• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kaynıma çalışıyor

Dayanamadim yazicam, basina gelecek her sey mustehak, durma kac.
Kira odemiyoruz, benim ve esimin ayri araclari var, ikimizinde iyi gelirleri var.

abisi bekar kayinvalidemle yasiyor ve calisiyor. kendi evi kirada ve geliri var, en onemlisi umursamaz biri degil. kayinvalidem emekli, kendi emekli maasi ve kayinpederden dolayi da emekli maasi aliyor, ustune birde kira geliri var. Kisaca bize hic bir ihtiyaclari yok.

Ayda yilda bir abi kardes birbirlerinden bir iki haftalik kendileri icin komik denecek tutarlarda borc alip veriyorlar. Bu rakam 50bini gecmez ki esim bana demese ruhum duymaz, kendi aralarinda hallederler, abisi kesinlikle oder. Bu durumda bile esim bana der ve onayimi alir. Evin parasini abime veriyorum haberin olsun diye. bu verdigi parada hayatimizi etkilemez. O halde bile durum bu, senin esin kendi ailesinden kisip abisine yardim ediyor. Saka gibi

Dayanamadim yazicam, basina gelecek her sey mustehak, durma kac.
Kira odemiyoruz, benim ve esimin ayri araclari var, ikimizinde iyi gelirleri var.

abisi bekar kayinvalidemle yasiyor ve calisiyor. kendi evi kirada ve geliri var, en onemlisi umursamaz biri degil. kayinvalidem emekli, kendi emekli maasi ve kayinpederden dolayi da emekli maasi aliyor, ustune birde kira geliri var. Kisaca bize hic bir ihtiyaclari yok.

Ayda yilda bir abi kardes birbirlerinden bir iki haftalik kendileri icin komik denecek tutarlarda borc alip veriyorlar. Bu rakam 50bini gecmez ki esim bana demese ruhum duymaz, kendi aralarinda hallederler, abisi kesinlikle oder. Bu durumda bile esim bana der ve onayimi alir. Evin parasini abime veriyorum haberin olsun diye. bu verdigi parada hayatimizi etkilemez. O halde bile durum bu, senin esin kendi ailesinden kisip abisine yardim ediyor. Saka gibi
Adınıza çok sevindim gerçekten etrafımda eşimin ailesi gibisi yok yani herkesin bir geliri var herkes kendini bir güvence altına almış bunlar ise Allah’a emanet yaşıyorlar ben eşimin düzelmesini bekliyorum öyle de umud ediyorum baktım olmuyor o zaman gerisini kendisi düşünsün kaynımın kütüğüne girsin 6. Çocuk olarak onlarla yaşasın

Umarım bu yazdığınız espridir, eşinizin ailesinde sorumsuzluk genetik, siz 5 çocuklu da olsanız eşinizin maaşı ailesine akmaya devam eder olan 5 çocukla ne yaparım nasıl boşanırım diyen size olur.
Kusura bakmayın tecrübeli bir büyüğünüz olarak dan dan yazıyor olabilirim ama sorumsuz kayınpeder, sorumsuz kayınbirader sizin öngörebildiğiniz bir şey olmasa da, problem eşinizin onların sorumsuzluklarını sınav diyerek sizi kandırmaya çalışması, eşiniz böyle yaptığı sürece evinizde ne huzur olur ne maddi imkanlarınızda iyileşme olur.
Abisi sizin ikizlerinizi dert ediyor mu? Hayır, onun sorumsuzca yaptığı 5 çocuk da sizi ilgilendirmiyor, böyle duygu sömürülerinden gerçekten nefret ediyorum.
Bu şartlar altında evliliğimi sürdürmem zaten ya düzelecek gözünü açıp enayilik yapmayacak yok demeyi bilecek yada artık kaynımın 6. Çocuğu olarak onlarla yaşar

Bu şartlar altında evliliğimi sürdürmem zaten ya düzelecek gözünü açıp enayilik yapmayacak yok demeyi bilecek yada artık kaynımın 6. Çocuğu olarak onlarla yaşar
Bacım senin hala düzeleceğine dair umudun var mı. Bir aksiyon almadıkça düzelmez, borca sok bu adamı. Hayatımda daha vasıfsız bir adam görmedim. Sen de biraz dişini göster.

