Eşim ilk doğum günümde yanımda değil

Şurada takıldığın tek şey gerçekten doğum gününde yanında olmaması mi hayretler içindeyim gerçekten siz evliliği evcilik oyunu sanıyorsunuz sanırım eşinizle normal bir ilişkiniz yok gibi görünüyor eşiniz korkunç davranıyor ama sizde normal değilsiniz sizi sürekli uzağa gitmeye teşvik etse bile sizin yeni evliyken bundan şüphe duymanız gerekir bence ama siz son derece normal bir şey gibi yazmışsınız kocanizin başka bir evi başka bir eşi çıkarsa şaşırmayın hiç normal bir durum değil yaptığı.
Kendimi düşünüyorum eşimle ilk evlendiğimiz de kongreye gitmesi gerekti 4 günlüğüne beni ailemin yanına ağlayarak göndermişti ilk kez ayrılmıştık öyle hala beni yanlız ailemin yanına göndermez illa oda gelir veya işi yoğun olur gelemezse çok kısa sure giderim ben. Belki de biz anormalizdir oda olabilir
Ne güzel bir evliliğiniz varmış maşallah. Allah nazarlardan saklasın. Siz gerçekten iyi bir çift olmuşsunuz. İşte ben başkalarının ilişkilerini dinleyince anlayabiliyorum anormal ilişkimiz olduğunu. Çünkü hep kendimi suçluyorum acaba ben mi abartıyorum diye? Her ilişkide böyle problemler olur diye ? O yüzden sizlerin ilişkilerini duymam gerekiyor.

Adam sizi canı sıkıldıkça paket gibi gönderip kalma sürenizi bile belirliyor, sizin derdiniz ilk doğum gününde de gönderilmiş olmak mı? Hmm. E arayın deyin size ilk doğum gününde eve dönüş izni versin, kıyak geçsin, d. gününden sonra yine yollasın? Yeter ki siz ilk doğum gününde birlikte olun dimi? İlginç.

esimin gorevi geregi bu sene yurt disina tasindim. basta canim sikildikca, sonra da hamile oldugumu ogrenince 1,5 ayda bir doktor icin ailemin oldugu ulkeye-sehire gidip geldim. hicbir gun ne gitmeme ne kalma sureme karismadi esim.
insanlar evliler diye yapisik ikiz gibi yasayacak degiller, yanlis algi olusmasin zihninizde. henuz cok gencsiniz cunku ama icerisinde oldugunuz sey de evlilik degil.
cok yazdik, genc yasta evlenmeyin, tanimadan evlenmeyin diye... bu saatten sonra nasil gelisebiliriz olmali sorunuz. gerisi inanin ki hic muhim degil.

ne demek ailemin yanına yolladı? pardon ama siz evlisiniz o yaşadığınız ev ikinizin evi. sen onun evinin emanetçisimisin ki seni canı istediğinde yolluyor. çok istiyorsa kendi gitsin bir yerlere siz neden evinizi bırakıp gidiyorsunuz? Eşinizi çatlatmak yerine ona bunu öğretin ve o evin sizinde eviniz olduğunuda öğrenin.

Bence ne 20 ne 50 gun bekleyin. Kimsenin haberi olmadan, kendi ailenizin bile, basin gidin geri bakalim. Gercekten anasinda mi kaliyor, siz yokken o evde neler oluyor bir gorun. Bana hic normal gelmedi o 20 gun gelme demesi. Ne munasebet? Ne yapacak 20 gun boyunca bey efendi?

Eger yine git mit derse, gururunuz varsa basar gidersiniz, bir daha kapiniza kopek olmadan donmeyecek sekilde!!

Annesi akıllanın diye babasının evine mi gönder diyo neden ki siz ne yapıyorsunuz ki ? Cok garip ya ben eşime kırk dil döküyom ailemin yanına gitmek için ama adamda tık yok gerci benim ailem dünyanın öbür ucunda senede bir ay beraber gidiyoruz ama yetmiyo gönderse bile üç gün sonra bilet alıcam diyo bide 6 aylık evlisiniz yedi senelik evliyim cocugumuzda yok eşim hala bensiz eve girmek istemiyor burnuma kötü kokular geliyor hiç normal değil cok şaşırdım bence siz dogum günü filan dert edeceğinize eşinize direk dava acın şimdiden böyleyse ooooo

Ha ben olsam habersiz cıkar giderdim eve bakalım ne yapıyor bi haltlar yiyiyor mu diye ben bile burdan cok merak ettim kusura bakmayın ama ikinizde tuafsınız annesine diyecek bi lafım bile yok

Adam sizi sıkıldıkça babaevine yolluyor, siz doğum günüme 4 gün var onu nasıl dize getiririm diye kaygılanıyorsunuz.
Sorun daha büyük farkında değil misiniz?

