Eşim, hayatım adına çıkmaz sokaktayım

Fakat psikolojik şiddetin alasını görmüş anne evinde, ondan bunları beklemek fazla iyimserlik degil mi
Ohooo benim annemin yaşadıkları yüzünden bizi evlatlıktan red etmesi lazımdı bence , annem 3 evladına da tek baktı, ölene kadar da bırakmadı bizi , onu çok özlüyorum...

Görücü usulü evlilikte birinin iyi ahlaklı olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Çevreye farklı eşine farklı davranan onca insan var. Siz bu adamı bilerek çocuk yapmışsınız şimdi de aileden destek istemişsiniz o da yok. Boşanmak istiyorsanız elinize meslek almaktan başka çare yok. Anlattığınıza göre çözülemeyek bir durum da görmüyorum eşinizle terapiste gidin. Ve kendiniz için bebekli sosyal etkinliklere katılın

Çocuğu alıp gezmek çok iyi gelecektir. Bu sayede çevreni bile genişletebilirsin. Telefonun google map uygulamasından yaşadığın yerin merkezi yerlerini, alışveriş, restorant, kafe herseyini bulabilirsin. Ben almanyaya bir yıl önce dil bilmeden geldim. Uygulamadan tek başına gezmediğim yer kalmadı.insan otur otur bunalıyor. Biraz kurcalayacak hemen çözersin

Ohooo benim annemin yaşadıkları yüzünden bizi evlatlıktan red etmesi lazımdı bence , annem 3 evladına da tek baktı, ölene kadar da bırakmadı bizi , onu çok özlüyorum...
Allah rahmet eylesin, konu sahibi annesi ile yaşarken 1 odanın içinde bir bucuk yıl yasadım diyor, onu kasdetmiştim

Ben de bir süredir işsizim depresyonlardan depresyonlara koşuyordum. Dün eşimle hava alalım diye çıktık yürüme engelli tekerlekli sandalyeli bir adam bize adres sordu. Aaa orası çok uzak dedik. Adam da sorun değil dedi. Sonra biraz sohbet ettik. Gideceği cafede bilek güreşi yarışı varmış falan… adam üstüne başına özenmiş saçını uzatmış örgülü bir stil yapmış. Çok sosyal ve özgüvenli biri olduğu her halinden belliydi. Kendimden utandım yeminle biz asosyal olmaya çok sebep buluyoruz

Hiç te bir şey olmaz,
Elinizde telefon ve internet yok mu? şimdi hemen hemen bütün şehirlerin belediye ulaşım araclarinin online siteleri var,
olduğun noktayı, gitmek istediğin noktayı seçip, hangi ulaşım araçlarını kullanman gerektiğini buluyorsun.
Otobüs duraklarında QR kod var , durak ismini, duraktan geçen hatları, o hatların nereden gelip nereye gittiğini öğreniyorsun.
sanki hayatı biraz da kendi kendinize sıkıcı hale getirmiş gibisiniz.
Bulunduğunuz şehirde gezilecek yerleri, mekanlari öğrenin, kendinize bir rota hazırlayın, çıkıp çıkıp gezin.

Bundan 35-40 yıl önce doğunun küçük bir ilinden izmire gelen ilkokul mezunu annem bebek beni kucağına alıp fellik fellik geziyormuş. Siz üniversite mezunu halinizle evden çıkamıyorsunuz.

Ayrıca arayan iş bulur, hepimiz torpille mi girdik işlerimize? Evleneyim de hayatımı birine emanet edeyim demişsiniz elinizde patlamış. Şimdi de birileri bana el uzatsın, işimi bulsun, düzenimi kursun istiyorsunuz. Bunun sonu bu evlilikten kurtulmak için başka adamlara gönül kaydırmaya kadar gidebilir. Biraz çabanız olsun kendi hayatınızla ilgili.

Sizşn şartlarınıza göre yorumlayacağım.Elinizde bi mesleğiniz olsa hayatın nazı zorluklarını görmüş biri olsaydınız,aileniz arkanızda olsaydı daha farklı yorum yapardım.
Bu şartlarda çocuğunuz büyüyene kadar eşinizşe geçinmekten başka yolunuz yok.
Hem çalışıp hem kızınıza bi gelecek sunmak sandığınız kadar kolay birşey değil.

Çok uç bir örnek olacak ama, dilini bilmediğim bir ülkede aradığım heryeri buldum. Otobüse bindim, düşünün dışarda internetim bile yoktu evde araştırıp çıktım. Nasıl bilet alınır bilmiyordum. Gençlerin çat pat ingilizcesiyle anlaşmaya çalışarak yaptım bunu. Sen dilini bildiğin ülkede elinde internet cep telefonu nasıl kaybolacaksin? Lütfen kendine gel, hemen güvenini geri kazanmaya çalış. Pazartesi ilk işin internetten bak bulunduğun yerlerin neresi güzelmiş, otobüs dolmuş ne gidiyorsa internette hepsini bulabilirsin. Çocuğunu al dışarıya çık. Kendi iyiliğin için yap bunu. Ha kayboldun, en kötü ne olabilir ki sora sora yine dönersin eve merak etme

Ahlakı güzel nede olsa severim mantığı ile evlenmişsiniz. Ahlak cok önemli evet ama gezmeyi seviyor mu öfkelenince tepkisi nasıl oluyor iyi bir baba olabilir mi en önemlisi bu adam baba birşey kalabilir mi diye kesinlikle evlenecek olanlar bu soruyu sorması lazım kendilerine ? Kimse değişmez . Senin dengin olmayan bir insan sadece seni dibe ceker o yüzden aynı dili konuşamadıgın biriyle zor birde bebek var .

