Eşim...Kafam çok karışık

eşinin söylediklerini kızgınlık halinde söylemiş olmasın. hani tartışıar bağrışırız kim ne dediği belli olmaz. oda saçma birşey söyler ya. öle bir anda olmasın....

siz o bebeği istiyordunuz. eşinde sende... geçmişte yaşadığın tedavilerden olduğunu sanmıyorum. sezaryanla doğan bebeklerin kardeşleride oluyor. kaybınz o bebeğin yaşamayacağı içindi... Rabbim nasip etmemiş işte... ama bundan sonra da aynı şeyler olacak diye birşey yok.

istersen eşinle birlikte bir doktora gidin ve doktorun birde eşine anlatsın.

geçen hafta 8 haftalık hamileliğim kürtajla sonlandı... 1 tane oğlum var ve öncesinde 2 tane daha 12 haftalık kürtaj...
nedne hep benim başıma geliyor bu zorluklar diye düşünürken hastahanede tanıştığım bir bayanın hikayesinden sonra halime şükrettim...
tam 8 tane bebeği 21. haftadan sonra normal doğum yaparak ölmüş...
sana bunu neden söylüyorum bunu yaşayan tek kişi sen değilsin canım...bir süre düşünme fiziken ve ruhen kendini toparla bencede ama sonrasında yavaş yavaş düşün yani.illaki aynı şeyleri yaşayacaksın diye bişey yok Rabbim bilir...hepimizin imtihanı farklı

Senin eşin değil miydi sen hastayken pedini bile değiştiren? En kötü zamanda yanında olan. Ben eşinin böyle bir insan olduğunu düşünmüyorum. Seni suçlayacağını sanmıyorum. O seni gerçekten seviyor.
Sen biraz ön yargılı ve kalkanlı yaklaşıyorsun bu olaylara. Kimsenin suçu değil ki , her normal gebelikte olabilecek bir şey bu. Birbirinizi suçlamayı bırakın cute. Senin gibi evini ve hayatı seven birine bu yakışmadı. Nasip olursa zaten kim engelleyebilir ki?

Herkeze tek tek yazmıyayımda toplu cevap vereyim
eşim yaşadığımız şeyin ciddeyetini unuttu , ben o gün sancı cekerken salya sümük aglıyordu bana bısey olacak dıye
sımdı unuttu dedıgım gıbı ıkı yakın arkadasının cocugu oluyor bunlar oyle arkadaslarkı ılkokuldan berı ayrıca babası ben anlayamıyorum cute'dekı durumu hamıle kalıyor ee sonra demiş ? ne ayıp kac yasında ınsanlar bunu nasıl soylerler , ve bizim ufaklık usg resimlerini buluyor buda benim kardeşimdi öldümü nereye gitti diye sorular soruyor bunda bende etkılenıyorm zaten neden Allahım dıyorum
öte yandan adam benden sankı garantı ıstıyor
parayla aldıgımız seylerın bıle arıza durumu var yahu ben nasıl ona garantı vereyım

butun bu surec onun benı suclamasıyla basladı bende agladım sonra bende birikti bende onu sucladım tesaduf o kı bende onu sucladıktan sonraki gün bebek tahliye edildi bu mevzuları aramızda hıc konusmadık dun geceye kadar
bu kadar cok cocuk ıstemesını sacma buluyorum erkek olarak bu kadar buyuk konusmasınıda
herseyı cahıl buluyorum o daha agzını acarken ben oun ne soyleyecegının farkına varıyorumda sınırlerım bozuluyor kendımı bu konuda dogurganlıgım konsuunda ıkna etmek can sıkıcı

bır sıteye tüp bebek hikayemi yazacagım bugun yarın dün aksam yazacaktım fiziksel ve ruhen manen neler yasadım neler atlattım bunca konuşmadan sonra yazdınmı diyor belkide oda anlamak istiyor ama aglamaktan yazmaya fırsat bulamadım tabiki yazıyı yazmadım
belki o zaman anlar beni

