Eşim, hayatım adına çıkmaz sokaktayım

Havnuray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2024
35
28
25
Merhaba arkadaşlar, kendimi nasıl ifade edeceğimi bilememekle beraber başlıyorum.
26 yaşındayım. Eşimle 3 yılı aşan bir evliliğim var. Biraz görücü usulü diyebiliriz. Şahsım adına mantık evliliğiydi. Burada ki mantık eşimin iyi huylu, güzel ahlaklı olmasıydı. Evlenip eşimin işi dolayısıyla farklı bir şehirde yaşamaya başladım. Evlendikten sonra insan birbirini daha iyi tanıyor, bizim eşimle kafa yapımız hiç uyuşmuyor. Müzik zevki, film zevki gibi. Eşim emekli amcalar gibi işe gidiyim eve geliyim karnım doysun hanımla iki TV izleyeyim yatayım uyuyayım gibi. Asla gezmek istemez, dışarıdan canı yemek çekmez. Bana karşı hiç cimri değil ama asla üstüne başına birşey almaz evde yırtık pırtık şeylerle gezer. Ben tanımadığım bir şehirde yapayalnız kaldım psikolojim bozuldu. Sosyalleşmek için çok uğraştım ama bir türlü arkadaş, çevre edinemedim. Eşime dışarı çıkalım dediğimde çıkıyoruz boş boş durup dönüyoruz. Adamla muhabbet edemiyoruz, kahkaha atamıyoruz. Ki sıkılıyorum bunalıyorum dememe rağmen hadi gel şunu yapalım diyen biri değil. Ben bir kadın olarak şımartılmak istiyorum. Arada hediyeler alsın, beni bebek gibi sevsin, ilgilensin ama yok. Bir insanın yaşadığı yeri güzelleştiren sevdiği insandır bence. Eşimle güzel vakit geçirebilsek çoğu şeye ihtiyacım kalmayacak belki de. Aynı zamanda ailesine aşırı düşkün. Evlendiğimizden beri beni asla ailesi gibi göremedi hissediyorum. Bir gün ailesiyle karşı karşıya gelsek kesinlikle onları seçer, onların küçük bebeği gibi, ailesi de eşimi hergün arar canım kuzum bitanem diye sever. Bizim bi kızımız oldu 2 yaşına girmek üzere. Ben artık aşırı bunaldım kaldıramıyorum hiç birşeyi. 3 yıldır evde oturan sürekli yemek, temizlik yapan vasıfsız birine dönüştüm. Anne baba olarakta aynı gemi de değiliz ben güzel yetiştirmeye çalışıyorum eşim saçma sapan şeyler öğretiyor benim başardığım tüm düzeni alt üst ediyor. Bir gün memlekete gittiğimizde eşimin ailesinden dolayı kavga ettik kavga büyüdü bende kızımı alarak annemin evine gittim ama belli etmedim birşey sadece tartıştık dedim annem ablam bunu büyük bir olay haline getirdi ee niye geldin o zaman, napcan boşancan mı ne yiyeceksin ne içeceksin nerde kalacaksın muhabbetine çevirdiler. Ben eşime küsemez miyim daha geleli 1 saat oldu ben bunları mı düşünecektim dedim tartıştık ablam evden kovdu küçük çocukla akşam vakti sokakta kaldık. Annemin ikinci evliliği 1 yıl anca oldu. Evlenmeden önce farklı bir ilçede yaşıyorduk yani eşimin memleketine yabancıyız. ablam oraya misafirliğe gelmişti. Annemin evinden beni onun kovması ve annemin ağzını açıp sen karışma, burası benim evim vs demediği için anneme çok kırgınım 4 aydır küsüz hiç konuşmadık. Ben eşimden boşanmak istiyorum ama yapayalnızım. Çok güçsüzüm. Maddi, manevi yetersiz kalacağım. Ne gidecek yerim var, ne bir gelirim, ne de gücüm kuvvetim. Eşim sürekli beni zorbalıyor. Çocuğuma dört dörtlük bakıyorum çeşit çeşit yemekler, eğitimler, oyunlar. Öfkelenip çocuğa bağırdığımda direk sen ne biçim annesin ben senden iyi bakıyorum gibi şeyler söylüyor. Herkesle arası kötü olan sensin, sıkıntı sende diyor. Sürekli deli, sinirli vırt zırt eleştiriyor. Zaten psikolojik olarak çökmüşüm arkadaş yok aile yok eş eş değil bir de hayatımı daha da çekilmez hale getirmeye çalışıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım

Artık olan olmuş, geçmişi desmenin bir anlamı yok ama sırf güzel huylu diye de biriyle evlenilmez ki ya.. üstelik bir de bebek yapmışsınız
Ben sizi de anlıyorum. Siz eşinizle bunları konuştunuz mu? Ya da örnek veriyorum eşinizden beklediğiniz davranışları ona yaptınız mı? Belki o da sizden bir şeyler bekliyordur? En azından bir adım atsanız belki daha farklı olur.
Kendi ailenize gelince; hiç yokmuş gibi davransaniz da olur.. sanırım bosansaniz arkanızda durmayacaklar. O halde sizin kendi ekonomik özgürlüğünüzü kazanmanız lazım. Giremez misiniz bir işe?

