• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seneler sonra kayınvalide sorunu

Doğuma yakın yardıma ihtiyacım olacak duygusuyla Kv nin yakınına gitmişsin. E düşündüğün gibi de olmuş. Gelmiş gitmiş yardım etmiş. Niyeti iyi veya kötü.

Sonra evine misafir getirdiği için rahatsız olmuşsun. Bu konuda haklısın. Ama dogumdan sonra “yüzsüzce geldi, hiçbir şey yokmuş gibi davrandı, kedi gibi sesini çıkaramadı” diyorsun. Sen daha fazlasını yapmışsın. Kusura bakma. Menfaatin için, en ihtiyaçlı dönemde hiç sorun olmamış varlığı. Sana da bebeğine de bakmış. Ondan gelecek yardımı da istemiyorum dememişsin!😏 Almış, mis gibi cebine koymussun. Bir sene de rol yaptım diyorsun. Bi şeylere katlanmış olabilirsin. Ama o bir senede kim daha çok fayda sağladı?.. Bi düşün bakalım..

Sonra mesafe koydun taşındın. Mesafe iyidir. Ama evine gelen misafire çıkmayıp diğer odada oturacak ne yaşadın acaba?

Annem astım hastası. Ben sezeryan oldum ve düşük tansiyondan sürekli yatıyordum. Öyle cirkef bir kadınla o halde uğraşacak gücüm yoktu. Mecbur rol yapmak zorunda kaldım. Tam okuduysanız anlayabilirsiniz içindeki çıkmazı.
“Çirkef kadını” oraya sana rağmen eşin yada başkası zorla mı getirdi ? Annen müsait olmadığı için ehveni şer görmüşsün. Sen, kendin tercih etmişsin.

Kv iyi insan demiyorum. Onu savunmuyorum. Ama sen ondan daha gözü açık göründün gözüme. Ne Şam’ın şekeri, ne Arab’ın yüzü diyememişsin. Alacağını aldıktan sonra da şikayet ediyorsun.

Ayrıca konuda kopukluklar var. Sen doğuma yakın onun evde misafir ağılamasından rahatsız old için gitmesini istemişsin. Sonra kadın birden annene senin kızın delirmis diyor. Doğumdan sonra tedavi olsun vs diyor. Konuda boşluklar var.

Son düzenleme:
İyi yapmışlar senin gibi eziklerin evinde zaten yiyip içip gidilir. Senin gibi cahile yakında kumada gelir. Bu memleket sizin gibiler yüzünden bu halde...
Ozaman biz sizin gibi böyle cin fikirli degildik
Saftık ..
Hem kadının hakkından gel hemde burda millete anlat arka cıkmamızı bekle
Cahil sensin .
Okadar dert yanacaksan dedıkkerı gıbı yardımda bekleme kadından
Yok canım sakin ol kuma filan gelmedi 17 yıl oldu
Nişanlılığımdan beri bu forumdayım 😛

Iki noktayı pek anlayamadım.
Neden birdenbire oğlumun başını yaktın diye söylenmeye başladı? Konu uzamasın diye bazı ayrıntıları atlamış gibisiniz. Ikinci anlamadığım da şu. Madem kv hayatınızdan çıkarmıştınız, neden 1 ay size yardım etmesini kabul ettiniz? Birine küsseniz ama sonra 1 aylık yardımını kabul ederseniz o kişiyi affetmiş olursunuz. Yardım için etrafınızda başka akrabanız olmayabilir ama ev işleri için yardımcı bulunup eşinizin de babalık görevlerini yerine getirmesiyle süreci halledemez miydiniz?
Evet kısaltmaya çalıştım. Düzeltmeler yaptım yazımda. Yardım kabul etmedim. Sadece sesimi çıkaramadım bebekli halde bir saldırıyı daha kaldıramazdım. Eşim işten gelince nekadar yardım edebilirse o kadar ediyordu zaten. ben hamilelik ten beri işsizim.eşimin maaşı yardımcı tutmaya yetseydi ilk işim bu olırdu:)