Merhaba içime dert olan bir konu var :KK43: Ne yapacağımı bilemiyorum. Evleneli 6 ay oldu. 17 Nisan' da doğum günüm. Yani 4 gün sonra. Evlendiğim sene eşimle geçirmek istediğim ilk doğum günüm olacaktı. Eşim 2 gün önce yoktan yere sorun çıkardı ailemin yanına yolladı. Ailemde şehir dışında yaşıyor. 20 gün kal ben seni almaya gelirim dedi. Kafanı toparlarsın diyerek biletimi aldı doğum günüme birkaç gün kala ailemin yanına gönderdi. Beni istemeyen birisi için bende bu fikre karşı çıkmadım. Zaten ne zaman benden sıkılsa hep baba evine yolluyor ve kendısı benımle gelmiyor. Ben yeni gelinim benimle gelmesi gerekmiyor mu? Önceki sürelerde 1 hafta kalmamı istiyordu bu sefer 20 gün kal diyor. Sonra giderken dediki ewin adresını yolla , bende bir şey demedim. Muhtemelen çiçek filan yollayacak. Onun benim ilk doğum günümde yanımda olması gerekmez mi? O ise beni yine baba evine yolladı. Ben onun ilk doğum gününü ailesi ile birlikte kutlamıştım. Onun yaptığı sizce doğru bir şey mi? Doğum günüme 4 gün kaldı onu nasıl dize getirebilirim ya da onu nasıl çatlatabilirim? Süper fikirlerinize ihtiyacım var.
Tek derdiniz doğum günü mü? Eziklikten ölüyorsunuz! Artık adam hangi alemdeyse...

Merhaba içime dert olan bir konu var :KK43: Ne yapacağımı bilemiyorum. Evleneli 6 ay oldu. 17 Nisan' da doğum günüm. Yani 4 gün sonra. Evlendiğim sene eşimle geçirmek istediğim ilk doğum günüm olacaktı. Eşim 2 gün önce yoktan yere sorun çıkardı ailemin yanına yolladı. Ailemde şehir dışında yaşıyor. 20 gün kal ben seni almaya gelirim dedi. Kafanı toparlarsın diyerek biletimi aldı doğum günüme birkaç gün kala ailemin yanına gönderdi. Beni istemeyen birisi için bende bu fikre karşı çıkmadım. Zaten ne zaman benden sıkılsa hep baba evine yolluyor ve kendısı benımle gelmiyor. Ben yeni gelinim benimle gelmesi gerekmiyor mu? Önceki sürelerde 1 hafta kalmamı istiyordu bu sefer 20 gün kal diyor. Sonra giderken dediki ewin adresını yolla , bende bir şey demedim. Muhtemelen çiçek filan yollayacak. Onun benim ilk doğum günümde yanımda olması gerekmez mi? O ise beni yine baba evine yolladı. Ben onun ilk doğum gününü ailesi ile birlikte kutlamıştım. Onun yaptığı sizce doğru bir şey mi? Doğum günüme 4 gün kaldı onu nasıl dize getirebilirim ya da onu nasıl çatlatabilirim? Süper fikirlerinize ihtiyacım var.
Çatlatmak?? Siz eşinizi arkadaşınızı kıskandırmak sizin tabirinizle çatlatmak sanırım çocukluk yıllarından kalma taktik.Bu sizin yaşadığınız soruna sorun katar düzeltmek istiyorsanız aile yaşantınızı kaliteli bir hal alması için ilk başta kişi kendini elden geçirip değişime hazır olmalı.Bir şeyler ters gidiyor demek ki yeni evli yada yıllara meydan okumuş evli çiftlerde bile baba evi olsun yada bir başka aile fertinin yanında eşsiz kalınması başlı başına bir sorun demek.

İçinde bulunduğunuz duruma çok üzüldüm. Birşey anlatmak istedim.

Bir arkadaşımı istemeye gelmişlerdi, kız benim yaşadığım ilçede yaşıyor, çocuk ise İstanbul. Kız da, erkek de uzun yıllardır beraber, ikisi de çalışıyor ve gayet iyi işleri var.

Çocuğun annesi, kızın annesine, gayet iyi sevecen bir ses tonuyla, kızınız artık benim de kızımdır, ne zaman isterse onu, size göndeririz.

Bu cümleden sonra arkadasımın annesi kıyameti koparmış, ne isteme, ne nişan... ' X Hanım sen eşya, mal mı gönderiyorsun? Benim kızım ne zaman isterse, tabii gelecek, sen kimsin de benim kızımı bana gönderiyorsun! '

Ben bu konuya ilk duydugumda hem şaşırmış, hem de içten gülmüştüm. Ama kadın ne doğru demiş, bazen böyle gözdağı vermek gerekir. Herkes haddini bilsin, ona göre konuşsun.

Heee sonuç ise, kocan hadsiz, evliliği anlayamamış, karakteri olmayan bir erkekmiş. Bir erkek, eşini yanından değil 20 gün, 1 gün ayırmak istemez, sizin evliliğinizin geleceğini göremedim.

