• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce boşanmalı mıyım ?

nurnurnur79

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2024
1
0
1
26
Merhaba. Yaklaşık 4 senedir evliyim. Eşimle aramızda 8 yaş var. İlk evlendiğimizden beri aramızda sorunlar vardı. Ama sanki şu son bir yılda bir şeyler kopmuş gibi. Eşimden dolayı çocuk rahatsızlığımız var, ve çocuğumuzun olma ihtimali yok gibi. Onun haricinde normal kavgalarımızda o ilk senelerde bağırsam üzülsem bile sesi titreyen hemen ağlayan beni kaybetmekten öylesine korkan adam gitti, sanki davranışlarıyla duruşuyla bana sürekli kapıyı gösteren adam geldi. Boşansam kendi ayaklarım üzerinde durabilecek biriyim. 26 yaşındayım. Memurum. Annem babam sağ. Arkamdalar da çok şükür. Ne yapsam bilmiyorum. En son 3 hafta önce tartıştığımızda bana defol git bile dedi. Ailemi asla kabullenmiyor. Asla görüşmek bile istemiyor. Sürekli bu yüzden de tartışıyoruz. Üstelik Ehl-i vicdan sahibi bir insan olarak şunu söyleyebilirim ben kayınvalideden çok çektim gözümün yaşını bir gün dindirmedi, ama benim ailem hep kendisinin arkasında durdu yüzüne karşı arkasından hep kendisini savundu. Öyle yorgunum ki, sanki ev arkadaşı olduk 3-4 haftadır tensel temaslarımız bile olmuyor. Zaten normalde de haftada bir ancak evlendiğimizden beri o da canı isterse. Boşanmak nasıl, boşandıktan sonra toparlamak nasıl. Yardımınıza ihtiyacım var

Alın karşınıza konuşun. Gerekirse terapi alalım diyin. Süreç yıpratmış ikinizi de. Bir şeyleri düzeltmeye niyeti yoksa zaten şimdi olmasa 2-3 seneye ayrılacaksınız. Gençliğinize yazık olmasın. Sakin bir zamanda bu konuşmayı yapmanız çok önemli. İşin ciddiyetinin farkına varsın.

Hayatımda erkek faktörlüde kadın faktörlü de çocuğu olmayan evlilikler gördüm sizinki öyle bişey değil. Onda kadını el üstünde tutup ne yapacağını saşırıyorlardı. Ailesini kadının ailesinden fazla düşünüp herşeylerini karşılayıp koşuyorlardı. Ben onu anne yapamıyorum, anne olamıyor en azından mutlu yapayım diyorlardı herhalde kendilerince.
Bunlar oluncada o kişiler hiç yaşlanmadı. Çifte kumrular dedikleri onlardı ve hep öyle yaşlandılar. Birinin eşi öldü dünya durdu kendini ibadete kapattı. Sizinki çocuk faktörü değil sevgi eksikliği faktörü.
Bence şapkanızı önünüze bir alıp düşünün. Tüm şartlar olgunlaşmış ama siz görmek istemiyorsunuz.

Daha çok yeni evlisin zararın neresinden dönersen kâr. Çocuk olmaması hadi kader diyelim tedavi vs bir ihtimal görmezden gelinir. Ama sana olan saygısızlığı ve aile karşı yaptığı nankörlük büyük problem bence. Evlilikte duygular biterse geriye ne kalır ki. Memursun gelirin var kendi düzenini kurarsın hayatının kalan kısmıni mahvetme.

Bu adamın nasıl bir yeri var ki hayatınızda. Düzen bozmak zor biliyorum ama genceciksin. Otur düşün. Bu adam hayatından çıkarsa ne kaybedeceksin? Defol git diyen adamın yanında niye durasın ki? Öyle güzel bir evliliğin olur ki bu adam için gururumu hiçe sayarım yeri gelirse dersin. Ama bu adam bunu hak edecek ne yapıyor size? Lütfen bunları düşünün. Emin ol evlat sahibi bile olamayacağın toksik bir adamdansa huzurlu bir yalnızlık on kat iyidir.