Evet kısaltmaya çalıştım. Düzeltmeler yaptım yazımda. Yardım kabul etmedim. Sadece sesimi çıkaramadım bebekli halde bir saldırıyı daha kaldıramazdım. Eşim işten gelince nekadar yardım edebilirse o kadar ediyordu zaten. ben hamilelik ten beri işsizim.eşimin maaşı yardımcı tutmaya yetseydi ilk işim bu olırdu:)

Yardım kabul etmemek” anne sen git ben idare ederim demekle olur.

Kısaltmaya çalıştım” dediğin kısımlar da sanırım Kv nin lehine olan ayrıntılardı. :bicak:

Off siz de fenasınız ya.
Sancım çoktu son 20 gün diyorsunuz sonra tutup akşam eşinizle kayınvalidenizin konuşma kayıtlarını dinliyorsunuz.
Hamile iken kendinize ve bebeğe bile isteye acı çektirmek değil mi bu?
Tabii zamanı gelince-doğumdan 3 ay sonra falan- kullanmak için dinliyorsunuz.
İşinize geldi mi he,tamam deyip geçiyorsunuz işiniz bitti mi uzak dur diyorsunuz.
Gelin kayınvalide hamuruna çekermiş derler onun örneğisiniz sanki.
Karşılıklı rol yapmışsınız yıllardır birbirinize bence.
Bir yerde patlamış
Kayınvalıde en azından devamlı yardımda bulunmak ıcın alttan alıp rol yapmıs ,cok haklısınız
Illa burda konu actı dıye herkesı kayırmak zorunda degılız..
kendı soyluyor 1 ay uyumadan bıze baktı
Kendı aılesınden bırısı baksaymıs madem
Bır ay ses cıkarmadan uykusuz kalarak bırılerıne bakan bır ınsanın nekadar kötü oldugunu bize anlatamaz .. kötü insan okadar vefakar olamaz
Bunları istemeyen bır ınsan hıc o sevıyeye gelmez
Mesafe koyar ,yardımda beklemez
Yok bizim arkadas kv herseyı yapsın ,gözü acılıncada ,gözünün önunden derhal kaybolsun istemiş 🤨

Yani kadin da 1 ay bakmis size bilemedim simdi. Bu kadar eve almamalik yuzune bakmamalik bi durum yok ayrica o kadin niye o kadar delirdi? Konunuz bana bosluklu geldi… siz de az degilsiniz bence

Ben Kv ile aynı binada otururken doğum yaptım. Sezaryenle. 7 gün annemde kaldım 8. Gün evime geldim. Kv bir kez makarna haşlayıp getirdi, bir gün de kızartma yapmış getirmiş. Unutmam. Yedim. Makbule geçti. Bir kere de bebeği aldı sen uyu diye. Başka bi yardımı olmadı.

Yardım kabul etmesem; o makarnayı ve kızartmayı da yemezdim. Başka şeylerden de şikayet etmedim. Müdânâ etmemek öyle olur. Demek istediğimi anlatabildim mi ?

Son düzenleme:
Gördüm düzenlemeleri. İlk günden beni üzdü yazmışsınız. Demek ki baştan beri bir anlaşmazlık var. Buna rağmen hem kv hem siz dip dibe durmayı seçmişsiniz. E tabiki bir yerden patlayacaktı.

Bakın bu forumda kolay kolay kv savunulmaz. Savunmuyorum da. Onun da yanlışları var hakaret etmek, hamileyken sizi ağlatmak gibi. Ama işte durum böyleyken siz ondan yardım kabul ederseniz (sustum demişsiniz, susmak da kabul etmek oluyor.) onu otomatik olarak affettiğinizi düşünür. Az buz değil 1 ay diyorsunuz. Önce yardım etsin diye yakınına taşınıp sonra tekrar aa pardon ben seni aslında hayatımdan çıkarmıştım diyemezsiniz ki.