Senin eşin değil miydi sen hastayken pedini bile değiştiren? En kötü zamanda yanında olan. Ben eşinin böyle bir insan olduğunu düşünmüyorum. Seni suçlayacağını sanmıyorum. O seni gerçekten seviyor.
Sen biraz ön yargılı ve kalkanlı yaklaşıyorsun bu olaylara. Kimsenin suçu değil ki , her normal gebelikte olabilecek bir şey bu. Birbirinizi suçlamayı bırakın cute. Senin gibi evini ve hayatı seven birine bu yakışmadı. Nasip olursa zaten kim engelleyebilir ki?

bende diyorum acaba korktu benden
tuvalete beraber gıdıyorduk pedımıde degıstırdı kısısel bakımlarımıda o yaptı
ve korktu
sankı hamıle degıl kesılmıs bır kurban gıbıydım :(

acaba kucukpsıının dedıgı gıbı bır doktoramı gıtmelı ben bıseylerı acıklamak bıle ıstemıyorum ne ona ne baska bırıne

Valla o cocuk istiyor olabilir ama bana göre en cok kadınlar istemeli erkekelre ne oluyorya
altı üstü vereceği sadece 1 adet sperm geri kalan hersey kadında bunu hesapsızca ıstemesı ayrı benım bu durumda nasıl sıkıntı yasadıgımı anlamaması ayrı bısey
zırt pırt kalkmamda tuvalete gırmem benım altıma surgu cekmek ıstedıler o kadarda degıl kac yasında ınsanım bezmı baglayacaktım onlar sussun dıye
orada olan seyler ıcın cok kızgınım ama bunlarıılk defa yasamadım daha oncede yasadım ıkı ayrı erkek aynı tavır
bu benı nasıl uzuyor

aslında sorun şu eşim herkeizn kolaylıkla yaptıgı seyı nasıl olurda benım yapamadıgımı merak edıyor hatta bana sende bır sorunmu var dedı
bende ona bebegın suyu bıtmıstı bılındıgı uzere belkıde bobreklerı yoktu belkıde senın genlerınden dıye onu sucluyorum cunku ben bu testlerı daha once cok defa yaptırdım kormozonlar rahımler yumırtalıklar rezer.kalitesi herseyi baktırdım
olduda onda sorun cıkarsa mesela genetık test yapılacak ona , benim var napayım cocuk cocuk dıye basına uşüşeyımmi o zamanmı anlar benim şuanda bana neler söylediğini ve karşısıdna nasıl hissettiğimi

Hamileliklerin bir kısmının senin örneğind eolduğu gibi çok çeşitli sebeplerle sonlanabileceği gerçeğini eşinin anlaması lazım sanırım.Bebeğinizin kaybu sonrası dr. unuzla beraber konuşmadınız mı?Dr'un ağzından bazı gerçekleri duyması iyi olurdu.
yetişkin bir insan neyin ne olduğunu,insanların başına herşeyin gelebileceğini bilmezi lazım.
Herkes kolaylıkla anne olmuyor ne yazık ki.keşke öyle olsa.
Ayrıca bu canlar hepsi emanet.Bir yerde kendi bedenine bile hükmedemiyor işte insan.
Bence bu hamilelik mevzusu nedeni ile birbirinizi çok hırpalamışsınız.Çok uzatıp,derin tartışmalara döndürmüşsünüz.
Gebeliğinin sonlanmasını sen de istemezdin kaldı ki çok yıprandın gerçekten.
Şimdi yapmanız gereken kendinizi biraz rahat bırakın.Daha evliliğiniz de yeni.İleride bir değil birkaç tane bile evladınız olur.
Senin de geçmişte yaşadıklarının üzerinde çok etkisi var cutemom.Ne olursa olsun bu derin yaralar arada kanıyor gibi.
Bilinçli veya bilinçsiz davranışlarına,sözlerine ve düşüncelerine hikmediyor gibi.
Daha önce de bu şekilde düşünmüştüm hakkında.Henüz yaralarını tamamen sarabilmiş ve eşine de tam güvenle bağlanabilmiş değil gibisin.
Eşin kendi kanından canında bir evlar istiyor ki bunu aranızdaki bağı güçlendirmek adına istiyor muhtemelen.
yani ortak bir evladınızla gerçek bir aile olup bütünleşeceksiniz gibi.Onun da bilinçaltında bu duygular olabilir.
Ne olursa olsun,bu süreci biraz sessizlikle,sukunetle geçirmenizde ve bu konu üzerinden birbirinizi hırpalamamanızda fayda var.

