Eşim, Eltim ve Eşimin Ailesi: Ben ne yapacağım? Lütfen Yardım!!!

Esinin eltine olan düskünlügü cok sasırtıcı samimiyetin de bu kadarı.. :53:
Neden size arabayı vermiyor? Nasıl otobüslerle gitmenize gönlü razı olabiliyor..
Size vermezken eltinize hic düsünmeden veriyor bide! :44:

Esinin eltine olan düskünlügü cok sasırtıcı samimiyetin de bu kadarı.. :53:
Neden size arabayı vermiyor? Nasıl otobüslerle gitmenize gönlü razı olabiliyor..
Size vermezken eltinize hic düsünmeden veriyor bide! :44:

Sormayın!
Sinirlenince benim tansiyonum yükseliyor. Eşim tartıştıktan sonra bir kaç kez aramış. revire inmiştim.
Döndüğümde tekrar aradı. Bana diyor ki: " Bu adamın Allah belasını versin diyip sen çocuğumuza odaklan". Bende aynen seni ve aileni Allah'a havale ettim dedim. Akşam gitmiş bir ton alışveriş yapmış oğlumuza. Yeterki ben dırdır etmeyeyim diye. Ama bütün bunlarn acısını çıkaracağım zaman da gelecek! Az kaldı!
Araba hala eltimde bu arada. Gerçekten bazen kabus mu acaba diye düşünüyorum!:84::43:

Canım, eşinin kardeşinin maaşı, maddi durumu nasıl? Acaba eşin acıyor mu onlara?

Acımaktan olduğunu zannetmiyorum. Eşimin ailesi oldukça hali vakti yerinde ancak tabir-icaizse cimri bir aile. Kendi dükkanları var. Çok da iyi bir yerde. Eşimin kardeşi de orada çalışıyor. Okumamış. Çok okusun istemişle ama okumamış. Sonuçta aile de dükkanı ona bırakmış. Evi de var. Arabası vardı yeni sattı. Ellerinde TL 30,000'e yakın para da var! Acınacak birileri varsa biziz bence:50:

Acımaktan olduğunu zannetmiyorum. Eşimin ailesi oldukça hali vakti yerinde ancak tabir-icaizse cimri bir aile. Kendi dükkanları var. Çok da iyi bir yerde. Eşimin kardeşi de orada çalışıyor. Okumamış. Çok okusun istemişle ama okumamış. Sonuçta aile de dükkanı ona bırakmış. Evi de var. Arabası vardı yeni sattı. Ellerinde TL 30,000'e yakın para da var! Acınacak birileri varsa biziz bence:50:

Bu önerim mantıksız gelirse, çekinmeden söyle. Sadece aklıma geldiği için yazıyorum.
Başka bir konunda bebeğinin bakımı konusunda sıkıntı olduğunu yazmıştın, k.valide 3 çocuğa birden nasıl bakar demiştin.
Acaba işten ayrılıp sen baksan? Eşin belki maddi olarak bir disipline girer bu süre içinde, sen de birkaç sene çocuğunla kendin ilgilenir ve o insanlarla muhatap etmemiş olursun.

canım madem araba eltinde o halde sen de bir yere gideceğin zaman eltini ara ve ben filanca yere gideceğim beni bırak lütfen de..
böylece hem arabanın sahibinin siz oldugunuzu hatırlatmış olursun hem de taksilerde otobüslerde yolculuk yapmamış olursun..
eltin bu teklifini olumsuz karşılasa da sen sık sık bir yere gideceğin zaman bunu yap bence
bakarsın geri verir arabayı :D

canım madem araba eltinde o halde sen de bir yere gideceğin zaman eltini ara ve ben filanca yere gideceğim beni bırak lütfen de..
böylece hem arabanın sahibinin siz oldugunuzu hatırlatmış olursun hem de taksilerde otobüslerde yolculuk yapmamış olursun..
eltin bu teklifini olumsuz karşılasa da sen sık sık bir yere gideceğin zaman bunu yap bence
bakarsın geri verir arabayı :D

Konu sahibinin doktora gitmesi gerekirken bile, onu araba ile bırakmamışlar. Arabayı o anda bile kendi işlerine kullanmışlar..

