Eşim benden gizli nikah kıymıs

Önceden nikah cüzdanını gösterip hoca nikahı oluyordu,şimdi tam tersi oldu.
Senin dediğin resmi nikahla aynı anda olması zor.
Olmasın zaten bide onunla uğraşmak o anda ..
Yok abla diyelim Ahmet Ayşe yasal evli ve adam Fatma'ya gizlice imam nikahı kiyacak işte burada hoca bana devletten kağıt getir diyeceği bir sistem olmalı Ahmet ve Fatma imam nikahı için evli olmadıklarını ispatlamali hocaya.

Adam boşol diyince siz devlet gozunde bosanmıs sayılmıyorsunuz farkındasınız değil mi? Bu bakıs acısı bana cok garip geliyo esas olan resmi nikahtır. İkincisi o kadının size sadakat borcu yok. Kadın yazmıs olabilir, kadın esinize ısrar etmis olabilirdi ama esiniz sizi sevse ve saygı duysa yapmazdı bunların hic birini. Kadın evliyse de bu sizi degil kocasını ve kendisini ilgilendirir. 6 ay boyunca biri size kocanızı sordugunda hic mi iciniz acımayacak nasıl 6 ay daha evli kalabilirsiniz. 6 ay sonra da aileler daha az tepki vermez muhtemelen bu sizinki bahane tamamen

Pinkicim önceden öyleydi zaten,önce resm nikah oluyordu evlilik cüzdanını gösterince hoca nikahı kıyıyordu.
Şimdi tam tersi oldu hoca nikahı kıyılıp sonra resmi nikah oluyor.
Bunun önüne geçilmesi lazım yoksa bu adamlar gene basar hoca nikahını evli olsalar bile.

Hanfendi şu an sağlıklı düşünemediğinizi ve hissettiğiniz olumsuz duyguların çok taze olduklarını görebiliyorum ama o kadınla yüzleşmeden önce kendinizle yüzleşmeniz gereken bir konu var ki o da şu: sizin yuvanızı ailenizi o kadın dağıtmadı. Sizin eşiniz dağıttı. Sebep her ne olursa olsun boşol diyen, ikinci bir kadın bulan, nikah kıyıp bide bu yaptıklarını müdafaa eden sizin eşiniz. Kadın bile bile devam edip hakkınıza girdiyse Allah sizin hakkınızı kimsede bırakmaz zaten. Bu dünya olmazsa öbür dünya var. Ama özellikle kadına kin güdüp iletişime geçmeye çalışmanız çok manasız.

Vicdanı rahat zina yapabilmek için aralarında bir nikah uydurmuşlar, sinir oldum ya dini alet etmeseler bari. Kadın sıkışınca "nikahı at" diyor adam sıkışınca "boşol" diyor, ne ala memleket... (Muta nikahı)
Konu sahibi elbette bu örümcek kafalı adamdan kurtulun.

Nikah kıymış nikah kıymış sandım ki siz evli değilsiniz adam gitmiş biriyle evlenmiş.
Ne nikahı sizin haberiniz olmadan? Kadının ailesinin haberi olmadan.
Bildiğin metres tutmuş adam.
6 ay beklerseniz dava açmak için affetmiş sayılırsınız. Adam zaten askerdeymiş aç davayı gelince görülür biter gider.

Aklıma süt kardeş geldi bir hulleci eksik

3 4 kadin caiz ya o yuzden sormazlar cuzdan falan bence.

Önceki dönemde açtığınız konuyu okudum. Sizin evlilik diye birşeyiniz yokmuş zaten
Eşim bos ol dedi boşandık demişsin onun kafasına göre boş ol demesi ile olmuyor kadı var mı uygun gördü mü ? Madem dini nikahı onemsiyorsunuz? Talat filan böyle şeylere takılmayın diğer kadına da kin beslemeyin zaten berbat bir evlilik var bu olmasa surdurecektiniz yani öyle mi ?

Son kararınıza sevindim bir an önce bosanin

daha ne uğraşıyorsunuz anlamadım, hesaplaşsanız ne olacak, sizin derdiniz eşinizle, kadına ne. tercih yapmıyor filan diyorsunuz. siz eşiniz %100 pişmanlık gösterip o kadını yerin dibine soksa barışmaya hazır gibisiniz.

Yani ben din konusunda yetkili değilim ve dini yorumda yasak fakat ikinci kadına dini nikah kıymanın da bir prosedürü var diye biliyorum. Her isteyen her istediğini yapsa ohooo.

Dinimizde 2. Eşe keyfiyetten değil savaş vs. durumlarında izin verilmiş o da izin sadece, her zaman da tek eşlilik savunulmuştur zaten. 3 kere boşol dedi diye boşandığınızı düşünmenizle sizden gizli inam nikahıyla evlenen adamla kafanız benzıyor gibi geldi. Çok şey yaşamışsınız ama ne olur silkelenin ve kendinize gelın askerde eline celp gelmesi içinizi daha çok soğutur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…