Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü
Alla Alla
biz de anamızın karnında öğrenmedik yemek yapmayı!
bir insan çok yoğun olur, yemeği de çok seçmez kahvaltılık, makarna vs. yer geçer, bişey demem. hayatım yemek etrafında dönmez yani.
ama yeni evliyken adam işsiz, kirayı aile ödüyor mezun olalı 5-6 sene olmuş adam işsiz, evde, yahu bari güzel sofralar kur muhabbet edilsin, yeni şeyler denensin, eğlenilsin, yorulup gelen eş de biraz keyif sürsün.
bir insan evde otururken yemek yapmayı da mı öğrenmez? (hadi mesleğiyle ilgil izaten bişey öğrenmiyor o belli, iş bulamadığına göre)
evde oturacak vaktim olsa öğrenecek milyon tane şeyim var, bazı insanlar ne rahat böyle ya inanılmaz.
bir de konu sahibi
alınma gücenme ama
şimdi...
30 yaş altısınız. mezun olalı 5-6 sene demek 9-10 sene önce girmişsiniz bölüme
evet mimarlık zor okunan da bir bölüm biliyorum (kardeşimden)
ama bölümün baş aşağı gittiği yıllar
çoğu okulda inşaat ve mimarlık kontenjan doldurmuyor son senelerde
böyle baş aşağı giden bölüm bitirip koşa koşa evlenmek yürek yemek yani. bi dur bakalım. bak öğretmenler bile atanmadan evlenmemeyi öğrenecek kıvama geliyor (yavaş yavaş)
okuyanlar arasında da ailesi inşaat, imalat vs sektörde olup "bizim oğlan/kız bi diploma alsında işin başına geçsin" diyen çok
misal benim tanıdğım ve ODTÜ vs. bitirip özelde de eşşek gibi (afedersiniz) çalışan çok mimar ya y.dışna gitti ya devlete geçti (çünkü devlette yatıyorlar bol bol). ama bunlar çok eski mezunlar.
kısacası mimarlık okuması zor, çalışması zor bir bölüm.
ha siz şimdi yavaş yavaş tecrübeli mimar olarak daha rahat ediyorsunuzdur ama eminim okurken de ilk iş yıllarında da bol bol acı çekmişsinizdir
tüm bunları neden anlattım
böyle okuması/çalışması zor (ya ataması olmayan/iş bulunmayan ya da çalışma şartları ağır olan vs.) bölüm mezunu totosu yemeyen adamlar
polis/astsubay filan oluyor!
muhtemelen sizinkinin ailesi daha şehirli, varlıklı
siz de adamı ite kaka, projesini maketini yapa yapa mezun etmişsiniz
ama adam ailesi olmasa, siz olmasanız polis/bekçi olacak olan o adam aslında....
görmediğiniz şey o.
diyceksiniz ki ne beyaz yakalar öyle ailesi/eşi sayesinde bir yere geliyor
e doğru.
ne iş bilmezler ne kalaslar makam mevki sahibi oluyor da birşeyden bir şeyin olması lazım ya az kurnaz olcak ya az yalaka (patrona bağırmayacak yani mesela, iş bilmese bile şirinlik yapcak) ya biraz azim/hırs dalavere malavere, ya da bari kadın olarak size yaransın. -ki anlaşılan siz hısrlısınız işte, size o bir zamandan sonra erkek gibi bile görünmez, bana da görünmez çünkü, ordan biliyorum.
neyse çok uzun oldu.
erken yaşta, seviyoruz yaaa deyip evlenmenin bedeli bu. maalesef.