- 5 Temmuz 2024
- 514
- 594
- 33
Ülkemizde ki şartlar o kadar acımasız ki maalesef dişimle tırnağımla kendi emeğimle bir yerlere gelemiyorum. Ancak bir yardım eden, bana torpil adı altında namı geçen bir referansımın olması lazım, bende de öyle bir seçenek yok maalesefÖnlisans KPSS ile atanmak lisanstakinden biraz daha kolay diye biliyorum. Atanman için kaç puan veya sıralama gerekiyor bilmiyorum ama 81 iyi bir puan. Sen bence şu önlisans KPSS de şansını zorla, çünkü lisansı bitirince lisanstan atanması muhtemelen daha zor olur.
Toplu tasımanın bılınmeyecek nesi var? Sorun binin gidin, bir cay için bır yerde dönün. Hem öğrenmiş olursunuz. Koydeyseniz ilceye, ilcedeyseniz il merkezine gidin, bir iki alısveriş yapın, size iyi gelir. Kendi kozanızı örerseniz içine hapsolursunuz.Sosyal medya kullanmıyorum, kayınvalidem yaşlı ve çocuk bakabilecek biri değil ve bizden 6 saat uzakta yaşıyor. Biz eşim ben kızım sadece üçümüz varız yaşadığımız yerde. Kızımla da sadece parka gidebiliyoruz başka gidebileceğimiz bir yer yok maalesef. Araba kullanmayı bilmediğim için merkezi yerlere gidemiyorum. Toplu taşıtlarla da cesaret edemem açıkçası zaten hiç birşeyi bilmiyorum
Yok yanlış yazmışım merkezi yerleri bilmiyorum onu demek istedim. Konum olarak hiç bir yer bilmiyorum çok fazla evden çıkmadık yaşadığımız ilçeden uzaklaşmadık o yüzden çocukla kaybolurum, başıma bir iş gelir endişesi varToplu tasımanın bılınmeyecek nesi var? Sorun binin gidin, bir cay için bır yerde dönün. Hem öğrenmiş olursunuz. Koydeyseniz ilceye, ilcedeyseniz il merkezine gidin, bir iki alısveriş yapın, size iyi gelir. Kendi kozanızı örerseniz içine hapsolursunuz.
Yazının başında eşinizin iyi biri olduğunu yazmışsınız bu son yazdırınız eşinizin hiçte iyi biri olmadığını gösteriyor.Sürekli deli, sinirli vırt zırt eleştiriyor. Zaten psikolojik olarak çökmüşüm arkadaş yok aile yok eş eş değil bir de hayatımı daha da çekilmez hale getirmeye çalışıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım
Ne değişti? Evlenip aynı evin içine girince heyecan bitti adamda, fabrika ayarlarına geri döndüEşimle tanıştım 1 yıl konuşup tanıyarak evlendim paldır küldür değil yani. Eşim o 1 yıl boyunca bana sürekli hediyeler aldı, şiirler yazdı, sürekli gezdik, saatlerce telefonla konuşurduk işe 2 saatlik uykuyla giderdi. Evlendik adam 10 diyince uykum geldi diyip uyuyor, hediye yok, şımartmak yok, gezmek yok. Yapayalnız bıraktı beni. Ne değişti diyorum cevap yok. Kuru kuruya sevgi olmaz. Ben hissedemediğim sevgiye sevgi demem. Eleştiriye açığım ama biraz önyargıdan sıyrılıp daha tarafsız yorumlar yapmalısınız
Annemin bir evi var, yaşadığımız ev boş duruyor şu an. Boşanacak olsam bile kızım aç evi gir otur hallolur inşallah herşey deseydi keşke. Ben ondan kilometrelerce uzakta yalnızım. Ki eşimle olan problemleri anlatmadım bile doğru düzgün. Adam belki burada beni dövüyor eziyet ediyor. Babam olmadığı için annemin daha dik bir duruş sergilemesi gerekirdi. Sorun varsa bile eşime kızımı üzmeyeceksin korkusu veremesi lazım. Hiç aramaması kızım nasılsın dememesi bana çok acımasızca geliyor. 4 tane ablam var bir annem bir babam var ama ben kendimi yapayalnız hissediyorum. Hiç biriyle konuşmuyorum, çok yazıkAnneniz yeni bir evlilik yapmış oda daha alışma aşamasına sizin yanınıza gelip düzeninizi bozmanizdan korkmuş muhtemelen o yüzden ablaniz ses cikarmamisti açık kapı bırakmamaktadır adına. Şuan bebeğiniz çok küçük eşinizin ailesi bakmaz mi bir işe girip çalışsanız belki sosylallesiesiniz bu kadar bunalmazsiniz da . Yazılanlara katılıyorum mantık evliliği yapıp aşk evliliği beklentiniz olmuş. Yani aslında adamın da yaptığı aşırı şeyler yok sadece sizin beklentiniz farklı. Siz aşık olmak istiyorsunuz ve size aşık olmasını. Mantık evliliği yapıp da sonradan eşine aşık olan daha görmedim.suan çocuğunuz çok küçük gidecek yerimiz de yok . Kreşe verip ise başlayın ona göre önünüze bakın derim
