Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için. İnşallah bir an önce iyileşir. Evden gitmeyi kabul etmiyor çünkü evin kirasını ben yatıyorum doğal gaz sayacı, elektrik, su benim üzerime diyor. Beni koltukta yatırıyor kendisi yatakta yatıyor. Beni düşünmediği buradan belli. Bana göre önceden idi o gururlu erkekler şimdi kadınları evden atıyorlar, kendileri evin zevkini sürüyor.
Oooo bırak Allah aşkına, evi için verdiği kirayı faturayı laf eden adam için arkana bile bakma bence. Bir karar vermiş, evlenmişsin. Çocukluk aşkıymış, çocukluktaki gibi kalmış sanmışsın. Olmamış.Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için. İnşallah bir an önce iyileşir. Evden gitmeyi kabul etmiyor çünkü evin kirasını ben yatıyorum doğal gaz sayacı, elektrik, su benim üzerime diyor. Beni koltukta yatırıyor kendisi yatakta yatıyor. Beni düşünmediği buradan belli. Bana göre önceden idi o gururlu erkekler şimdi kadınları evden atıyorlar, kendileri evin zevkini sürüyor.
Bir de yalnızlık bundan bin kat iyidir, sen gerçek bir ilişki yaşadığında anlayacaksın bunların ne kadar sağlıksız olduğunu... İnan bana hiç böyle bir şey değil evlilik denilen şey.. yok kirayı ben ödüyorum.. yok sen git, akıllan şu kadar gün sonra dön, yok bıdı bıdı.. ne demek bunlar, evlilik böyle bir şey değil, hem de daha altı ayda...Kendisi sinemada müdür yardımcısı bende insan kaynakları yöneticisiyim. İş bulabilirim ama Antalya'ya geri dönersem yalnız kalırsam yanlıs fikirlere kapılırım geri dönebılırım ona diye de korkuyorum.
Sizin yaklaşımınızı beğendim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. 20 gün değil 50 gün süründürmek gerekiyor. O eve geri gitmem olmaz eve gelecek beni almadı diyecek. Yine problem yaşayacağız. Dediğiniz gibi çelik gibi inada sahip olacağım artık. Gün içinde beni arıyor mesaj atıyor. Ona geri gelmeyeceğimi söylüyorum ama evliliğimin yıkılmasını istemiyorum diyor. Gün içinde ararsa sizce ne yapayım. Telefonlarına bakayım mı?Iliskinizle ilgili cok guzel tespitler yapmissiniz. Sorunu biliyorsunuz. Lutfen dönmeyin o eve. En azindan bir muddet. 20 gun mu dedi 50 gun donmeyin. Yalvarana yakarana tutusana kadar donmeyin. Anasi babasi sizin icin cildirana kadar donmeyin. Yapabilirsiniz bakin bu bir kirilma noktasi olur. Bundan sonra asla basiniza böyle bir sey gelmez. Ama celik gibi bir inada sahip olmaniz gerek. Acmayin telini. Donmeyin. Kafasını duvarlara vursun. Bir baska arkadas o gitsin demis. Bilmiyorum yapabilirseniz sartlar olusursa siz gonderin. Ama sonra beni eve almadi olursa sıkıntıli olabilir. Yani ikna ederseniz onu gonderin ama sonra kendi evi gelmek isterse nasil olur bilemem. Ama bu isi artik uzatmayin kesinlikle bu davranisini tekrar yapmamasi gerektiğini oyle bir gosterin ki. Kimse bi daha cesaret edemesin
Ahhhh ahhh bir daha evlenir miyim acaba? Büyük konuşmayayım ama evleneceğimi bir daha düşünmüyorum. Çok mutlu olacağız vaatleri ile kandırıldım. Ama sonuç kocaman mutsuzlukBir de yalnızlık bundan bin kat iyidir, sen gerçek bir ilişki yaşadığında anlayacaksın bunların ne kadar sağlıksız olduğunu... İnan bana hiç böyle bir şey değil evlilik denilen şey.. yok kirayı ben ödüyorum.. yok sen git, akıllan şu kadar gün sonra dön, yok bıdı bıdı.. ne demek bunlar, evlilik böyle bir şey değil, hem de daha altı ayda...
