Kardeşimin eşine bunu nasıl anlatmalıyım?

Taze görümce oldum. 😬 Fikriniz önemli. Kardeşimin eşi kibar çekingen ve özverili bir kız. 8 yıldır birlikteler ayrı şehirlerde oldukları için pek görüşüp konuşma şansımız olmadı. İlk defa nişanda gördüm. Yine nişan kalabalığı ve 2 bebeğim olduğu için onları zapt etmekten pek sohbet etmeye fırsatım olmadı. Nasılsın heyecan var mı çok güzel oldunuz dışında konuşamadık. 2 gün önce nikah yaptılar eylülde de düğünleri olucak. ( İş dolayısıyla ) Neyse konuya gelirsem kız aşırı utangaç ziyarete geldiklerinde abla ben senin elinden kahve alamam falan dedi. Siz zahmet etmeyin sen yorulma ben hallederim tavrı yoğunlukta. Kardeşim hödük değildir ama onada çok özverili davranıyor. Her erkek yüz bulur bu davranışlara. Bir defa kardeşim telefonda konuşurken kıza salak mısın dedi annemle ikimiz bi içinden geçtik. Şimdi yeni bir aile ile tanışıyor herkesin aile dinamikleri farklı. Absürt tipler değiliz şükür ama yinede yabancılık çekmesin kendini böyle ezilebilecek duruma sokmasın istiyorum bunuda lambur lumbur değil kibar bi şekilde dile getirmek istiyorum kardeşimi de ezmeden ama dediğim gibi fazla bi sohbetimiz olmadı. Acaba laubali mi kaçar bunu söylemek. Karakteri budur eleştirilmiş gibi hisseder mi? Ama rahat olmasını istiyoruz da ailesinden uzak bir şehire gelin geliyor. Ne diyorsunuz?
Çok tatlış bir görümcesiniz ama nacizane tavsiyem karışmayın derim. Yarın öbür gün en ufak tartışmada sizi öne sürmeyecekleri ne malum :=( bak ablanda böyle düşünüyordu işte sen düşüncesizsin vb örnek verdim bunları. Su akar yolunu bulur. Kardeşiniz salak mısın demiş ama kız da aşağıda kaldığını düşünmüyorum açıkçası. Sizin içinizden geçtiğiniz gibi kız da geçmiş olabilir.

Evet evet karışmamak daha iyi dediğiniz gibi vakitle samimiyet artınca kendiliğinden kurulur düzen. Kadınlar birbirine sahip çıkmalı kafasındayım.

Evet evet karışmamak daha iyi dediğiniz gibi vakitle samimiyet artınca kendiliğinden kurulur düzen. Kadınlar birbirine sahip çıkmalı kafasındayım.
Kötü niyetiniz yoktur ama kızı tanımıyorsunuz belki takıntılı ve bunu dert edecek.

Bir görümce olarak söylüyorum, bir şey demeyin. Zamanı bırakın. Bulunduğumuz şehri tanıtırsınız, çaya ,kahveye, yemeğe davet edersiniz. Eğer ısınası varsa iyi geçirmek istiyorsa zaten süreçte birlikte gelişir. ama şimdiden bunu söylerseniz yanlış anlaşılabilir.

Sİzin böyle dertlenmeniz bana çok tatlı geldi insanın öz ablası bazen böyle düşünmüyor.Kalbinizin ekmeğini yiyin hep inşaallah :)

Yakın zamanda eşimle bir tartışma yaşadım detayına girmicem ama etkilendim sanırım benzer bir şeyi yaşamasın istiyorum. O yüzden de konuşsam mı dedim. Ama vazgeçtim zamanla oturur aramızdaki ilişki güvenebileceğini hissettirmeliyim sadece gerisi kendi kararı.

Taze görümce oldum. 😬 Fikriniz önemli. Kardeşimin eşi kibar çekingen ve özverili bir kız. 8 yıldır birlikteler ayrı şehirlerde oldukları için pek görüşüp konuşma şansımız olmadı. İlk defa nişanda gördüm. Yine nişan kalabalığı ve 2 bebeğim olduğu için onları zapt etmekten pek sohbet etmeye fırsatım olmadı. Nasılsın heyecan var mı çok güzel oldunuz dışında konuşamadık. 2 gün önce nikah yaptılar eylülde de düğünleri olucak. ( İş dolayısıyla ) Neyse konuya gelirsem kız aşırı utangaç ziyarete geldiklerinde abla ben senin elinden kahve alamam falan dedi. Siz zahmet etmeyin sen yorulma ben hallederim tavrı yoğunlukta. Kardeşim hödük değildir ama onada çok özverili davranıyor. Her erkek yüz bulur bu davranışlara. Bir defa kardeşim telefonda konuşurken kıza salak mısın dedi annemle ikimiz bi içinden geçtik. Şimdi yeni bir aile ile tanışıyor herkesin aile dinamikleri farklı. Absürt tipler değiliz şükür ama yinede yabancılık çekmesin kendini böyle ezilebilecek duruma sokmasın istiyorum bunuda lambur lumbur değil kibar bi şekilde dile getirmek istiyorum kardeşimi de ezmeden ama dediğim gibi fazla bi sohbetimiz olmadı. Acaba laubali mi kaçar bunu söylemek. Karakteri budur eleştirilmiş gibi hisseder mi? Ama rahat olmasını istiyoruz da ailesinden uzak bir şehire gelin geliyor. Ne diyorsunuz?
karismayin, her ciftin kendi arasinda bir dinamigi vardir. kiz yaninizda degilken kardesinize nasihat edin yeter

Bence hiçbir şekilde karışmayın. Zaten Türk toplumu olarak eş ailesine karşı korku ve çekinceyle aileler birleşiyor. Yanlış da anlaşılabilir söylediğiniz ona ne oluyor bizim ilişkimizden demeyeceği ne malum. Kaş yapayım derken göz çıkarmış olursunuz. Hiç karışmayın bence. Olur da kardeşiniz sizin önünüzde bir terbiyesizlik yaparsa geline, uyarırsınız kardeşinizi o ayrı ama bence gelin hanımla konuşmayın bu durumu.

Back
X