Google Harita ile her yere gitmek mümkün. Nereden hangi otobüs geçiyor, nerede inmeniz lazım hepsi yazar. Youtube'tan bakın sizin şehrinizde insanlar neler yapıyor. Siz de oralara gidin. Durumunuz zor ama bilmiyorum, kaybolurum demeniz de doğru değil. Sonuçta annesiniz, eşiniz hasta olsa ya da bunları yapamayacak olsa çocuğunuzla nasıl bazı şeyleri yapacaksınız? O merkezdeki bir hastaneye gitmeniz gerekse ailenizin gelmesini ya da eşinizin sağlıklı olmasını falan mı bekleyeceksiniz?Yok yanlış yazmışım merkezi yerleri bilmiyorum onu demek istedim. Konum olarak hiç bir yer bilmiyorum çok fazla evden çıkmadık yaşadığımız ilçeden uzaklaşmadık o yüzden çocukla kaybolurum, başıma bir iş gelir endişesi var
Çıkmadan ögrenemezsinizYok yanlış yazmışım merkezi yerleri bilmiyorum onu demek istedim. Konum olarak hiç bir yer bilmiyorum çok fazla evden çıkmadık yaşadığımız ilçeden uzaklaşmadık o yüzden çocukla kaybolurum, başıma bir iş gelir endişesi var
Başına ne iş gelecek Allah aşkına? 10 yaşında çocuk musun ki tek başına görünce seni alıp çuvala koyup kaçirsinlar!?Yok yanlış yazmışım merkezi yerleri bilmiyorum onu demek istedim. Konum olarak hiç bir yer bilmiyorum çok fazla evden çıkmadık yaşadığımız ilçeden uzaklaşmadık o yüzden çocukla kaybolurum, başıma bir iş gelir endişesi var
3 yıldır evde pasif bir hayat yaşayan birinin, Özgüvenini yitirmiş haliyle bir bebekle, bebek arabasıyla, bir çantayla şehir gezmesi inanın söylediğinden çok çok zor olsa gerekGoogle Harita ile her yere gitmek mümkün. Nereden hangi otobüs geçiyor, nerede inmeniz lazım hepsi yazar. Youtube'tan bakın sizin şehrinizde insanlar neler yapıyor. Siz de oralara gidin. Durumunuz zor ama bilmiyorum, kaybolurum demeniz de doğru değil. Sonuçta annesiniz, eşiniz hasta olsa ya da bunları yapamayacak olsa çocuğunuzla nasıl bazı şeyleri yapacaksınız? O merkezdeki bir hastaneye gitmeniz gerekse ailenizin gelmesini ya da eşinizin sağlıklı olmasını falan mı bekleyeceksiniz?
Ben yurtdışında yaşıyorum, çok aşırı güvenli bir şehirde de değilim. Burada insanlar el kadar bebekleriyle trenlerde, otobüslerde geziyorlar. Metroya bebek arabasıyla oldukları için asansörle iniyorlar, o asansördeki idrar kokularını size anlatamam bile. Ama eve kapanmıyorlar gene de. 3 yıldır bu şekilde devam etmişsiniz peki nereye kadar daha devam edeceksiniz? Bir noktada bu döngüden çıkmanız gerekmiyor mu?3 yıldır evde pasif bir hayat yaşayan birinin, Özgüvenini yitirmiş haliyle bir bebekle, bebek arabasıyla, bir çantayla şehir gezmesi inanın söylediğinden çok çok zor olsa gerek
Cep telefonu kullanmıyor musunuz? 50 tane yol harita uygulaması var. Nereden nereye gideceğinizi yazdığınızda bütün alternatif araçları gösteriyor. Bu zamanda kaybolmak mı kaldı? Ben ehliyet kursuna yazılmanızı öneririm. Kendi aracınla istediğin an istediğini yere gidebilme özgürlüğünü yaşayın belki özgüveniniz geri gelir.Yok yanlış yazmışım merkezi yerleri bilmiyorum onu demek istedim. Konum olarak hiç bir yer bilmiyorum çok fazla evden çıkmadık yaşadığımız ilçeden uzaklaşmadık o yüzden çocukla kaybolurum, başıma bir iş gelir endişesi var
Evet çok haklısınız. Ben sıkıldım bunaldım psikolojim bozuldu dediğimde anlamıyor. Haftasonu çocukla biraz ilgilenince çocuk bakmaya ne var diyor mesela. Bende diyorum ki 24 saat biz çocukla beraberiz sen işe gidiyorsun. Gün içerisinde sadece 5-6 saat görüyorsun ben bunalıyorum biraz çocuksuz birşeyler yapmaya ihtiyacım var diyorum günde 2 saat mesela. Bunu anlamsız buluyor. İllaki annesiyim tabi ki bakacağım ama çok zorlanıyorum oyun oynarken sorun yok ama yemek yemediği zaman ya da sinirlenip kapris yaptığı zaman kızım kadar küçük çaresiz hissediyorumÇünkü o çalışıyor dışarıda insan görüyor enerjisini atıyor sen evdesin ondan daha enerjiksin gördüğün tek insan belki de eşin.O seni anlamaz çalışan bi insan evde sıkılmak durmak ne anlamaz.Bebeğin büyüyünce çalışmaya başla emin ol eşini bu kadar umursamayacaksın.Dışarıda hayat akacak senin için de