Eşim...Kafam çok karışık

Evet doktorum,kelin merhemi olsa başına sürer derler ya,yatıyorum 14. Haftadan beri
Ilk kanamam 14. Haftada oldu,öyle böyle değil üstüm başım pede rağmen battı,adette böyle kanadığını bilmem
Plasanta ile rahim duvarı arası 6x3 cm ayrılma ve hematom yani kan birikmesi vardı
Ben yattım,dinlendim,azalıyor,kahverengi oluyor derken 10 gün sonra gene kırmızı kanama başladı ve bu da azaldı derken -ki kahverengi-pembe pıhtılar,adet gibi koyu akıntılar hep geliyordu- gene bir kanama başladı,işe başladığım ilk gündü
Artık gebelik büyümüştü,şiddetli kasılma ve ağrı da vardı
O gün hiç unutmuyorum oturup öleceğim galiba diye ağladım ağrım o kadar çoktu ki
Doktor hastaneye yatırmak istedi ama birşey yapılamayacağını bildiğimden yatmadım,kanama takibi yaptım,ağrım için ilaç aldım,düşürmeyi bekledim resmen :(
Neyse onu da atlattım bir hafta sonra gene çok şiddetli ağrılar,kasılmalar sabah,ağlıyorum ağrıdan,kıvranıyorum
Küveti doldurdum sıcak eşim tuttu da içine girdim,biraz rahatladım
Kendi kendimi aşağıdan muayene ettim bebek geliyor mu diye ki duyan arkadaşlarım çok güldü ama napıyım
Doktoruma gittim erken doğum geliyorum diyor,rahim ağzın direniyor dinlenmeye devam dedi
Bugün 20 hafta 6 günlüğüm
Erken doğumdan çok korkuyorum
Geçen gün bebek alışverişi için internetten barındım,hevesli hevesli anlattım eşime
Tamam bakarız,28. Hafta alırız deyince birden ağlamaya başladım
Benim bebeğim ölecek mi diye düşünüyorsun,gereksiz mi görüyorsun,neden herkes bana boşuna masraf yapıyor muamelesi yapıyor,neden herkes ona zaten ölecek muamelesi yapıyor,ölmeyecek benim bebeğim yaşayacak diye ağladım yazarken bile ağlıyorum
Ve korkarak da olsa başladım bebek alışverişine çünkü bu benim ve bebeğimin de hakkı değil mi
Neyse çok zor bir süreç
Ben bu şekilde bebeğini çok kaybeden de gördüm,bebek kaybedip diğer bebekleri mutlulukla kucağına alan da
Allah kimseye vermesin:14:

Yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu 5 yıl öncesine gittim...sizi o kadar iyi anlıyorum ki kızıma hamileyken 20.haftada anmiyon sıvım azalmaya başladı..doktor doktor gezdik ne yorumlar duyduk doğana kadar sağlıklı mı olacak yaşayacak mı bilemedik..bende kızıma aldığım her eşyayı düşünerek alıyordum acaba kullanmak nasip olacak mı diye..Allah'a şükür sağ salim doğdu kızım..şimdi o günleri hatırlamak bile istemiyorum inşallah sizde sağlıcakla kavuşursunuz yavrunuza..Allah yardımcınız olsun...

Esin kadini sirf cocuk dogurmaktan ibaret saniyor sanirim.
Kaldi ki yasadigin her seyi biliyor oğlunu ne zorluklarla dunyaya getirdigini vs.
Ustune onca sikinti ile bebeginizi kaybediyorsunuz.
Senin acini o da yasiyor.
Buna rağmen sana bunlari soyleyen adamin vicdanindan suphe ederim ben.
Diyelim ki olmadi ne yapacak cocuk doguramiyorsun diye seni bosayacak mi?
Zihniyete bak Allahim!

