Eşim, Eltim ve Eşimin Ailesi: Ben ne yapacağım? Lütfen Yardım!!!

Ay evet şu vahşi cazibedeki sarışın kadın gibi olmak lazım

siz sessiz kalmaya devam ederseniz herşeyi alttan alırsanız, nasılsa hayatından memnun diye kimse size önem vermeyecektir. Önce siz kendinize değer verin ve kendinizi kıymetlendirin, diğer arkadaşların dediği gibi. Siz bu halde iken sizi dr. a götürmüyorlarsa otobüsle gitmemeliydiniz. Akşam eşiniz eve gelince nasılsa soracaktı dr. ne dedi diye, sizde bu halde gidemedim ,yarın araba ile götürürsün artık diyecektiniz. Hergün sabah uyandığınızda mızmızlanın. Bugün işe nasıl gideceğim, hiç halim yok. Kocaman karnımla otobüslerde sürünmekten bıktım, çoğu zaman yer vermiyolar bu halde ayakta gidiyorum. Arkasından ilave edin, gerçi eşim beni düşünmüyo bu halde araba vermiyo, başkası beni niye düşünsünki diye imalarda bulunun.

bence hiç alttan almayın üzülen ezilen hep siz olursunuz ben annemden biliyorum babam annemi hiç ezdirmedi ama dedem hep yengemlere bakar varlıklıymış dedem önceden onlara çok ii şekilde bakmış annem evlendiğinde kaynanyla bir otururmuş halende öle babannem vefat etti am dedm yaşar annem dedeme bakar ama yine bütün parasını yengemlere yedirir onlara yakınlarda bi araba aldı yengenler biz aldık diyo ama kim inanır emekli adam gezmesi yok tozması yok akşama kadar evde emekli maaşını annem hiç görmez onlara yedirir annemde dedeme bakar yaşlı insan ne yapim der hiç taviz vermeyin alıştırmayın madem 2 arabanız vr abisine vereceğine satın arabayı çocuğunuz için biriktirin ay sonunu zor getirdi diyosunuzzonlar size böle bi iyilik yapmaz diğer arkadaşların dediği gibi cazgır olucaksın sen yinede moralini bozma kafanı takma ama çocuğun olduğundada çocuğunun rızkını başkalarına yedirtme bizim ailede böle şeyler olduğu için seni çok iyi anlıyorum baktın kocan yine eskisi gibimi çalışıyorum diyosun paranı vrme kocana çocuğun için birikm yap kocan size bakamk zorunda eltinin yanındada pasif kalma hiç bir zaman benim eltim yok olmicakta eşim tek erkek çocuk annemde eltileriyle aynı binada kalırdı ama hep huzursuzluk hep huzursuzluk

kocaya sorulacak sorular?
1.kocacım neden ben iki vasıtayla işe giderken bu kadının arabamızı kullanmasına izin veriliyo?eşi verdiyse geri alınsın bana öğret ben kullanayım.hem çocuk olunca daha çok ihtiyacım olacak.doktora kontrole git.aşıya git.birşey lazım olunca markete eczaneye git.malum öyle her isteğime koşan da yok:50: araba olursa hamileliğim zor geçti bari sonrasında rahat ederim.

2.evli olmamız kararları birlikte almamızı gerektirmiyor mu?hem çalışıp eve katkıda bulunuyorum ,yoruluyorum,sıkıntı çekiyorum ses çıkarmıyorum hem de böyle yanıtlar alıyorum.

3.kardeşinin eşi benden daha mı önemli?Niye hakkım savunulmuyor?Bana ve karnımdaki çocuğa kıymet vermiyor musun?Niye evliyiz ve ben hamileyim şu an?

benim eşimde ben hamileyken bi sürü yanlışlar yaptı.

görümcemle ilgili benimkiler.şu an görümcemin eşi kendi babasının yardımıyla dükkan açtı.bu yaz farklı iki yere tatile gittiler.evlerine plazma aldılar.

eşim bunlar olunca anladı.biz 4 yıldır biryere gidemedik.tatil günü gittiğimiz yer kayınvalidemler.öyle çay içmeye bile çıkamıyoruz.çalışıyorum.buna rağmen.çalışmasam hiç bir ihtiyacımı da alamam.eşim durumu anladı anlamasına ama iş işten geçti.benim en güzel günlerimi mahvettiler.şimdide önüme ne serse gönlümü alması çok zor.

şimdiden konuşun halledin.konuyu kapatın.çocuğunuz o kavgalarla büyümesin.ne siz ne bebeğiniz üzülün.onlar üzülsünler.bunu da politik bir şekilde yapın.doğru cümleleri bulun ki ne sinirlenebilsin ne birşey diyebilsin.çünkü böyle durumlarda parlayıveriyorlar konuşamadan ,konuyu halledemeden başka odalara dağılmak zorunda kalınıyo.bazı insanlar doğuştan saygılı oluyo bazıları da işte böyle doğuştan densiz.benim görümceyi görseniz küçük dağları o yaratmış.eltiden beter valla.

benim eşimde ben hamileyken bi sürü yanlışlar yaptı.

görümcemle ilgili benimkiler.şu an görümcemin eşi kendi babasının yardımıyla dükkan açtı.bu yaz farklı iki yere tatile gittiler.evlerine plazma aldılar.

eşim bunlar olunca anladı.biz 4 yıldır biryere gidemedik.tatil günü gittiğimiz yer kayınvalidemler.öyle çay içmeye bile çıkamıyoruz.çalışıyorum.buna rağmen.çalışmasam hiç bir ihtiyacımı da alamam.eşim durumu anladı anlamasına ama iş işten geçti.benim en güzel günlerimi mahvettiler.şimdide önüme ne serse gönlümü alması çok zor.

