Eşim eve bozulan eşyanın yenisini almıyor, çıldırmak üzereyim, tavsiyeye ihtiyacım var.ama

Parayi kazanan zaten sizsiniz neden onun rizasini bekliyosunuz asalak adam faydasi yok sirf zarar istediginizi alin defolsun gitsin yazik bunca zaman memur olup kazanip hicbirsey alamamissiniz neyseki gozunuz acilmaya baslamis en kisa surede bozuk olan herseyi hatta degistirmek istediginiz herseyi degistirin onada destek olmayi birakin

Hangi istatistiğe dayanarak bunu söylüyorsun ? Çok alakasız da söylediğin o sebeple

Özellikle bu ara memur olmuş (ki bir kadın için en güvenli en sağlam işlerden biri) ama kocasının sorunlarını çeken kocasına muhtaç gibi davranan konu açılıyor o yüzden öyle dedi sanırım.

Hangi istatistiğe dayanarak bunu söylüyorsun ? Çok alakasız da söylediğin o sebeple
Kadınlar kulübündeki konuların yarısı calısanların, cevremde de var bunlardan istatiğe gerek yok her görüşü delilli ispatlı istatiklere göre yapmıyoruz dimi okuyan gören insanlarız

Şaşırmadım çok gordum duydum
Bir arkadasim evlenince atandığı şehre geliyor adam işi birakmamak icin gelmiyor sonra istifa edip yanina geliyor ama çalışmıyor, is begenmiyor kadin sabah kahvalti hazirliyor ogle arasi eve gidip kahvalti sofrasını toplayip adama yemek hazırlıyor falan. Hatta bir kere beni yemege cagirdi eve girer girmez mutfaga daldi arkadas kocasi da ardindan iki kadin bi yemek yapamadiniz dedi kiz sesini cikartmadi ben o an bir sey demedim ama sonra da gitmedim. Cocuk olunca sifir araç alindi adam ona binerken kiz ucretsiz izne cikamam borc var diyordu!
Bir baska arkadas da yeni atandi çocukları var adam işsiz tek gorevi cocuklari ise götürmek ama atanmadan once de yurtdisina gidelim bari demisler ama para yok kizin ailesinden para istemisler! Baska bir arkadasim özelde cok rahatken "özel sonucta sürünüyorum" diyordu atandi baska sehre gitti kocasi totoyu bile kaldirmadi cocuga kv bakiyor kiz gurbette cocuk hasreti cekiyor adamin umru değil zaten evlenmeden önce de saygi duymuyordu "sefiyorummmm" diye evlendi kocam cok iyi diye savunuyordu adam kizi aşağılıyor ama.
Bu tip örnek cok bende.
Benimle de sırf memurum diye görüşüp evlenince aile binasi şartı koyanlar da oldu hadi canim dedim hayatta oturmam kusura bakma dedim diye bana "annem ayri kabul etmiyor " cevabi aldim hadi ananin koynuna diyerek yolladim. Ha bu tip insanlar da kendi isteklerini net ifade edene (yani bana ) sen şöyle bencilsin böyle sorunlusun laflarıyla ezmeye calisiyorlar ama yapamiyorlar. Ülkede cok var karti kocasinda olup adamdan birkac yuz lira harçlık alip.idare eden.

Alamazsın boşanırız ne demek?
Aklınca boşanmakla tehdit edip korkutuyor. Çalışıyorsun, bu şahısı ömrün boyunca çekmek zorunda değilsin.

ilk yaptığım kendime kıyafet, ayakkabı almak oldu, simdi laptop. bundan sonra mi, benim maaşım benim ihtiyaçlarım olacak kızlar, uyandım merak etmeyin
Peki evlilikle ilgili bir planiniz var mı? Yani simdi aliyorsunuz ama yarin bir gün adam sizi kisitladiginda yine ayni davranisi sergileme ihtimaliniz yüksek çünkü ayni evdesiniz ve kolayca tepki koyamiyorsunuz. Degisim de zordur. Yani aşmaya çalışıyorum demissiniz ama bu aşma suresi seneler de sürebilir hala adami beslemek neden?

Sizi tebrik ediyorum gözünüzü kapatıp kabul etmediğiniz için sizin gibi aklı başında olanlarda var tabi ama kızlarımız bunu kendine neden reva görüyor ki anlamadım hangi zamandayız, hem calısayım hem cocuk bakayım hem kaynanayla altlı üstlü oturup hergün dip dibe olalım eeee ailem beni bunun icin mi okuttu der bi insan yani komple hayatını bir erkeğe ve anasına adamış oluyor bence altlı üstlü oturanlar,, şanslı kesimde var tabi kaynanası anlayıslı ve modern biriyse sorun olmaz belki

Kadınlar kulübündeki konuların yarısı calısanların, cevremde de var bunlardan istatiğe gerek yok her görüşü delilli ispatlı istatiklere göre yapmıyoruz dimi okuyan gören insanlarız
sınırlı ve küçük çevrenden böyle genel çıkarımlar yapabilseydin sosyoloji diye bir bilim olmazdı değil mi ?
Kadın istihdamı ve boşanma arasında doğru orantılı bir ilişki var. Boşanan kadınların çoğu çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlar. Ev hanımları hayatını devam ettirebilmek için başkasına muhtaç olduğu için bireysel olarak bu kararı almaları kolay değil zira ya babaya ya kocaya muhtaç halde yaşıyorlar.

