
konu tamamen onun acelesı soruları koca karı gıbı bana sen cocuk doguramıyormusun dıyor ? yok canım doguramıyorum sen dogur dıyemıyorum tabı koca karı
yaşanılanları unuttu , çektiğim sıkıntıları unuttu
birilerinin ona baskı yaptıgını dusunuyorum belkı acık acık belkı degıl
aılesıde olabilir veya arkadaslarıda
sinir o luyorum
ben egeyi tam zamanında dogurdum ayrılsakta bosansakta ben egeden hıc hıc pısman olmadım cunku ıstedıgım zamanda hamıle kalmıs onu dogurmustum baskasının ıstedgıı bır zaman dılımınde degıl
alcak ya

Bence esin kendi kendine baski yapiyor... En yakin arkadaslarinin bebekleri olmuş onlari gordukce..kendi de bunu tatmak istiyor belli ki...

Bir bebegin nasil anne karninda büyüdüğünü nasil doğduğunu hepsini tatmak istiyor.. Şuan evlilikten çok baba olma duygusu agir basiyor bu yüzden ya olmazsa fikrine alismak kabullenmek istemiyor..

Olmazsa da olmaz ne yapalim demeye dili varmiyor çünkü çok istiyor...

Sende haklisin ama esinde hakli o da ikinizden olan bir bebeği kucagina almak istiyor..

Eşinin sana bu yaşattıklarından sonra endişe etmeni çok iyi anlıyorum,

Ya bir dahaki hamileliğimde de bana bunları yaşatırsa diye korkuyorsun kaldıramayacağını hissediyorsun haklı olarak.

Ben ilk bebeğime hamile kalıp 3 aylıkken karnımda öldüğünde benzer lafları eşimden değilde kayınvalidem ve görümcemdenden işitmiştim

Bebek karnımda öldüğü için hastaneye yatmıştım ilaç filan veriyorlardı kendi sancıyla düşsün diye, kaynanam aradı sözde geçmiş olsuna bana diyor ki ne

kaldırdın da bebek öldü:53:bebeğin ölümünden beni meshul tuttu.

sonra ardından bir daha hamile kaldım oda 1 aylıkken kendiliğinden düştü yine aynı suçlamalar neymiş benden kaynaklanıyormuş halbuki kaç tane doktora

gittim en ufak bir sağlık sorum yoktu yani.telde hamile kalıyorsun kalmasına da çocukları taşıyamıyorsun diyordu (yaşımda bayağı küçüktü )nasıl üzülürdüm
endişelenirdim ben bile bu baskılar yüzünden kendimi suçlardım acaba benim yüzümden mi diye.

3.hamileliğimde herşey çok yolunda olmasına rağmen her hafta doktora gittiğim oluyordu öyle evhamlanmıştım ki doktor bile gelme artık çocuk çok sağlıklı bir şeyi yok çok abartıyorsun diyordu,Çok şükür yavruma sağlıklı bir şekilde kavuştum .

Sana tavsiyem şimdiden bunları kafana takma ,belki diğer hamileliğin çok sorunsuz bir şekilde geçicek sen üzüldüğünle kalıcaksın bu durumda.

Daha şimdiden bunları kafana takarsan hayatın zehir olur,yazdıklarından eşinin sana çok büyük sevgisi olduğu çıkıyor her zorluğu aşarsınız birlikte inşallah.

Bence esin kendi kendine baski yapiyor... En yakin arkadaslarinin bebekleri olmuş onlari gordukce..kendi de bunu tatmak istiyor belli ki...

Bir bebegin nasil anne karninda büyüdüğünü nasil doğduğunu hepsini tatmak istiyor.. Şuan evlilikten çok baba olma duygusu agir basiyor bu yüzden ya olmazsa fikrine alismak kabullenmek istemiyor..

Olmazsa da olmaz ne yapalim demeye dili varmiyor çünkü çok istiyor...

Sende haklisin ama esinde hakli o da ikinizden olan bir bebeği kucagina almak istiyor..

senelerımı tup bebek klınıklerınde gecırdım cok terapı gordum cok aıleyle calıstım
bu kadar saplantılıb ır erkekle sohbet etmedım
hep kadınalr bu ugura saclarını supurge edıyordu

buyursun kendı yapsın madem oyle kenardan atarlanmak bır kadının ustelık sevdıgı kadının benı sevıdıgıne emınım dogurganlıgını kontrol altına almaktan soz edıyor buyursun kendı yapsın herseyı erkek olarak yapacagı tek sey bır adet sperm o kadar

arkadaslarının bebeklerı daha dogmadı hamıleleler hala ama yakında dogacaklar ısımız var benımkıyle
hayır bende uzuluyorum cunku korkuyorum benı tedırgın edıyor ben kımseye destek olacak durumda degılım ben ona anlattım gecmısı yasadıkalrımı benı nasıl yıpratır ne kadar bencıl

Merhaba Cute

uzun zamandır konuşmamıştık, konu sahibi sen olduğunu görünce okumak istedim.
Bunlar aşılmayacak çözülmeyecek mevzular değil, aranızdaki aşk sevgi devam ettiği sürece halledersiniz
Zaten sevgi denen duygunun karşılığı fedakarlık değil mi, tabi bu asla tek taraflı değil.
Şuan hissettiğin belirsizlik güvensizlik duygusu sanırım.
bu mevzunun durulmasını beklemelisin bence, alacağın karar daha sağlıklı olacaktır.
Sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelirsin inşallah.