Bacım senin hala düzeleceğine dair umudun var mı. Bir aksiyon almadıkça düzelmez, borca sok bu adamı. Hayatımda daha vasıfsız bir adam görmedim. Sen de biraz dişini göster.
Yorumların yüzde 95 i eşini borca sok diyor zaten bende bu düşüncedeyim keza ablama bile anlattığımda bu sorunları oda aynı şeyi diyor bu saatten sonra masraflara taksitlere merhaba 💪

Amin🙏
Salon Kadini valla her şeyin ateş pahası olduğu şu dönemde çocuk demek masraf demek zaten, bizler yetişkiniz yediğimiz porsiyonu küçültürüz şunu almasam bunu yemesem de olur deriz lakin çocuklardan kısılmaz, dediğiniz gibi bazı şeylerin illa marka olması gerekmez ama ayakkabı çok önemlidir mesela, iyi ayakkabı iyi para demek.

Bez başlı başına bütçe demek, her bezi kullanamıyorsunuz pişik yapıyor alerji yapıyor, benim kız bezden kurtulana kadar eşimin tabiriyle poh yoluna 😂verdiğimiz para arşı aşmıştı:KK70:

Maaşların ortalamasını düşünecek olursak en uygun haliyle bile 30 bin lira az para mı?
Kaldı ki kendimden biliyorum ilk çocukta her şeye özeniyorsunuz, mobilyasından kıyafetine kullanacağı kremlerden şampuanına her şeyin en iyisini almak istiyorsunuz, abi de olsa başkası için çocuğumdan kısmam şahsen.

Ben cocuklar dogdugundan beri kendime minimum duzeyde alisveris yapiyorum.

Mesela bebeklerim olmadan once haftada iki kere kuaforde fon cektirirdim, 2 ayda bir dip boyasi, 6 ayda birde roflemi tazeletirdim. Cocuklar dogdugundan beri sacimi kendi rengine boyadim, dip boyami kendim yapiyordum, annem 4 ay once artik yeter beyazlarin kapanmiyor tekrar sariya don dedigi icin 4 yil aradan sonra kuafore gittim, verdigim paraya halen cocuklara acaba sunu mu alsaydim diye kendimi yiyorum.

Ebeveyn olmak kendinden dahi vazgecmekken, bu adam kardesinden, yengesinden ve 5 yegeninden dahi vazgecmiyor. Bulmus sessiz kadini resmen uzerinde horon tepiyorlar, yaziktir, gunahtir, cok ayip cok.

O abiyi de Allah bildigi gibi yapsin.

Yorumların yüzde 95 i eşini borca sok diyor zaten bende bu düşüncedeyim keza ablama bile anlattığımda bu sorunları oda aynı şeyi diyor bu saatten sonra masraflara taksitlere merhaba 💪
Valla elinden geleni ardına koyma bacım gerçekten her şeyin en iyisini al koy kenara, ödesin paşa paşa ama ne olursa olsun minik bir ev ya da araba aldır. Mal edindikten sonra da aile şerhi koydur. Senin iznin olmadan satmaya da kalkar çünkü.

Konu sahibi Allah bağışlasın bebeklerinizi öncelikle.... Bu kadar sık ikiz olmasını merak ettim ben, doğal yoldan mi yoksa tedaviyle mi sizin ve kaynım bu 3 çift ikizler?

Konu sahibi Allah bağışlasın bebeklerinizi öncelikle.... Bu kadar sık ikiz olmasını merak ettim ben, doğal yoldan mi yoksa tedaviyle mi sizin ve kaynım bu 3 çift ikizler?
3.cift Piraye, kayninin esi Suriyeliymis, onlarda genetik olarak ikiz bebek cok bildigim kadariyla. (2+2+1 cocuk dogurmus Suri gelin)

3.cift Piraye, kayninin esi Suriyeliymis, onlarda genetik olarak ikiz bebek cok bildigim kadariyla. (2+2+1 cocuk dogurmus Suri gelin)
Surilerde ikiz çok ama genetik değil, üreme tedavisi konusunda da devletten sınırsız full destek aldıkları için en çok bizim ülkede çifter doguruyorlar... Ayrıca konu sahibi de ikize hamile olduğuna göre olayın Suriyeli eltiyle ilgisi yok, ya adamın ailesinde ikiz genetik veya toplumdaki yüzde 90 ikiz doğumu gibi bunlar da tedaviyle...

