Eşim, Eltim ve Eşimin Ailesi: Ben ne yapacağım? Lütfen Yardım!!!

elti eltinin kumasıdır diye bosuna dememişler..:47:sonuc olarak ne sızınle ne de esınızle onun arasında bır kan bagı yok..akraba bıle degılsınız o bır el kızı..süphelenmekte cok haklısınız ben olsam ortalıgı dagıtırdım zamanında dagıttım da.. nısanlım her kavgamız da onu savunurdu en son dedım aranızda bıseymı var sen ona asıkmısın nedır bu yenge sevgısı senın akraban bıle degıl el kızı o dıye ..tabı yıne kavga yıne kavga:43:..kk de bı anne hamıleyken cok stresten kanser olmus onu okumustum stres hem bebege hemde anneye cok zarar verıyor o yuzden sabırlı olun bebegınızı saglıcakla kucagınıza alın daha sonra yapılması gerekenlerı yaparsınız:47::47:

Son düzenleme:
valla ben olsam cingar çıkartırım ne demek ya karısı dururken ona vermek üstelik hamilesin iş birazda kocanda bitiyo yüz vermese nasıl alacak eltin arabayı eşine sor bakalım neden bana değilde çok değerli eltine veriyormuş arabayı

Altın varsa bozdur hemen sürücü kursuna git eşine danışma hayır diyeceği için, eltin konusu karışık kadın çok mu süslü ve cıvık karekter analizi yaparmısın?

bak şekerim benden sana demesi erkekler hiçbi zaman al hayatım artık araba kullanmayı biliosun demezler.benimkide lafta bana aldı arabayı 3 ay oyladı beni işe kış günü 3 vesait otobüslerle gidip geldim.ona sormadan aldım gezdim geldimm arabayla.ama ben iyi biliyorum kullanmayı o yüzden güvenerek çıktım kendime.akşam eşim gelince ben bugün arabayla şuraya şuraya gittim geldim gezdim alışveriş yaptım fln dedm gayet normal bi şekilde.bence eğer iyiysen araba konusunda çık bi gün.yok iyi değilim henüz diyorsan özel direksiyon dersi al hemen durumun varsa.bikaç dersle halledersin.eşinle birgün beraberken ben kullanmak istiyorum de ve kullan kendine güven.sonrada ona sormadan al ve git.abisine de veriyorsa sana işin varmı diye sorsun arabayla.sonuçta o araba seninde aynı zamanda.sadece onun değil.siz bir ailesiniz.abisine veriorsada ayrıca abisi kullansın eltine noluyomuş.o yapıştrdıgı şeyi de çıkar bakalım ne diyecekler.azcık dişini göster.

ayyy Allahıma şükür eltim öyle değill:nazar::nazar:...hep yardmcı olur bana her konudaa...inşallah diğer eltilerim sizinki gibi olmazz:27::27:

Araba konusunda bir arkadaş sürücü kurslarını önermiş bakın bu çok iyi bir fikir.
Sadece pratiğiniz yokmuş.Benim kuaförüm anlatıyordu ehliyeti olmasına rağmen kullanamazken araba alınca bir hafta özel hocayla çalışmış şu an hep arabayla gidip geliyor.Özel hocalarla çok kısa süre de bu sorun çözülebilir.Arkadaşın dediği gibi o zaman bahanesi ne olacak bakalım.

Eltiniz konusunda hamilelik sonrası rest çekin.Şu an sadece siz ve bebeğiniz önemli.Bu dönemi atlattıktan sonra bu konuyu açın.İstediği kadar uzasın fark etmez.Yahu ne kadar saçma.Kimse burada ki iyi niyetli güzel güzel davranalım demiyor.İlla eli maşalı olmak lazım bu insanlara. :47:

Son düzenleme:
Burada herkes eltiye saydırmış ama benim merak ettiğim gerçekten eşiniz o arabayı abisine satmış mı? Yani bunun doğru olup olmadığını öğrenin bence öncelikle. Şimdi gider eltiye çatarsınız ondan sonrada biz arabayı satın aldık derler kalırsınız ortada.
Ama bence sorun eltinize arabanın verilmesi değil deee, eşinizin eltinize olan aşırı ilgisi gibime geldi. Açıkcası benim kaynımda düşkündür bana, tek lafımla her şeyi ayaklarımın altına serer. Aynı zamanda sayarda. Yani başına bir şey gelse (küçücük bir şeyde olsa) bana fikir danışıp dediğimi yapar. Yani bir anda acaba bende eltim tarafından öyle mi görülüyorum diye şüpheye düştüm.
Bence öncelikle karnınızdaki bebiş için sakinleşin, sonra arabanın akibetini öğrenin. Sonra eltinize karşı sırf eşiniz mi yoksa tüm aile mi böyle davranıyor bir inceleyin. Belkide eltiniz gerçekten sevilen ve sayılan biridir.
Ben eşinizin ilgisini kötü yönde olduğunu sanmıyorum, böyle düşünerek sizde kendinize eziyet etmeyin.

