Eşim,kuzenleri ve bayram

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Din düşmanları toplanmış yine. Kuzen kardeş felan değildir. Kardeşiz diyip evlenirsiniz 2 gün sonra. Bence çok haklısınız. Dini olarak zaten caiz değil. Dini olarak olmasa da naşka bir kadınla yalan şalap olmak hiç doğru değil.
Çok şükür böyle sapkın düşüncelerimiz yok. Kuzenle evlenmek nedir ya. Düşüncesi bile korkunç

Kuzenlerim biricik kardeşimdir benim, öper dururum kimseyi de ilgilendirmez. Bunu abartı bulan insanı da koluma takıp ne dost ne sevgili diye gezdirmem. Yıl 2025 hala şuna nikah düşüyor falan yazıyorlar,komik.
Suratsız suratsız otur sen de öyle, arkandan iyi dalganı geçmişlerdir otur şimdi bunun için de surat as.

Selamünaleyküm hanımlar. Öncelikle iyi bayramlar. Danışmak istediğim bir konu var,çünkü acaba ben mi abartıyorum yoksa benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. Dün eşimin il dışından teyzesi ve kuzenleri eşleriyle birlikte maaile geldiler. Beraber büyümüşler,yemiş içmişler geçmiş zaman.. Eşim ben yanlarında olmama rağmen defalarca ikisine de sarıldı, yanaklarından kocaman kocaman öptü,hem de gidip gelip ,acayip mutluydu sürekli şen kahkahalar birbirine sataşmalar. Ben yapı olarak sakın,olgun bir insanım öyle çok kakara, kikiri bir yapım yok. Ama eşim tam olarak öyle bir karakter. Teyze kızları da. Yani ben biraz kıskandım, biraz da boş beleş muhabbetlerden sıkıldım,oruçtan çıktığımız için belki de midemi de bozmuşum, tüm gün mide ekşimesi, asit sorunu yaşadım. Yani pek dahil olamadım olaylara. Suratıma da yansıdı tüm bunlar. Ama yine olağan sakin sohbetimi ettim,misafirleri ağırladık. Sonra gittiler tabi ,yakın mesafe bir ildeler. Kayinvalidem iyi oldu filan dedi,ben de güzel vakit geçirdik dedim,eşim sen hiç de güzel vakit geçirmişe benzemiyordun, tüm gün ağzını bıçak açmadı dedi. Midem kötü napayim dedim. Eve gidince de kuzenler,akraba eşleri vs. nikah düştüğü için namahrem olduğunu ve yabancı bir kadından farksız olduğunu ifade ettim ,bilmiyorsan öğren diye söylüyorum dedim. O da bana ,bana karışma sen yapma dedi. Ben de ne halin varsa gör, en fazla kendinden soğutursun dedim. O da soğuyabilirsin dedi. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama o kadar rencide edilmiş hissettim ki kendimi,onlar karşimda yalap şalap samimi olurken. Sizce abartıyor muyum,çünkü onlara göre kardeşten farksız bu durum ama bence öyle değil
Herkes kuzenine evlenecek eş, sevişecek kadın - erkek olarak bakmıyor.

Benim din anlayışım diye bir şey yok. İslam'a göre caiz değil,net hüküm. Ayrıca en dindar olduğumu savunmuyorum
İşinize gelene ve gelmeyene göre ne güzel de yontuyorsunuz dini. Teyze kızlarının yerinde olsam semtinizden geçmem, çoluk çocuğumu sokmam sizin gibilerin evine. Yok mide ekşimesi yok oruçtan çıktım vs resmen kuzen ilişkilerini kıskanmışsınız. Millet ailece iftar açmaya gelmiş ama ev sahibinin fesat hain düşüncelerinden haberleri yok. Kocanız umarım tehlikeyi erken görür.

Kayınvalideye iyi oldular geldiler, kocaya caiz değil namahrem. Noldu kayınvalideye niye söylemediniz bunu? Senin kardeşin ve kızları bir daha benim evime gelmesin diyecek cesaretiniz varsa kayınvalideye söylesenize.

Bizde de asla kuzenle evlenilmez;çocuklarıma kardeşleriniz derim hep kuzenleri için ; ama dinen evlenemeyecekleri anlamına gelmiyor tabi ki.Ensest filan da değildir,kafasına göre hüküm vermeyi sevenler pek çok ahkam kesmiş.Peygamberimizde yabancılarla evlenin buyurmuş tavsiye olarak.Demek ki hoş görülmemiş fakat yasaklanmamış da.
Görüşürken ayrılırken sarılırız ama hiç durmadan el şakası,şapur şupur öpmelere ben de tahammül edemem.Herkesin doğrusu kendine,kadının doğrusu da buysa düşüncelerini de gereksiz yere eleştirenlerin de zihniyeti pek normal değil anlaşılan.

Kuzen kardeştir. Aksini savunan, dünyada başka erkek-kadın yok gibi hallenen de sapık zihniyetlidir. Bu kadar net benim için kim ne düşünürse düşünsün. Dünyada son erkek kuzenlerim kalsa yine de aklımın ucuna gelmez. Biz de zerre mümkünü olmayan bir konu ve normal olanı da bu.