Çocuklar doğsun görürüz eşinizin kahramanlığını dökme suyla değirmen dönmez.Kimse kimseye güvenip bakamayacağı çocukların günahına giremez eşiniz illaki sıkışacak hemde çok .Tek maaş 4 kişi ev kira .Az bekleyin görürsünüz.

Adınıza çok sevindim gerçekten etrafımda eşimin ailesi gibisi yok yani herkesin bir geliri var herkes kendini bir güvence altına almış bunlar ise Allah’a emanet yaşıyorlar ben eşimin düzelmesini bekliyorum öyle de umud ediyorum baktım olmuyor o zaman gerisini kendisi düşünsün kaynımın kütüğüne girsin 6. Çocuk olarak onlarla yaşasın
Peki boşanmaya karar verirseniz aileniz sizi ve çocukları kabul edecek mi?

Surilerde ikiz çok ama genetik değil, üreme tedavisi konusunda da devletten full destek aldıkları için biizim ülkede çifter doguruyorlar. Ayrıca konu sahibi de ikize hamile olduğuna göre ya adamın ailesinde ikiz genetik veya yüzde 90 ikiz doğumu gibi bunlar da tedaviyle...

Okudugum bir arastirma savas ve kitlik donemlerinde, hayatta kalma ve soyun devami gibi ilkel gudulerle dogumlarin ve ikiz gebeliklerin arttigini, hatta tam da bu sebeple Afrika ve Ortadogu halklarinda ikiz dogumun cok siradan bir durum oldugunu soyluyordu. Ben yardim olayinida duymustum ama inanmak istememistim yalan yok.

Ben cocuklar dogdugundan beri kendime minimum duzeyde alisveris yapiyorum.

Mesela bebeklerim olmadan once haftada iki kere kuaforde fon cektirirdim, 2 ayda bir dip boyasi, 6 ayda birde roflemi tazeletirdim. Cocuklar dogdugundan beri sacimi kendi rengine boyadim, dip boyami kendim yapiyordum, annem 4 ay once artik yeter beyazlarin kapanmiyor tekrar sariya don dedigi icin 4 yil aradan sonra kuafore gittim, verdigim paraya halen cocuklara acaba sunu mu alsaydim diye kendimi yiyorum.

Ebeveyn olmak kendinden dahi vazgecmekken, bu adam kardesinden, yengesinden ve 5 yegeninden dahi vazgecmiyor. Bulmus sessiz kadini resmen uzerinde horon tepiyorlar, yaziktir, gunahtir, cok ayip cok.

O abiyi de Allah bildigi gibi yapsin.
Ama öyle oluyor, çocuk varsa önceliği çocuklara veriyorsunuz, ki Allah hepsine sağlıklı ömürler versin, bahtları güzel olsun inşallah🙏
Büyüdükçe masrafları da büyüyecek, hele okula başladılar mı masraflar katlanarak büyüyor, ister devlet okulu ister özelde okusunlar kırtasiye masrafları, okul formaları, ayakkabısı montu, kaynak kitaplar alıyorsunuz dünya para, servisler fiyat olarak zaten uçtu gitti galiba.

Konu sahibinin eşi demiş ya biz nasıl büyüdük diye, valla 53 yaşına geldim biz nasıl büyüdük ancak benim kuşak için denebilir, bir oyuncak plastik bebek bir plastik arabayla büyüdü 80 öncesi doğanlar, ki 70’ler çocuğu olmama rağmen ben bile dedemlerin babamların yurtdışından getirdiği o dönemin akıllı oyuncaklarıyla oynadım, bu neslin bebelerini 70’li bebeler gibi mi büyütecekler?

Valla kimse kusura bakmasın, abi de bir yere kadar onun çocukları da bir yere kadar, eşiniz evlenmeyecekti o zaman abisiyle abisinin ailesine çalışacaktı ömür boyu, niye elin karısının aldığı dolabın parasını benim eşim ödesin, niye zevki sefa içinde yaptıkları çocuklara benim eşim baksın? Üstelik benden ve doğacak çocuklarımdan kısarak! İyilik ve desteğinde bir sınırı var, bir kere olur iki kere olur hastalık olur amenna, elinden geleni yaparsın bir süre idare edersin, insanız sonuçta ama bu kadarı bence çok fazla. Sizin yerinizde olsam ben çoktan koymuştum kapının önüne hiç gelemem böyle şark kurnazlıklarına, ama siz biraz daha sabredin üzülmemeye çalışın bebekleriniz için, doğumdan sonra görür eşiniz de abisiyle suriyeli yengesine çalışmayı.

