• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kaynıma çalışıyor

İyi akşamlar 3 yıllık evliyim şu an ikiz hamileyim kirada oturuyoruz orta gelirimiz var hiç bir mal varlığımız yok çok şükür sağlığımız yerinde ama kaynım sürekli bizi bankamatik sanıyor ne zaman sıkışsa eşimden para alıyor kredi taksitini ödetiyor ev kirasını ödetti geçen ay ciddi anlamda sıkıntı çekiyor bunun farkındayım çünkü 5 çocuk babası ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı bizimse bir hayatımız var geleceğimiz var eşime bunları söyleyince napalım bizim sınavımız da abimiz olsun diyor sürekli abisine destek çıkıyor ya tamam çıksın ama bazen benden kısıyor abisine destek çıkıyor hakkıma girdiğini düşünüyorum üstelik şu an ikiz hamileyim bebeklerimin bile hakkına giriyorlar 5 çocuk yapmışlar ikiz kızları ikiz erkekleri bide en son tek kızları oldu hepsinin arasında 1 yaş var gerek varmıydı bu kadarına ya millet bir çocukla baş edemezken ya her neyse bize dokunmasa işin sonu beni ilgilendirmiyor ama sanırım bize güvenerek yani eşime güvenerek yapmışlar çocukları bazen diyorum başımın gözümün sadakası olsun eşimin verdiği paralar 5 çocuk Şefik büyüsün istemiyorum ama benim ilk iki yıl çocuğum olmadı yani iki kere düşük yaşadım kürtaj oldum kürtajdan bir kaç ay sonra kaynim eşime diyor ki sizden sonra evlenenler kucağına çocuk aldı yani iyi niyette yok içlerinde eltimi konuşmuyorum bile Suriyeli ve çok nankör bir kadın ya ne bilim anlatsam sabaha kadar yazarım şu an o kadar çıkmaza girmişim ki elim bastırıyor beni belkide biz bu desteği yapıyoruz diye Allah bize ikiz gebelik nasip etti diyor bin şükür tamam ama ardı kesilmiyor 40 bin tl kredisini kapattık 13 bin ev kredisini ödedi ardından 4 bin gardırop taksitini ödedi ee ben 6 aylık hamileyim daha bebişlere oda hazırlayamadım eşim sürekli idare et idare et diyip duruyor bazende sen bu işlere karışma açtamısın açıktamısın diyor yediğin önünde yemediğin arkanda diyor pardon da ben babamın evinde açmıydım diyorum of cidden çok sıkıldım asla parada gözüm olmayan biriyim ama göz göre göre de hakkımı yedirmem eşim damacana su satıyor bütün gün motor üstünde kaynım ise turizm işi yapıyor arabada müşteri götür getir yapıyor havaalanlarına vs yani o kebap işte zaten dara düştüğünde eşim yardımına koşuyor ama bizi düşünen yok çıldırcam
Çıldır hakkındır

Borcunuz yok ama evinizde yok.kayninizin evi var bide size odettiriyor.yerinizde olsam hiç kendimi sıkmam oyle bı harcarim ki kaynima vermeye para kalmaz.inadina yaptığımı da belli etmem yoksa anlar.bisey söylerse ihtiyacım var almak zorundasın diyin.para yok derse millete varsa bana da olacak diyinm