Bizde de asla kuzenle evlenilmez;çocuklarıma kardeşleriniz derim hep kuzenleri için ; ama dinen evlenemeyecekleri anlamına gelmiyor tabi ki.Ensest filan da değildir,kafasına göre hüküm vermeyi sevenler pek çok ahkam kesmiş.Peygamberimizde yabancılarla evlenin buyurmuş tavsiye olarak.Demek ki hoş görülmemiş fakat yasaklanmamış da.
Görüşürken ayrılırken sarılırız ama hiç durmadan el şakası,şapur şupur öpmelere ben de tahammül edemem.Herkesin doğrusu kendine,kadının doğrusu da buysa düşüncelerini de gereksiz yere eleştirenlerin de zihniyeti pek normal değil anlaşılan.

Kadının doğrusu buysa gitsin kendi doğrusuna göre adam bulsun o zaman. Tanımadan etmeden evlenip sonra gelip buralarda ağlamasın kimse istediğimizi yazarız.

Din düşmanları toplanmış yine. Kuzen kardeş felan değildir. Kardeşiz diyip evlenirsiniz 2 gün sonra. Bence çok haklısınız. Dini olarak zaten caiz değil. Dini olarak olmasa da naşka bir kadınla yalan şalap olmak hiç doğru değil.
Babanız, kocanız, erkek kardeşiniz olmadan sokağa çıkmak da yok değil mi ? Markette pazarda dolmuşta otobüste... her yerde erkek var, namahrem değil mi size göre? Erkeksiz köyde mi yaşıyorsunuz? Avm ye falan gitmiyor musunuz, orası erkek dolu mesela.

Ya siz insanlara saygı duymayı ne zaman öğreneceksiniz ? kadın dindar birisi ve evlenmeden de adam dindar olduğunu söylemiş sonra evlenince de kafasına göre hareket etmiş dindarlık bu değildir konu sahibi de NAMAHREM diyor.Kendi inancına göre yani islama göre bu doğru değil ve adam aksini yapınca rahatsız olması kadar doğal ne olabilir.

Kimse kusura bakmasın evlenince belirli kriterler sunuluyorsa ona sadık kalınacak.

Kuzen evet kardeştir asla düşünemem ben mesela kuzenimle kendimi ama gidipte yanağından şapur şupur öpmeye gerek yok mesafe severim.Zihniyetimin de asla leş olduğunu düşünmüyorum mesafeli temas ediyorum diye LEŞ zihniyetli olacak değilimdir.
Konu sahibinin yanlışı adamı direkt suçlayıcı şekilde konuşması daha yumuşak olabilirdi ama düşüncesinde ve tavrında haklı.

Kayınvalideye iyi oldular geldiler, kocaya caiz değil namahrem. Noldu kayınvalideye niye söylemediniz bunu? Senin kardeşin ve kızları bir daha benim evime gelmesin diyecek cesaretiniz varsa kayınvalideye söylesenize.
Çok katıldım bu yoruma neden iki karakterle davranıyorsun kaynanana rahatsızlığını neden dile getirmiyorsun? İyi oldular geldiler ne demek

Kuzenlerim kimisiyle samimiyiz kimisiyle selam vermeye cekinirim.demekki onları ailesi samimi bunda kötü niyet aramayın bence.her ailenin dinamiği farklıdır.kimisi kardeşine bile satılmaz arada mesafe vardır kimisi kuzenini öper sarılır.yanlis bı yakistirm yapmissiniz

Konu sahibine neden bu kadar yüklendiğinizi anlamadım kuzeni olsa dahi yalap şap öpmek nedir her şeyin bir dozu var ben de kuzenlerimle kardeş gibiyim hiç bir kuzenimi zırt pırt öpüp sarılmam. Kadın eşim kuzenlerime farklı gözle bakıyor gibi bir konu açmamış çok gereksiz bir fiziksel temasın olduğunu ve bundan da rahatsız olduğunu belirtmiş.
Yalap şap kısmını görmek lazım. Çünkü haklı bulunmak için bu kısmı abartmış gibi. Kayınvalideye iyi ki geldiler diye yalan söyleyen birinin iddiasına inanamamak lazım. Niye ona da rahatsızlığını söylememiş de mutluluk pozları kesmiş? Ayrıca 3 ay içinde tanımadan etmeden koşarak evlenince böyle oluyor. Eşim asla bana düşkün biri değil, beni sahiplenmiyor benimsemiyor, aşka sevgiye inancımı kaybettim diye dertlendiği konusu var. İlk doğum gününü bile pas geçmiş adam. Kocasının umurunda olmadığı için kuzenleri kıskanmış ve iftira atıyor olabilir. Böyle tipler de din min diyor ya hayret ediyorum.

Buna tepki gösteriyorsan 4 eşi de kabul etmelisin diyenler ne kadar saçma bir düşüncedeler ya. O zaman namaz, kılmayalım, oruç tutmayalım bunları yaparsak kocamızın 4 eşle evlenmesini de kabul ediyoruz anlamına mı geliyor.
Kuzen de olsalar şappur şuppur öpmeye takılan yok konuyu 4 eşe getirmişler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X