Dün akşam oturup konuştuk
Açıkcası konuşmanın daha yarısına bile gelmeden utandım
çünkü eşim bana ne demek cocuk sahibi olmayı anne ister bende isteyemezmiyim tamam senin daha önceden başına bişey gelmiş olabilir peki benim egeyi sevmemin altındadamı hiç bişey aramıyorsun herlafı didikliyorsun madem erkekler sevmez ilgilenemz bu nasıl oluyor dedi, ben o değilim bu şekilde davranamazsın bana sen dedi
benim işten arkadasım var onunda cocugunu annesi bakmıyor cocuk bakıyor oda baba değil ablamı dedi
ben sana olmazsa seninle ayrılıcam demedim olmayan bişey üzerine olumsuz yorum yaptın bende bilmiyorum dedim sende böyle söylerdin dedi orada yine bir ağız kavgasına giriştik daha önce sorunun yoktu şimdi tedavi olmam gerek diyorsun dedi dedim yahu bu tedaviden kasıt şu sigarasız dogal sağlıklı bir hayat genetik tahliller rahim filmi gerekirse histereskopi sonucta rahimde bir zedelenme varki gitti aşağı tutundu yani bu nasıl yanlış anlıyor tabi sonra susmak zorunda kaldık
dah asonra ben olsam yinede kızgın olurdum bana sanki savunacak hiç bişeyim kalmamış gibiydi acıckası anllatıkları karşısında eve gittik biz markete uğradı egeyle bana hediye almış şampuan ! Öyle işte yine aynı şeyleri söyledi sen hazır olana kadar ben sana zaten bu konuyu acmayacagım ama senin şu hemen pes etme tavrın bana dokunuyor daha önce bişey yapmışın arkanda duran olmamış , banada bu tedirginlikle geliyorsun gecmişini unut dedi
öylece kapattık konuyu

cute anladığım kadarıyla kılı kırk yarıyorsun canım
bak dün gece de anlatmış adama sana çocuğun olmazsa ayrılırız demedim diye
o da yıprandı sen de tabi en çok sen yıprandın bu belli bişey
ama maalesef erkekler böyle düşünmüyor biliyorsun
adam gerçekten egeye karşı çok şefkatli her zaman takdir ediyorum onu
maşallah..
bence sende açma bu konuyu bir daha boşver üzme kendini...

cute anladığım kadarıyla kılı kırk yarıyorsun canım
bak dün gece de anlatmış adama sana çocuğun olmazsa ayrılırız demedim diye
o da yıprandı sen de tabi en çok sen yıprandın bu belli bişey
ama maalesef erkekler böyle düşünmüyor biliyorsun
adam gerçekten egeye karşı çok şefkatli her zaman takdir ediyorum onu
maşallah..
bence sende açma bu konuyu bir daha boşver üzme kendini...

Biraz herşeyi akışına bırakmayı öğrenmem gerekiyor benimde

Yazarken bile emin değilim yazsammı yazmasammı diye ama
neyse
belki bir çok kişi biliyordur da ben yazayım 2.evliliğim ilk evliliğimden tüp bebek yöntemiyle bir oğlum var bıyolojık baba ortada yok

Eşim merhametli ve iyi biri en başından beri oğlum 14 aylıktı bizi yanlız bırakmadı beraberlığımız 3 seneyi dolduracak , evlenelide henüz 1.5 sene.

Yakın zamanda 16 haftalık gebelığım plesanta priva hayatı riskim olduğundan dolayı ve bebeğin durumuda cıkmaza girdiği için sonlandırıldı ekimin sonunda , hamileyken eşim beni bazı durumlardan dolayı çok üzdü gerçekten ondan beklemeyeceğım kadar üzüldüm ve kanamalarım başladı ve öylesine boş öylesine şişirilmiş bir konuki bu konuda hala çok kızgınım daha sonra benım 2 aya yakın yatışlarım başladı tam düzeldim dediğimiz yerde dahada kötüleştim çok çok kanamalar yaşadım bunlardada eşim sanırım annesinin etkisiyle beni sucladı işte ben yatmıyormuşum zırt pırt kalkıyormuşum bunlarda beni çok üzdü