Dengeli bir tutumunuz yok. Daha çok sorun yaşarsınız. Annenizin astımı ne seviyede bilmiyorum başka bir hastalığı yoksa en azından siz duşta, wcdeyken, yemek ev işi yaparken bebeği oyalayabilir diye düşünüyorum. İşinize gelince kv yi kötü kalbiyle, huyuyla (!) tolere ediyorsunuz, gelmeyince güle güle gitsin ama yeniden lazım olunca gelsin. Çok ilginç. Kol kırılıp yen içinde de kalmıyor elalemin evinde kalıyor, oraya bebeği götürüyorsunuz vs. İlginç. Sorun istemiyorsanız kv tarafından faydasını gözden çıkaracak beklemeyeceksiniz.

Doğuma yakın yardıma ihtiyacım olacak duygusuyla Kv nin yakınına gitmişsin. E düşündüğün gibi de olmuş. Gelmiş gitmiş yardım etmiş. Niyeti iyi veya kötü.

Sonra evine misafir getirdiği için rahatsız olmuşsun. Bu konuda haklısın. Ama dogumdan sonra “yüzsüzce geldi, hiçbir şey yokmuş gibi davrandı, kedi gibi sesini çıkaramadı” diyorsun. Sen daha fazlasını yapmışsın. Kusura bakma. Menfaatin için, en ihtiyaçlı dönemde hiç sorun olmamış varlığı. Sana da bebeğine de bakmış. Ondan gelecek yardımı da istemiyorum dememişsin!😏 Almış, mis gibi cebine koymussun. Bir sene de rol yaptım diyorsun. Bi şeylere katlanmış olabilirsin. Ama o bir senede kim daha çok fayda sağladı?.. Bi düşün bakalım..

Sonra mesafe koydun taşındın. Mesafe iyidir. Ama evine gelen misafire çıkmayıp diğer odada oturacak ne yaşadın acaba?
Fikirleriniz için teşekkür ederim gayet mantıklı makul yazmışsınız.keşke daha afedici biri olsaydım dedim okuyunca. Zaten yazımda kendimi melek göstermedim olduğu gibi yazdım. Evet istemiyorum diyebilirdim ordada haklısınız ama bebeğimi kucagıma aldığım ilk gün şaşkınlıktan bunları düşünecek durumda değildim.
Son davranışımıda biran önce bağlarımı koparmak uzaklaşmak için yaptım. Ama direk seninle görüşmek istemiyorum da denebilidi ama diyemedim işte daha zor şıkkı tercih etmişim😊

Ben Kv ile aynı binada otururken doğum yaptım. Sezaryenle. 7 gün annemde kaldım 8. Gün evime geldim. Kv bir kez makarna haşlayıp getirdi, bir gün de kızartma yapmış getirmiş. Unutmam. Yedim. Makbule geçti. Bir kere de bebeği aldı sen uyu diye. Başka bi yardımı olmadı.

Yardım kabul etmesem; o makarnayı ve kızartmayı da yemezdim. Başka şeylerden de şikayet etmedim. Müdânâ etmemek öyle olur. Demek istediğimi anlatabildim mi ?
Yazarken amacımın aşağılanmak hakarete uğramak değil karsıdaki insanın bu durumda ne yapacagını fikrini ögrenmek birazda yazarak yükü atmaktı. Yorum yapan kişilerden bir siz anlamışsınız bunu.beni biraz yumuşattı düşünce tarzınız teşekkür ederim. Ama tekrar onu hayatıma dahil etmek,ona bana kötü muamele kapısını açacaktır. Mesafe en iyisi.

