• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evden kovdu!

Ben bu ayrilinca kadinin evden gitmesi olayini sadece bizde gordum. Amerikada vs ayrilik oldu mu hooop toplar valizi yallah. Hele de cocuk vs varsa adam o evin kredisini de oder evin yuzunu de goremez. Bizde ama baba evi denen adet yuzunden hooop istemiyorum seni deyip kadinlar oraya postalaniyor. Gidin bi cilingir cagirin kapinin kilidini degistirin. Ekstra da kilit zincir taktirin. Toplayin valizini kapinin disina koyun. Mesaj atin ben gitmiyorum. Gormek istemeyen sensin sen gelme eve diye. Bir de eziklenmeyin karsisinda zira kendisi merhamet esigini asmis durumda. Su anda sadece gurursuz bi kapi paspasi olursunuz boyle yaparsaniz.

Kavga sebebini anlamış değilim henüz...
Ara ara yorumları okudum ama kavga sebebine dair bişey göremedim...

Ayrıca konu sahibinin suçluluk hissi var sanırım...

Öyle olmasaydı çoktan ya gitmişti,
Yada adamı göndermişti evinden:bicak:

Arkadaşlar bu konu için ikinci bir üyelik açtım.

Inanılmaz bir çıkmazdayım. Bu akşam eşimle kavga ettik. Bana tartışmanın hararetiyle annenin evine git o zaman dedi ben de sinirle elimdeki bardağı attım kırıldı. Gidiyorum sakın arama beni dedim. Odaya geçtim giyindim sonra bir düşündüm nereye gideceğim diye...

Ailem 10 saat uzaklıkta burada kimsem yok. Neyse çıktım komşuya indim aramadı bile. Sonra onu aradı komşumuz geldi hiç konuşmadık bir yarım saat sonra çıktık eve. Yatağa geçince tutamadım kendimi. Benim burada kimim var neden kovuyorsun beni dedim. Bardağı küfreder gibi atıyorsun yarın işten gelince seni evde görmeyim dedi. Bende merak etme görmezsin dedim.

Soruyorum size ne yapayım? Ailem duysa kahrolur dönüşü olmaz çok derin yaralat açar. Ama burada kalamam yine de gemileri yakmak istemiyorum çünkü sinirle söyledi . Fakat ders alsın istiyorum acaba otele mi gitsem?

Hiç bir yere gitmeyin.
Oturup konuşun,bu şekilde olmaz.
Burnu bu şekilde sürtülmez.

Sizi gözden çıkarmış.
İstenmediğiniz yerde durmayın.
Eşiniz bugün eve gelme de demiş siz yarın mı gitmeyi planlıyorsunuz?
Ailenizin yanına otobüs yok mu?
Ben olsam eşimin gömleklerini vs keser çıkar giderim net.

Ogretmenevine git bencede sinirle soylemistir ama pisman olmasi bir ayi iki ayi bulabilir. Dayanabilecek misin.

ben senin yerinde olsam asla o lafı kendime yediremez suçlu bile olsam durmazdım o gece ne varsa toplar giderdim ekonomik özgürlüğün olmayan biri bile bu lafı kabul etmemeli gider bi altın bileziğimi bir şeyi satar (yol masrafı için) o andaki ilk uçağa bileti keser annemlere giderdim ailen seni kovacak bile olsa asla eş kocaya bu kadar sahipsiz old ona muhtaç olduğunu hissettirmemeli kimse yoksa ilerde senin muhtaçlığını her gün kullanıp köle vaziyetine koyar çevrendeki herkese de utanmadan zorla yanında kaldığını anlatır kimsen olmadığı yapma bunu lütfen ekonomik özgürlüğün olmasa bile bunu hiç kimsenin yapmaya hakkı yok o erkek senden üstün degil git annenin evinde boşanırsan bi iş bul çalış a101 marketler bile olur ama yeter ki algının kafa yapının değiştiğini görsün korksun.

