Eşim, Eltim ve Eşimin Ailesi: Ben ne yapacağım? Lütfen Yardım!!!

Samle_Tweety

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
93
0
96
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 32 haftalık hamileyim. 2.5 senedir evliyim ve eşimle toplamda 4.5 senedir beraberiz. Ailesine düşkün olmak güzel bir şey tabi. Ben de ailesine düşkün bir insanım. Ama durum giderek farklı bir hal almaya başlıyor. Öncelikle yanlış mı düşünüyorum bana bir fikir verir misiniz?
1. Eşimin babası eşime biz evlenmeden önce bir araba aldı ama eşim biz evlendikten sonra dahi babasına taksit taksit ödemelerini yaptı. Şimdi eşime yeni iş yeri bir araba verdi ve kendi arabamızda hali hazırda kapının önünde duruyor. Ben araba kullanmayı biliyorum sadece pratiğe ihtiyacım var ama birinin bana bu pratiği yaptırması lazım. Eşim arabayı bana vermiyor. Bu sabah bir kalktım aşağıda bizim arabanın önünde bir plaka var: Eltimin çalıştığı yere ait Personeldir tabelası. Ön cama yapıştırılmış. Beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Ben servis, otobüs ve taksi ile işe gitmeye ve oradan eve dönmeye çalışırken, eltim bizim arabamız ile istediği yere işine gücüne gidiyor. Geçen gün doktora giderken kayınpederim eltimin çocuğunu eltimin annesine bırakmaya gidiyordu. Eşim de hastaydı. Evde yatıyordu. Kimse bana yavrum gel seni de doktora bırakalım demedi! Kaldı ki bu eltim eşimin annesine hırsız diye hakaret bile etti. Çok büyk kavgalar da yaşandı ama bu kızın bir dediği iki olmuyor. Bu arada kayınpederim de evlenmeden önce ailemin de yanında evlenir evlenmez kızımıza bir araba alacağım diye söz vermişti ama 2.5 sene geçti araba alınmadığı gibi bizim olan araba da artık yok! Burada aslında kimse değil de eşim suçlu sanki. Siz nedersiniz?

2. Eşimin ailesi, eltim hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Kimse evinde yaptığı yemekten gelin hamiledir canı çeker diye getirmiyor. Dün bir yemek yaptık, eşim eltim de hamile diye ona da yemekten gönderdi. Eltim hasta olur eşim arabalarla hemen onu hastaneye götürür. Eltimin bir işi vardır eşim koşar. Ne oluyor anlamadım. Ben sanırım azcık safım. Yeni yeni idrak ediyorum olayları! Nedir bu samimiyet? Eşim kendi kardeşini arayacağına çoğu zaman eltimi telefonla arıyor. Arada eşimin telefonunda bir bakıyorum eltimin numarası! ne yapacağım arkadaşlar. Çocuğum da oluyor. Çok ciddi şüphelerim var.

Yardımlarınızı rica ediyorum:((((

araba konusunda niye sessiz kalıyosunuzki...
eşinize arabayı niye kendi karısına değil de yengesine verdiğini sordunuzmu.....

eşinle aran nasıl?

valla varya benim eşim bizim arabamızı ben dururken eltime kullandıracak oyarım (hoş bunu istesemde yapmaz ama)

sen arbayı istediğinde hangi gerekçeyle vermiyor?

Son düzenleme:
güzelim hır çıkaran ve hır çıkarmasından korkulan insanlara her zaman daha incelikle davranılır.şimdi senin yapacağın niye böyle yapıyorlar demek yerine ben ne yapabilirim deyip taktik değiştirmek.
senin yerinde olsam kayınpederime sözünü güzellikle hatırlatır arabam doğum hediyesi olarak gelecek galiba gibisinden küçük atıflarda bulunurdum.bir de hamilesin.avantajlarından yararlanmak sırf eltinin hakkı mı yani.
eşine gelince azıcık kulağı çekilmeli sanki.abinin karısı yerine kendi karını düşün biraz de.bu lafı söylerken de çekinme.bırak istediğini düşünsün.

böyle birşey nasıl olabilir ki...
insan hamile eşini otobüsle,taksiyle işe gönderir de, arabayı yengesine nasıl verebilir...
ortalığı birbirine katın, arabayı kullanılmaz hale getirin :52:
benim yapacağım şey bu olurdu...
hiç oturup konuşmakla, yengesiyle arasına mesafe koyacağına inanmıyorum...
azıcık dişli olun siz de.

ayrıca kendi kocasını aramayıp neden sizin eşinizi arıyormuş devamlı?
siz sormuyor musunuz bu insanlara?
oturup bekliyor musunuz?