Kesinlikle katılıyorum. Evde otururken sosyal çevre oluşturma ihtimalin sıfır. Eşini bırak o evinde kendi sıkıcı hayatına devam etsin ama sen gez gör, civar illere git merkeze git, değişik parklara git. Çocuklu etkinliklere katılabilirsin çocuklar oynarken anneler de kaynaşır. Avmlerin çocuk oyun alanı varsa gidebilirsin aileler çocuklarını beklerken sohpet ederler genelde. İlk zamanlarda sana sıkıcı gelecektir tek başına gezmek ama zamanla hoşuna gideceğinden eminim.

Eşimle oturduk yine çözüm odaklı kararlar aldık. Umarım bu sefer sorumluluk alıp icraat gösterebiliriz. Benim problemim sevgi hissetmemek. Bir insan ve bir kadın olarak çocuğumdan, eşimden hayatımda ki herkesten sevgi, saygı görmek isterim. Uzun zamandır değerli hissettirilmediğim için bir sese, güler yüze hasret kaldığım için bu kadar depresifim. Yoksa bende sürekli arayış içerisindeyim. Sosyal sanathane üyesiyim etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Sayılarla boyama tablosu aldım evde boş fırsatlarımda yapıyorum. Puzzle yapıyorum. Akşamları kulaklığı takıp yürüyüşe çıkıyorum gibi gibi sürekli kendimi mutlu etmek adına bir uğraşım var lakin insan asıl ihtiyacı olan şeyi karşılayamayınca ne yapsa boş

Ne tür kararlar aldınız? Eşinin tavrı nasıldı?

Yardım istedim açıkca hissettiğim herşeyi dile dökmeye çalıştım, beklentilerimi söyledim. Bazı konularda hak verdi bazı konularda abartma, saçmalama gibi şeyler söyledi. En sonunda kızımız hakkında ortak fikirde olacağımıza, birbirimize karşı daha düşünceli anlayışlı olup sık sık empati yapacağımıza dair sözler verdik kısaca özet geçtim. Umarım herşey dilediğimiz gibi olur. Burada ki bazı yorumlar bana umut verdi. Birkaç cümle beni güçlendirdi. 1 saat uzağımıza bir avm açılmış nasip olursa birkaç gün sonra kızımla oraya giderek açılışı yapacağım. Benim evde değil dışarıda sosyalleşmem gerek. Bazı farkındalıklarım oldu. Çok ama çook teşekkür ederim her kelimenize, her cümlenize.

Siz aşk, tutku , ihtiras, sevildiğini bir kadın olarak değer gördüğünüzü hissetmek, özlenmek, özlemek , gözgöze el ele muhabbet etmek istiyorsunuz. Şimdi evlenirken kocanızda bu isteklere göre seçmiş olsaydınız tamam derdim. Ama sizin kocanız çok net bir şekilde kim ve nasıl bir insan olduğunu belli etmiş, siz biraz da ailenizdeki sıkıntılardan kurtulmak için evlenmişsiniz. Üzgünüm ama kim bilir kaç yaşındaki adamla evlenme nedenleriniz çok ama çok yanlış , sadece kendinizi değil , eşinizi de mutsuz bir evliliğe mahkum etmişsiniz.
Ayrıca boşanma için tüm yollarınızı kendini tıkamışsınız, yeterli ve para kazandığınız bir işiniz olmadan evlilik, evlilikten sonra hemen hamilelik, bilmediğiniz bir şehirde yaşamaya başlamak. Siz boşanmayacaksınız , o yüzden sürekli bu konuyu gündeme getirmeyin, bununla tehdit etmeyin eşinizi, çünkü eşinizinde bir sınırı ve sabrı var . Tamam boşanalım derse , boşanmak istemiyorum diye ağlarsınız.
Gerçekleri kabul edip, hayaller kurmayı ve kocanıza ve kendinize yaşayamadığınız evlilik için işkence etmeyi bırakın. Kocanız bu , evliliğiniz bu , bu kocayı siz seçtiniz, bu hayatı siz seçtiniz.
Olanlarla yetinemeyiz alışın , biraz daha çabalayıp arkadaş ve çevre edinmeye çalışın, çocuk kreşe başlayınca daha rahat edersiniz. En önemlisi biraz dişinizi sıkıp gerekirse KPSS ye çalışıp para kazanacağınız bir işe girmeye çalışın. Kocanızı da sizin istediğiniz gibi bir eş ve adam olmadığı için daralmayı bırakın.

Bosanmayı kendisi istemez bence de, o zaman o söz agza alınmamalı. Ne olacak bosansa, ogretmenler uzun süre bekar kalmaz. En fazla seneye evlendiği haberini alır, kendi yine sevilmiyor olacak belki, cocuk küçük çalısamayacak, ev için kendi ailesiyle cebellesecek. Degişen ne olacak, gökten para mı yagacakkı evini kursun, gezsin tozsun, kursa gitsin atansın. Burada var oyle, bosanıp pısman olup aksama kadar eski eş stalklayan. Görünen köy kılavuz istemez.
Konu sahibi, talih sana limon verdiyse limonata yapacaksın, en iyi secenegin bu..
İ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…