Evet, acaba abisine sattı mı gerçekten? Daha da önemlisi "araba satmak" gibi büyük bir olay neden eşinden gizler ki bir insan? "Ya sattıysam, ya parayı oğlumun hesabına koyduysam" bunların hepsi sinir bozucu laflar? Sattın mı, satmadın mı? Ne diye gizem yaratıyorsun ki..:47:

Tamam, sen arabayı kardeşin kullansın diye vermiş olabilirsin de (bu arada kardeşinin kendi arabası var mı?), kardeşn de alıp karısına vermiş. E o zaman pekala çıkıp "madem eşin kullanacak, o zaman benim eşim kullansın, o da artık çok zorlanıyor" diyebilir. Ama senin araba kullanma pratiğin yoksa, 32 haftalık hamile iken bu pratiği kazanamazsın, strese girersin, gerek yok..

Bu arada arabayı arabayı satmadıysanız eğer ve senin arabaya ihtiyacın yoksa, sırf eltiye inat bir evde 2 araba tutmak şart değil.Zaten senin doğumun, lohusalığın derken o araba eltiye yapışır, kalır. En iyisi arabayı satmak. Abiye veya bir başkasına. Kimin üzerine peki araba?

Evet, acaba abisine sattı mı gerçekten? Daha da önemlisi "araba satmak" gibi büyük bir olay neden eşinden gizler ki bir insan? "Ya sattıysam, ya parayı oğlumun hesabına koyduysam" bunların hepsi sinir bozucu laflar? Sattın mı, satmadın mı? Ne diye gizem yaratıyorsun ki..:47:

Tamam, sen arabayı kardeşin kullansın diye vermiş olabilirsin de (bu arada kardeşinin kendi arabası var mı?), kardeşn de alıp karısına vermiş. E o zaman pekala çıkıp "madem eşin kullanacak, o zaman benim eşim kullansın, o da artık çok zorlanıyor" diyebilir. Ama senin araba kullanma pratiğin yoksa, 32 haftalık hamile iken bu pratiği kazanamazsın, strese girersin, gerek yok..

Bu arada arabayı arabayı satmadıysanız eğer ve senin arabaya ihtiyacın yoksa, sırf eltiye inat bir evde 2 araba tutmak şart değil.Zaten senin doğumun, lohusalığın derken o araba eltiye yapışır, kalır. En iyisi arabayı satmak. Abiye veya bir başkasına. Kimin üzerine peki araba?

Arkadaşlar,
Cevaplar ve yorumlar için çok teşekkürler.
Eşim aslında abi ve kardeşine arabayı vermiş güya.
O da gitmiş eltime vermiş.
BU olayı kendi ailme anlattım. Tabi bu ve bunun gibi bir çok olay oldu. Hepsini bir araya topladığınızda ne yazık ki eşimin basiretsiz ve ailesine hala kendini kanıtlamaya çalışan bir insan olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca aile kavramının değiştiğinin farkında değil sanırım. Artık ailesi aslında biziz.
İşin açıkçası dediğiniz gibi doğumu bekliyorum.
Çocuk doğduğunda eşim değişirse ne ala ki hiç zannetmiyorum.
Eğer ki değişmez aynı hareketleri devam ettirirse o zaman bu hayat da böyle geçmez tabi. Ben de başka şeyler düşüneceğim.
Neyse!

Yok güzelim ne satması!!!
O anda hatasını anladı ve bir çıkış yolu aradı! Arabann satıldığı falan yok. Diyorum ki kaza olduğunda masrafı kim karşılayacak? Bana ne dese beğenirsiniz?
Kaza bu isteyerek yapılmaz ben karşılarım!
Pes doğrusu!
Pes!