Off siz de fenasınız ya.
Sancım çoktu son 20 gün diyorsunuz sonra tutup akşam eşinizle kayınvalidenizin konuşma kayıtlarını dinliyorsunuz.
Hamile iken kendinize ve bebeğe bile isteye acı çektirmek değil mi bu?
Tabii zamanı gelince-doğumdan 3 ay sonra falan- kullanmak için dinliyorsunuz.
İşinize geldi mi he,tamam deyip geçiyorsunuz işiniz bitti mi uzak dur diyorsunuz.
Gelin kayınvalide hamuruna çekermiş derler onun örneğisiniz sanki.
Karşılıklı rol yapmışsınız yıllardır birbirinize bence.
Bir yerde patlamış
O da bir bakış açısı tabi

Merhabalar. Ben sizlerden bir fikir istediğim ve sizlerde paylaşırsam biraz rahatlayacagım için yazmak istiyorum. Eşimle 6 sene aydın didimde mutlu mesut oturduk. 6.yılımızda Hamile kaldım ve hamileliğimin son ayına doğru benim zorlamam ile eşimin babasından kalan aydın çinedeki evine taşındık. Annesi oranın köyünde yaşıyor. Herkes için daha iyi olur diye düşündüm.( hayatımın hatasını yapmışım)..Taşındık. Annesi yardım ediyor temizliğe bir baktım. Bir tek benim yastık kılıfım duruyor. Suçlu ya yüzüne bakınca hemen senin kılıfın temizmiş o yüzden yıkamadım gibi saçma bir savunma yaptı ki( ondan yardım temizlik falanda bekleyen yok zaten kendi gelip bişiler yapıyor kendince). Neyse, aldırmadım ve bunun gibi saçma birkaç şey daha yaptı. Ben hala konduramıyorum tabi sorun çıkarmaya çalıştığını.eskiden böyle değildi yada uzaklıkmı iyiydi demeliydim?!!Bu sürede bizde kalmıyor gelip gidiyor. Benimde sancılarım çoğalınca eşim gel başında dur bişe olursa diye. Geliyor gelmesiyle ya peşinden birini getiriyor yada Tel. Birilerini çağırıyor.çay keyfine. ben içerde sancı içinde yatıyorum(doğum öncesi 20gün sancı çektim) Üç kere aynı şeyi yaptı. Ve eşim iki keresinde güzelce uyarmıştı doğru değil diye. Üçüncü de akşam al götür anneni dedim götürdü.(duymuş).Kadın ben sancı içindeyken hiç tanımadığım insanları evime getiriyor keyif yapıyor. Baktım olmuyor kendi annemi hasta hasta getirdik. Annem akşam kayınvalideyi arıyor hal hatır sormak için. Ses hoparlörde. Hal hatır faslından sonra başlıyor anneme bağırmaya. "Senin kızın delirmiş doğurdun hemen kliniğe yatırın, oğlumun başını yaktınız, kızın benim ailemi hiç sevmedii (ki nasıl ailesi ile güzel geçindiğimide biliyor) görüyor. Annemde hala alttan alıyor. Ben çıldırdım tabi sakın bir daha buraya gelme diye. Sonra mesaj attım sakın birdaha evime gelme.sen kötüsün. Daha ilk günden benide oğlunuda üzdün.Allah seni bildiği gibi yapsın"diye..Neyse bundan doğuma kadar olan sürede eşimi her sabah arıyor. Senin başını yaktı ondan ayrıl, onunda çocuğu(kendi torunundan bahsediyor)kötü biri olur inşallah görür gününü gibi gibi birsürü şeyler söylüyor. Eşimde yaptığın doğru değil kabul et özür dile diyor. Ölürüm de dilemem diyor. Ben gece dinliyorum kayıtları ve daha da şok oluyorum bu kadın nasıl durduk yere bana dşman oldu anlayamıyorum. sürekli ağlıyorum bu şekilde bir muamele gördüğüm için beni değil bebeğiminde etkilendiğini bildiğim için çok üzülüyorum tabi. Eşimi zorla oraya getirdim ve ikimizde çok mutsuz olduk. Eşimden hep özür diliyorum ama o da kızamıyor bilemezdin diyor. Bebekten sonra yüzsüz gibi geldi hiçbirşey olmamış gibi (sezeryanlıyım ve ve yanlızım karşı çıkarsam yine saldırıya geçecekti mecbur sustum)bir ay kendince özür mayetinde yardımcı oldu. Sonrasında arada gitti geldi kedi gibi hiç sesini çıkaramadı.Benim lohusalıktan onunla ugraşacak halim olmadığı için sustum. Bir sene gurursuz gibi dayandım,çok zordu. Ve şimdi İzmir'e taşındık ondan uzaklaşmak için. Gidince onunla konuşmayı kestim Tel. açmıyorum taşındığımızdan beri. Geçenlerde geldi kalmaya ben yüzüne bile bakmadım odaya gittim oturdum. Birkaç kerede laf soktum çocuğun düzeni bozuldu ben bunu nasıl uyutucam böyle filan gibi. Bir gece kaldı eşim yastık yorgan verdi elimi bile kıpırdatmadım. Sabah kahvaltısını yapıp dayanamadı gitti burada bir tanıdığında kaldı birkaç gün. Bebeğide onlara götürdük o şekilde gördü. Yine gelmek istedimi istemiyorum onu evimde.Ama bu durum eşimi çok üzüyor onu üzmek istemiyorum ama hamileliğimin en sancılı zamanındada böyle bir köyülüğe maruz kalmayı affedemiyorum onun kalbinin karanlığını gördüm birkere o kalbin iyileşmesi imkansız. Normal bir zamanımda böyle bir şey olsaydı belki afedebilirdim ama olmuyor. Siz olsanız ne yapardınız. Ne yapabilirim bu durum için? Okuyup vakit ayıranlara şimdiden teşekkürler. #kayınvalide
Kayınvalidenizin yaptıkları hoş değil ama sonrasında sizin kendinize baktırmak için rol yapıp sonra birden buz gibi kesilmeniz de hoş değil..

