• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evden kovdu!

Aslında ailesine söylesem onu mahvederler hem benim ailem duymamış olur. Ama çok çocukça mı olur ki? Yani yarın annesini arayıp oğlun beni evden kovdu ben gidiyorum hakkınızı helâl edin desem gerisini onlar halleder. Offf şu düşündüğüm şeylere bakın ya aptal gibi hissediyorum.
Sizi anlayabiliyorum öncelikle sakin olun ve asla evi terketmeyin.
Eğer olumsuz bir şey olursa ve evliliğiniz bitme noktasına gelirse evi terkeden taraf daha kusurlu bulunur genelde.
Bu sebeple yüzsüzlüğe vurun, çok istiyorsan sen gideceksin deyin.
Hatta bavulunu çıkarın, boş şekilde koyun göz önünde bir yere, ciddiyetinizi anlasın.
Muhtemelen o da gitmeyecek, birkaç gün küs kalacaksınız ve sakin kafayla sorunlarınızı konuşacaksınız.
Hallolur ya da hallolmaz ama siz bir eşya değilsiniz kapıya konacak.
Ailelere şimdilik asla bir şey söylemeyin, bir süre kendinizi ve ilişkinizi gözlemleyin.
İşe aile karışırsa rezillik çıkar.

Kovulmak diye bir kelimeyi kabul etmeyin en başta. Orası ikinizin evi. Gidecekse o gitmeli.
Bir yere gitmeyin, evden çıktığınız zaman bir daha asla dönmemek üzere çıkın. Yok eğer dönerim diyorsanız o evden asla çıkmayın. Dönüşü zor olur, bir daha ki gidişiniz hiç değerli olmaz.

Onunla konuşun. Iade edilmek üzere alınan bir eşya değilsiniz. Hayat arkadaşınız siz.
Bu sözün sizi fazlasıyla üzdüğünü, güveninizi sarstığını anlatın.
Ve gidecek biri varsa o da evdeki erkektir bunu anlatın.
Bir kadın boşanırsa bile evinde açmalı davasını bana göre.
Çok güzel yazmışsınız, yarın dediğiniz gibi bir konuşma yapacağım ve son sözünü soracağım. Eğer hâla aynı kararlılıktaysa dönmemek üzere çekip gideceğim.

Aha buldum. Kayinvalidene git. Ama esine soylemesinler. Iyi anlayasabiliyorsam ben kayinvalideme giderdim
Muhteşem bir ikili değiliz ama bu tür bir durumda oğullarına bol bol nasihat edeceklerinden eminim. Çünkü benim basit birşey için gemileri yakmayacağımı bilirler. Bu da b plânı olarak duracak aklımda.

Sizi anlayabiliyorum öncelikle sakin olun ve asla evi terketmeyin.
Eğer olumsuz bir şey olursa ve evliliğiniz bitme noktasına gelirse evi terkeden taraf daha kusurlu bulunur genelde.
Bu sebeple yüzsüzlüğe vurun, çok istiyorsan sen gideceksin deyin.
Hatta bavulunu çıkarın, boş şekilde koyun göz önünde bir yere, ciddiyetinizi anlasın.
Muhtemelen o da gitmeyecek, birkaç gün küs kalacaksınız ve sakin kafayla sorunlarınızı konuşacaksınız.
Hallolur ya da hallolmaz ama siz bir eşya değilsiniz kapıya konacak.
Ailelere şimdilik asla bir şey söylemeyin, bir süre kendinizi ve ilişkinizi gözlemleyin.
İşe aile karışırsa rezillik çıkar.
Evet sırf bu yüzden aileme söylemiyorum. Ben şimdi arayıp anlatsam hemen yola çıkarlar sonra seyreyleyin olayları. Bir dw eşimi nasıl seviyorlar duysalar kahrolır insanlar. Fevri hareket etmek istemiyorum ama bunu alışkanlık edinsin de istemiyorum. Artık yarın ki konuşmaya göre şekillenecek herşey.