Garip bir durum. Bana sanki sizin bildiğiniz birşeyler varmış gibi geliyor veya şöyle diyelim eşiniz eltinize karşı daha değişik hareketlerimi var ve sizi rahatsız ettii.

canım eğer yapabiliyorsan biran önce özel direksiyon dersi al. eşin büyük ihtimalle bu gerekçeyle sana vermiyordur arabayı. ders alırsan vermemek için bir bahanesi kalmaz. eltinle bu kadar ilgilenmesinin nedeni hakkında birşey diyemem ama ben de senin yerinde olsaydım bu kadar ilgilenmesinden hiç hoşlanmaz, açık açık konuşurdum. telefonunda benden çok kimsenin arama kaydı olmasına sessiz kalamam açıkçası. eltinle senin aran nasıl? hani böyle gülerek falan birşeyler söyleyemez misin bu konuyla ilgili???

En nefret ettiğim şeydir haksızlık. Siz dururken hangi zihniyet arabayı ona veriyorki burayı sorgulamak lazım. Eltiniz anahtarı sizin evden kendi kendine almadı heralde dimi? Kim verdi ona o anahtarı ve arabayı kullanma hakkını? Bu konuyu eşinizle konuşun. Sizin araba kullanma becerinizi kendi arabanızla geliştirmeniz en doğal hakkınız.

Aslında konu hep aynı yere geliyor. Bu konudaki rahatsızlıklarınızı eşinize anlattınız mı? Sacma birsey isteemediğinizi zaten hakkınız olan seyi yapmak istediğinizi söylediniz mi ve tepkisi ne oldu?

Bir de eltiniz sizden önce mi evlendi bilmiyorum ama benm babam da yengemi yani annemin eltisi cok sever ve konusur görüşür ama annem evde hamileyken yengeme yemek göndermez. Yani eşiniz göremiyor farkedemiyor olabilir. Bu durumu siz ona anlatın tane tane kibar kibar

En nefret ettiğim şeydir haksızlık. Siz dururken hangi zihniyet arabayı ona veriyorki burayı sorgulamak lazım. Eltiniz anahtarı sizin evden kendi kendine almadı heralde dimi? Kim verdi ona o anahtarı ve arabayı kullanma hakkını? Bu konuyu eşinizle konuşun. Sizin araba kullanma becerinizi kendi arabanızla geliştirmeniz en doğal hakkınız.

Aslında konu hep aynı yere geliyor. Bu konudaki rahatsızlıklarınızı eşinize anlattınız mı? Sacma birsey isteemediğinizi zaten hakkınız olan seyi yapmak istediğinizi söylediniz mi ve tepkisi ne oldu?

Bir de eltiniz sizden önce mi evlendi bilmiyorum ama benm babam da yengemi yani annemin eltisi cok sever ve konusur görüşür ama annem evde hamileyken yengeme yemek göndermez. Yani eşiniz göremiyor farkedemiyor olabilir. Bu durumu siz ona anlatın tane tane kibar kibar