Hem yalnız kalmak kötü bir şey değil, elbet hayatının bir evresinde doğru dürüst bir adam da çıkar.. bu adam ise hızla uzaklaşılacak ve bir daha dönülmeyecek cinsten ne yazık ki
Daha çok gençsin...Ahhhh ahhh bir daha evlenir miyim acaba? Büyük konuşmayayım ama evleneceğimi bir daha düşünmüyorum. Çok mutlu olacağız vaatleri ile kandırıldım. Ama sonuç kocaman mutsuzluk
Bence bakmayıp küsmelisin... hem gönderiyor hem yokluyor... Bir açma o telefonları bir yaşasın seni kaybetme korkusunu.. Ben elli gün kalacağım deyip her gün açıp sohbet etsen ne olacak.. Ulaşamasın sana biraz, bak bakalım ne olacak...Sizin yaklaşımınızı beğendim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. 20 gün değil 50 gün süründürmek gerekiyor. O eve geri gitmem olmaz eve gelecek beni almadı diyecek. Yine problem yaşayacağız. Dediğiniz gibi çelik gibi inada sahip olacağım artık. Gün içinde beni arıyor mesaj atıyor. Ona geri gelmeyeceğimi söylüyorum ama evliliğimin yıkılmasını istemiyorum diyor. Gün içinde ararsa sizce ne yapayım. Telefonlarına bakayım mı?
Çok saçma aklıma direk başka şeyler gelir benim olsa 20 gün annene git diyor sende pekala diyorsun buda bana saçma geldi ben olsam bidaha almaya da gelme o zaman derimMerhaba içime dert olan bir konu varNe yapacağımı bilemiyorum. Evleneli 6 ay oldu. 17 Nisan' da doğum günüm. Yani 4 gün sonra. Evlendiğim sene eşimle geçirmek istediğim ilk doğum günüm olacaktı. Eşim 2 gün önce yoktan yere sorun çıkardı ailemin yanına yolladı. Ailemde şehir dışında yaşıyor. 20 gün kal ben seni almaya gelirim dedi. Kafanı toparlarsın diyerek biletimi aldı doğum günüme birkaç gün kala ailemin yanına gönderdi. Beni istemeyen birisi için bende bu fikre karşı çıkmadım. Zaten ne zaman benden sıkılsa hep baba evine yolluyor ve kendısı benımle gelmiyor. Ben yeni gelinim benimle gelmesi gerekmiyor mu? Önceki sürelerde 1 hafta kalmamı istiyordu bu sefer 20 gün kal diyor. Sonra giderken dediki ewin adresını yolla , bende bir şey demedim. Muhtemelen çiçek filan yollayacak. Onun benim ilk doğum günümde yanımda olması gerekmez mi? O ise beni yine baba evine yolladı. Ben onun ilk doğum gününü ailesi ile birlikte kutlamıştım. Onun yaptığı sizce doğru bir şey mi? Doğum günüme 4 gün kaldı onu nasıl dize getirebilirim ya da onu nasıl çatlatabilirim? Süper fikirlerinize ihtiyacım var.
Aile terapisti haftada 3 çift alıyormuş. Bizim önümüzde 400 kişi vardı hesaplayınca en iyi ihtimalle 2.5 sene de geliyordu o yüzden oradan da bir çözüm yolu bulamadık. Özele gidemiyoruz çünkü durumumuz yok. Eşimin annesine söylemiştim aile terapistine gitmek istiyoruz destek çıkar mısınız diye? O da maddi anlamda destek çıkamam dedi . Devlete gitmemizi söyledi. Devlete gittik fakat süreç epey geç ilerliyor.Bir de koca koca, okumuş insanlarsınız, büyük şehirlerde de yaşıyorsunuz, iş güç sahibisiniz mesleğiniz var, eh bir hayat tecrübeniz de varmış ikinizin de. Ama yaşanan hayatlar sanki ilkokuldan terk, 18 yaşında hemencecik evlenmiş, toy bir çiftin hayatı... kurcalıyoruz, öyle de değil... bir tuhaflık var...
Bir de ben evlilik terapisti neden 2.5 sene sonraya randevu verdi ona da takıldım. özele gidin, olmuyor mu (bedelli yapacak falan dediniz ya durum var diye sordum)?
bedelli nasıl olacak?Aile terapisti haftada 3 çift alıyormuş. Bizim önümüzde 400 kişi vardı hesaplayınca en iyi ihtimalle 2.5 sene de geliyordu o yüzden oradan da bir çözüm yolu bulamadık. Özele gidemiyoruz çünkü durumumuz yok. Eşimin annesine söylemiştim aile terapistine gitmek istiyoruz destek çıkar mısınız diye? O da maddi anlamda destek çıkamam dedi . Devlete gitmemizi söyledi. Devlete gittik fakat süreç epey geç ilerliyor.
Aynen katılıyorum saçma ötesi geldi banadaBeni babamın evine yolladı ne demek? Kargo paketi misiniz siz? Adam sizi bir koli eşya gibi istediği yere göndermiş, siz hala doğum gününde çiçektesiniz.
Bence bu evlilikte doğum gününüzü ayrı kutlamaktan daha önemli bir sorununuz var.
