Eşim,kuzenleri ve bayram

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuzeni kardeş gibi gören insan düşmez. Bu kafadayken iki gün sonra o gözle bakılmıyor çünkü. Kardeş gibi deniyorsa öyledir. Bizim burada göçmenler öyledir mesela. İması bile olmaz, ayıptır. Öfkeyle karşılanır. Onlara potansiyel karı/koca gözüyle bakanlar düşüyor.

Din düşmanları toplanmış yine. Kuzen kardeş felan değildir. Kardeşiz diyip evlenirsiniz 2 gün sonra. Bence çok haklısınız. Dini olarak zaten caiz değil. Dini olarak olmasa da naşka bir kadınla yalan şalap olmak hiç doğru değil.
En dindar sensin tamam, en doğrusunu da en biliyorsun...

Ne kadar kötü bir düşünce. Peki bu zihniyetle gerçekten namahrem, nikah düşen gurubuna koyup o şekilde baksaydı kuzenlerine bu daha kötü değil mi? Bakın din olayını demiyorum yani bu zihniyetle kafasına vura vura büyüyenler, kuzenlerine kadın/erkek olarak bakıyor.

Kuzenimle evlenmek aklımın ucundan geçmedi, hatta lisedeyken benim erkek kuzenime başka bir erkek arkadaşı "Ya bir kız var çok güzel sanan ayarlayalım konuş istersen" demiş. Sonra beni gösterince önce lan o benim kuzenim, sonra sen nasıl kuzenime bakarsın diye çocuğu dövmüştü 🤣

Kuzenler arası kardeşlik aşılanınca zaten din kuralından evvel farklı bir niyetle zaten yaklaşım olmuyor. Bu şekilde bari çocuğunuza aşılamayın. Dışarıdaki insanlara aşık olabiliyoruz, evleniyoruz vs. Ama burnunun dibindeki kuzenide o sınıfa koyarsanız hoşlanma, sevgili, evlenme durumları işte o zaman olur.

Gerekirse çekerim ve her isine gelmeyen de direkt 4 es durumunu savunuyor. Hangi şartlar altında ve ne durumda 4 es,kime göre neye göre. Bilip bilmeden hemen 4 eş de 4 eş
Kesin çekersin, kuzenlerini bile kıskanmışsın. Çocuk kandırıyorsun sanki.

Din düşmanları toplanmış yine. Kuzen kardeş felan değildir. Kardeşiz diyip evlenirsiniz 2 gün sonra. Bence çok haklısınız. Dini olarak zaten caiz değil. Dini olarak olmasa da naşka bir kadınla yalan şalap olmak hiç doğru değil.

Uçkuruna sahip çıkamadığını düşündüğünüz kocalarınızı ortamlara salmayın o zaman.
Kuzene hallenen, herkese hallenir.
Karşısındakileri de zan altında bırakmayın. Çünkü herkes sapık bir zihniyette değil.
Dinimizde karınızı aldatın mı diyor da bu kadar korkuyorsunuz?
Ne kendinize güvenininiz var ne eşlerinize yazık sizlerle ömür geçer mi
Dinimiz zaten böyle zihniyetleri ön gördüğü için "nikah düşer" demiştir.
Sizler mümkün olduğu kadar kuzen ortamlarında bulunmayın zaten.
Hatta evli adamların olduğu hiçbir ortamda bulunmayın.

Güzel Rabbim kurallar vermiş yanı sıra kullanın diye akıl da vermiş.
Ama pisliklere kılıf bulmak daha kolay.

Kız yeğenlerim geliyor ve 3 oğlum kardeş gibi görüyor, görmelide. Namahrem diyerek eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmektense kardeşin gibi der, o duyguyu aşılarım otomatikmen yaklaşamaz zaten. Çocuğumun eş seçimine karışmam ama kuzenle aslaaaa!

Ya sizin kuzen muzen bahane. Esiniz sizi sevmiyor o yüzden ne yapsa batacak. 3 ayda daha tanımadan koşa koşa evlendiniz. Aranızda ne aşk var ne mantık evliliği. Size bakınca mutlu olmuyor ama anasıyla akrabalariyla mutlu olduğu için doğal olarak sinir oluyorsunuz.
Nick bana da tanıdık geldi, her şey güllük gülistanlıkmış gibi cımbızla tartışmalı konu seçip açmış

Bayram aileyle gecirilir, adam da seviyor ailesini bunda ne var🙄🙄

Bayram bayram muşmula suratla oturan, 2 çift laf etmeyen birini koluma takmazdım insan icine çıkarmazdım. Insanlar suratını çekmiş, sen daha ne istiyorsun??? Nikah düşme kısımlarina hic deginmiyorum, dumdüz sapıklık.

