Evet doktorum,kelin merhemi olsa başına sürer derler ya,yatıyorum 14. Haftadan beri
Ilk kanamam 14. Haftada oldu,öyle böyle değil üstüm başım pede rağmen battı,adette böyle kanadığını bilmem
Plasanta ile rahim duvarı arası 6x3 cm ayrılma ve hematom yani kan birikmesi vardı
Ben yattım,dinlendim,azalıyor,kahverengi oluyor derken 10 gün sonra gene kırmızı kanama başladı ve bu da azaldı derken -ki kahverengi-pembe pıhtılar,adet gibi koyu akıntılar hep geliyordu- gene bir kanama başladı,işe başladığım ilk gündü
Artık gebelik büyümüştü,şiddetli kasılma ve ağrı da vardı
O gün hiç unutmuyorum oturup öleceğim galiba diye ağladım ağrım o kadar çoktu ki
Doktor hastaneye yatırmak istedi ama birşey yapılamayacağını bildiğimden yatmadım,kanama takibi yaptım,ağrım için ilaç aldım,düşürmeyi bekledim resmen
Neyse onu da atlattım bir hafta sonra gene çok şiddetli ağrılar,kasılmalar sabah,ağlıyorum ağrıdan,kıvranıyorum
Küveti doldurdum sıcak eşim tuttu da içine girdim,biraz rahatladım
Kendi kendimi aşağıdan muayene ettim bebek geliyor mu diye ki duyan arkadaşlarım çok güldü ama napıyım
Doktoruma gittim erken doğum geliyorum diyor,rahim ağzın direniyor dinlenmeye devam dedi
Bugün 20 hafta 6 günlüğüm
Erken doğumdan çok korkuyorum
Geçen gün bebek alışverişi için internetten barındım,hevesli hevesli anlattım eşime
Tamam bakarız,28. Hafta alırız deyince birden ağlamaya başladım
Benim bebeğim ölecek mi diye düşünüyorsun,gereksiz mi görüyorsun,neden herkes bana boşuna masraf yapıyor muamelesi yapıyor,neden herkes ona zaten ölecek muamelesi yapıyor,ölmeyecek benim bebeğim yaşayacak diye ağladım yazarken bile ağlıyorum
Ve korkarak da olsa başladım bebek alışverişine çünkü bu benim ve bebeğimin de hakkı değil mi
Neyse çok zor bir süreç
Ben bu şekilde bebeğini çok kaybeden de gördüm,bebek kaybedip diğer bebekleri mutlulukla kucağına alan da
Allah kimseye vermesin
Yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu 5 yıl öncesine gittim...sizi o kadar iyi anlıyorum ki kızıma hamileyken 20.haftada anmiyon sıvım azalmaya başladı..doktor doktor gezdik ne yorumlar duyduk doğana kadar sağlıklı mı olacak yaşayacak mı bilemedik..bende kızıma aldığım her eşyayı düşünerek alıyordum acaba kullanmak nasip olacak mı diye..Allah'a şükür sağ salim doğdu kızım..şimdi o günleri hatırlamak bile istemiyorum inşallah sizde sağlıcakla kavuşursunuz yavrunuza..Allah yardımcınız olsun...