Onu çok severek evlendim. O benim çocukluk aşkımdı. Ama ben Antalya'da o İstanbul' da yaşıyordu. Yıllarca görüşememiştik yıllar sonra birbirimiz bulduk evlenmeye karar verdik. 1 sene içinde evlendik fakat 2-3 ayda bir defa görüşüyorduk. O yüzden birbirimizi iyi tanımamısız. Ben eşim için çok fedakarlık yaptım Antalya'yı cok sevıyordum. Arkadaşlarımı, ailemı herşeyımı bırakıp geldım. Çok iyi bir işim vardı patronumda beni cok sevıyordu. O cok mutlu olacagız vaatleri ile benı kandırdı. Mutlu bir evliliğim olacak dıye her seyımden vazgecerek geldım. O ise hic bir seyınden vazgecmedı. Sırf aılesı su anda oturdugumuz semtte oturuyor dıye o semtten baska hıc bır yere tasınmıyor. Gereksız yere kira verıyoruz. Sonra yetemıyorum dıyor. Bende İstanbula alısamadıgım ıcın çalısmak ıstemıyorum. Son sorunuzu da yanıtlayayım 6 ayda 3 kere paket oldumGorucu usulu bir evlilik mi bu?
Sevmeden, tanimadan mi evlendiniz? Cok merak ettim.
6 aylik evlilikte, kac kere paketleyip baba evine "yolladi" sizi?
Eşim gerçekten evliliği yürütebilecek kapasitede değil. Çünkü 28 yaşına kadar ailesi ile yaşamış. Ne askerlik yapmış, ne dışarıda yaşamış ne de gurbet görmüş. O yüzden bana alışamıyor. Bir ev nasıl geçindirilir bilmiyor, çünkü her şeyi onun yerine ailesi yapmış. O yüzden özgüveni de yok. Her gün bana anneme gidelim, annemle konuştun mu diye sorularından ve baskılarından bıkmıştım. Annesi ilişkimizin ilk başından beri hep içinde olmak istedi. Sabah evını toplarsın, öğleyin bize gelırsın gıbı cumleler kurdu. Bende tez yazdıgım ıcın ' tezim var' gelemem dedım. Ev esyalarını duzme bahanesıyle her gun eve gelmeler. Ama bunları bır sekılde engellemeye calıstım.
Hasta olduğumda dediğiniz gibi bir kase çorba yapmak yerıne annesının yanına gıtmeyı tercıh ettı. Beni evde yalnız bıraktı. O surede hasta oldugumu bıldıgı halde nıye onlara yardım etmemısım. Bende senın benım yanımda olman gerekıyordu dedım. Hastayım dedım ama annesının yanına gitmesine bır sey demedım. Bundan sonrada dönmeyecegım.
Kuzum bak sorunların hepsini sen tespit etmişsin, çocukluk aşkı diye hiç bilmediğin bir yabancıyla evlenmişsin... yol yakınken çoluk çocuk yokken dön memleketine, elinde mesleğin de varmış, çalışoyormuşsun da... öyle zor derim ki boşan lafını, ama ben bu işi hiç sevmedimOnu çok severek evlendim. O benim çocukluk aşkımdı. Ama ben Antalya'da o İstanbul' da yaşıyordu. Yıllarca görüşememiştik yıllar sonra birbirimiz bulduk evlenmeye karar verdik. 1 sene içinde evlendik fakat 2-3 ayda bir defa görüşüyorduk. O yüzden birbirimizi iyi tanımamısız. Ben eşim için çok fedakarlık yaptım Antalya'yı cok sevıyordum. Arkadaşlarımı, ailemı herşeyımı bırakıp geldım. Çok iyi bir işim vardı patronumda beni cok sevıyordu. O cok mutlu olacagız vaatleri ile benı kandırdı. Mutlu bir evliliğim olacak dıye her seyımden vazgecerek geldım. O ise hic bir seyınden vazgecmedı. Sırf aılesı su anda oturdugumuz semtte oturuyor dıye o semtten baska hıc bır yere tasınmıyor. Gereksız yere kira verıyoruz. Sonra yetemıyorum dıyor. Bende İstanbula alısamadıgım ıcın çalısmak ıstemıyorum. Son sorunuzu da yanıtlayayım 6 ayda 3 kere paket oldumİşte durumlar böyle ...
Seni bu şekilde "terbiye" etmeye çalışması başlı başına yanlış. Ne demek akıllansın. Affedersin, aptal mısın, sen de akıllanacaksın. Çok onur kırıcı.Beni istemediğini düşündüğüm için bende istenmeyen yerde kalmam diye gidiyordum. Aileme de hastalıklarından dolayı sorunları anlatamadığım için vakit gelince geri dönüyordum. Ben evden gidince ev sensiz bomboş diyor. Beni sevdiğini söyluyor ama artık sevgisine inanamıyorum. Bana her tartışmada kapı gösteriyor. Cunku ailemın arkamda olmadıgını dusunuyordu. Ve annesi beni ailemın yanına gonderınce akıllanacagımı ona soyledıklerı ıcın benı hep gonderıyor. Bu sefer geri gitmeyecegım. Ona da soyledım gerı gelmeyecegım bu sefer dedım ama daha öncelerde mecburen döndugum ıcın geri gelecegımı dusunuyor. Ben gelirim seni almaya diyor. Eğer o gelırse ne yapayım sizce?