Eşim gerçekten iyi bir insan. Ama annesinin kucağından ayrılmadığı için hiç arkadaşı sevgilisi olmamış. Ailenin en küçük çocuğu bir büyüğüyle arasında 14 yaş var o yüzden el bebek gül bebek büyümüş. Biz tanıştığımızda ben çok kötü bir zamandan geçiyordum eşim tatlı dilli güler yüzlüydü. Dedim ki bu adamın yanında benim derdim olmaz. İyi bir evlat, iyi bir iş arkadaşı, iyi bir baba ama maalesef iyi bir eş olamıyor. Kaç kez konuştuk çok kez anlattım derdimi. Başlarda kendimi güzel ifade ediyordum, sonra ağlayarak söylemeye başladım şimdi sürekli bağırıp çağırıyorum. Öyle bir ağırlık var ki üzerimde nefes alamıyorum gün geçtikte de çok kötü birine dönüşmeye başladım. Eşime karşı saygısız, terbiyesiz, sinirli biriyim işin daha da çirkinleşmesinden korkuyorum. Güzel kızımın kötü olan hiç birşeye şahit olmasını istemiyorum

Adamda hiç bir hata yok. Sizi kandırmamış, sonradan değişmemiş, kendini farklı göstermemiş. Tanımadığınız bir adamla paldır küldür evlenip, atlı kovalıyormuş gibi çocuk yapmak sizin tercihiniz. Zincirleme hata tamlaması.

Bundan sonrası ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin aşamasına gelmiş artık. Aileniz destek olmayacak belli ki. O yüzden becerebilecekseniz, ayaklarınız üzerinde durabilecekseniz ayrılın. Yok yapamam diyorsanız adama da hayatı daha fazla zehir etmeden anlaşma yoluna gidin.

Ablaya bak, böylesi düşman başına. Gerçekten annenizin evinden onun sizi kovup annenizin sessiz kalmasına anlam veremedim görücü usulü eşiniz iyi ahlaklı diye evlenip bir adım atmışsınız. Ama maalesef ki insanlar dışardan göründüğü gibi değildir. Aynı eve girince daha iyi anlaşılıyor huyu suyu. 3 senelik evlilikte yapayalnız hissediyorsunuz, arkadaş yok, sosyal ortam yok. Dikiş kursuna falan ya da başka bir kursa kayıt olup gitseniz hazır çocuk daha okul çağına gelmemişken, yasitlariniz olan hanımlarla arkadaşlık edersiniz , gün içinde yürüyüş yapın. Hobiler edinin, kendinizle vakit geçirmek güzel ama siz yıllardır böyle olduğunuz için sıkılmış bunalmissiniz. Aileden yana size hayır yok. Kendi kendinizi ayağa kaldırmak zorundasınız. Eşiniz ailesine düşkün, evcimen, gezmeyi sevmeyen birisi. Karakter ,huy olarak zitsiniz. Ama onu seviyorsanız bu evliliğe devam. Dediğim gibi kendinizi sosyallestirmeye çalışın

Anneniz hep böyle miydi 2. Evlilik sonrası mi böyle umursama oldu?

Ne dememizi bekliyorsunuz?
Bile bile sevmeyerek evlenip hemen çocuk yapmışsınız.
En azından bi birikim yapsaydınız çalışıp.
Seçenekler ortada- ya boşanmak ya çekmeye devam etmek.

Mantık evliliğinde aşk arayarak hata yapıyorsunuz, bu adam sizi kandırmamış, nasıl yaşıyorsa o , siz bu şekilde yaşayan birinden mükemmel aşık olsun istiyorsunuz, olmaz. Ailenizin size bir faydası olmayacağı çok açık o kısmı geçiyorum. Hayatınızı değiştirmek istiyorsanız bir plan yapıp uygulamalısınız. Kendinizi geliştirmek, çalışmak , güçlenmek gibi amaçlarınız olmalı ve bu da zaman ister. Karar verip uygulamalısınız, başkalarına ihtiyaç duymadan ayağa kalkmayı öğrenmelisiniz. Yok yapamam diyorsanız adamla boşuna zıtlaşmayın kumaşı bu çünkü değişmez, suyuna gidip yaşamaya bakın