Yani normal bir tartışma sırasında bardak fırlatmak olmamış, erkek de yapsa kadın da yapsa tehlikeli ya bir tarafına gelse ne olacak? Bu da şiddet bence eşim sinirle birkaç kez birşey fırlattı yerlere ben çok sinirlendim çünkü resmen size zarar vermek istiyor ama veremediği için ondan hırsını çıkarıyor demek oluyor. Yani kadın yapınca da eline sağlık diyemem. Adam da kavga büyüyüp iş şiddete varmasın diye git demiş olabilir, her erkeğin kaldıracağı birşey değil bu hareket. Bunun dışında çok kızınca eşim de bana istemiyorsan git demiştir, benim ailem de uzakta saçma sapan bir sebepten de evden gidemem sonuçta, sen git ananın evine daha yakın sonuçta diyorum, ben düzenimi bozamam diyorum. Zaten genellikle uzamıyor ama siz de git dedi diye gitmek zorunda değilsiniz, görmek istemiyorsa eve geç gelir vs, ama siz gitmeyin bence annenizin evine kimseye de anlatmayın mevzuyu, bardak kırdığınız için de siz haklı olsanız dahi eşinizden özür dileyin. Kavganın da bir adabı olsun, bazen siz bazen o alttan alacaksınız ki evlilik yürüsün.

Inanılmaz bir çıkmazdayım. Bu akşam eşimle kavga ettik. Bana tartışmanın hararetiyle annenin evine git o zaman dedi ben de sinirle elimdeki bardağı attım kırıldı. Gidiyorum sakın arama beni dedim. Odaya geçtim giyindim sonra bir düşündüm nereye gideceğim diye...

Ailem 10 saat uzaklıkta burada kimsem yok. Neyse çıktım komşuya indim aramadı bile. Sonra onu aradı komşumuz geldi hiç konuşmadık bir yarım saat sonra çıktık eve. Yatağa geçince tutamadım kendimi. Benim burada kimim var neden kovuyorsun beni dedim. Bardağı küfreder gibi atıyorsun yarın işten gelince seni evde görmeyim dedi. Bende merak etme görmezsin dedim.

Soruyorum size ne yapayım? Ailem duysa kahrolur dönüşü olmaz çok derin yaralat açar. Ama burada kalamam yine de gemileri yakmak istemiyorum çünkü sinirle söyledi . Fakat ders alsın istiyorum acaba otele mi gitsem?
Sinirle falan söylememiş ciddi ciddi kovmuş. Komşuya inip adamı çağırıp eve geri çıkmak da fazla saçma olmuş.

Neden 2. üyelik almayı gerek gördünüz ki onu anlamadım daha önce açtığınız konuların görülmesini mi istemiyorsunuz. Ayrıca o adam sizi o kadar gözden çıkardıysa eve geldiğimde görmeyeyim diyorsa biraz burnu sürtülmeli. Hep ailem ne der dediğimiz için zaten böyle oluyor ama gidebilirsiniz ailenize biraz kafa dinlemeye geldim dersiniz hiç olmaz gözü korkar ama siz gidecek yerim yok derseniz o da umursamaz davranır

Ailenin yanına git ne oldu diye sorarlarsa tatile geldim de. Ararsa konuşur halledersiniz. Aramazsa ailene anlatırsın. Çünkü gitmeye cesaretin yok ama ezdirme kendini de.

Böyle laflar öyle sinirle söylenecek şeyler değil, bana göre çok ağır. Eşim bunu bana deme cesaretini gösterse giderim. Sinirle söyledim bahanesine de sığınamaz. Ama ben sizi yine de gaza getirmek istemem, herkesin kendi hayatı. Otele gidin bir süre ya da ailenize bir şey anlatmayın ama, uzak durun, affettirmeye çalışacak mı buna bakın.

