Eşim, Eltim ve Eşimin Ailesi: Ben ne yapacağım? Lütfen Yardım!!!

bence direksiyon kursuna git ve pratiğini geliştir.bakalım bahanesi ne olcak.sonrada git eltinden arabanın anahtarını iste ortaya çıkar nede olsa satıp satmadıgı..
acaba öğrenilirmi plakadan kimin adına oldugu arabanın..
satmışsa devrini de vermiştir çünkü:26:

aferim sana canım...doğru yolu bulmana sevindim:)
cidden Allahın gücüne gider diye korkuyorum...
bigün çok sevdiğim tavşanım ölmüştü dünyam başıma yıkılmıştı ve hüngür hüngür ağlıyordum..
annem geldi ve tavşanın yerine keşke ben ölseydim dimi dedi..
hayırrrrr dedim tabiki..o zaman sil gözlerini çünkü bir "hayvan"için bu kadar ağlaman Allahı gücendirir anneni elinden alır demişti...
ogün bugün hayatımda önceliklerimin kıymetini bilirim..
bak bende anne olmayı çok istiyorum..ne güzel sen bu şansı yakalamışsın..
şimdi kocaman bi göbüşün vardır...bütün gün o seni oyalar:)
maaşallah diyorum ikinizede..hayırlı haberlerini bekliyorum..

Doğru diyorsunuz! Çok teşekkür ederim!
Yavruma bir şey olmasın da!
Ama delirmiş gibiyim aklımdan çıkarmaya çalıştıkça nasıl olur nasıl olur diye yiyorum kendimi!
Şu bebeğimi bir doğurayım zaten artık son noktaya geldik sanırım!

aferim sana canım...doğru yolu bulmana sevindim:)
cidden Allahın gücüne gider diye korkuyorum...
bigün çok sevdiğim tavşanım ölmüştü dünyam başıma yıkılmıştı ve hüngür hüngür ağlıyordum..
annem geldi ve tavşanın yerine keşke ben ölseydim dimi dedi..
hayırrrrr dedim tabiki..o zaman sil gözlerini çünkü bir "hayvan"için bu kadar ağlaman Allahı gücendirir anneni elinden alır demişti...
ogün bugün hayatımda önceliklerimin kıymetini bilirim..
bak bende anne olmayı çok istiyorum..ne güzel sen bu şansı yakalamışsın..
şimdi kocaman bi göbüşün vardır...bütün gün o seni oyalar:)
maaşallah diyorum ikinizede..hayırlı haberlerini bekliyorum..

Gerçekten çok teşekkür ederim.
Oğluş bir doğsun da:)
Evet evet karnım kocaman oldu. Şeker de çıktığından daha bir büyük artık:((
Olsun o sağlıklı doğsun da!Allah sana da nasip etsin en kısa ve haırlı zamanda.

siz galiba sessiz gecim ehlisiniz,eltinizde cazgirsa dedigini yaptiriyordur.inaninki bazilari cazgirlikla isini yürütüyor.aman ben terbiyemi bozmayayim derseniz bazi seyleri kaybetmeye mahkumsunuz.benim esimde eltilerime benden daha fazla deger verir,cünki ailesinden böyle ögrenmistir,ondan cekiniyordur,abisi kardesi huzursuz olmasin ben olsamda olur diye düsünüyor olabilir.maalesef bu böyle devam edip gider.esinizle bazi seyleri konusun,anlarsa ne ala.benim esim asla beni dinlemedi,hala ailesi icin deli oluyor.onlarsa onunla dalga geciyor sömürüyor,ama her seyi görmezden geliyor.varsa yoksa ailesi.ins sizinki böyle olmaz.ama disinizi göstermelisiniz.ayrica süphelerinizden tam olarak neyi kastediyorsunuz?

siz galiba sessiz gecim ehlisiniz,eltinizde cazgirsa dedigini yaptiriyordur.inaninki bazilari cazgirlikla isini yürütüyor.aman ben terbiyemi bozmayayim derseniz bazi seyleri kaybetmeye mahkumsunuz.benim esimde eltilerime benden daha fazla deger verir,cünki ailesinden böyle ögrenmistir,ondan cekiniyordur,abisi kardesi huzursuz olmasin ben olsamda olur diye düsünüyor olabilir.maalesef bu böyle devam edip gider.esinizle bazi seyleri konusun,anlarsa ne ala.benim esim asla beni dinlemedi,hala ailesi icin deli oluyor.onlarsa onunla dalga geciyor sömürüyor,ama her seyi görmezden geliyor.varsa yoksa ailesi.ins sizinki böyle olmaz.ama disinizi göstermelisiniz.ayrica süphelerinizden tam olarak neyi kastediyorsunuz?