Bu önerim mantıksız gelirse, çekinmeden söyle. Sadece aklıma geldiği için yazıyorum.
Başka bir konunda bebeğinin bakımı konusunda sıkıntı olduğunu yazmıştın, k.valide 3 çocuğa birden nasıl bakar demiştin.
Acaba işten ayrılıp sen baksan? Eşin belki maddi olarak bir disipline girer bu süre içinde, sen de birkaç sene çocuğunla kendin ilgilenir ve o insanlarla muhatap etmemiş olursun.

Aynen..
Orada da eşim problemdi. Eşim kayınvalidem baksın diyordu. Ben de kayınvalidem 3 çocuğa birden bakamaz yazık diyordum. Neyse onu kabul ettirdim. Ama şimdide araba problemi çıktı.

O konuda son durum nedir canım, kim bakacak bebişe? NE kadar zamanın kaldı doğuma?

O konuda ben en az 7 ay evde olacağım. 2.5 ay doğum izni, 40 gün rapor+60 gün ücretsiz izin kullanacağım. Böylelikle bebişime uzunca bir süre ben bakmış olacağım. O sürede bir bakıcı arayacağım. Belki benim kendi annemlerin de taşınma durumu var. O da sonuçlanacak. Dolayısıyla her şey tatlıya bağlanacak. Ama eşim annemler gelemezse bakıcı tutulmasını kabul etti gibi duruyor şimdilik.

:) herkes bişey yazmışda benim akıl yine tersine çalıştı bir tavsiyede bulunacağım :))

eğer çocuk olduktan sonra birşeyler yaparım sanıyorsan yanılırsın evde kendi kendini yiyip duracaksın
şimdiden hamilelik nazıyla ne yapabiliyosan yanına kardır..
bikere şartları kendine çevirip bunu kullan ve eşine iyi bir ders ver
senin kıymetini anlasın
hamile olduğun ve seninle ilgilenmesi gerektiğini öğrensin
otobüsle taksiyle gidiyorum diyorsun ya
ne bileyim seni hiç ararmı ne yaptın gittin mi falan diye
bigün ceza ver eşine (ama söyleme)
giderken arama azcık meraklansın telefonuda sessize falan al açma
böyle biraz geçince ara zaten o korkmuş olur hamile başına neler geldi diye
otobüste sancılandım falan de izin alacağım bugün de
iştende izin al bigün hastayım de (hamilelikten )
git eve yatak döşek yat
yerinden kalkma bile azcık cezalandır
sen hiç bizi düşünmüyosun ben hamile halimle otobüslerde işe gdiyorum başıma bişeymi gelir düşünmüyosun
demekki ben ailen değilim yavrun umrunda değil de .. ( eltini ve arabayı lafa katma)
azcık demagoji yap..
ve sende artık dişli ol
eltinede pabuç bırakma
arada laf sok
kocası işini yapamıyormuymuşta zırt pırt senin kocanı arıyormuş allah allah
valla ben dünyayı zindan ederdim kocama
bütün gün senin eltime yakınlığını düşündüm deli oluyorum ne var aranızda diye üstele
eşinde kendine çeki düzen verir artık yakınlıklarının abartılı olduğunu anlar..

:) herkes bişey yazmışda benim akıl yine tersine çalıştı bir tavsiyede bulunacağım :))