cutecim öncelikle ben eşinin yerine kendini koymanı empati yapman gerektiğini tavsiye ediyorum :6:ne kadar senin cocugunu sevsede insan ister sen istemezmiydin sıkıstırması seni yanlış ama biraz dinlendikten sonra dr giderek tedaviye başlayarak bu sorununuda çözeblirsiniz..hemen boşanmak demek sana ona yuvanıza emeğinize haksızlık :kkk:

Hamileliklerin bir kısmının senin örneğind eolduğu gibi çok çeşitli sebeplerle sonlanabileceği gerçeğini eşinin anlaması lazım sanırım.Bebeğinizin kaybu sonrası dr. unuzla beraber konuşmadınız mı?Dr'un ağzından bazı gerçekleri duyması iyi olurdu.
yetişkin bir insan neyin ne olduğunu,insanların başına herşeyin gelebileceğini bilmezi lazım.
Herkes kolaylıkla anne olmuyor ne yazık ki.keşke öyle olsa.
Ayrıca bu canlar hepsi emanet.Bir yerde kendi bedenine bile hükmedemiyor işte insan.
Bence bu hamilelik mevzusu nedeni ile birbirinizi çok hırpalamışsınız.Çok uzatıp,derin tartışmalara döndürmüşsünüz.
Gebeliğinin sonlanmasını sen de istemezdin kaldı ki çok yıprandın gerçekten.
Şimdi yapmanız gereken kendinizi biraz rahat bırakın.Daha evliliğiniz de yeni.İleride bir değil birkaç tane bile evladınız olur.
Senin de geçmişte yaşadıklarının üzerinde çok etkisi var cutemom.Ne olursa olsun bu derin yaralar arada kanıyor gibi.
Bilinçli veya bilinçsiz davranışlarına,sözlerine ve düşüncelerine hikmediyor gibi.
Daha önce de bu şekilde düşünmüştüm hakkında.Henüz yaralarını tamamen sarabilmiş ve eşine de tam güvenle bağlanabilmiş değil gibisin.
Eşin kendi kanından canında bir evlar istiyor ki bunu aranızdaki bağı güçlendirmek adına istiyor muhtemelen.
yani ortak bir evladınızla gerçek bir aile olup bütünleşeceksiniz gibi.Onun da bilinçaltında bu duygular olabilir.
Ne olursa olsun,bu süreci biraz sessizlikle,sukunetle geçirmenizde ve bu konu üzerinden birbirinizi hırpalamamanızda fayda var.
neden korkuyorum biliyormusunuz benim ilk evliliğimde problem eski eşimdeydi erkek infertilitesinin en ağır durumuydu
ben ona bir kere bile bunu yüzüne vurmadım
sorun senin değil bizim gibi kavradım en o lmadı cıkmaz yollarada girdik evlatlık alırız üzülmeyelim dedim

oysa şimdiki eşim bana ne sözleri layık görüyor
sanırım ağlıcam

Cute , tek diyeceğim korkuların ve kalkanların var. Eşin de bunu tetiklemiş. Bence aile terapistine gidin.

Çünkü sen biriktirdikçe ve iletişim koptukça ,suçlamalar arttıkça daha da çok yıpranacaksınız.

"Kun Fe Yekun" : Ol der OLur... Demek ki hayırlısı buydu sizin için.

Ayrıca ,Allah'a ben sınavımı verdim bu senin sınavındı " cümlen büyük bir cümle. Allah hepimizi her zaman sınıyor. Şuan da sınanıyorsun farkında değilsin.