6 ayda millet evinden çıkıp işe gitmek istemiyor aşkından, bu adam üç kere göndermişOnu çok severek evlendim. O benim çocukluk aşkımdı. Ama ben Antalya'da o İstanbul' da yaşıyordu. Yıllarca görüşememiştik yıllar sonra birbirimiz bulduk evlenmeye karar verdik. 1 sene içinde evlendik fakat 2-3 ayda bir defa görüşüyorduk. O yüzden birbirimizi iyi tanımamısız. Ben eşim için çok fedakarlık yaptım Antalya'yı cok sevıyordum. Arkadaşlarımı, ailemı herşeyımı bırakıp geldım. Çok iyi bir işim vardı patronumda beni cok sevıyordu. O cok mutlu olacagız vaatleri ile benı kandırdı. Mutlu bir evliliğim olacak dıye her seyımden vazgecerek geldım. O ise hic bir seyınden vazgecmedı. Sırf aılesı su anda oturdugumuz semtte oturuyor dıye o semtten baska hıc bır yere tasınmıyor. Gereksız yere kira verıyoruz. Sonra yetemıyorum dıyor. Bende İstanbula alısamadıgım ıcın çalısmak ıstemıyorum. Son sorunuzu da yanıtlayayım 6 ayda 3 kere paket oldumİşte durumlar böyle ...
Çocuk yap canım düzelirAnnesi diyor ki uzaklaşsın babasının evine gitsin kafasını toplar diyor. Eşimde annesinin sözünden hiç çıkmaz. Çünkü benim eşim 28 yıl boyunca aılesı ıle bırlıkte yasamıs hıc ayrılmamıslar. Ne askere gıtmıs, ne de gurbet görmuş. Ben babamın evine gidince annesının evınde kalıyor, yemegını orada yıyor. Yanı annesı babası ıle daha cok vakıt gecırıyor. Ben onlar için ogullarını elınden alan bırısıyım. Ama şöylee birşey var annesı de bosanmamızı ıstemıyor. Çunku işin ucu kendıne dokunacak. Ve oğlunun beni halen sevdiğini biliyor. Ben bundan sonra ne yapmalıyım sizce? Lutfen beni azarlamayı bırakın. Yeterınce uzgunum. Ne yapacagımı bılemıyorum artık
Şurada takıldığın tek şey gerçekten doğum gününde yanında olmaması mi hayretler içindeyim gerçekten siz evliliği evcilik oyunu sanıyorsunuz sanırım eşinizle normal bir ilişkiniz yok gibi görünüyor eşiniz korkunç davranıyor ama sizde normal değilsiniz sizi sürekli uzağa gitmeye teşvik etse bile sizin yeni evliyken bundan şüphe duymanız gerekir bence ama siz son derece normal bir şey gibi yazmışsınız kocanizin başka bir evi başka bir eşi çıkarsa şaşırmayın hiç normal bir durum değil yaptığı.Merhaba içime dert olan bir konu varNe yapacağımı bilemiyorum. Evleneli 6 ay oldu. 17 Nisan' da doğum günüm. Yani 4 gün sonra. Evlendiğim sene eşimle geçirmek istediğim ilk doğum günüm olacaktı. Eşim 2 gün önce yoktan yere sorun çıkardı ailemin yanına yolladı. Ailemde şehir dışında yaşıyor. 20 gün kal ben seni almaya gelirim dedi. Kafanı toparlarsın diyerek biletimi aldı doğum günüme birkaç gün kala ailemin yanına gönderdi. Beni istemeyen birisi için bende bu fikre karşı çıkmadım. Zaten ne zaman benden sıkılsa hep baba evine yolluyor ve kendısı benımle gelmiyor. Ben yeni gelinim benimle gelmesi gerekmiyor mu? Önceki sürelerde 1 hafta kalmamı istiyordu bu sefer 20 gün kal diyor. Sonra giderken dediki ewin adresını yolla , bende bir şey demedim. Muhtemelen çiçek filan yollayacak. Onun benim ilk doğum günümde yanımda olması gerekmez mi? O ise beni yine baba evine yolladı. Ben onun ilk doğum gününü ailesi ile birlikte kutlamıştım. Onun yaptığı sizce doğru bir şey mi? Doğum günüme 4 gün kaldı onu nasıl dize getirebilirim ya da onu nasıl çatlatabilirim? Süper fikirlerinize ihtiyacım var.
Eşinizin bir eşe ihtiyacı yok ki, o anneciği ile mutlu, neden evlendi ki sizinle? Aşk desek, bu nasıl aşk? Evcilik oyunu oynuyor beyefendi resmen, bu nasıl iş...sizi de yakmışlar...
Ben bir şey merak ettim, neden askere gitmedi eşiniz, (ben ille gitsin demiyorum herkes, o bambaşka bir konu da) hani psikolojik bir rahatsızlığı falan mı var, yoksa başka nedenlerle mi gitmemiş?