eğer çocuk olduktan sonra birşeyler yaparım sanıyorsan yanılırsın evde kendi kendini yiyip duracaksın
şimdiden hamilelik nazıyla ne yapabiliyosan yanına kardır..
bikere şartları kendine çevirip bunu kullan ve eşine iyi bir ders ver
senin kıymetini anlasın
hamile olduğun ve seninle ilgilenmesi gerektiğini öğrensin
otobüsle taksiyle gidiyorum diyorsun ya
ne bileyim seni hiç ararmı ne yaptın gittin mi falan diye
bigün ceza ver eşine (ama söyleme)
giderken arama azcık meraklansın telefonuda sessize falan al açma
böyle biraz geçince ara zaten o korkmuş olur hamile başına neler geldi diye
otobüste sancılandım falan de izin alacağım bugün de
iştende izin al bigün hastayım de (hamilelikten )
git eve yatak döşek yat
yerinden kalkma bile azcık cezalandır
sen hiç bizi düşünmüyosun ben hamile halimle otobüslerde işe gdiyorum başıma bişeymi gelir düşünmüyosun
demekki ben ailen değilim yavrun umrunda değil de .. ( eltini ve arabayı lafa katma)
azcık demagoji yap..
ve sende artık dişli ol
eltinede pabuç bırakma
arada laf sok
kocası işini yapamıyormuymuşta zırt pırt senin kocanı arıyormuş allah allah
valla ben dünyayı zindan ederdim kocama
bütün gün senin eltime yakınlığını düşündüm deli oluyorum ne var aranızda diye üstele
eşinde kendine çeki düzen verir artık yakınlıklarının abartılı olduğunu anlar..

Ne kadagüzel yzmışsın!
Ben isteyen talep eden biri hiç değilim. Aman kimsenin düzeni bozulmasın, aman kimse rahatsız olmasın diye diye bu hale geldi olaylar zaten.
Şirkette el kat yabancılar Elmas seni eve bırakalım derken benim kocam servisle gel ordan taksiye bin diyebiliyor. Çok çok üzülüyorum! İçimde çok şey var ama yazsam buralara sığmaz. Hamileliğimin başında günlük tutmaya başlamıştım. Bakıyorum okuyorum, eşimle ve ailesi ile ilgili beni mutlu eden tek davranış yok. Bilakis hep ağlayarak yazmışım!
Hamileliğimi bu kadar mutsuz geçirttiği için kocamı ve ailesini asla affetmeyeceğim! Bundan sonra da dediğiniz gibi yapmam gereken nazı yapacağım!

Ne kadagüzel yzmışsın!
Ben isteyen talep eden biri hiç değilim. Aman kimsenin düzeni bozulmasın, aman kimse rahatsız olmasın diye diye bu hale geldi olaylar zaten.
Şirkette el kat yabancılar Elmas seni eve bırakalım derken benim kocam servisle gel ordan taksiye bin diyebiliyor. Çok çok üzülüyorum! İçimde çok şey var ama yazsam buralara sığmaz. Hamileliğimin başında günlük tutmaya başlamıştım. Bakıyorum okuyorum, eşimle ve ailesi ile ilgili beni mutlu eden tek davranış yok. Bilakis hep ağlayarak yazmışım!
Hamileliğimi bu kadar mutsuz geçirttiği için kocamı ve ailesini asla affetmeyeceğim! Bundan sonra da dediğiniz gibi yapmam gereken nazı yapacağım!

hah şu aydın sonunda :)
şimdi el bebek yapacakları sensin doğumdan sonra bırak çocuğu git beğenmiyorsan diyecekler sana çok normalmiş gibi sanki sen ana değilmişsin sen taşımamışsın gibi...
hayatım bu dünyada valla konuşmayı bilenler yaşıyor ben gibi susup ncelik zırvalarına takılanlarda hayatın en okkalısından sillesini yiyor çünkü nasılsa sessiziz ya nasılsa kimseye derdimizi diyemeyiz ya..

valla doğuma kadar yaptın yaptın
yoksa daha zor
bebek ağlıycak hasta olcak anası var nasılsa başında halleder bebek acıkcak yataktan kalkamıycan..
amann eskler bi günde kalkarmış ayağa diycekler.. insafsızlık vicdansızlık alışkanlık yapıyor insanlarda
şu halinle 2 canlıyken sana insaf etmeyenler doğunca insafmı etcek..
gelip torun sevecekler sonra gidecekler anası ölmüş bitmiş bakmıycaklar..
naz yap az alıştır mızmızlanma net ol
ima et anlayan anlar

hah şu aydın sonunda :)
şimdi el bebek yapacakları sensin doğumdan sonra bırak çocuğu git beğenmiyorsan diyecekler sana çok normalmiş gibi sanki sen ana değilmişsin sen taşımamışsın gibi...
hayatım bu dünyada valla konuşmayı bilenler yaşıyor ben gibi susup ncelik zırvalarına takılanlarda hayatın en okkalısından sillesini yiyor çünkü nasılsa sessiziz ya nasılsa kimseye derdimizi diyemeyiz ya..