Evet sırf bu yüzden aileme söylemiyorum. Ben şimdi arayıp anlatsam hemen yola çıkarlar sonra seyreyleyin olayları. Bir dw eşimi nasıl seviyorlar duysalar kahrolır insanlar. Fevri hareket etmek istemiyorum ama bunu alışkanlık edinsin de istemiyorum. Artık yarın ki konuşmaya göre şekillenecek herşey.
Ben ve eşim baskın karakterleriz ve senede 2 3 kavga ederiz ama rezillik derecesinde ederiz.
O da bana derdi böyle, ben de ona.
Bir gün sakin bir zamanda konuştum bir daha bu lafı edersen 5 saniye sonra göremezsin beni diye, o gğn bugündür ikimizin de ağzından çıkmıyor bu kelimeler.
Muhtemelen saçma sapan bir şeyden kavga etmişsinizdir ve birikimlerden büyümüştür.
Eşiniz sakinleşince ne denli hanzoluk ettiğini anlayacak.
O sebeple asla ama asla evden gitmeyin ve kimseye anlatmayın.
Ona psikolojik baskı uygulayın sadece, size yaptığını yapın.
Bence yarın konuşmak için erken, kendimi düşünüyorum 4 5 gün sinirim geçmiyor kesin boşuyorum bu adamı deyip ev falan bakıyorum kendime, sonra sinirim geçince konuşup anlaşabiliyorum.

Çok güzel yazmışsınız, yarın dediğiniz gibi bir konuşma yapacağım ve son sözünü soracağım. Eğer hâla aynı kararlılıktaysa dönmemek üzere çekip gideceğim.

Ama hala aynı şeyi söylüyorsunuz ; gideceğim.

Ona soru sormayın. Bir kaç cümleyle kırgınlığınızı, kızgınlığınızı anlatın ve gitmesi gereken tarafın onun olduğunu söyleyin.
Yok hala sen git derse, "tamam aç davayı ki zaten bundan sonra bende seni asla istemiyorum, güvenim çok sarsıldı , dava bitince giderim bu evden. " dersiniz.

Çıkmayın evinizden asla. Kavga ederse , etmeye meyilliyse muhakkak başka odaya geçin. Duymamak için müzik dinleyin .

Ama hala aynı şeyi söylüyorsunuz ; gideceğim.

Ona soru sormayın. Bir kaç cümleyle kırgınlığınızı, kızgınlığınızı anlatın ve gitmesi gereken tarafın onun olduğunu söyleyin.
Yok hala sen git derse, "tamam aç davayı ki zaten bundan sonra bende seni asla istemiyorum, güvenim çok sarsıldı , dava bitince giderim bu evden. " dersiniz.

Çıkmayın evinizden asla. Kavga ederse , etmeye meyilliyse muhakkak başka odaya geçin. Duymamak için müzik dinleyin .
Zaten şu an resmiyete binmeden duyulmaması benim için daha uygun. O yüzden bu dediğiniz daha çok yatıyor aklıma. Hele bir yarın olsun o zaman bakacağım bir hâl çaresine.

Hala ayni yataga girmis ona ders mi versem diyorsunuz. Bence gidin ailenizin yanina geri de donmeyin kovuldugunuz yere

Bu çok yanlış bir düşünce. Musadenle senin mesajının üzerine böyle düşünen kadınlar için yazmak istedim.
Kovulmak diye bir kelime olamaz ortak kullanım alanında.
O ev iki kişinin evi. Ve biri diğerine git diyemez.
Gitmek isteyen/ göndermek isteyen kendi gider , gitmesi gerekir.

Hiç bir kadın , -şiddet gören , hayatı tehlikesi olan kadınlar hariç elbet - evini bir gün olsa bile terk etmemelidir.

Gidip dönmek çok daha ağırdır. Gurur zedeler.

Ancak , " bir kaç günlüğüne dinlenmek , dinlemek için gidiyorum diyerek çıkmalıdır evinden. Yani geri döneceğinin sinyalini vererek gider yani ; dönmesi de konuşması da kolay olur.

Ben ve eşim baskın karakterleriz ve senede 2 3 kavga ederiz ama rezillik derecesinde ederiz.
O da bana derdi böyle, ben de ona.
Bir gün sakin bir zamanda konuştum bir daha bu lafı edersen 5 saniye sonra göremezsin beni diye, o gğn bugündür ikimizin de ağzından çıkmıyor bu kelimeler.
Muhtemelen saçma sapan bir şeyden kavga etmişsinizdir ve birikimlerden büyümüştür.
Eşiniz sakinleşince ne denli hanzoluk ettiğini anlayacak.
O sebeple asla ama asla evden gitmeyin ve kimseye anlatmayın.
Ona psikolojik baskı uygulayın sadece, size yaptığını yapın.
Bence yarın konuşmak için erken, kendimi düşünüyorum 4 5 gün sinirim geçmiyor kesin boşuyorum bu adamı deyip ev falan bakıyorum kendime, sonra sinirim geçince konuşup anlaşabiliyorum.
Aslında çok kincidir ben de kedi gibi hemen sokulurum. Fakat bir tartışmamızda hiçbir şekilde yanaşmadım iki gün sonra o bana geldi ve aynı şeyi tekrarlamadı. Yine öyle yapsam aynı sonucu elde ederim biliyorum ama bile bile sokağa atar gibi git demesi çıkmıyor aklımdan.