Merhaba ,

bi erkek karısına git diyorsa bence olay bitnmiştir.
ailenle konus bunu lafta bile söylüyorsa ciddi oldugunu görsün annesi ile konus yada kayınvaliden nasıl biri bilemem ama cıkmaza ittiğini bilsin yarın öbür gün gidersin sen kötü olursun bu dünya öyle bi dünya ki haklı bile olsan öyle bi noktaya geliyorki insan kimse anlamıyor büyüklerine danış bence ailen üzülür evet ama sende üzgünsün suan onları arkana al

Öfkeyi besleyen, yine öfkedir.

Alain

Hiddet ekilen yerden, pişmanlık biçilir.

Alexandro Manzoni

Öfkeliyken konuş, göreceksin ki pişman olacağın en güzel konuşmayı yapacaksın.

Ambrose Bierce

Öfke, aklın alevini söndüren büyük bir rüzgardır.

Andre Gide

Her insan öfkelenir bu kolaydır; fakat tam adamına, tam ölçüsünde, tam zamanında, tam yerinde ve tam usulünde öfkelenmek, ne herkesin kudretindedir ne de kolaydır.

Aristoteles

'Öfkenin her zaman bir nedeni vardır; ama her zaman iyi bir nedeni yoktur.

Benjamin Franklin

Kızgınlık, insanın lambasını söndüren bir rüzgardır.

Brooks Akinson

Sevinçli anında kimseye vaatte bulunma, öfkeli anında kimseye cevap verme.

Çin Atasözü

Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin.

Don Herold

Sabırlı adamın, öfkesinden sakının.

John Dryden

Kızgınken karar veren, fırtınalı havada yelken açan bir insan gibidir.

Euripides

Öfkelenmek beşeri bir olaydır; fakat bilahere sakinleşmemek ve affetmemek, ayıplanacak iğrenç bir harekettir.

François de Sales

Sinirli olunduğu zaman her şey sabrı taşırıyor, incitiyor, ateşi yükseltiyor.

Frederic Amiel

Öfke geçici bir çılgınlıktır, hükmetmeye bak yoksa o sana hükmeder.

Horatius

Yenilmez düşman öfke, şifası olmayafl hastalık hırstır.

Hint Atasözü

Kuvvetli kimse demek, güreşte başkalarını yenen değil; ancak hiddet anında kendine hakim olandır.

Hz. Muhammed (sav.)

Hiçbir kul, bir öfke yudumunu yutması kadar kendisine yararlı bir süt veya bal yudumu yutmamıştır.

Hz. Ömer (r.a.)

Hiddet, bulunduğu kaba döküldüğü yerden daha çok zarar veren bir asittir.

İngiliz Atasözü

Öfke, bedene güç verse de ruhu gevşetir.

Jonathan Swift

İnsanın kızması, başkalarının hatalarının intikamını kendinden alması demektir.

Jonathan Swift

Öfke gelince, akıl uçup gider.

G. E. Lessing

Öfkeli bir insan, ağzını açar gözlerini kapar.

Marcus Porciu Cato

Hiçbir şey öfke kadar, insan düşüncesini sapıtamaz.

Montaigne

Öfke ve kin, doğruluğun sınırları dışındadır. Bu tutkular, yalnız işlerine akıllarıyla bağlanmayan insanların işine yarar.

Montaigne

Kızan bir kimse aklı başına gelince, bu sefer de kendisine kızar.

Publilius Cyrus

Zorluklara karşı kızmak, onu yenemeyeceğinizi anlamak demektir.

Rabindranath Tagore

Öfkeyle geçen bir dakikanız, mutluluğunuzdan çalınmış altmış saniyedir.

Ralph Waldo Emerson

Öfke insanı atılgan kılabilirse de gücünü, insanın kendisini sevmesinden alır.

Rene Descartes

Öfke ateşi önce sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmana ya varır ya varmaz.

Sadi Şirazi

Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.

Şeyh Edebali

Tartışmalarda öfkelendiğimiz an gerçek için değil, kendi hesabımıza çalışmaya başlarız.

Thomas Cariyle

Öfkenin başlangıcı çılgınlık, sonu pişmanlıktır.

Thomas Cariyle

Öfkeli bir adamı susturmak istiyorsanız, önce siz susunuz.

sweç beğen al

Back