yanlış anlamayın ben geniş bir insanım bazı şeyleri önemsemem çok affedersiniz nazlı veya kaprisli biride değilim ,cahil dedikodu yapan biride değilim eşimde değil ama biz dr gidiyoruz geliyoruz zaten kendimi yeterince eksik ve sıkıntılı hissettiğim o dönemde ama sende yatmıyorsun ama sende su ıcmıyorsun dıyerek eşim zaten bana göre kanama sebeblerini yaratmışlardı birde bunları söyleyerek beni üzdü ve her doktor dönüşü ben ağla ağla eve geldim

herneyse bebek alınmadan bir gün önce artık bir öfke krizi yaşadım bütün bu olanlardan ben değil sen suclusun senin yüzünden benim sınavım değil bu oğlumun resmini işaret ederek ben sınavımı geçtim senin yüzünden bu olanlar diye eşimi hüngür hüngür ağlattım ve benden özür diledi biliyorum oda şaşkın ilk defa yakından bir hamile ile muhattap üstelik yakın iki arkadaşının eşide hamile onlar atlaya zıplaya devam ederlerken ben saclarımı toplamak için kollarımı kaldırmam bile dehset kanamalara sebeb oldu

doktor bana plesanta priva teshisi koydu ama hangi türü bilmiyorum söylemedi plesanta rahim ağzına yapışmış yani aşağı tutunmuş , 8.5 saat suni sancıyla vakumla bebeği aldılar buraya kadar zaten forumda yazdığım seylerdi

bebek alındıktan sonra eşim bana bu defteri 30 lu yaşlarımıza kadar kapattığını söyledi benimde işime gelir açıkcacı belki o kadar sürmez ama hem evlilik için hem gecmişte tam 3 sene süren tedvailerimden sonra hayatıma herkez gibi devam etmek istiyorum

ama söyleki eşim bu şeyi yaşamamı eskiden tam 3 kere gördüğüm tüp bebek tedavisine bağlıyor , daha önce sezeryan oldupuma bağlıyor ben ise tamamen onu sucluyorum öte yandan bu Allahtan diyorum onada söylüyorum

eşim bir cocuk daha doguramazsam yıkılacağını söyledi bana hatta bana kör topal cahil insanlar giib sen cocuk doguramıyormusun dedi :26:gülsemmi ağlasammı bilemedim eşim beni anlamıyor Allahın resmen ve resmen nasip etmediği canı benim yaratmamı istiyor bende haliyle insanım geçmişte bunları yaşamış biriyim bazı şeyler eski eşimle benziyor bu tamamen yatan insanın hırplanması olarak görüyorum veya rehavet bilmiyorum

bende ya olmazsa sorusunu eşime soruyorum haliyle oda bana yıkılacağını çok üzüleceğini ama bilmiyorum dediğini duyuruyor bana yani ne yani bebek olursa devam olmazsa tamam şeklinde bir ilişkide olmak istemiyorum kendimi güvende hissedemiyorum artık , eşim ise bunu tamamen gecmişte yaşadığım evlilikten dolayı bu kadar abarttıgımı dusunuyor ne o nede ben bırbırırımızn haklı oldugu seylerı goremıyoruz

eşim oğlumu seviyor bunuda dile getiriyor her zaman benim için böyle olacak ama bir tane daha diyor zoruma gidiyor eşim gecmişte yaşadığım tedavileri çektiğim fiziksel ve manen zorlukları bilmiyor bilmiyor sanki benden mucizeler bekliyor buna onun garantisini veremem ayrıca bu çok çirkin bu şekilde bir hesabın içine girilmesi Allahın gücüne gider, bunu onada söyledim geçmişte bunca sıkıntı çekmişken terkar bunla yüzleşmek zaten beni zorluyor hani gerçekten kendimi kötü hissediyorum beni sarıp sarmalamanı bekliyorum dedim , ayrıca kendimi ezik hissediyorum

sonra eşim biraz daha yola gelmiş gibi bu konuyu ben acana kadar açmayacağını ben hazırım diyene kadar konuşulmayacağını söyledi ve asla xxx(oğlumuz) la ilgili yanlış düşüncelerinin olmadığını sadece beni pes etmeye çok yakın bulduğunu söylemiş kavga etmek küsmek istemiyorum demiş bana sonrasında daha normal davrandı ve hamileyken beni üzdüğünü kabul ettiğini söyledi ama bu işin buralara gelmesidne nasıl bir etkim olabilir diyor ben herhangi bir cevap vermedim konuyu kendısı kapattı
ama bende kapanmadı , Korkuyorum bu düşünceler bana çirkin geliyor

