Eşim eve bozulan eşyanın yenisini almıyor, çıldırmak üzereyim, tavsiyeye ihtiyacım var.ama

ister boşan ister boşanma ama sana tavsiyem canın ne istiyorsa yap al süslen giyin keyfine bak bunları yaptığın için seni boşarım derse de canın nasıl isterse de evden gitmesi gereken o

Nasıl dayandıniz niye dayandıniz gerçekten yeni süpürge alırsan bosaniriz diyen birine.Hayir yani aç kalacak süpürge yani villa değil havuzlu.Cok çok baskın çok çok saçma çok cekilmez geldi.Sanirim evli olmak için kendimi zorlayıp sinir hastası olmaya değmez derdim.Hayati zorlaştıran insanları sevmiyorum saçma sapan tavırlara tahammül eşiğim çok düşük benim .Mantıksız insanlarla anlaşmak istemiyorum kendi adıma Verin eline tel süpürge yada siz alın pazardan tozu dumana katın bulaşık makinesi içinde ben olsam köpük kağıt tabak alırım karton dökerim içine sıcak çorba yirtilana kadar içsin .Öyle mantıksız insana böyle mantıksız davranırım.

Zaten tek başına hayatta mücadele veriyorsun bir de onumu besleyeceksin...

Kaynana konusunda arkadaşlara katılıyorum. Benim eşim ne kadar eşeklik yaparsa yapsın kaynanam bana hak verir gibi konuşur gazımı alır, sonra alttan alta oğlunun yaptıklarını normalleştirir. Bahsettiğiniz manipülasyona kaynananız da dahil bunu es geçmeyin.

Sizi tebrik ediyorum gözünüzü kapatıp kabul etmediğiniz için sizin gibi aklı başında olanlarda var tabi ama kızlarımız bunu kendine neden reva görüyor ki anlamadım hangi zamandayız, hem calısayım hem cocuk bakayım hem kaynanayla altlı üstlü oturup hergün dip dibe olalım eeee ailem beni bunun icin mi okuttu der bi insan yani komple hayatını bir erkeğe ve anasına adamış oluyor bence altlı üstlü oturanlar,, şanslı kesimde var tabi kaynanası anlayıslı ve modern biriyse sorun olmaz belki
Sanırım şanslı kesimdeyi, aynı apartmandayz ama son yıllarda kvler köyde kalıyor, bana gelmezler öyle, kp hele anca cagirirsak gelir, kendimize ev aldık, sonra kp başka daire verdi içini yaptırıp oturun diye oraya geçtik, kendi evimizi kiraya verdik, kp arabasini da verdi bize kendisi emekli ihtiyacım yok dedi, ben memurum evlendigimzde eşim atanamamsti ama çok farklıdır diğer erkeklerden, bu yıla kadar çalıştı esnaflık yaptı, güzel kazandı ev ve dükkan aldık ama bu yıl sınava hazırlanmak istedi işten çıktı, ikimizn kararı ile, esnaflık çok yoğun aile hayatı yok gibi,bu yıl çalışmıyordu ama inanın o kadar rahat bir seneydi ki benim için, evde çoğu şeyi yapmış oluyordu, çocukla zaten baya ilgilendi, bilmiyorum herkes aynı değildir önemli olan insan kullanıldığını düşünüyorsa o zaman resti çekmeli

Eve doğru duzgun bir katkısı olmadığını bildiği için erkeklik onurunu bu evin efendisi benim tavırlarıyla korumaya calısıyor. Otoriteyi yıllarca eline vermişsiniz şimdi de kaybetmekten korkuyor. Ben olsam tahammul etmezdim..

Dikey süpürgede orta yolu bulup boşanmamaya mi karar verdiniz :) Olur da dava açılacaksa siz açmayın o açsın onun açmasını sağlayın demeye geldim. Misal 'ben artik bu evlilik icin bir kuruş daha harcamak istemiyorum git kendin aç' diye gaza getirerek. Bu adam çünkü sonradan vazcayar sen açarsan. Bir sorunumuz yok ben karimi seviyorum der bosa ugrasmis olursun bosanmak icin pek bi somut nedenin yok çünkü. Ara ara kazaniyorsa eşin tabi. Hic geliri yoksa o ayri.

Selam arkadaşlar, süpürge alırsam burada paylaşırım diye yazmıştım. yani o kadar kavgaya söze gerek kalmasaydı, her ne kadar robot süpürge alma fikriyle bir tartışmanın içine girsem de dikey süpürgeyle konuyu kapattık.
İnanamıyorum ya bütün konuyu hayretle okudum. Zaman zaman kendi gaza getirmeye çalışmışsın ama altta hala adamdan kopamama var. Daha tedavi olması gerektiğini düşündüğünde anladım ki sen boşanmak istemiyorsun, düzelsin istiyorsun.