İyi akşamlar 3 yıllık evliyim şu an ikiz hamileyim kirada oturuyoruz orta gelirimiz var hiç bir mal varlığımız yok çok şükür sağlığımız yerinde ama kaynım sürekli bizi bankamatik sanıyor ne zaman sıkışsa eşimden para alıyor kredi taksitini ödetiyor ev kirasını ödetti geçen ay ciddi anlamda sıkıntı çekiyor bunun farkındayım çünkü 5 çocuk babası ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı bizimse bir hayatımız var geleceğimiz var eşime bunları söyleyince napalım bizim sınavımız da abimiz olsun diyor sürekli abisine destek çıkıyor ya tamam çıksın ama bazen benden kısıyor abisine destek çıkıyor hakkıma girdiğini düşünüyorum üstelik şu an ikiz hamileyim bebeklerimin bile hakkına giriyorlar 5 çocuk yapmışlar ikiz kızları ikiz erkekleri bide en son tek kızları oldu hepsinin arasında 1 yaş var gerek varmıydı bu kadarına ya millet bir çocukla baş edemezken ya her neyse bize dokunmasa işin sonu beni ilgilendirmiyor ama sanırım bize güvenerek yani eşime güvenerek yapmışlar çocukları bazen diyorum başımın gözümün sadakası olsun eşimin verdiği paralar 5 çocuk Şefik büyüsün istemiyorum ama benim ilk iki yıl çocuğum olmadı yani iki kere düşük yaşadım kürtaj oldum kürtajdan bir kaç ay sonra kaynim eşime diyor ki sizden sonra evlenenler kucağına çocuk aldı yani iyi niyette yok içlerinde eltimi konuşmuyorum bile Suriyeli ve çok nankör bir kadın ya ne bilim anlatsam sabaha kadar yazarım şu an o kadar çıkmaza girmişim ki elim bastırıyor beni belkide biz bu desteği yapıyoruz diye Allah bize ikiz gebelik nasip etti diyor bin şükür tamam ama ardı kesilmiyor 40 bin tl kredisini kapattık 13 bin ev kredisini ödedi ardından 4 bin gardırop taksitini ödedi ee ben 6 aylık hamileyim daha bebişlere oda hazırlayamadım eşim sürekli idare et idare et diyip duruyor bazende sen bu işlere karışma açtamısın açıktamısın diyor yediğin önünde yemediğin arkanda diyor pardon da ben babamın evinde açmıydım diyorum of cidden çok sıkıldım asla parada gözüm olmayan biriyim ama göz göre göre de hakkımı yedirmem eşim damacana su satıyor bütün gün motor üstünde kaynım ise turizm işi yapıyor arabada müşteri götür getir yapıyor havaalanlarına vs yani o kebap işte zaten dara düştüğünde eşim yardımına koşuyor ama bizi düşünen yok çıldırcam
Canım öncelikle bu durumun içinde olduğun için sana geçmiş olsun demek istiyorum.Çünkü ilk evlendiğimde birebir aynısını yaşadım.Eşim sürekli abisinin borçlarını ödüyor,sigarasını alıyor,evine alışveriş yapıyor.Ben yapamazsın dediğimde keseme ortak mısın diyordu.Tabi ben o laftan sonra çalışmaya başladım ama,ne kadar dil de döksem yok adam enayi gibi abisine para yediriyor.Abisi dr hem anne babayı sömürüyor hem eşimi.Bu arada biz kiradayız onlar kendi evlerinde düşün yani.Eşim gidip benden gizli yeğenlerine kıyafetler alıyordu.Eltim de getirip bak kocan aldı haberin var mı gibisinden gözüme sokardı hep.Hiç unutmam dışarıda canım erik çekmişti bana aldı diye abisigilede götürmüştü.Demem o ki seni çok iyi anlıyorum.Ama ne kadar dil dökersen dök asla anlamayacak.Ta ki abisinden kazık yiyene kadar.Benim eşime öyle nankörlükler etti ki abisi ve eşi.Ben eşim şok oldu inanamadı.Artık nankörlüklerini gördü akıllandı 3 senedir lafımdan çıkmaz benden habersiz ekmek bile almaz gittiği eve.Sen şuan gebesin biraz sakin ol hiç düşünmemeye çalış bebeklerin için.Eltini de zerre kaale alma.Zaten bebekler doğduğunda eşin sizin masrafınızdan onlara yetişemeyecek.Ve inan herşey daha güzel olacak.Bu tarz sorunlar halledilebilir.Birbirinizi sevin yeter.

Herkes borca sok demıs de ne alıyor bu adam hala anlamadım.
50 bın diyor kadın.
Kıra elektirik su doğalgaza 20 gidiyormuş.
30 bını yer içer zaten.
Bu adama nasil veriyor hala anlamadım.
Zaten gıdaya yola gıder gerı kalan.
Her ay kenara bır gram bıle koyamaz çocuklar için.
Evi yok arabası yok.
İlerde kıraya zam gelse ne yapacak?
Aniden hastalık çıksa ne olacak?
O zaman abısı verecek mı para?
Allah korusun hastanede çocuklar hasta olsa ek bırsey cıksa ne olacak?
Konu sahibi calisiyor, muhtemelen evide konu sahibi gecindiriyor. Adam motokuryeymis, maasini da iste ailesine yediriyor belliki.

Mamalar olmuş ateş pahası, o yüzden almaz gibi görünüyor, ki yalnızca mamayla bitse😬 bebekler ek gıdaya geçince eti, sütü, sebze meyvesi, bebeklerin gıdasından mı kesecek abiye yedirmek için, onunkiler evlat da kendininkiler pilli bebek mi?
Hepimiz biliyoruz ki bebekler 1 ay giydiğini ertesi ay küçüldüğü için giyemiyor, ayak sağlıkları önemli doğru dürüst ayakkabı alınması lazım bir de bunlar çifter çifter alınacak, doktor gidin şu aşıyı dışarıdan alın diyecek aşı fiyatları 1000 küsürleri geçmiş, öyle böyle büyüdüler diyelim bu çocukların kreş, anaokulu vb okul masrafları olmayacak mı? Hiç mi canları bir şey çekmeyecek?
Mune abla menejit asisi en son yazin yaptirdim bebegime 4000 yakindi fiyati buyuk ihtimalle kocasi yaptirmak istemeyecek biz o asidan olmadikda ne oldu diyecek

Benim anlamlandiramadigim. 60.000 az bi para olmasada cok bir para degil.
Iyi kotu kendi evine bakiyor, abisine veriyor, anladigim kadariyla ailesine de veriyor.
Ben mi bir seyi kacirdim. Bu nasil oluyor?