Şüphem şu aslında: Bu kadar ilgi/alaka doğru mudur?
Allah'ım ben ne günah işledim de acaba böyle bir eltiye denk geldim??

Malesef ki kötülük yapan her zaman daha değerlidir canım...
Ama burda suç hiç kimsede değil sadece eşinizde, kızılması gereken kişi o bence...
Şüphe konusuna hiç değinmeyeceğim...

Şüphem şu aslında: Bu kadar ilgi/alaka doğru mudur?
Allah'ım ben ne günah işledim de acaba böyle bir eltiye denk geldim??

Tatlım bak söylemeden edemeyeceğim...
Benim eşim doğulu...
Ve bekarken de eltimin her işine koşuyordu...
Başta çok tuhaf karşıladım neden kendi eşi yapmıyor da sen yapıyorsun diye...
Ama aralarında bulundukça şüphelenecek birşey olmadığını da anladım...
Bence doğru mu değil mi diye sorgulanacak birşey değil...
Ama tabiki bu kişiye göre de değişir...

Malesef ki kötülük yapan her zaman daha değerlidir canım...
Ama burda suç hiç kimsede değil sadece eşinizde, kızılması gereken kişi o bence...
Şüphe konusuna hiç değinmeyeceğim...

Doğru!
Benim eşim kardeşi kadar dirayetli ve eşine sahp çıkan bir koca olsaydı. Şuan bunların hiçbirini yaşamıyor olurduk!
Annem evlenmeden önce demişti ki yavrum aslında sadece karşındakiyle evlenmiyorsun. O kişi dahil tüm ailesi ile evleniyorsun. Bu yüzden çok iyi düşün demişti. Keşke daha iyi düşünseydim! Babam da eşimi aynı apartmanda yaşamanın avantajları olduğu gibi dezavantajları olduğunu da hatırlatıp uyarmıştı. O zaman ben halledeceğim hiç sorun yaşanmayacak diyen eşim aslında sorunun kaynağıymış meğer!

bende hepsiyle aynı apartmandayım.bizde 3tane araba var eşimde kendisi öğretti zaten bana kullanmayı ehliyetimde var kayınpederim ve kaynım acayip surat yapıyolar neredeyse anahtarı suratıma atacaklar.ama eşim o konuda ben izin veriyorum deyince laf edemiyolar burda eşinde hata.
diğer mesele gerçekten çok sinir bozucu bende yeniyken eltimle eşim kanka gibilerdi eltim kendi eşiyle muhatap bile olmuyodu sürekli eşimle konuşuyo falan.biyere gidilcek bana söylemiyodu eşime hadi diyodu.pazar sabahları erkenden kahvaltılara akşam yemeklerine çağırıyodu.ve en son şöyle bi densizlik yaptı.bigün özel günümdeydim ve çok kötü sancım vardı eltim aradı yemeğe çağırdı bende durumumu anlattım gelemeyiz dedim verdiği cevap aynen şu
sen gelmezsen gelme g....{eşim}gelir dedi.
eşim geldi ve yaptığı terbiyesizliği anlattım.oda benden yana olacağına benim hazırladığım yemekleri masada itti ve eltime gitti.çıldırdım tabi.geldiğinde eşime resti çektim benmiyim karın o mu dedim bidaha onunla samimi olduğunu görürsem boşanırım dedim ve kaynanamada anlattım olayı oda hakverdi ve eşim onunla arasına mesafe koydu

bu erkekler aileleri söz konusu olduğunda neden bu kadar çapsız davranabiliyorlar anlamıyorum hiç.
o kadın da elin kızı siz de madem öyle farkınız ne? onun b..da altın mı varmış? ay çok sinirlendim canım hamile insana böyle davranılır mı ya? bi de seni şüphelendirecek boyuta gelmiş olay. allahtan korksunlar biraz.

ben sadece kaynımı değil hiçbir akrabamı yanında karısı yokken davet etmem .ve eşimede ben gitmiyosam sende gidemezsin derim sadece annesine gidebilir bensiz.doğrusuda budur.

benim eltimde bir yere cagirirken yada bir ortamda sürekli esimi muhattap alir. sanki ben yokmusum gibi.bize gelirken bile esime sorarlar.bende onlara haddini bildirdim bu evin kadini benim bana sorulacak dedim.simdi serin aramiz.neden böyle yapiyorlar cok iyi biliyorum.erkekler ailelerine düskün oluyorlar. kadinlar kurnazdir,erkekler daha saftir.onlari icten fetih ediyorlar.yani eltiler bakin ben iyiyim ama senin karin kötü diyerek seni kötü yapmaya calisiyorlar.eger aile ici problem varsa bu erkegin olgunlasmamasi idareyi bilmemesiyle ilgilidir.yoksa biz gelinlerde yarin kaynana olacagiz.ben oglumun hem annesini hemde esini ezmemesini, ezdirmemesini isterim.erkekleri anlayabilmek mümkün degil mesele kendi aileleri olunca akan sular duruyor.cünki erkekler hep cocuk kaliyor biz kadinlar büyürken...