Kul önce tedbirini alır sonra Allah’a emanet eder, eşinizin ailesi Allah’a emanet yaşamıyor kime yaslansam da baksa modunda hesapsız yaşıyorlar, nasılsa onların evine çift maaş giriyor bize de baksınlar diye düşünmüyorlarsa ben de hiçbir şey bilmiyorum, o yüzden bu kadar rahatlar çünkü eşiniz onlara bu konforu sağlıyor, gak diyorlar para guk diyorlar para, eşiniz zaten olaya sınav diye bakıyor.
Eşiniz para vermesin veya çalışamasın bakın bakalım kütüklerine alıyorlar mı? 1 bardak su bile vermezler.

Siz ne yapın edin eşinizi borca mı sokacaksınız ne yapacaksınız bir şeyler yapın bir an önce, zira af buyurun ama eşiniz dahil ne abi ne kayınpeder kimse size ve bebeklerinize acımıyor, siz de acımayın.
Bebeklerinize mobilya alın eşinizin kartıyla taksit yapın, ben ödeyemem deyin kendi maaşınızdan sadece sizin bildiğiniz birikim yapın.

Ama öyle oluyor, çocuk varsa önceliği çocuklara veriyorsunuz, ki Allah hepsine sağlıklı ömürler versin, bahtları güzel olsun inşallah🙏
Büyüdükçe masrafları da büyüyecek, hele okula başladılar mı masraflar katlanarak büyüyor, ister devlet okulu ister özelde okusunlar kırtasiye masrafları, okul formaları, ayakkabısı montu, kaynak kitaplar alıyorsunuz dünya para, servisler fiyat olarak zaten uçtu gitti galiba.

Konu sahibinin eşi demiş ya biz nasıl büyüdük diye, valla 53 yaşına geldim biz nasıl büyüdük ancak benim kuşak için denebilir, bir oyuncak plastik bebek bir plastik arabayla büyüdü 80 öncesi doğanlar, ki 70’ler çocuğu olmama rağmen ben bile dedemlerin babamların yurtdışından getirdiği o dönemin akıllı oyuncaklarıyla oynadım, bu neslin bebelerini 70’li bebeler gibi mi büyütecekler?

Kadinin kocasi çelişki yumagi zaten, kendi cocuklari icin "biz nasil buyuduk" naralari atarken abisinin bebeleri icin yagdiriyor. Ben su hareketi hakaret sayarim acikcasi, konu sahibi cok saf ve temiz kalpli belliki.

Resmen kizin maasi var diye kesin baksin kendi dogurduklarina diyorlardir eminim. Hayir bunun dogum sonrasi calisamayacagi min. 6 ayi var o zaman ne olacak? Ben olsam birakirim bu aileyi bi baslarina, yesinler motokurye ogullarinin basini.

Kimse kusura bakması , evet karnınız tok ama o maddiyat saga sola yardımlar yapılacak bir maddiyat değil. Cocukların karnı doyar belki ama saglıklı yetişmeleri için ilk gelişim çağında yedikleri o kadar önemli ki , sonrasında sosyallikleri devlet kreşlerine bile para ödeniyor. Oyle bu bizim sınavımızla olmuyor işte.

Herkes borca sok demıs de ne alıyor bu adam hala anlamadım.
50 bın diyor kadın.
Kıra elektirik su doğalgaza 20 gidiyormuş.
30 bını yer içer zaten.
Bu adama nasil veriyor hala anlamadım.
Zaten gıdaya yola gıder gerı kalan.
Her ay kenara bır gram bıle koyamaz çocuklar için.
Evi yok arabası yok.
İlerde kıraya zam gelse ne yapacak?
Aniden hastalık çıksa ne olacak?
O zaman abısı verecek mı para?
Allah korusun hastanede çocuklar hasta olsa ek bırsey cıksa ne olacak?

Back