Eklentiler

• IMG_0350.jpeg
    45 KB · Görüntüleme: 64
Özellikle bu ara memur olmuş (ki bir kadın için en güvenli en sağlam işlerden biri) ama kocasının sorunlarını çeken kocasına muhtaç gibi davranan konu açılıyor o yüzden öyle dedi sanırım.
Gerçekle zerre alakası olmayan bir şey söylemiş.
Konusuna komşusuna baksın anasına babaannesine baksın hepsi prensesler gibi mi yaşıyormuş? Hiç biri boşanmamış ?
Kadın istihdamı artarsa boşanma da artar bu dümdüz somut bir gerçek. Aklınca kendini çalışan kadınlarla kıyaslamış

Yarisi calisanlarinsa yarisi calismayanlarin konulari ne fark eder. Bu işler sadece paraya bakmiyor psikolojik etkiler, karakter yapisiyla alakali bunu her zaman soylerim.
Her calişan cok güclü olacak, sayilacak, sevilecek diye bir sey yok ama bir gercek var ki karakter karin doyurmuyor. Boşanacak olanin paraya ihtiyaci var, beş kuruşu olmayip gidecek kendine ait bi evi, calismasa da gelecek bir parasi olmayip asarim keserim boşarim diyen ev hanimlari da bana gercekci gelmiyor şu ekonimide.

Çalışıyorsun ve kendini ezdirmiyorsun eşine anladık tamam

Memursunuz, doktora yapıyorsunuz ve işi gücü olmayan, bu bit yavrusuna mı tahammül ediyorsunuz?

Arkasında dağ gibi babası olunca boşanabiliyor ev hanımlarıda cok rahat ki bunun da örneği var çevremde,, aslında dediğiniz gibi tamamen karakterle alakalı ama ben iş güç sahibi kadınları güçsüz görünce sinir oluyorum anlamadığım şekilde

Herkesin arka plani ayni degil işte. Ev hanimlari diye genellemeniz yanliş o yuzden. Ben de calismiyorum ama her ev haniminda benim imkanlarim var gibi dusunmuyorum, yok cunku.
Babanizin mali mulku vardir gecinirsiniz ama bi kuru maaşla babanizin evindeki boş odalardan birine yerleşmek hayat kurmak degil mesela.
Kadinlarin sinmesine kimse bayilmiyor ama calisip calismamak degil olay sadece.

Senin benim cevremle ilgili ne bilgin var ki ahkam kesiyorsun,istatiğe göre konuşmuyorum çevreme göre konuşuyorum tekrar söylüyorum

Bu maaşlı kadınların özgüvenli olması gerekirken daha mi bi saf oluyor nedir ev hanımları ben de dahil asla kabul etmeyiz böyle bir muameleyi, zaten sana bir faydası yok boşa gitsin

Bu tür konulari okuduğumda aklima tek gelen bu.

Şundan kaynaklanıyor: Çalışan kadın avcısı erkekler var. Bir kadın da aradığı ilk ve tek kriter onun çalışan olması.

Amaçları karta çökmek.

Çalışan kadını bulunca ‘şöyle aşığım böyle seviyorum’ diyip evlenip kartlarına çöküyorlar.

Bu tür erkekler ev hanımıyla kesinlikle evlenmiyorlar ( evlenmesinler de zaten de durumu anlatıyorum)

Atanmazsan evlenmem diyorlar açık açık.

Ya da kız ev kızı ile sevgililer, çalışan kız bulunca terk ediyorlar.

Çalışan kadın da sanıyor sevgiden evleniyor halbuki adamın niyeti belli.

E tek kriteri bu olan biriyle evlenince de adam planını uyguluyor kadının kartına parasına çöküyor.

İstediğin kadar özgüvenli ol adamın niyeti bu yoksa hiç bir kadın kocasına para yedirmek istemez.

Sırf Kartını vermedi diye boşanan öğretmen üye vardı burda.

Birinci avları öğretmen kadınlar.

Hem ev hanımı hem çalışan kadın hem evde çalışır hem kartını bana verir diyorlar.

Öğretmen gelin arıyan kaynanalar var sırf bu yüzden

Haklısın makina al da boşansın yoksa bundan kurtulamazsın utanmasa boşanırken tazminat ister

Senin benim cevremle ilgili ne bilgin var ki ahkam kesiyorsun,istatiğe göre konuşmuyorum çevreme göre konuşuyorum tekrar söylüyorum
Ne görebilirsin ki ? En fazla hadi 5 komşun boşanmış olsun veya boşanmamış hadi 5 aileden duy 10.
Bir yıl 52 hafta. Salı ve perşembe duruşma günlerim.
Haftada en aşağı 6 eşe karşı işlenmiş suç desek 1 yılda en az 300 küsür aile içi basit yaralama, görüyorum ben. Asgaride tuttum bak rakamı. Hakaret ve tehditi saymıyorum onlar da girerse 1000 oluyor sayı. Bu davaların çoğu şikayetten vazgeçme şeklinde oluyor çünkü kadınlar çalışmayan ve çaresiz kadınlar. Gidecek yerleri yok mecbur devam edecekler. Çalışan ve çalışmayan arasında kıyaslanamayacak bir oran bu.
Bırak da senden çok ben bileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…