Merhaba Arkadaşlar,
Ben 32 haftalık hamileyim. 2.5 senedir evliyim ve eşimle toplamda 4.5 senedir beraberiz. Ailesine düşkün olmak güzel bir şey tabi. Ben de ailesine düşkün bir insanım. Ama durum giderek farklı bir hal almaya başlıyor. Öncelikle yanlış mı düşünüyorum bana bir fikir verir misiniz?
1. Eşimin babası eşime biz evlenmeden önce bir araba aldı ama eşim biz evlendikten sonra dahi babasına taksit taksit ödemelerini yaptı. Şimdi eşime yeni iş yeri bir araba verdi ve kendi arabamızda hali hazırda kapının önünde duruyor. Ben araba kullanmayı biliyorum sadece pratiğe ihtiyacım var ama birinin bana bu pratiği yaptırması lazım. Eşim arabayı bana vermiyor. Bu sabah bir kalktım aşağıda bizim arabanın önünde bir plaka var: Eltimin çalıştığı yere ait Personeldir tabelası. Ön cama yapıştırılmış. Beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Ben servis, otobüs ve taksi ile işe gitmeye ve oradan eve dönmeye çalışırken, eltim bizim arabamız ile istediği yere işine gücüne gidiyor. Geçen gün doktora giderken kayınpederim eltimin çocuğunu eltimin annesine bırakmaya gidiyordu. Eşim de hastaydı. Evde yatıyordu. Kimse bana yavrum gel seni de doktora bırakalım demedi! Kaldı ki bu eltim eşimin annesine hırsız diye hakaret bile etti. Çok büyk kavgalar da yaşandı ama bu kızın bir dediği iki olmuyor. Bu arada kayınpederim de evlenmeden önce ailemin de yanında evlenir evlenmez kızımıza bir araba alacağım diye söz vermişti ama 2.5 sene geçti araba alınmadığı gibi bizim olan araba da artık yok! Burada aslında kimse değil de eşim suçlu sanki. Siz nedersiniz?

2. Eşimin ailesi, eltim hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Kimse evinde yaptığı yemekten gelin hamiledir canı çeker diye getirmiyor. Dün bir yemek yaptık, eşim eltim de hamile diye ona da yemekten gönderdi. Eltim hasta olur eşim arabalarla hemen onu hastaneye götürür. Eltimin bir işi vardır eşim koşar. Ne oluyor anlamadım. Ben sanırım azcık safım. Yeni yeni idrak ediyorum olayları! Nedir bu samimiyet? Eşim kendi kardeşini arayacağına çoğu zaman eltimi telefonla arıyor. Arada eşimin telefonunda bir bakıyorum eltimin numarası! ne yapacağım arkadaşlar. Çocuğum da oluyor. Çok ciddi şüphelerim var.

Yardımlarınızı rica ediyorum:((((

cnm benim bir laf vardır biraz kaba olacak kusura bakma şimdiden..deveyi diken die aynen o hesap..belliki eltin dişini göstermiş senin anlattıklarında bunu anladım...o yüzden kimse bunun hışmına uğramamak için sese etmiyo bence..çünkü enim büyük eltinde böle söyleyecğini pat die söler kırarım üzerim hiç umurunda olmaz..ondan dolayı kayınvalidem aman ona bişey söle on tane dinle boş ver hiç bulaşamam der...düşliysen bole oluyo işte

ama şüperlerin konusunda bişey diyemem...ilginç geldi..akrabasınınz tabi ama sende hamileymişsin..özel ilgi fazla tabi ama umarım korktuğun gibi değildir..sadece eşinin iyi niyetidir.

merhaba arkadaşım bence bu tip durumlarda biraz taviz verme yoksa sürekli verici taraf siz olursunuz
her yerde her zaman sizden beklenti içine girerler ayrıca benim şu anda eltim yok olduğunda ben çalışmıyorum o çalışsa bile ne münasebet benim arabamla gidecek herkesin bir yuvası var herkesin bir geleceği var yani siz bir ailesiniz geleceğiniz için yatırım yapmalısınız ben hiç düşünmem eşim hiç böyle durumlar yaratmaz zaten diğer meseleye gelince bir kadın ve bir erkek ne olursa olsun mesafeli olmalı ben kaynımı gerçekten lazımsa ararım zaten kuzeniz eltim sürekli eşimi arasa bilmiyorum ne yaparım ama eltim benim önüme geçerse benden daha çok ona önem verirse maaf ederim eşimi...