Üzülerek, öyle bir ihtimal olmadığını söylemeye geldim. Çünkü adam sorunu olduğunu kabul etmiyor, kabul etseydi zaten gider kendi isteğiyle tedavi olurdu senin söylemene gerek olmazdı. Kendine biraz saygın varsa boşan.

Kucağımda küçük bebek işsiz güçsüz boşanıp baba ocağına döndüm neleri göze aldım sırf ömrüm çürümesin diye. Sen ki meslek sahibi kadın resmen bir halta faydası olmayan parazit gibi senden faydalanan bir adamı boşamıyorsun
.
Diyecek söz bulamıyorum. İnsan kendi parasıyla hayalini kurduğu bir robot süpürgeyi bile alamaz mı? Bir de utanmadan dikey süpürge ile konuyu kapattık diyorsun.

Yazık gerçekten, okumuşu böyle ise memleketin, biz umudu keselim.

Dikey süpürgede orta yolu bulup boşanmamaya mi karar verdiniz :) Olur da dava açılacaksa siz açmayın o açsın onun açmasını sağlayın demeye geldim. Misal 'ben artik bu evlilik icin bir kuruş daha harcamak istemiyorum git kendin aç' diye gaza getirerek. Bu adam çünkü sonradan vazcayar sen açarsan. Bir sorunumuz yok ben karimi seviyorum der bosa ugrasmis olursun bosanmak icin pek bi somut nedenin yok çünkü. Ara ara kazaniyorsa eşin tabi. Hic geliri yoksa o ayri.
dikey süpürge aldım, sonra da robot süpürge alıcam :)

Arkadaşlar merhaba, 11 yıllık evliyim. Ben memur olarak çalışıyorum. eşim yıllardır iş problemleri var. işe girer, çıkar. kendisi öfkeli birisi olduğu icin genelde herkesle kavga eder. yıllardır maddi olarak doğru düzgün getirisi olmamasına rağmen o üzülmesin diye salak gibi tepki bile vermedim hep içime attım. basit bir eşya dahi eve alamadım. kıyafet ya da yiyecek alınacaksa fiyatına bakmadan alır. ama iş evde bozulan bir eşya ya da alınması gereken basit bir bardaksa alamam der durur. Ben yıllarca böyle idare ettim. Ben sanıyorum ki esimin maddi olarak yetersizliği yüzünden alamıyoruz. evlenirken de bedavaya gelin oldum diyebilirim. evin her eşyasını Ben aldım. Bu arada derdin neydi ki herseyi sen yaptın derseniz gözüme perde inmiş diyeceğim başka açıklama bulamıyorum, hemde yillarca o perdeyle yaşamışım. kocama aşık olup evlenmiş de değilim, görücü usulü. o dönem ailem tesettürlü olmama karşıydı, sanirim eşim Ben senin yanındayım dediği için herseyi göğüsledim. yıllar içinde hersey içimde kaldı, bir baktım ki kendi kendime kıyafet bile alamaz olmuşum. Her konuda eşime bağımlıyım, oysa aslinda yetersiz olan kocam, ben yetersi gibi davranıyorum. ayrıca kavgacı, herkesle kavga ediyor bende farkına varmadan herkesten soğumuşum. Ben artık psikoloğa gitmeye basladim, ve çok şükür farkındalığı arttı, görmeye başladım. esimin para harcayaman bir adam olduğunu gördüm. simdi evde bulaşık makinem bozuldu kac defa yaptırma mücadelesine girdi, verdiği para daha fazla, inatla uğraşıyor. süpürge makinemde aynı, kac kere yaptırdı. Ben artık nefret eder oldum bu durumlardan. gecen aksam yeter artık makine alalim dedim, alamazsın ya bosaniriz ya da o makineyle idare edersin dedi, sıktır dedim. defol git. senle mi uğraşacam. yıllardır susan kadın artık küfürlü bile konuşur oldu. Bu makineleri de Ben almistim hayırdır, hem kendin ödemiyorsun, hemde benim almama sorun çıkarıyorsun sana noluyor dedim. alamazsın benim rizam yok, boşaniriz diyor. salak sen makine almamak için bosaniyorsan defol git, ben yillarca nasıl sabrettim acaba bilemiyorum. içimi dökmek istedim sizlere. zoruma gidiyor yillarca almaya bilen adama mış gibi yaşayıp hasta etmişim kendimi
Son yazdıklarınızla içimin yağları eridi. Lütfen alttan almayın. Aldığınızda 10 yıl dikiş tutmamış. Şimdi iyi ya da kötü bir netice olur en azından.
Ne güzel ya al elin adamını evine, besle büyüt, aile olmasını sağla . Karşılığı da bu olsun 🥴

X