Lütfen yorum bekliyorum

Dün akşam bu kırmızı yerleri konuşmamışsınız. Benim en çok takıldığım noktalar bunlar. Ben hep eşitlik eşitlik derim ama hamilelik gibi vücudun envai çeşit hormon pompaladığı bir dönemde eşitlik olamaz malesef. Ben eminim o kadar hormonu bir erkeğe verseler çıldırırlar. Anlayışlı olmak yerine eşi suçlamak destek olamazken köstek olmanın anlamı nedir? Geçmişi siz karıştırıyorsanız eşiniz de karıştırmış. Yok tüp bebek tedavisi oldun ondan da yok sezeryan oldun ondan da. Onane? Onane yani ondan önce olduğun tedavilerden ya da doğumu ne şekil yapmak istediğinden. İnsan zaten kendini suçlu hisseder hastalığın olabilecek sebepleri arasında bunları görünce. Ama onun telkin edici olması lazım. Aşkım bir sürü insan sezeryanla doğum yapıyor. Artık normal doğum yapan kalmadı hepsinin mi kanaması olacak, bu bir sınav sabırla üstesinden geliriz diyeceği yerde bir yok kıpırdadın kanadı yok bilmemne? O kanı görünce bir kadın ne düşünür. Bazen reglimin ilk kanında bile bir hoş olurum ben. Çok mu meraklı olur hamile bir insan kanamaya da bilerek kıpırdasın yerinden kalksın. Eşlerin başına her şey gelir. Birbirimize hastalıkta nasıl davrandığımız çok önemli bence. Yarın öbürgün yaşlanıcaz birbirimize bakıcaz. Bu tavırlar hiç hoş değil. Evet o da evladını kaybediyor ama senin yaşadıkların sadece evlat kaybetme değil. Canından can gitmesi asla eşit değilsiniz bu noktada kusura bakmasın.

Biraz rahatladın mı bari?

Fazla mı kontrolcusunuz acaba ?

Dün akşam bu kırmızı yerleri konuşmamışsınız. Benim en çok takıldığım noktalar bunlar. Ben hep eşitlik eşitlik derim ama hamilelik gibi vücudun envai çeşit hormon pompaladığı bir dönemde eşitlik olamaz malesef. Ben eminim o kadar hormonu bir erkeğe verseler çıldırırlar. Anlayışlı olmak yerine eşi suçlamak destek olamazken köstek olmanın anlamı nedir? Geçmişi siz karıştırıyorsanız eşiniz de karıştırmış. Yok tüp bebek tedavisi oldun ondan da yok sezeryan oldun ondan da. Onane? Onane yani ondan önce olduğun tedavilerden ya da doğumu ne şekil yapmak istediğinden. İnsan zaten kendini suçlu hisseder hastalığın olabilecek sebepleri arasında bunları görünce. Ama onun telkin edici olması lazım. Aşkım bir sürü insan sezeryanla doğum yapıyor. Artık normal doğum yapan kalmadı hepsinin mi kanaması olacak, bu bir sınav sabırla üstesinden geliriz diyeceği yerde bir yok kıpırdadın kanadı yok bilmemne? O kanı görünce bir kadın ne düşünür. Bazen reglimin ilk kanında bile bir hoş olurum ben. Çok mu meraklı olur hamile bir insan kanamaya da bilerek kıpırdasın yerinden kalksın. Eşlerin başına her şey gelir. Birbirimize hastalıkta nasıl davrandığımız çok önemli bence. Yarın öbürgün yaşlanıcaz birbirimize bakıcaz. Bu tavırlar hiç hoş değil. Evet o da evladını kaybediyor ama senin yaşadıkların sadece evlat kaybetme değil. Canından can gitmesi asla eşit değilsiniz bu noktada kusura bakmasın.