valla doğuma kadar yaptın yaptın
yoksa daha zor
bebek ağlıycak hasta olcak anası var nasılsa başında halleder bebek acıkcak yataktan kalkamıycan..
amann eskler bi günde kalkarmış ayağa diycekler.. insafsızlık vicdansızlık alışkanlık yapıyor insanlarda
şu halinle 2 canlıyken sana insaf etmeyenler doğunca insafmı etcek..
gelip torun sevecekler sonra gidecekler anası ölmüş bitmiş bakmıycaklar..
naz yap az alıştır mızmızlanma net ol
ima et anlayan anlar

Ya çok tuhaf değil mi..
İkisi de çalışıyor, ikisi de hamile.. Eltileri kastediyorum..
Ama karısına değil, eltisine veriyor arabayı..
Gerçi arabayı veren kocası değil, adam abisine vermiş, abi de hanımına..
Yüzsüzlük işte..

Ya çok tuhaf değil mi..
İkisi de çalışıyor, ikisi de hamile.. Eltileri kastediyorum..
Ama karısına değil, eltisine veriyor arabayı..
Gerçi arabayı veren kocası değil, adam abisine vermiş, abi de hanımına..
Yüzsüzlük işte..
valla ben daha beter yüzsüzlüklerle karşılaştığım için yadırgamıyorum artık insanları
çünkü böyle birşeyleri elde etmesi daha kolay

şimdi yer değiştirelim bizimkisi diğer elti diğer eltide bizimkisi olsun :)
eltinin arabayı istiycek hamile ne olur; süklüm püklüm hastayım da arabanızı kullanabilirmiyimde bilmem ne de ...
ama öbürü bunları demeye bile tenezzül etmemiş kocası pat vermiş belki kocasına nazlandı istedi nerden biliyoruz :))
e yani şimdi adamın abisi deseki senin araba evin önünde duruyor bizim xxxxx çok sıkıntılı arabayı ona versek bi süre dese adam yok vermem diyemez ki
kendi karısı olsa bin bahane bulur
ama insan başkasına bahane bulamaz ki..
muhtemelen diğer elti afedersinizde hamileliğini kullanıyordur nazlar bilmem neler baksanıza kocası bitmiş kaynına nazlanıyor..
bizimkide aman epi topu hamileyim deyip cana kuvvet habire koşturuyo..
kızım uyanın uyanın..
diğeri ne yapıyosa aynısını yapın demiyorum altta kalmayın kendinizi ezdirmeyin..
ondan önce sen naza çekseydin kendini :)) şuanda sen el bebek gül bebek yapılırdın..:51::51:

Son düzenleme:
valla ben daha beter yüzsüzlüklerle karşılaştığım için yadırgamıyorum artık insanları

eltinin arabayı istiycek hamile ne olur; süklüm püklüm hastayım da arabanızı kullanabilirmiyimde bilmem ne de ...
ama öbürü bunları demeye bile tenezzül etmemiş kocası pat vermiş belki kocasına nazlandı istedi nerden biliyoruz :))
e yani şimdi adamın abisi deseki senin araba evin önünde duruyor bizim xxxxx çok sıkıntılı arabayı ona versek bi süre dese adam yok vermem diyemez ki
muhtemelen diğer elti afedersinizde hamileliğini kullanıyordur nazlar bilmem neler baksanıza kocası bitmiş kaynına nazlanıyor..
kızım uyanın uyanın..
diğeri ne yapıyosa aynısını yapın demiyorum altta kalmayın kendinizi ezdirmeyin..
ondan önce sen naza çekseydin kendini :)) şuanda sen el bebek gül bebek yapılırdın..:51::51:

Bir de konu sahibesi araba kullanamıyor, ama elti kullanabiliyor.
Kocası ne diyerek isteyecek ki arabayı geri.. Ver abi, karın kullanacağın akapıda boş dursun mu diyecek.
Konu sahibesi kullanabilseydi, o zaman belki eltiye sıra gelmeyecekti.
Ben olsam hırs yapar öğrenirim hemen, ne var araba kullanmakta. Ama karnı burnunda hamileyken çok zor. Yarın öbür gün bebi şdoğunca araba daha da lazım olacak, taksilerde sürünecek.

kızım uyanın uyanın..

aynen katılıyorum ağlamayan bebeğe meme vermiyolar malesef

Bir de konu sahibesi araba kullanamıyor, ama elti kullanabiliyor.
Kocası ne diyerek isteyecek ki arabayı geri.. Ver abi, karın kullanacağın akapıda boş dursun mu diyecek.
Konu sahibesi kullanabilseydi, o zaman belki eltiye sıra gelmeyecekti.
Ben olsam hırs yapar öğrenirim hemen, ne var araba kullanmakta. Ama karnı burnunda hamileyken çok zor. Yarın öbür gün bebi şdoğunca araba daha da lazım olacak, taksilerde sürünecek.

hayır arabanız olmasa öğrenmemen neyse hadi arabanız olsa ehliyetin olmasa gene neyse ama ehliyet var araba var haftada 1-2 saat kocanla pratik yap öğren valla ben hırsımdan öğrenirdim zaten biliyorda pratiği yokmuş ee pratikte yaparak öğrenilir..
valla bana ister haset ister fesat desinler
kimseye malımı göz göre göre gözümden yaş gele gele yedirmem.. kim veriyo benim canımı onlar mı e ozaman
ama işte iş bu noktaya gelmeden aycaktın mevzuya şimdi bundan sonra iş biraz naza kalmış
çünkü tartıştıkça aranız açılcak yok yere kocanla kötü olcan ne gerek var
ve ilk fırsatta da öğrensin bence evet çocuk doğacak mecburen hep başkasının bırakmasını isteyecek değil ya... bir şekilde arabayı kullanmaya bahane bulup kullanma bahanesiyle arabayı geri isteyebilir yoksa araba evin önünde dursun muhabbeti pek yakışık almaz hani bi laf vardır :))emaneti verene kadar bi dert verdikten sonra başka bi dert
aynen katılıyorum ağlamayan bebeğe meme vermiyolar malesef
haklısın canım :27: çocukluktan öğreniyorlar ağlayarak elde etmeyi alışıyorlar
benim annem babamda bana hiç öyle ağladım sızladım diye birşey almazdı önce haket derlerdi :)
çocukları doğru yetiştirmesek mi napsak :1::1::1:
bu arada sen tost makinesi mevzusuna yorum yapmadın mı, göremedim??

yok yapmadım ya :)
o konu iki ucu ... değnek gibiydi burnumu sokmak istemedim
verme desek arası bozulcak ver desek kalbi kırılcak

siz sessiz kalmaya devam ederseniz herşeyi alttan alırsanız, nasılsa hayatından memnun diye kimse size önem vermeyecektir. Önce siz kendinize değer verin ve kendinizi kıymetlendirin, diğer arkadaşların dediği gibi. Siz bu halde iken sizi dr. a götürmüyorlarsa otobüsle gitmemeliydiniz. Akşam eşiniz eve gelince nasılsa soracaktı dr. ne dedi diye, sizde bu halde gidemedim ,yarın araba ile götürürsün artık diyecektiniz. Hergün sabah uyandığınızda mızmızlanın. Bugün işe nasıl gideceğim, hiç halim yok. Kocaman karnımla otobüslerde sürünmekten bıktım, çoğu zaman yer vermiyolar bu halde ayakta gidiyorum. Arkasından ilave edin, gerçi eşim beni düşünmüyo bu halde araba vermiyo, başkası beni niye düşünsünki diye imalarda bulunun.

Back
X