Unutmayalım ki rabbim sevdiği kullarına dert sıkıntı verirmiş kendisine daha yakın olmaları için.
Şanslı bir insan olduğunu düşün ve bolbol dua et, asla isyan etme.
Ne gelirse Allahtan geldiğini bilerek hissederek kabul etmeliyiz çünkü.
Seçeceğimiz yolu o gösterecek bize.

o değilde bu benimde sınavım onuda atlamıyım

tam 19 yasından berı hayatımda bır cocuk sorunu Allahın gucune gıtmesın

senelerımı tup bebek klınıklerınde gecırdım cok terapı gordum cok aıleyle calıstım
bu kadar saplantılıb ır erkekle sohbet etmedım
hep kadınalr bu ugura saclarını supurge edıyordu

buyursun kendı yapsın madem oyle kenardan atarlanmak bır kadının ustelık sevdıgı kadının benı sevıdıgıne emınım dogurganlıgını kontrol altına almaktan soz edıyor buyursun kendı yapsın herseyı erkek olarak yapacagı tek sey bır adet sperm o kadar

arkadaslarının bebeklerı daha dogmadı hamıleleler hala ama yakında dogacaklar ısımız var benımkıyle
hayır bende uzuluyorum cunku korkuyorum benı tedırgın edıyor ben kımseye destek olacak durumda degılım ben ona anlattım gecmısı yasadıkalrımı benı nasıl yıpratır ne kadar bencıl

birçok erkek bencil zaten
bunu sorgulamak ancak bizleri yıpratır
kaldı ki senin herşeyini bilerek evlendi, sevdiği için evlendi,
kafasına silah dayamadılar,

Ben aslında başaracağımı düşünüyorum olumsuz düşünmüyorum fakat neden böyle bir düşünce tarzı olsunki gofretcim
Allah büyük kısır değilim Allah sadece bize bunu şuanda nasip etmedi mantık bu dogru olan bu
yüzyüze uzun uzun konusmamız gerekıyor

Bence tek bir şey sor ona. Farzet ki senin sperm kalitenin düşük olmasından zor hamile kalıyor olsaydım, sana bunun imasını bile yapsam beni affedebilir miydin? Senin erkekliğine ucundan biraz laf dokundursaydım beni affedebilir miydin? Cevabı ne olur merak ediyorum.

Sorun şu ben damızlık değilim bir çocuk daha doğuramazsam evliliğin çıkmaza sürükleneceğini düşünüyorum onun tarafından dolayı
o yüzden boşansammı diye düşnüüyorum bende canımı pazarda bulmadım bende insan evladıyım

ki bunu söylerken bile için nasıl sıkkın sonucta 2.defa ne umutlarla evlendim ve henüz evet plesanta priva benim bedenım gelişti ben cocuk doguramıyorum dıye sacma sapan butun yasantısına butun goruntusune ınsanlıgına aykırı bısey yapıyor benım eşim ya benim eşim

evlenmeden önce konuştunuz mu çocuk olayını? hemen çocuk istiyor muydu? bence ikiniz için de çok zor sana böyle baskı yaparsa zaten senin hamile kalacağın varsa stresten kalamazsın, onun da durumu zor senin oğlunu çok çok sevebilir ama asla kendi çocuğu kadar sevemez bir çocuk istemesi ve kaygılanması da çok normal. sen strese girme rahat bir hamilelelik geçireceğini hamile kalacağını düşün eşine de hak ver biraz bence aileside bıdı bıdı ediyordur bu konularda dikkatli ol.....

Ben aslında başaracağımı düşünüyorum olumsuz düşünmüyorum fakat neden böyle bir düşünce tarzı olsunki gofretcim
Allah büyük kısır değilim Allah sadece bize bunu şuanda nasip etmedi mantık bu dogru olan bu
yüzyüze uzun uzun konusmamız gerekıyor

Dertsiz dua soğuktur derler ya, ve hepimiz inan ki taşıyamayacağımızdan fazlasını yaşamıyoruz.
Benim sıkıntılarımı paylaştığım insanlar aaaa nasıl üstesinden geliyorsun diyor
Sıkıntılarını dinlediğim arkadaşlarımı da ben aynı tepkiyi veriyorum.

Her insanın gücü, altından kalkabileceği şeyler durumlar cidden farklı.
Gürültüsüz kararlı ve az konuşmayla bu durumu güzelce atlatabilirsin canım.
sevdiğin ve mutlu olduğun sürece mücadeleni bırakma

Back