ya acıkcası bende benzer dusuncelere sahıbım ama sanırım erkeklerı yokmu sayıyorum
bana gore mesela erkekler cocuklarını sonradan sever
emek verdıkce
kendı kanından dedıklerı seyde kadının kanı hatat bunu esımede soyledım

hamılelık ıcın olan bıten seylerı cok soyledım ben o na suanda o aktıf bır konu degıldı o sebeble dun aksam tekrar konusmadık , ben size aktarmak için tekrardan onları yazdım

Son düzenleme:
Açıkçası ikinizin tabirleri de ilginç
En çok eşin tahrik etse de sende aynı şekilde cevap veriyorsun
İyi günde kötü günde diye evlenir insanlar
Daha 1,5 yıl olmuş evleneli, çocuk senden dolayı olmuyo yok efendim ben bi tane yaptım asıl senden dolayı olmuyoya dönmüş iş

Her ikinizden kaynaklı sağlık sorunu olabilir
Kimde olduğunun önemi yok
Birbirinize destek olmanız ve dua etmeniz lazım
Hiç birimizin birbirimizden üstünlüğü yok, Allah nasip eder veya etmez. Bu kadar
At yarışına çevirmek anlamsız.

canım sen yapı olarak zaten herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen eşeleyen birisin bu sebeple eşinin söylediği herşeyi ölçüp biçiyosun. ama bence yanlış yapıyosun çünkü erkekler bizim gibi değil daha yüzeysel. senin eşin iyi biri bunu sakın unutma. o senin 2. hayatın ve sen sürekli kıyaslama halindesin. önceden öyleydi şimdidemi böyle diye. hayır karşındaki insan eski eşin değil ailesi eski aile değil yeni insanlar ve yeni hayatlar. artık eski yaşadıklarını kolay olmasada silmeli önüne öyle devam etmelisin. gerekirse psikolojik destek almanı öneririrm çünkü yaşadıkların kolay değil. burda sen onları yaşarken ben ağladım ki sen yaşadın. destek almalısın ve geçmişini unutmalısın. kocana oğluna sımsıkı sarılmalısın. ve bence 1 sneden önce de bebek düşünme.
vücut olarakta kendini toparla ondan sonra önünüze bakarsınız :34:

Açıkçası ikinizin tabirleri de ilginç
En çok eşin tahrik etse de sende aynı şekilde cevap veriyorsun
İyi günde kötü günde diye evlenir insanlar
Daha 1,5 yıl olmuş evleneli, çocuk senden dolayı olmuyo yok efendim ben bi tane yaptım asıl senden dolayı olmuyoya dönmüş iş

Her ikinizden kaynaklı sağlık sorunu olabilir
Kimde olduğunun önemi yok
Birbirinize destek olmanız ve dua etmeniz lazım
Hiç birimizin birbirimizden üstünlüğü yok, Allah nasip eder veya etmez. Bu kadar
At yarışına çevirmek anlamsız.

acıkcası cekırge yanlıs anlamıssın
o benım cok uzerıme geldıgı ıcın orada acıklamadıgım bısey var kanamalardan bır kac gun oncesı ve yatarken bana davranıslarından oturu ben onu sucluyorum yoksa ben onun saglık sorunu bıle olsa onun yuzune vurmam
senden dolayı olmuyor dedıgımde yok aslında ben ona senın yuzunden ben ıyılesemedım dedım ki ben hala aynı seyi savunuyorum hamile bir kadın o kadar üzülemezdi

Son düzenleme:
Ya bu hamilelikte yatış nedir Allah aşkına..
Bana da bütün büyükler yat yat deyip duruyor.
Her zaman nasıl yatabilirim. Sonuçta bunun yemeği var bulaşığı var çamaşırı ütüsü temizliği. Ben yatayım, bunları da başka biri gelip yapıyor zaten. Bence hamileliğinin normal gitmesi yatmanla alakalı değil... Bunu kesinlikle onlar düşünse de sen düşünme...