O anda hatasını anladı ve bir çıkış yolu aradı! Arabann satıldığı falan yok. Diyorum ki kaza olduğunda masrafı kim karşılayacak? Bana ne dese beğenirsiniz?
Pes doğrusu!
Pes!

hıııı e haklı adamcağız ne yapsın
sevgili yengesi (:12:) yorulmasın otobüslerde taksilerde
karısı nede olsa alışmştır değilmi?:2:

kazayıda karşılasın tabi ne demek nasılsa karısı hamile değil ve yakında gelecek bebekleride yok düşünmesi gereken...:36:

yuh ya yuh :47:

kuzum bu adama senin hakikatli bi ders vermen gerek...
:47:

Son düzenleme:
hıııı e haklı adamcağız ne yapsın
sevgili yengesi (:12:) yorulmasın otobüslerde taksilerde
karısı nede olsa alışmştır değilmi?:2:

kazayıda karşılasın tabi ne demek nasılsa karısı hamile değil ve yakında gelecek bebekleride yok düşünmesi gereken...:36:

yuh ya yuh :47:

kuzum bu adama senin hakikatli bi ders vermen gerek...
:47:

Çok doğru!
Artık gerçekten kendini şaşırdı...

Pes doğrusu!
Pes!

Canım, ya kocanın çok parası var ve saçacak yer arıyor..
Ya da seni delirtmeye çalışıyor..

Pes ya..

Ama dur bakalım, sakin olmak gerek..
Bebeğini düşün, sakin ol..

Kaza falan olmadı neticede, farazi bir olay bu, bir de ona canını sıkma..

Bak sana kendimdne bir örnek vereyim mi.. Tam da senin kadar hamileydim..Hamileliğimin son haftaları. Bir de sende durum nasıl bilmiyorum, ama benim ailem de yok. Bir ablam var, o da mecburi hizmetteydi o dönem, ancak doğumuma geldi. Annem hayatta değil, babam benimle bazı nedenlerden dolayı konuşmuyor vs.

Doğuma 8 hafta kaldı, ben doğum iznine ayrıldım. Erken doğum şüphesi var, şeker-tansiyon herşey var. Evde yatıyorum. Akşama kadar da eşimin yolunu gözlüyorum, o gelse daha güvende olacağım tabi. ubat soğuğu var, aynı bu dönemler. Hadi doğum başlasa ne yapacağım tek başıma, kar kıyamet her taraf. 2006'da çok kar vardı hatırlarsan.

Neyse.. Derken benim k.pederim felç geçirdi. Günde 3 paket sigara, sırf demden oluşan 20 kupa çay ve beraberinde alınan günden en az 80 kesme şeker, ayrıca alkol.. Beklenen son..

Benim eşim k.pederin ilk karısından, sonra yeniden evlenmiş, bir oğlu daha olmuş, kaynım yani..

Kaynım o dönem bir kızla çıkıyor. İnan k.pederim 2 ay hastaneden ecelle pençeleşti, 30 yaşındaki kaynım uğramadı bile hastaneye, sevgilisiyle gezmekten.. Benim sevgili kocam da hastaneden dışarı çıkmadı.. Yapayalnız geçirdim son dönemlerimi, ağlaya ağlaya..

Tamam, babasıdır.. Her ne kadar gözü alkol ve kadındna başka şey görmeyen, çocukları üzerinde bir emeği olmadığını kendisi bile itiraf eden bir adam olsa da.. Mecbursun, bakacaksın.. O dönem eşim iyi para saçtı babasına. Çünkü hiçbir sosyal güvenceye sahip değildi adam. Doğum için biriktirilen ne varsa, bu beyefendiye harcandı.. Şeytanlıksa, evet şeytanım. Ama benim çalıştığım biriktirdiğim o paraları helal etmiyorum o adama.. Bir teşekkür bile etmedi sonrasında. Kendi peydahladığı oğlu hastaneye uğramazken, hanımı hep o oğlanı savundu. Oğlan dediğim 30 yaşında koca herif..

Eşim 1 saatliğine hastaneye uğrardı, eve dönemezdi. Neden dönmüyorsun diye ağlardım telefonda.. "kimse gelmiyor ki, kime bırakayım bu adamı ben" diye o da karşımda ağlardı..:68:

Üvey k.validemi arayıp bas bas bağırırdım, "o adam senin kocan değil mi, neden gitmiyorsun yanına, bir tek benim kocam mı var bu hayatta" diye.. O zaman rica minnet giderdi hanımefendi hastaneye.. Eşim de eve gelirdi böylece..