Ailesinin depremde yıkılan evinin ikamesi ne olacak? Yeni ev alabilecek mi? Sanki komple o ev gitti gibi konuşmuşsunuz da emin olamadım. Çünkü bence abiden daha büyük bir sorununuz var sizin. En azından babasının bi evi olsaydı. O durumda da kızlar evlenince evin giderleri yine eşinize kalacak gerçi. Valla kusura bakmayın, aileniz onlar evet ama size resmen kötülük etmişler. Aile dediğin böyle aileyle kızını evlendirmez.

50 bın diyor kadın.
30 bını yer içer zaten.
Evi yok arabası yok.
Bebeklerin alışverişine başlasın hiç değilse, tek maaşla başka nasıl bir borca girebilir ki zaten

Konu açıklığa kavuştu o zaman, malum Suriyeliler üredikçe Türkler çalışıp berikileri besliyor ... siz de Türk olduğunuza göre Suri arkadaşları beslemek göreviniz ve de kaderiniz, kaderden kaçamazsınız tabi ki paraları vericeksiniz:hasta:

Kaderde varsa d.üzülmek neye yarar üzülmek denir buna haklısın cherrycim 🤭

Siz başka bir çıkış yolu bulun konu sahibi bebeklerinize de size de bakmaz bu adam.

İnşallah destek olacak aileniz vardır 🤷

Mune abla menejit asisi en son yazin yaptirdim bebegime 4000 yakindi fiyati buyuk ihtimalle kocasi yaptirmak istemeyecek biz o asidan olmadikda ne oldu diyecek
Ama menenjit aşısı da diğer aşılar gibi olmazsa olmaz, ben kızıma aşı takviminde olmayan aşıları bile yaptırmıştım buna menenjit aşısı da dahil, olmadık da ne oldu çok bilgisizce bir savunma olur, bizim bir tanıdığın çocuğu menenjitten ölüyordu az kalsın.

50 bın diyor kadın.
30 bını yer içer zaten.
Evi yok arabası yok.

Peki boşanmaya karar verirseniz aileniz sizi ve çocukları kabul edecek mi?
Ailem şimdi bırak gel diyor kapıda bekliyorlar beni

Ailesinin depremde yıkılan evinin ikamesi ne olacak? Yeni ev alabilecek mi? Sanki komple o ev gitti gibi konuşmuşsunuz da emin olamadım. Çünkü bence abiden daha büyük bir sorununuz var sizin. En azından babasının bi evi olsaydı. O durumda da kızlar evlenince evin giderleri yine eşinize kalacak gerçi. Valla kusura bakmayın, aileniz onlar evet ama size resmen kötülük etmişler. Aile dediğin böyle aileyle kızını evlendirmez.
Evin tapusu yok devlet el koymuş sanırım artık memlekette bir evleri de yok depremden sonra öğrendik biz bunları o zamanda ben yeni evliydim

Benim anlamlandiramadigim. 60.000 az bi para olmasada cok bir para degil.
Iyi kotu kendi evine bakiyor, abisine veriyor, anladigim kadariyla ailesine de veriyor.
Ben mi bir seyi kacirdim. Bu nasil oluyor?
Ben ortalama maaşını biliyorum sadece ne kadar aldığını ne ödeme yaptığını söylemiyor ki bana sorduğumda ise sen kafanı yorma böyle şeylerle ben senin böyle geçim derdini düşünmeni istemiyorum diyor ama şimdi anladım ki verdiği paraların hesabını sormayım diye öyle konuşuyordu hep saf gibi kanmışım üstünde durmamışım ama şimdi gözümü açtım ve açtığımdan beri de aramız bozuk eşimle soğudum ya bilmiyorum çok severek evlendiğim adamdan soğudum Herşey para değil ama göz ardı edilmek ve hakkımı yemesi ne bilim Allah sonumuzu hayretsin başka bişey diyemiyorum hamileyim stres yaşamak istemiyorum

Elimden geldiği kadarı takmamaya çalışıyorum ama her ay bir şey çıkıyor ardı kesilmiyor gelecek ay da bir taksitini ödeyemeyip eşimi arayacak valla bıktım yani sonumuz olacak bu olaylardan kişisel bir sıkıntımız yok eşimle aramız iyi severek evlendik ama fazla iyi niyet mi hala ayrı bir hayat kurup ayrı bir geleceği olduğunu mu idrak edemiyor anlamadım
Takma lütfen bebeklerım var. Bebekler doğsun sonra dl karsına konuş

Bildiğim kadarıyla Suriyeli kadinlar kocaları bırakıp gitmesin diye ya karnında ya da kucağında bebek olması gerektiğini düşünüyor. Bunun kendileri icin bir çeşit güvence olduğunu düşünüyorlar. Yani yenge yine kendi kültüründen gördüğünü bildiğini uyguluyor ama abinin akilsizligini anlamak mümkün değil.

Back