Eşimle tanıştım 1 yıl konuşup tanıyarak evlendim paldır küldür değil yani. Eşim o 1 yıl boyunca bana sürekli hediyeler aldı, şiirler yazdı, sürekli gezdik, saatlerce telefonla konuşurduk işe 2 saatlik uykuyla giderdi. Evlendik adam 10 diyince uykum geldi diyip uyuyor, hediye yok, şımartmak yok, gezmek yok. Yapayalnız bıraktı beni. Ne değişti diyorum cevap yok. Kuru kuruya sevgi olmaz. Ben hissedemediğim sevgiye sevgi demem. Eleştiriye açığım ama biraz önyargıdan sıyrılıp daha tarafsız yorumlar yapmalısınız

23 yaşında bir insanı görücü usulü tanıştırmak nedir yahu. 23 yaşında mantık evliliği yapılmaz. aslında kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz neden okumadınız da evlendiniz çok gereksiz bir hareket olmuş.
açıköğretim falan bir yere girin ailenizden fayda yok belli ki en azından memur olursunuz. ondan sonra boşanırsınız kendi hayatınızı kurup.

Eşinizin bi hatası yok ki keşke hemen cocuk yapmasaydınız acele edip şu ekonomide adam tek başına çalışıp geçinmeye çalışıyor aktivite de yapıyorsunuz ama sen memnuniyetsizlik yapıyorsun yok şöyle yok böyle diyerek Ayrıca cocuguma iyi örnek olmuyo falan demişsiniz iki yaşındaki bebek dimi bu da ayrı tezat
Bile bile lades olmuşsun kısaca

Her gün eşim eve gelmeden makyaj yapıp güzel giyindim, çok güzel yemekler yaptım. Sürekli aktiftim hadi sinemaya gidelim hadi şuraya hadi buraya zaten 3 senedir herşeyin yükünü ben üstlendiğim için çok yoruldum. Halk eğitim kurslarına gittim hüsrandı katılım olmadı kapandı. Kedi sahiplendim 1 yıl baktım eşim dünyayı dar etti istemiyorum pis hayvan gitsin şu bu kedimi vermek zorunda kaldım psikolojim bozuldu. Evliliğimin 10.ayında hamile kaldım korunmamıza rağmen ve beklemediğim bir gebelikti anneliği hazır değildim bu da bana çok ağır geldi. Yaşadığım ilçe köy gibi bir yer iş imkanım yok çok denedim. Kpss ye çalışıyorum en son 81 aldım ama atanamıyorum. Yani hanımlar anlayacağınız olduğu yerde sayıp da şikayet eden biri değilim. Hayatımı güzelleştirmek için elimden geleni yaptım

Eşin gerçekten iyi bir insan olsa seni üzmemek için kırk takla atardı. İyi bir eş olurdu. Demek ki dediğin gibi iyi biri değil.

Onun yaşı kaç? Sen ne mezunusun? Elinden ne iş gelir?

ben lise mezunusunuz sandım.
valla oturup yatıp kalkıp çalışın kpss ye.
yoksa böyle mutsuz mutsuz ömrünüz heba olur genceciksiniz daha.
ufacık yaşta evlenmek gibi bir hata yapmışsınız ama bunun bütün hayatınızın hatası olması gerekmiyor. önünüzde koskoca bir ömür var.

Mezun olduktan sonra pandemi döneminde işsiz kaldım eve kapandım. Annem ben 4 yaşındayken boşandı biz 5 kız kardeşiz. Ablalarım evlendi. Biz annemle yaşıyorduk 14 yaşından beri. Annem zor bir kadın bana evde dünyayı dar etti. İş bulamıyorum bir odadın içinde 1 buçuk yıl geçirdim. O sıra da teyzem sayesinde tanıştık eşimle o dönemde onun ilgisi bana iyi gelmişti umutlarım yeşerdi. Beraber herşeyi hallederiz gibi gelmişti. Ama eşimle beklentilerimizi karşılayamıyoruz

Yazının başıyla sonu arasında uçurum var resmen. Siz eşinizin iyi huylu olduğuna emin misiniz? Çalışın hanımefendi ekonomik özgürlüğü olmayan bir işi bir üretimi hedefi olmayan insan bu tarz sorunlarla daha çok boğuşur. Çocuğun yaşı çok uygun kreşe veya bakıcıya verin çalışın hem çevreniz olur hem ekonomik özgürlüğünüz olur kendinize güveniniz gelir kim bilir belki eşiniz sizi kafeste bir kuş gibi görmekten de vazgeçer ama bunu kendiniz için yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…