Bir de eşinin kör topallar bile çocuk doğuruyor demesi çok kötü bir söylem.
Cahil adamlar bu tip konuşurlar..
Şaştım kaldım..

Zaten çok zor şeyler atlattın sen..
Önce tüp bebekler.. Sonra 16 haftalık bebeğini kaybetmen..

Etrafında seni anlayabilecek hiçkimse yok.. Allah yardımcın olsun.. Oğluna bak kendine bak.. Mutluluğuna bak... Kimseyi önemseme!

Ya bu hamilelikte yatış nedir Allah aşkına..
Bana da bütün büyükler yat yat deyip duruyor.
Her zaman nasıl yatabilirim. Sonuçta bunun yemeği var bulaşığı var çamaşırı ütüsü temizliği. Ben yatayım, bunları da başka biri gelip yapıyor zaten. Bence hamileliğinin normal gitmesi yatmanla alakalı değil... Bunu kesinlikle onlar düşünse de sen düşünme...

Bir de eşinin kör topallar bile çocuk doğuruyor demesi çok kötü bir söylem.
Cahil adamlar bu tip konuşurlar..
Şaştım kaldım..

Zaten çok zor şeyler atlattın sen..
Önce tüp bebekler.. Sonra 16 haftalık bebeğini kaybetmen..

Etrafında seni anlayabilecek hiçkimse yok.. Allah yardımcın olsun.. Oğluna bak kendine bak.. Mutluluğuna bak... Kimseyi önemseme!

bu durumu ben kımseyle paylasamıyorum zaten benı senelerce bıkmadan usanmadan dınledıler bebek hasretımı cokta uzdum onları o sebeble suanda bunlarıda anlatsam cok uzulurler bu ımajı yaratmak ıstemıyorum hemde bana cok kızarlar o kadar zor seyden sonra cocugun olduda sımdımı olmucak derler

Egedekı hamılelıgımı yatmaya baglıyorm resmen kamuran ben yanı bır daha hamıle kalırsam robot olacam sanırım

Merhaba konularını, geçmişteki sıkıntılarını genel olarak biliyorum.
Ben bu kanamalı gebeliği tüp bebek tedavilerine değil de kürtaja bağladım.
Daha mantıklı geldi yani.

Eşin aslında iyi biri seni hayata küstüğün anda sabırla hayata bağladı unutma.
Ama şu bir gerçek ki şuan çok anlayışsızlık ediyor.
Bunun için boşanmayı düşünme, bence çocuk için acele etmeyin.
Vücudunun, psikolojinin her anlamda toparlanmaya ihtiyacı var.

Laftan anlamayacak bir adam değil diye düşünüyorum.
Bir doktor konuşsun ya da ne bileyim.
Bu acele niye?
Çocuk diye evliliğinize, ona olan sevgine, güvenine zarar veriyor.
Çoğu erkek gibi malesef farkında değil.
Geç farketmez inşallah..

Ben de 16 haftalik hamileyim ve plasenta previaliyim üstelik daha once rahmime hicbir islem yapılmadi kurtaj olmadim ilk gebeligim bu. Kanamam yok sukur ama cok korkuyorum. Yasadiklarinizi okuyunca daha da korktum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

6. sayfaya kadar bütün yorumları okudum..
bence önce sen sonra eşin bir terapiste gidin ve kafanda herşeyi netleştirmeden bebek falan düşünme..
neden sebeb neden arıyorsunuz ikinizde rabbimin taktiri buymuş hayırlısı değilmiş deyin gecin
sengeçmişteki korkularını su yüzüne getiriyosun
ve sakın unutma se 1-0 öndesin eşinden eşin evlilik kurumu ne bilmiyor birden sorumluluk altına girdi hem ev hem eş hemde çocuk bu kolay sey değil.
ve bence tedavi olmazsan ilerdede mutlu olmucaksın bu sefer eşinin bebeğe olan davranışlarını egeyşe kıyaslıcaksın..

ruhunu daraltan ne varsa kendin yapamıyorsan tedavi ol- olun ve rahatlayın bu arada hemen boşanmak kolay değil bi çocuk olmadı diye allahın taktiri herşey ;)

Back