Tüp bebek tedavini sen ne kadar yazsan da eşin anlayamaz. Çünkü o yoktu o günlere şahit olmadı. Yok yere geçmişi açıp dallandırma...

her kadın erkek bence anne baba olmayı ister. birbirinizi incitmeden konuşmalısınız.sende zor şeyler atlatmışsın.hamileliğin daha yeni sonlandırıldı...dinlenmen lazım.bana kalırsa bi doktora git ve eşin doktorun ağzından duysun bazı şeyleri belki senin üzerine bu kadar gelmez..sende açıklma yapmaktan yorulmazsın.ayrıca ailene terapistinede görünün ......faydalı olacaktır

Son düzenleme:
bu olanlara biraz falza anlam yukluyorum diye dusunuyorsunuz sanırım dimi ?

bir kısımda doktor acıklasın bu durumu ona ve kapatın bu mevzuyu dıyor

acıkcası doktor bana 1 sene dedı ben esıme o sureyı daha uzun soyledim yalan söyledim ben hazır değilken toplumsal baskıdan kendımı yenıden bır tedvaı ıcınde bulmak ıstemedıgımden garantıye almak ıstedım kendımı :(

ve doktorla konustuk doktora esım benı sucluyor dedım oda hayır sen elınden gelenı yaptın senın mudahale edemeyecegın bıseydı bu dedı esimde bunu duydu

çok kızgınım çok öfkeliyim

cute canımm bak eşinle bir aile terapistine gidin bu yaşadığınız şey travma yarattı sizde..
daha sonra o genetik testler ve ne gerekiliyor ise onu yapın..
ikinizinde hazır olduğu durumda bebek düşünün..
bir daha bunlar yaşancak diye bir şey yok canım..
kendini bunaltma.
eşin kötü biri değil sadece cahilce davranmış...

acıkcası doktor bana 1 sene dedı ben esıme o sureyı daha uzun soyledim yalan söyledim ben hazır değilken toplumsal baskıdan kendımı yenıden bır tedvaı ıcınde bulmak ıstemedıgımden garantıye almak ıstedım kendımı :(

ve doktorla konustuk doktora esım benı sucluyor dedım oda hayır sen elınden gelenı yaptın senın mudahale edemeyecegın bıseydı bu dedı esimde bunu duydu

Kızgınlığın sadece eşine değil ama değil mi? Herşeye.

sanırım eşin bebeğe çok anlamlar yüklemiş..kyabedince gözü birşeyi görmez olmuş.ama kabul etmeliki senlik bi durum yok..tabikide sen böyle bişey olmasını istemezdin...

Ne kadar yorum yapılsa da sanki makara başa sarılıyor gibi oluyor. :ssz:

İkinizin de hataları var.

Bir terapiste gidin . Senin korkuların ve geçmişteki yaraların hortlayıp kanatıyor daha da içini bence.

Evet herşeye Allahın gucune gıtmesın ama

Gitmez inş. Zaman zaman hepimiz isyan ediyoruz. Gelmişe geçmişe anasına danasına kocasına herşeye. Herşeyin neden bizi bulduğunu düşünüyor ve birilerini sucluyoruz. İşte bu yüzden yardım almalısın dedim cnm. Esin de isterse alsın elbette ama sen annesin,sorumlu olduğun bir evladın var, kendini iyileştir ki ona da iyi gelebilesin.

Maalesef bu korkulari bir cok kadin yasiyor ulkemizde.kadinlar sanki sadece çocuk dogurmak icin varlar...genelde erkekler çocuk icin evleniyor.cocugun olmazsa bu evlilik biter diyen erkekler var.bunun suclusu kadin mi peki...kadinin problemi var belki kendini hazir hissetmiyor.sirf erkek egosunu tatmin edicek bakin benim cocugum oluyor görün millet diyecek kadar cahil olabiliyorlar...
YAnlis anlama senin esin icin soylemedim genel konustum.cocuk icin tekrar tüp bebek tedavisi gorebilirsin istiyorsan iyi bir doktora gidin...Bence senin yüzünden dustu yok senin suçun vs diye tartismak size büyük zararlar verir. .

Tamda başlıkta yazdığın gibi senin kafan karışmış.

Aklına takılan kafanı kurcalayan şeyler var ama bunları düşünmekte haklımısn haksızmısın sende emin değilsin.

Bence al eşini doktora git. Hatta o güvendiğin ilk doktoruna.