Yazarken amacımın aşağılanmak hakarete uğramak değil karsıdaki insanın bu durumda ne yapacagını fikrini ögrenmek birazda yazarak yükü atmaktı. Yorum yapan kişilerden bir siz anlamışsınız bunu.beni biraz yumuşattı düşünce tarzınız teşekkür ederim. Ama tekrar onu hayatıma dahil etmek,ona bana kötü muamele kapısını açacaktır. Mesafe en iyisi.
Ben seni anladım. Ama senin, beni doğru anladığından şüpheliyim. Yahut özellikle böyle davranıyorsun. Gelen sert eleştirileri bile yumuşak salvolarla geçiştirirdiğini görüyorum 😏

Özetle ben elimden geldiğince, kimseden beklentiye girmemekte ve hoşlanmadığım insandan gelecek faydaya tenezzül etmemekte buldum çareyi.

Sana da bundan sonra söyle yap böyle yap diyecek değilim. Anlattığın konu üstünden yorumda bulundum. İki tarafın da hataları vardır. Ama seni daha gözü açık ve baskın gördüm.

Burada yüzlerce kadın var. Belki pek azı hariç, çoğu kv siyle sorun yaşayan insanlar. Ben de onlara dahilim. Ama bu tecrübelerimize rağmen önyargılı davranıp sen doğrusun demedik. Dikkat et senin konunda on yorum varsa sadece 1-2si seni haklı bulmuş.

Esinin durumuna üzüldüm ama. Adamın bu mevzularda hiçbir etkisi ve dahli olmadığı halde annesiyle hanımı arasında kaldı. Anlaşılır şekilde senden taraf oldu, ama annesiyle olan ilişkisi de senin bilinçli-bilinçsiz yaptığın hatalarla bozuldu. Bu vebali alma. O seni bi şeylere zorlamıyorsa ki yapmamış hiç, sen de onu şöyle davran diye yönlendirme. İlahi adalet yahut karma neye inanıyorsan, hersey bize geri dönecek unutma.

Son düzenleme:
Back