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Ancak eşimle biraz önce çok fena bir tartışma yaşadım.
İyi iyi başlayan konuşma bir anda eşimin ailesini korumaya alması ile sona erdi!
Bizim araba yengenin arabası olmuş dedim. O da ne olmuş sorun mu var dedi. Bende evet var ben taksiyle gideceğim yere giderken bu kadına verilen bu müsamahanın sebebi nedir söyler misin? kim arabayı ona verdi? diye sordum. Ben kardeşime verdim kardeşim de arabayı eşine vermiş dedi. Bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum diyor. Arabayı kullanmana izin veremem şuan çok iyi bilmiyorsun diyor. Ben de öğrettin mi sanki diye sordum. Talep et diyor ama ben çok talep ettim inanın!
En son konuşma uzadı gitti! Ben de artık çok sinirlendiğimden bu kadın senin için neden bu kadar önemli. her tartışmada neden bana onu koruyorsun dedim!
Korumuyorum diyor! Araba bizim değilse ya sattıysam onlara diyor. O zaman parası nerede dedim???
Onu da doğacak oğlumuzun hesabına koysuysam diyor.
Bende göster o zaman dedim. Neden benden gizliyorsun ki dedim. O da neden söylemeliyim ki diyor???
Ya ben nasıl bir insan ile evlendim bilmiyorum.
Şuan gerçekten çok kötüyüm. Çocuğa bir şey olmaz değil mi? Çok sinirlendim kesin tansiyonum 14-15'lere fırladı.

Canım sakin olmaya çalış....

Tamam abisine verdi o da karısına verdi bu olabilir ama..belkilere girmek saçma ne o öyle belki öyle yaptım şöle yaptım hesap mı vercem sana der gibi:47: Hoş zaten oraya gelmiş laf...

Ama direk bu kadın senin için niye bukadar önemli diye laf atman bilmiyorum iyi mi oldu kötümü:26::44:

Bence akşama gidip eltinizden arabanın anahtarını isteyin...yarın sabah işim var araba lazım diyin....alın anahtarı bidaha da vermeyin....:19:

Canım sakin olmaya çalış....

Tamam abisine verdi o da karısına verdi bu olabilir ama..belkilere girmek saçma ne o öyle belki öyle yaptım şöle yaptım hesap mı vercem sana der gibi:47: Hoş zaten oraya gelmiş laf...

Ama direk bu kadın senin için niye bukadar önemli diye laf atman bilmiyorum iyi mi oldu kötümü:26::44:

Aynen laf oraya geldi. Yani sana hesap vermeli miyim diye soruyor bana???? Ben neyim acaba onun için???
Acayip moralim bozuk!
Eğer ki çok resmi bir ortamda çalışmıyor olsam hüngür hüngür ağlayacağım.
Telefonumu kapattım! kimseyle konuşmak istemiyorum.

arkadasim oncelikle Allah bebegini sag salim kucagina almayi nasip etsin.sana su an hakini araman korusunda yorumlarda bulunabilirdim.
ama bence simdi sirasi degil.
cuku artik hamileliginin sonlarina yaklasmissin.yasayacagin stress ve uzuntu hamileligini zora sokabilir.
azicik bisey kalmis zaten bunlari bence dogumdan sonra konus.
yasayacagin en ufak uzuntu erken doguma sebep olabilir.en hayirlisi dogumdan sonra aklinda ne varsa konus.

ne o teneke parçası araba nede şıllllık eltin şuanda karnında dünyaya gelmeyi bekleyen yavrundan daha kıymetli olamaz...lütfen sinirlerine hakim ol...doğuma kadar kafana takma...
bebeğinden daha çok kıymet verirsen onlara Allahın gücüne gider..
ne yap et Allaha sığın ve yavrunu sağsalim kucağına almayı dile..

bebişini al kollarına ondan sonra o eltiye yapılacaklar hakkında yardım ederiz..ama önce sakin ol...

ne o teneke parçası araba nede şıllllık eltin şuanda karnında dünyaya gelmeyi bekleyen yavrundan daha kıymetli olamaz...lütfen sinirlerine hakim ol...doğuma kadar kafana takma...
bebeğinden daha çok kıymet verirsen onlara Allahın gücüne gider..
ne yap et Allaha sığın ve yavrunu sağsalim kucağına almayı dile..

bebişini al kollarına ondan sonra o eltiye yapılacaklar hakkında yardım ederiz..ama önce sakin ol...

Doğru diyorsunuz! Çok teşekkür ederim!
Yavruma bir şey olmasın da!
Ama delirmiş gibiyim aklımdan çıkarmaya çalıştıkça nasıl olur nasıl olur diye yiyorum kendimi!
Şu bebeğimi bir doğurayım zaten artık son noktaya geldik sanırım!

Back
X