Çok güzel öneriler gelmiş ben ek bi şey yazmayacağım ama kendimi sizin yerinize koyuyorum korkunç bi his kendimi çok kötü hissederdim ben de. Gidecek yerim mi var beni neden kovdun cümleniz beni aşırı etkiledi açıkçası :KK43: Naparsınız bilmem ama kendinizi ezdirmeyin. Herşey güzel olur umarım:KK200:

Benim burada kimim var neden kovuyorsun beni dedim

Rahatlık burada zaten. "Nasılsa gidecek kimsesi yok, bana muhtaç" düşüncesi var adamda. Bu basit bir olay olsa bile yarın sırf bu düşünce yüzünden daha ağır zararlar verebilir size.

Ben olsaydım 10 saatlik yolu göze alır, ailemin yanına giderdim. Evdeki bütün bardakları da kırardım. Anlayacağı dil bu çünkü bu adamın.

Aslında çok kincidir ben de kedi gibi hemen sokulurum. Fakat bir tartışmamızda hiçbir şekilde yanaşmadım iki gün sonra o bana geldi ve aynı şeyi tekrarlamadı. Yine öyle yapsam aynı sonucu elde ederim biliyorum ama bile bile sokağa atar gibi git demesi çıkmıyor aklımdan.
Fevri bir karakter ağzından ne çıktığını bilmiyor.
Elbette pişman olacak ama şuan değil, kini kızgınlığı geçince.
İşte o zaman diyeceksiniz ki, ‘bu kelimeler için sana ilk ve son şans verişim, bir daha bana defol dersen kendinle beraber eşyalarını da ben kapıya atarım ve artık avukatımla muhattap olursun’.
Böyle ciddi ve kararlı duruş karşısında zaten bir daha kullanabiliyorsa çirkin sözcükler, hakikaten dediğinizi de yapın.
Muhtemelen bir yere gidebileceğinizi düşünmedi, üstünlük kurmak adına psikolojik şiddet uyguladı ama ters tepti.
Siz daha önceki gibi dik durum, onu görmezden gelin ve gerçekten bu konuda ısrarcı ise evi terketmesi isteyin.

Çok güzel öneriler gelmiş ben ek bi şey yazmayacağım ama kendimi sizin yerinize koyuyorum korkunç bi his kendimi çok kötü hissederdim ben de. Gidecek yerim mi var beni neden kovdun cümleniz beni aşırı etkiledi açıkçası :KK43: Naparsınız bilmem ama kendinizi ezdirmeyin. Herşey güzel olur umarım:KK200:
Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kendimi yalnız hissettiğim çok zaman oluyor. Canım annem, babam , kardeşim o cümleyi görse kim bilir ne hissederdi. Ama belliki bir Eşim anlamamış o derinliği .

Rahatlık burada zaten. "Nasılsa gidecek kimsesi yok, bana muhtaç" düşüncesi var adamda. Bu basit bir olay olsa bile yarın sırf bu düşünce yüzünden daha ağır zararlar verebilir size.

Ben olsaydım 10 saatlik yolu göze alır, ailemin yanına giderdim. Evdeki bütün bardakları da kırardım. Anlayacağı dil bu çünkü bu adamın.
Haklısınız, bu rahatlığa erişmiş sanırım. Yolu göze alıyorum, uçak falan var hemen yarın gidebilirim. Yanlış adım atıp kendi yaptığımı çiğnemek istemiyorum. Yarına göre hareket edeceğim .

Anladığım kadarıyla seviyorsunuz ve bu durumu çözmek istiyorsunuz. Evden gitmeyin ve sabah eşinize onun evden gitmesi gerektiğini söyleyin. Bu şekilde evden kovulmak, çıkıp gitmek çok daha gurur kırıcı bence. Ayrılığın da bir usulü var, el insaf. Madem eşiniz yol yordam bilmiyor siz ona kapıyı göstereceksiniz ve ‘kovmak’ ne demek öğrenecek..

Back