Açıkça söylerdi bu kadın "yeter, çok çektim kahrını, ölsün de kurtulayım" diye.. Adamın öleceğine emindi çünkü. Ama ne oldu, mucize.. Toparlandı k.peder.. Eve döndü.. Şimdi "aman evimin direği, sen ölsen ben de girerdim toprağa" diyor kadın..:27:

Ah canım, insanoğlu çiğ süt emmiş, edepsizlikte sınır yok.. Evlatlarımızı düşünelim. Onlardan gayrısı yalan..

erkek cocuklarinin aileleriyle özellikle anneleriyle göbek bagi kopmaz.aslinda bu tür erkekler aileleri tarafindan ezilmis,sömürülmüs olduklarindan sevilmediklerinden ailelerine kendilerini ispatlamaya calisiyorlar,tam olarak kisilikleri gelismemis, ve bunlardan cok var.benim esimde ailesi onu sömürdügünü bilerek onlarin onu sevmedigini hatta kiskandigini bilerek yinede göz yumar ve onlara maddi manevi yardim eder.onlar ise asla bize ne maddi ne manevi yardim etmezler, 1 kuruslari bize gecmez.cocuklarimi kiskanirlar ne alsak ne giysek konu olur.insan yegeninin kötülügünü istermi?ister.benim cocuklarimin dagilmasini ,sürünmesini istediler ben bunu agizlarindan bile duydum,insan evladini torununu kiskanir,onun kötülügünü istermi?ister.ben suna cok inanirim.hic bir sey bos kalmaz,kalbimizde beynimizde midemizde böyledir.ama ne dolduracagimiz bize ve cevremize baglidir.bazilari kalplerini fesatlik kiskanclik yani kötülükle dolduruyor.ama bilmiyorlarki yasasalar yasasalar 80-90 yil yasiyor insan sonra hesap verecekler...kötülük yapanlar akilsizdir...

Sen daha yolun başındasın hamilesin diye hemen aile olunmuyor erkekler bekar hayatlarındaki alışkanlıklara daha uzun zaman devam eder zaten erkek ailelerin istedikleri bu oğlunu maddi manevi sömürmek daha benim eşim bu yıl restini çekti alkolik bir kardeşi var 45 mil . Para batırdı ona kredi çekmedik diye eşek kadar adam küstü onunla birlikte bizde batacaktık daha önce yapılan maddi destekleri hiçe saydı nankör adam

Sen daha yolun başındasın hamilesin diye hemen aile olunmuyor erkekler bekar hayatlarındaki alışkanlıklara daha uzun zaman devam eder zaten erkek ailelerin istedikleri bu oğlunu maddi manevi sömürmek daha benim eşim bu yıl restini çekti alkolik bir kardeşi var 45 mil . Para batırdı ona kredi çekmedik diye eşek kadar adam küstü onunla birlikte bizde batacaktık daha önce yapılan maddi destekleri hiçe saydı nankör adam

Daha önce yaptığın şeyler göze görünmez zaten, aksine alıştırıp vermeyince kötü olursun..:47:

eğer eşinizle eltiniz arasında bir şey olmuş olsa bukdar göznünde rahat davranamazlar (arabayı ona verme, telefon görüşmeleri v.s.) bunları gizli yaparlardı. belki de kaynınız evlilikte çok sorumluluk sahibi olmaması sebebiyle kardeşi (eşiniz) abisinin bu sorumsuzluğunu tamamlamaya çalışıyordur. bu arada eltinizin kocasıyla ilişkileri nasıl ?

Ama dur bakalım, sakin olmak gerek..
Bebeğini düşün, sakin ol..

Kaza falan olmadı neticede, farazi bir olay bu, bir de ona canını sıkma..

Bak sana kendimdne bir örnek vereyim mi.. Tam da senin kadar hamileydim..Hamileliğimin son haftaları. Bir de sende durum nasıl bilmiyorum, ama benim ailem de yok. Bir ablam var, o da mecburi hizmetteydi o dönem, ancak doğumuma geldi. Annem hayatta değil, babam benimle bazı nedenlerden dolayı konuşmuyor vs.

Doğuma 8 hafta kaldı, ben doğum iznine ayrıldım. Erken doğum şüphesi var, şeker-tansiyon herşey var. Evde yatıyorum. Akşama kadar da eşimin yolunu gözlüyorum, o gelse daha güvende olacağım tabi. ubat soğuğu var, aynı bu dönemler. Hadi doğum başlasa ne yapacağım tek başıma, kar kıyamet her taraf. 2006'da çok kar vardı hatırlarsan.