şimdiden konuşun halledin.konuyu kapatın.çocuğunuz o kavgalarla büyümesin.ne siz ne bebeğiniz üzülün.onlar üzülsünler.bunu da politik bir şekilde yapın.doğru cümleleri bulun ki ne sinirlenebilsin ne birşey diyebilsin.çünkü böyle durumlarda parlayıveriyorlar konuşamadan ,konuyu halledemeden başka odalara dağılmak zorunda kalınıyo.bazı insanlar doğuştan saygılı oluyo bazıları da işte böyle doğuştan densiz.benim görümceyi görseniz küçük dağları o yaratmış.eltiden beter valla.

Bazıları ağlayıp zırlamayı, mağdur rollerini çok iyi beceriyor..
Sonra bir bakıyorsun ki, seni sömürüyormuş ve erkekler ailelerinin oyununa çabucak kanıveriyor bu konuda..
Anlıyorlar birgün.. Ama o ana dek canımızı yakıyorlar..

Bazıları ağlayıp zırlamayı, mağdur rollerini çok iyi beceriyor..
Sonra bir bakıyorsun ki, seni sömürüyormuş ve erkekler ailelerinin oyununa çabucak kanıveriyor bu konuda..
Anlıyorlar birgün.. Ama o ana dek canımızı yakıyorlar..

evet canım.sen özveride bulundukça tepene biniyorlar.ses çıkarınca sen kötü gelin oluyosun.konu sahibi arkadaş ta eş olma aile olma ,sorumluklar ve ilkeler konusunda eşiyle konuşmalı.kimse kimsenin hakkını yiyemez.eşini ezdiremez.yok onlar daha kıymetliyse çekeceği var öyle görünüyor.ya bu erkeklerin beyninde biryerlerde hatalı biryerler var.tamam ailene de eşine de sahip çık.ama herkes yerini bilsin.kocasuı yapsın karısının işini.araba lazımsa paraları varmış alsınlar.hak hukuk bilen koca nasip etsin Allah herkese

Sinir bozucu bir durum gerçekten
Eşinizle ciddi anlamda oturup konuşun bi de hamilesiniz ne bu yani yengesiyle ilgileneceğine azcıkda sizinle ilgilensin.Bende araba kullanmayı bilmiyordum eşimle de çalışamıyorduk ama ne yaptım amcamı aradım gel bana çalıştır geldi aldık arabanın anahtarını tabi benimki gıkını çıkaramadı amcamın yanında gittik çalıştık alıştım şuan tozu dumana katıyorum :)) o çalıştırmıyorsa başka bi hoca bul kendine canım
Gerekirse özel hoca tut ama öğren sonuçta çocuğun olacak her eve lazım araba kullanmayı bilen birisi
Eşin hasta olsa allah korusun yine sen götüreceksin
Bende hamileyim canım eşimin ailesinden ben de bişey görmedim bi tas çorbayı bile getirmezler
Ben yeni evlendiğimde ne yaparsam onlara da eşimle göndrrirdim onların evinde her gün pasta börek yapılır bi tabak göndermezler.Sonrada evlerine gittiğimizde anlatırlar geçen gün bunu yaptık şunu yaptık diye..Komşular bile canımız şunu istiyor yap dediklerinde hemen yaparlar.Ben aşerme döneminde bi şey istedim onda da kırk bahane ile yapmadılar ki istediğim şey yapılabilecek çok kolay bişeydi söylemeyim şimdi canın çekmesin canım :))
Ne yapacaksın insanın kendi annesinden başkası yalan

evet arkadaslar size katilmamak mumkun degil evet cazgirlardan korkuyorlar edebimi bozmayim diyenler eziliyor sinsi olmak lazimmis meger....

Aynı elti problemi bendede var arkadaşım..benm eşimde kucuk kardeş ve abisiyle birlikte çalışıyor malesef..Eltim tam bir ruh hastası,nerde ne diyeceğini bilmeyen inanılmaz sinsi biridir eşimde bunu bilir,soylediği sözleri duymazdan gelir cevap vermez saygısından..Bana gelince ben başta anlamamıştım bu terbiyesizliklerini guler yuzumle efendiliğimle onu susturmaya çalışmıştım ama arkadaşlarında soylediği gibi cazgır ve soğuk olmak gerekliymiş ben şimdi ona odun gibi davranıyorum ne arıyorum ne soruyorum mecbur kalmadıkça,4 ayda bir falanda göruyorum o kadar..
Malesef yarın kayınvalidemde gorucem o da zorla yani,nefrettt vaziyetteyim..
Sakın ezdirme arkadaşım kendini,eşinle kavga etme kesinlikle bu gereksiz şahsiyet için ama hakkınıda yedirtme..
benim eşimde mesela bilir eltim densiz laflarını bana derki ver cevabını bana anlatma,bende işler bozulmasın diye kibar kibar haddini bildirirdim baktım olmadıı bende duvar gordum onu oldu bitti..

Back
X