Ve aklınıza takılan herşeyi sorun, yaşadığın o rahatsızlığın sebebini bunun eşinin iddia ettiği gibi senin ilk hamilelğinden mi, yoksa senin idda ettiğin gibi eşin yüzünden mi olduğunu öğrenin ki bence ikinizlede alakası yok bu durumun ama bunu doktor bizzat söylerse eşin seni suçlamaktan vazgeçecektir. En azından senin vicdanın rahat edecek.

Ve yeniden hamile kalman için bi engel var mı, bunu bizzat test ve kontrollerle tasdik ettirin.
Eğer herhangi bi sorun, engel yoksa ozaman normal hayatınıza devam edersiniz zamanı geldiğinde yeniden çocuk için çalışmalara başlarsınız:17:
He Allah korusun senin hamileliğin için bir engel varsa da, ''gördün, duydun'' dersin eşine. ''durum bu, benden senden bi çocuğum olsun istiyorum ama vaziyet bu. Otur düşün kararını ver, bu benim elimde olmayan bişey ve benim elimde olmayan sebeplerden dolayı benden ayrılmayı göze alıcaksan karar senin'' der çekilirsin.

Ki ben böyle bi sonuç olacağını, eşinin senden ayrılmayı düşüneceğini falan sanmıyorum da, bunlar senin varsayımların olduğundan dolayı aklında soru işaretleri ile yaşamaman için bu seçeneği öneriyorum.
''Çocuğum olacak mı olmayacakmı olmayacaksa bunun sebebi ilk hamilelğimde yaşadıklarım mı olursa olur olmazsa kocamla boşanacakmıyız''

Varsayıma dayalı yeni varsayımlar üretiyorsun. Kendini yormaktan ve evliliğini yıpratmaktan başka bişey yapmazsın bu şekilde.

Gitmez inş. Zaman zaman hepimiz isyan ediyoruz. Gelmişe geçmişe anasına danasına kocasına herşeye. Herşeyin neden bizi bulduğunu düşünüyor ve birilerini sucluyoruz. İşte bu yüzden yardım almalısın dedim cnm. Esin de isterse alsın elbette ama sen annesin,sorumlu olduğun bir evladın var, kendini iyileştir ki ona da iyi gelebilesin.
donuk pudra ve elmayra size katılıyorum
nevşah fidan diye bir kadın var
doğru nefes almayı öğretiyormuş daha önce egeye hamile kaldığım tedavide aylarca yoga akupunktur noral teraip gormus cok ıyı gelmıstı bana psikolojik destekten zıyada acaba bunumu yapmalıyım
cok cabuk sallantıya kapılıyorum farkındayım

Maalesef bu korkulari bir cok kadin yasiyor ulkemizde.kadinlar sanki sadece çocuk dogurmak icin varlar...genelde erkekler çocuk icin evleniyor.cocugun olmazsa bu evlilik biter diyen erkekler var.bunun suclusu kadin mi peki...kadinin problemi var belki kendini hazir hissetmiyor.sirf erkek egosunu tatmin edicek bakin benim cocugum oluyor görün millet diyecek kadar cahil olabiliyorlar...
YAnlis anlama senin esin icin soylemedim genel konustum.cocuk icin tekrar tüp bebek tedavisi gorebilirsin istiyorsan iyi bir doktora gidin...Bence senin yüzünden dustu yok senin suçun vs diye tartismak size büyük zararlar verir. .
keske sorun sadece hamıle kalmak olsa
suanda korunmasam hemen hamıle kalacagıma ınanıyorum ama ya sonra? işte.

bende kendime bir yol çiziyorum kendimi sıkmadan işte bu yaza genetik tahlililer yapılır sonra ben sigarayı bıraktım yürüyüş yüzme ege için neler yaptıysam yıllarca kendimi gebeliğe hazırlıyayım diyorum sonra belki rahim içine bakmaları gerekır belkide doktor komntrolunde hamile kalırım belki bebek tutunsun dıye rahıme bır cızgı atalarlar plesantada etkılenır bla bla bir sürü ğlan yapıyorum kendimi sıkmadan bu surece hazırlanırım dıye sıkmadan germeden
kaldıkı ben kendımı tanıyorum ben hemen pes etmem
ama bu sefer bak kızım dogru yoldamısın dedım kendı kendıme
bunu bende evet gecmıse baglıyorum

Back