Neyse.. Derken benim k.pederim felç geçirdi. Günde 3 paket sigara, sırf demden oluşan 20 kupa çay ve beraberinde alınan günden en az 80 kesme şeker, ayrıca alkol.. Beklenen son..

Benim eşim k.pederin ilk karısından, sonra yeniden evlenmiş, bir oğlu daha olmuş, kaynım yani..

Kaynım o dönem bir kızla çıkıyor. İnan k.pederim 2 ay hastaneden ecelle pençeleşti, 30 yaşındaki kaynım uğramadı bile hastaneye, sevgilisiyle gezmekten.. Benim sevgili kocam da hastaneden dışarı çıkmadı.. Yapayalnız geçirdim son dönemlerimi, ağlaya ağlaya..

Tamam, babasıdır.. Her ne kadar gözü alkol ve kadındna başka şey görmeyen, çocukları üzerinde bir emeği olmadığını kendisi bile itiraf eden bir adam olsa da.. Mecbursun, bakacaksın.. O dönem eşim iyi para saçtı babasına. Çünkü hiçbir sosyal güvenceye sahip değildi adam. Doğum için biriktirilen ne varsa, bu beyefendiye harcandı.. Şeytanlıksa, evet şeytanım. Ama benim çalıştığım biriktirdiğim o paraları helal etmiyorum o adama.. Bir teşekkür bile etmedi sonrasında. Kendi peydahladığı oğlu hastaneye uğramazken, hanımı hep o oğlanı savundu. Oğlan dediğim 30 yaşında koca herif..

Eşim 1 saatliğine hastaneye uğrardı, eve dönemezdi. Neden dönmüyorsun diye ağlardım telefonda.. "kimse gelmiyor ki, kime bırakayım bu adamı ben" diye o da karşımda ağlardı..:68:

Üvey k.validemi arayıp bas bas bağırırdım, "o adam senin kocan değil mi, neden gitmiyorsun yanına, bir tek benim kocam mı var bu hayatta" diye.. O zaman rica minnet giderdi hanımefendi hastaneye.. Eşim de eve gelirdi böylece..

Açıkça söylerdi bu kadın "yeter, çok çektim kahrını, ölsün de kurtulayım" diye.. Adamın öleceğine emindi çünkü. Ama ne oldu, mucize.. Toparlandı k.peder.. Eve döndü.. Şimdi "aman evimin direği, sen ölsen ben de girerdim toprağa" diyor kadın..:27:

Ah canım, insanoğlu çiğ süt emmiş, edepsizlikte sınır yok.. Evlatlarımızı düşünelim. Onlardan gayrısı yalan..

Ah canım çok üzüldüm inan ki!!!
Kayınpederin haal teşekkür bile etmedi mi?
Dediğin ibi çocuklarımızdan başkası yalan. Benim babam kendi öz babam heralde bu dünyada tek eşi benzeri olmayan bir adammış onu anlıyorum. Bir de evlenecek arkadaşlara sesleniyorum. Evlilik öncesi sevgili neyse, kimse kişiliği nasılsa, evlilikte bin beterini düşünün ve gerekiyorsa yarı yoldan dönün!

Ah canım çok üzüldüm inan ki!!!
Kayınpederin haal teşekkür bile etmedi mi?
Dediğin ibi çocuklarımızdan başkası yalan. Benim babam kendi öz babam heralde bu dünyada tek eşi benzeri olmayan bir adammış onu anlıyorum. Bir de evlenecek arkadaşlara sesleniyorum. Evlilik öncesi sevgili neyse, kimse kişiliği nasılsa, evlilikte bin beterini düşünün ve gerekiyorsa yarı yoldan dönün!

Yok canım, ne teşekkürü.. Hatta bizim yanımızda telefonda arkadaşı ile görüşürken "benim evlatlarım yalanmış, ne varsa arkadaşlarımda varmış" dedi.. Ben de "baygın durumdayken yanınızda kimlerin olduğunu ben size anlatayım isterseniz" dedim, ama eşim öyle zavallı baktı ki, vazgeçtim..:22:

Canım, eşinin kardeşinin maaşı, maddi durumu nasıl? Acaba eşin acıyor mu onlara?

Back
X