Siz neden ne münasebet, benim evim burası, neden gidiyorum, ailemin yanına demiyorsunuz? Daha da ötesi, eşiniz size hadi bir ananın evine git de 20 gün kal deme hakkını ve cür'etini nereden buluyor, tartışınca. Bence bunlar çok daha önemli sorunlar.
Bedelli için eşim ilk önce ailem destek çıkacak diyordu. Ama onların destek çıkmayacağını benim gibi eşim de biliyor. O yüzden bankadan kredi çekecek sanırım. Ama ben eşimin askere gitmesini istiyorum. En azından başka insanlarla yaşamasını öğrensin... Gurbet nedir bilsin... Biraz daha olgunlaşsın... Ama ailesinden bir kişi bile gitmesini istemiyor.bedelli nasıl olacak?
Bedelli için eşim ilk önce ailem destek çıkacak diyordu. Ama onların destek çıkmayacağını benim gibi eşim de biliyor. O yüzden bankadan kredi çekecek sanırım. Ama ben eşimin askere gitmesini istiyorum. En azından başka insanlarla yaşamasını öğrensin... Gurbet nedir bilsin... Biraz daha olgunlaşsın... Ama ailesinden bir kişi bile gitmesini istemiyor.
Hic acmayin ama oyle bir durum ki herseyi goze alin ve asla kararinizdan dönmeyin. Kocaniz adam olana kadar asla vazgecmeyin. Guzel sozlere kanmayin. Sizi gondermesinin bedelini odetin. Oyle bir burnu surtsun ki bi daha siz istemedikce teklif dahi etmesin.Sizin yaklaşımınızı beğendim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. 20 gün değil 50 gün süründürmek gerekiyor. O eve geri gitmem olmaz eve gelecek beni almadı diyecek. Yine problem yaşayacağız. Dediğiniz gibi çelik gibi inada sahip olacağım artık. Gün içinde beni arıyor mesaj atıyor. Ona geri gelmeyeceğimi söylüyorum ama evliliğimin yıkılmasını istemiyorum diyor. Gün içinde ararsa sizce ne yapayım. Telefonlarına bakayım mı?
Kesinlikle sizi dinleyeceğim 50 gün süründüreceğim onu zaten 50 gün içinde olan olur. Aile terapistine de nereden para buluyorsa bulsun randevuyu da alsın. Beni baba ocağına yollamayı biliyor. Sonuçlarına katlansın. Sizce aile terapistinin faydası olur mu yeni evli çiftlere? Yoksa aile terapistleri 10 yıllık çiftler gibi uzun süre birliktelik yaşamış çiftlere fayda sağlar.Bedelliye para ayrılıyorsa aile terapistine de ayrılmalı bir şekilde!
Her koşulda benim tavsiyem döneceksin ya da dönmeyeceksin, o senin kararın ama o aile terapisti randevusu alınmadan girme o eve lütfen, umarım dinlersin bu konuda beni..
Ararsa açma bir süre hatta.. gerekirse mesaj at, düşünmem gereken meseleler var bizimle ilgili, şimdi konuşmak istemiyorum, karar verince ben seni ararım diye.. bir süre geçsin - günler haftalar - sonra ara... ben çok düşündüm aile terapistine gitme meselesini halletmeden kesinlikle dönmeyeceğim de.. kalkıp gelirse de bu şartı koş, randevu alınmadan dönmeyeceğini söyle, çünkü annesi vs konusunda kendi söz verse de bir daha göndermem dese de tutmayacak sözünü çok büyük ihtimalle, belli...
Aile terapistine gitmeden dönersen hiç bir şekilde ilerleyemezsiniz.. Tamam gel gideriz değil, o randevu alınacak, sen teyit edeceksin arayıp, ancak öyle, hatta randevu günü gidersin, girersin görüşmenize, bir şekilde iptal ederse de yine dönersin ailenin yanına... kararlılığını anlamalı..
sonra da terapist yönlendirir zaten..
başka türlü çıkılmaz bu işin içinden..
Artık onca sorun varken aklıma şüphe düşürmek istemiyorum. Ama yapıyorsa da kendine yapar eninde sonunda ortaya çıkar. Arada sırada telefon mesajlarına bakıyordum bir şey bulamıyordum ama belli olmaz bu durumlar.Pardonda beyfendi evde ne haltlar yiyor acba?? Hic aklina gelmiyormu?? Hic supelenmedinmim
O biletleri sakin cope atma, yarin bir gun delil olarak kullanabilirsin benden soylemesi..
Güzel fikir hiç aklıma gelmemişti. Son biletimi atmamıştım onu saklarım. Ama öncekiler yokO biletleri sakin cope atma, yarin bir gun delil olarak kullanabilirsin benden soylemesi..