Ve oğlunun beni halen sevdiğini biliyor.

Şu bdv yi okumaya başladığımdan bu yana o kadar değişik insan tanıdım ki 'çok okuyan mı bilir çok gezen mi?' atasözünü yalana çıkartır. :KK51:

Ne sevgisi Allah aşkına? Kimse seni azarlamıyor aklını başına topla diye yazılıyor. Bu adam seni seviyorsa ben de bir şey bilmiyorum.
Bütün hayatın koca ve kv kararıyla mı geçecek? Seni umursamayan, yanında istemeyen adamın doğumgünü umurunda olur mu?
Hadi eşinin aklına geldi sen onun istediği gibi rahat bırakıyorsun diye doğumgününde çiçek böcek gönderdi. Sen bunu sevgi ve evliliğin devamı için yeterli mi göreceksin yani?

Doğum gününüzde yanınızda olmamasından daha büyük bir sorun var. O da 20 gün ailenizle kalmanızı istemesi.

İçinde bulunduğunuz duruma çok üzüldüm. Birşey anlatmak istedim.

Bir arkadaşımı istemeye gelmişlerdi, kız benim yaşadığım ilçede yaşıyor, çocuk ise İstanbul. Kız da, erkek de uzun yıllardır beraber, ikisi de çalışıyor ve gayet iyi işleri var.

Çocuğun annesi, kızın annesine, gayet iyi sevecen bir ses tonuyla, kızınız artık benim de kızımdır, ne zaman isterse onu, size göndeririz.

Bu cümleden sonra arkadasımın annesi kıyameti koparmış, ne isteme, ne nişan... ' X Hanım sen eşya, mal mı gönderiyorsun? Benim kızım ne zaman isterse, tabii gelecek, sen kimsin de benim kızımı bana gönderiyorsun! '

Ben bu konuya ilk duydugumda hem şaşırmış, hem de içten gülmüştüm. Ama kadın ne doğru demiş, bazen böyle gözdağı vermek gerekir. Herkes haddini bilsin, ona göre konuşsun.

Heee sonuç ise, kocan hadsiz, evliliği anlayamamış, karakteri olmayan bir erkekmiş. Bir erkek, eşini yanından değil 20 gün, 1 gün ayırmak istemez, sizin evliliğinizin geleceğini göremedim.
:KK9::KK9::KK9:

Konunuza pek inanasım gelmedi açıkçası.
6 ayda 3 kere eve yollanmak! (ne iğrenç bir tabir)
Yollanmak ne demek hem??
Kusura bakmayın ama sizde hiç gurur yok mu?
Hem süreyi neden eşiniz belirliyor? 20 gün, saatini de belirlesin bari.
Yemişim öyle evliliği de sevgiyi de.
Ya böyle heriflerden nasıl soğumuyorsunuz gerçekten çok hayret ediyorum.
Ben evlenirsem bana karşı yanlış bir hareketinden soğurum da devam edemem diye ödüm kopuyor.
Onun için de evlilikten korkuyorum.

:KK70::KK70:yemin ederim sinirden güldüm ya.Kardeşim ne doğum günü ne çiçeği gözünü seveyim yapma.bi de adresi sormuş da acaba çiçek mi gönderecekmiş.Adam seni postalıyor annenin evine kedi yavrusu muamelesi yapıyor sana sen hala doğum günü çiçek derdindesin yok yanında olmazmış.Nolursun gözünü seveyim bak dertlisin anlıyorum seni ama asıl meseleden nasıl bu kadar uzaklaşırsın böyle bir saçmalık olur mu sen git ben niye gidiyorum demedin mi?Ne demek ya 6 aylık evli kızı babasının evine yollamak git kafanı topla 20 gün dönme ne demek?Dönme arkadaşım dönme.20 gün değil 50 gün 60 gün dönme o eve.o evden gelip seni almadan yalvar yakar olmadan özür dilemeden dönme.Ne halde bu adam ya çatlıycam sinirimden resmen.Bu neyin özgüveni bu neyin kafası allah aşkına.

pardon da siz saksı filan mısınız da paketleyip yolluyor devamlı. siz de paşa paşa gidiyosunuz. ev hayvanı olsa insan kolay kolay yapamaz bunu. aileniz de mi bişey demiyor yani peeeesssss. derdiniz de doğum gnüü yani.

Beni babamın evine yolladıda ne demek? afedersiniz eşya mısınız. Doğum gününüzden ziyade ortada daha ciddi problemleriniz var. Adam keyfe keder canı istediği istediği gibi yaşıyor siz çiçek düşünüyorsunuz. Peki ağzınızı açık tek bi kelam etmiyor musunuz ne düşündüğünüze dair.

6ayın kaç gününü aileniz olmadan gecirdiniz acaba merak ettim.

Kocanıza dogum gününüz için değilde. Sizi sürekli ailene göndermesi konusunu düşünseniz daha iyi olur.

X