sen gelmezsen gelme eşin gelir diyen eltide terbiyesiz, bir yere çağırırken veya bir ortamda bulunurken sadece eşini muhattap alan eltide terbiyesiz, biliyormusunuz benim babanemin kızkardeşinin kızı olan kuzenim dediğim bayan bu kişi evli, benden bir ay önce evlendi, eşimle nişanlandığım dönemden itibaren eşime bi yakınlık telefona ben çıktığımda kısa kesip illa eşimi tele istemeler, bunun nedeni kıskançlık başka birşey olamaz, eşimi uyardım itiraz etmedi oda bi tuhaflık olduğunun farkına varmış, sizde eşlerinizin görmesini sağlayın bunuda sabırla yapın derim, nedir bu terbiyesiz insanlardan çektiğimiz :93:

Araba meselesinde sonuna kadar haklısın.Bence bu işin peşini bırakma,gerekirse arabanın ruhsatını sor.Öyle sanane demekle olmuyor,evlilikte eşten habersiz mal alıp satmak olmaz.
Eltin baskın bir karakter anlaşılan.Belki aman hır çıkarır diye çekinip bir dediğini iki etmiyorlardır.Büyük ihtimalle senin eşini parmağında oynatıp her işini gördürüyor.Bu yüzden samimi olabilir,hemen aklına kötü şeyler getirme.Baksana kayınpederin de onu doktora götürüyor,seni çağırmıyormuş,herkes seferber olmuş.İyi de bu kadının kendi kocası nerede bu arada ? Neden kendi karısını doktora kendisi götürmüyor ?
Aile bağları güçlüdür diyenler olmuş.Aileyse sen de ailesin.Seni de eşinin abisi arayıp sorsun,oraya buraya götürsün madem aile bu kadar gelinlere sahip çıkıyor.Eşinle açıkça konuş,bu durumdan rahatsız olduğunu söyle.Ben abini aramıyorum,onun karısı neden sürekli seni arıyor de.Olmazsa aynısını eltine de söylersin.İma filan etmeden,laf sokmadan açık ve net sebebini sor.

Burada herkes eltiye saydırmış ama benim merak ettiğim gerçekten eşiniz o arabayı abisine satmış mı? Yani bunun doğru olup olmadığını öğrenin bence öncelikle. Şimdi gider eltiye çatarsınız ondan sonrada biz arabayı satın aldık derler kalırsınız ortada.
Ama bence sorun eltinize arabanın verilmesi değil deee, eşinizin eltinize olan aşırı ilgisi gibime geldi. Açıkcası benim kaynımda düşkündür bana, tek lafımla her şeyi ayaklarımın altına serer. Aynı zamanda sayarda. Yani başına bir şey gelse (küçücük bir şeyde olsa) bana fikir danışıp dediğimi yapar. Yani bir anda acaba bende eltim tarafından öyle mi görülüyorum diye şüpheye düştüm.
Bence öncelikle karnınızdaki bebiş için sakinleşin, sonra arabanın akibetini öğrenin. Sonra eltinize karşı sırf eşiniz mi yoksa tüm aile mi böyle davranıyor bir inceleyin. Belkide eltiniz gerçekten sevilen ve sayılan biridir.
Ben eşinizin ilgisini kötü yönde olduğunu sanmıyorum, böyle düşünerek sizde kendinize eziyet etmeyin.

canım başta hamilesin bunun için nekadar uğraşan varken sen bebişini sağlıkla al hem sen sinirlendikçe oda sinirli oluyor
kocan küçük kardeş sanırsam doğulularda abiye yengeye karşı saygı farklı hele o bekarken eltin ona bakıp yardımcı olduysa hepten saygıyı abartanlar oluyor
araba kullanma konusunda dreksiyon hakimiyetin deneyimin yoksa bide hamiş hamiş neyapacaksın kocanı en ufak yere zorla götürsün taksilerde turla hiç takma hatta biyere gideceğin zaman eltini ara anahtar sendeymiş beni götürde takma onları dedikleri gibi konuşup duran sinirli diye tabir ettiklerimize özel ilgi kendi ailende bile olur sen necebolsa kızmazsın ama kızınca hepsini kıracağını bilmezler çünkü senden beklemezler
eşinle olan sorunlarda ona kızmadan nazlanıp tatlı dille çocuğumuz doğacak ona ne aldın bana ne hediye alacaksın diye sor dur bazı erkekler bunu bilmez bile ama aklına sokarak istediklerini yaptır birisi yazmıştı kayın pederinin yanında da araba alacaktınız doğum hediyesi olur 1taşla iki kuş diye takıl hıııııı ben yapabilirmiyim bende yapamam ama hep biz yapamayanlar üzülürüz hatta ailen takılsın kızı alırken demiştiniz artık toruna alırsınız diye onlar takılsın almazlarsa onların suçu alırlarsa da Allah razı olsun dersin :)

Back
X