Daha çok yeni evlisin zararın neresinden dönersen kâr. Çocuk olmaması hadi kader diyelim tedavi vs bir ihtimal görmezden gelinir. Ama sana olan saygısızlığı ve aile karşı yaptığı nankörlük büyük problem bence. Evlilikte duygular biterse geriye ne kalır ki. Memursun gelirin var kendi düzenini kurarsın hayatının kalan kısmıni mahvetme.
26 yaş öyle güzel bir yaş ki. Adamı bosasa hiç evlenmemiş gibi hayatına devam eder...Çocukta yok mis gibi, bulunmaz nimet

26 yaş öyle güzel bir yaş ki. Adamı bosasa hiç evlenmemiş gibi hayatına devam eder...Çocukta yok mis gibi, bulunmaz nimet
Evet bende 27 yaşındayım. Evliyim ama uniden sınıf arkadaşlarım 27 yaşında daha yeni atandı hayatını yaşıyor evlenmediler henüz yani geç kalınmış bir yaş değil aksine güzel yıllar yeni başlıyor

Genceciksin ne güzel kendime bakarım diyosun ailem arkamda diyosun. Kapıyı gösterene yapılacak tek şey var gitmek. Anne olmayı isteyip istemediğini bilmiyorum. Eşinin ne ailene ne sana saygısı yok. Düzgün insan olsa çocuk problem değil denersiniz tedavi olursunuz evlat edinirsiniz. Ama adam da saygı yoksa sizden sizi kaybetmekten çekingesi yoksa durma. Gayet güzelde olur hayatın. Gençsin sana senin değerlerine saygı gösteren biri çıkar elbet.

Çocuğunuz yok, eğer annede olmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden ayrılın. Sizden çocuğu olmayacağını gizleyen birini çekmeye hiç gerek yok. Ağlama zırlamalarıda senin için değil kendisi için. Yaşın gençken bir karar verin.

Şimdilerde ayrılırsanız bir kaç seneye evlenip ayrıldığınızı kendiniz bile unutursunuz, umut yoksa uzatmayın.
Ayrılık acısı boşanma sancısı toparlanma süreci dediğimiz şey de aslında yeni düzene adapte olmak, bir kaç ay o da.
Boşverin size saygı duymayan, istemeyen adamı yolunuza bakın.

Boşan geç. Genceciksin, memursun. Hem seni sevgiye doyuracak hem de anne olabileceğin bir herif varken kendisi sevgisiz,anası sıkıntılı ve senin ailene saygı duymayan biriyle ömrünü hiç etme.

Merhaba. Yaklaşık 4 senedir evliyim. Eşimle aramızda 8 yaş var. İlk evlendiğimizden beri aramızda sorunlar vardı. Ama sanki şu son bir yılda bir şeyler kopmuş gibi. Eşimden dolayı çocuk rahatsızlığımız var, ve çocuğumuzun olma ihtimali yok gibi. Onun haricinde normal kavgalarımızda o ilk senelerde bağırsam üzülsem bile sesi titreyen hemen ağlayan beni kaybetmekten öylesine korkan adam gitti, sanki davranışlarıyla duruşuyla bana sürekli kapıyı gösteren adam geldi. Boşansam kendi ayaklarım üzerinde durabilecek biriyim. 26 yaşındayım. Memurum. Annem babam sağ. Arkamdalar da çok şükür. Ne yapsam bilmiyorum. En son 3 hafta önce tartıştığımızda bana defol git bile dedi. Ailemi asla kabullenmiyor. Asla görüşmek bile istemiyor. Sürekli bu yüzden de tartışıyoruz. Üstelik Ehl-i vicdan sahibi bir insan olarak şunu söyleyebilirim ben kayınvalideden çok çektim gözümün yaşını bir gün dindirmedi, ama benim ailem hep kendisinin arkasında durdu yüzüne karşı arkasından hep kendisini savundu. Öyle yorgunum ki, sanki ev arkadaşı olduk 3-4 haftadır tensel temaslarımız bile olmuyor. Zaten normalde de haftada bir ancak evlendiğimizden beri o da canı isterse. Boşanmak nasıl, boşandıktan sonra toparlamak nasıl. Yardımınıza ihtiyacım var
Çocukta yok, niye hayatınızın en güzel yıllarını bu adamla ziyan ediyorsunuz?

Back
X