Eşim iş yüzünden gitmediğini söylüyor. Ama asıl nedeni o değil ailesi yollamıyor. Bedelli çıkmasını bekliyorlar. Onun parasını da eşime ödetecekler. Maddi destek de bulunmayacaklar. Eşimin babası engelli. Engelli olduğu için adamı erkek yerine koymamışlar evin direği olarak eşimi görmüşler. Eşimin ailesi kayınvalidesi için yaşadığı için eşim hergün geniş aile olmak istiyor. Beraber yenilsin içilsin. Bende yeni evliyim bu durumu istemiyorum. Bence eşim benimle annesine arkadaş olayım diye evlendi.Eşinizin bir eşe ihtiyacı yok ki, o anneciği ile mutlu, neden evlendi ki sizinle? Aşk desek, bu nasıl aşk? Evcilik oyunu oynuyor beyefendi resmen, bu nasıl iş...sizi de yakmışlar...
Ben bir şey merak ettim, neden askere gitmedi eşiniz, (ben ille gitsin demiyorum herkes, o bambaşka bir konu da) hani psikolojik bir rahatsızlığı falan mı var, yoksa başka nedenlerle mi gitmemiş?
Ciddi bir tavsiye mi ironi mi yaptınız?Çocuk yap canım düzelir
Tabiki şaka yaptım.burda evliliği problemli arkadaşlar çocuk yapıp herşeyin düzeleceğini sanıp ,herşeyi iyice mahvettikten sonra ikinci bir çocuğu patlatıp depresyonda zirve yapıyorlarda ,onlardan olmazsın inşAllah diye yazdım...Ciddi bir tavsiye mi ironi mi yaptınız?
Bak sen durumu çok güzel tespit ediyorsun zaten. Neden evlenmiş, niye böyle olmuş...Eşim iş yüzünden gitmediğini söylüyor. Ama asıl nedeni o değil ailesi yollamıyor. Bedelli çıkmasını bekliyorlar. Onun parasını da eşime ödetecekler. Maddi destek de bulunmayacaklar. Eşimin babası engelli. Engelli olduğu için adamı erkek yerine koymamışlar evin direği olarak eşimi görmüşler. Eşimin ailesi kayınvalidesi için yaşadığı için eşim hergün geniş aile olmak istiyor. Beraber yenilsin içilsin. Bende yeni evliyim bu durumu istemiyorum. Bence eşim benimle annesine arkadaş olayım diye evlendi.
Bazıları gerçekten bunu tavsiye ediyor ya, ondan sordum ben deTabiki şaka yaptım.burda evliliği problemli arkadaşlar çocuk yapıp herşeyin düzeleceğini sanıp ,herşeyi iyice mahvettikten sonra ikinci bir çocuğu patlatıp depresyonda zirve yapıyorlarda ,onlardan olmazsın inşAllah diye yazdım...
Daha 6 aylik evli seni sikilinca ailene gondermesi qarip deyil de ilk dogum gununde yaninda olmamamasimi qarip?valla adam istediyi an seni paket yapib gonderemez buna hakki yok sen istersen gidersinMerhaba içime dert olan bir konu varNe yapacağımı bilemiyorum. Evleneli 6 ay oldu. 17 Nisan' da doğum günüm. Yani 4 gün sonra. Evlendiğim sene eşimle geçirmek istediğim ilk doğum günüm olacaktı. Eşim 2 gün önce yoktan yere sorun çıkardı ailemin yanına yolladı. Ailemde şehir dışında yaşıyor. 20 gün kal ben seni almaya gelirim dedi. Kafanı toparlarsın diyerek biletimi aldı doğum günüme birkaç gün kala ailemin yanına gönderdi. Beni istemeyen birisi için bende bu fikre karşı çıkmadım. Zaten ne zaman benden sıkılsa hep baba evine yolluyor ve kendısı benımle gelmiyor. Ben yeni gelinim benimle gelmesi gerekmiyor mu? Önceki sürelerde 1 hafta kalmamı istiyordu bu sefer 20 gün kal diyor. Sonra giderken dediki ewin adresını yolla , bende bir şey demedim. Muhtemelen çiçek filan yollayacak. Onun benim ilk doğum günümde yanımda olması gerekmez mi? O ise beni yine baba evine yolladı. Ben onun ilk doğum gününü ailesi ile birlikte kutlamıştım. Onun yaptığı sizce doğru bir şey mi? Doğum günüme 4 gün kaldı onu nasıl dize getirebilirim ya da onu nasıl çatlatabilirim? Süper fikirlerinize ihtiyacım var.
Artık her olumsuzluk kayınvalideye bağlanır olduBoşanmak istemiyor. Ona ben diyorum artık böyle yürümüyor ayrılalım diye. Onu kabul etmiyor. Kabul etse ayrılacam ama onu halen seviyorum. Muhtemelen annesi akıl veriyor babasının evine yolla akıllasın diye fikir veriyor. Benim eşimde annesinin ağzına çok bakar.