Selamünaleyküm hanımlar. Öncelikle iyi bayramlar. Danışmak istediğim bir konu var,çünkü acaba ben mi abartıyorum yoksa benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. Dün eşimin il dışından teyzesi ve kuzenleri eşleriyle birlikte maaile geldiler. Beraber büyümüşler,yemiş içmişler geçmiş zaman.. Eşim ben yanlarında olmama rağmen defalarca ikisine de sarıldı, yanaklarından kocaman kocaman öptü,hem de gidip gelip ,acayip mutluydu sürekli şen kahkahalar birbirine sataşmalar. Ben yapı olarak sakın,olgun bir insanım öyle çok kakara, kikiri bir yapım yok. Ama eşim tam olarak öyle bir karakter. Teyze kızları da. Yani ben biraz kıskandım, biraz da boş beleş muhabbetlerden sıkıldım,oruçtan çıktığımız için belki de midemi de bozmuşum, tüm gün mide ekşimesi, asit sorunu yaşadım. Yani pek dahil olamadım olaylara. Suratıma da yansıdı tüm bunlar. Ama yine olağan sakin sohbetimi ettim,misafirleri ağırladık. Sonra gittiler tabi ,yakın mesafe bir ildeler. Kayinvalidem iyi oldu filan dedi,ben de güzel vakit geçirdik dedim,eşim sen hiç de güzel vakit geçirmişe benzemiyordun, tüm gün ağzını bıçak açmadı dedi. Midem kötü napayim dedim. Eve gidince de kuzenler,akraba eşleri vs. nikah düştüğü için namahrem olduğunu ve yabancı bir kadından farksız olduğunu ifade ettim ,bilmiyorsan öğren diye söylüyorum dedim. O da bana ,bana karışma sen yapma dedi. Ben de ne halin varsa gör, en fazla kendinden soğutursun dedim. O da soğuyabilirsin dedi. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama o kadar rencide edilmiş hissettim ki kendimi,onlar karşimda yalap şalap samimi olurken. Sizce abartıyor muyum,çünkü onlara göre kardeşten farksız bu durum ama bence öyle değil
Kıskançlığınızdan mide fesadı geçirmişsiniz. Sizin gibi düşünmüyorum eşimin bir tane çok sevdiği kadın kuzeni ver onlarda çok güzel şakalaşırlar sarılırlar ki ben de aralarına katılırım çok güzel esprileri var keşke benim de böyle bir kuzen ilişkim olsun isterdim. İnsanların aile ilişkilerini sizin gibi insanlar bozuyor.

Biz degil sizin gb dusunenler ensest evlilikler yapiyorsunuz. Kardes gb buyuyenler akrabayi kardes bilenlerin aklinin ucunden gecmiyor boyle rezillikler. Kuzene namahrem aman dokunmym aman nikah duser dedikce essegin aklina karpuz kabugu sokuyorsunuz. Ne buyuk terbiyesizlik kuzenle yakistirmak esini. Ayrica ne buyuk hadsizlik. Din dusmani agir olmus herkesin inanci kendine. Yeterince inanc sahibi olsaydiniz kimseyi diniyle inanciyla elestirmemeniz gerektigini bilirdiniz. Siz yakin akrabalariniza potansiyel damizlik niyetiyle yaklasmaya devam edin. Biz ve bizim gb 'normal' ailelerde boyle isler olmaz. Herkes kardesin ne oldugunu bilir 👍🏻

Selamünaleyküm hanımlar. Öncelikle iyi bayramlar. Danışmak istediğim bir konu var,çünkü acaba ben mi abartıyorum yoksa benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. Dün eşimin il dışından teyzesi ve kuzenleri eşleriyle birlikte maaile geldiler. Beraber büyümüşler,yemiş içmişler geçmiş zaman.. Eşim ben yanlarında olmama rağmen defalarca ikisine de sarıldı, yanaklarından kocaman kocaman öptü,hem de gidip gelip ,acayip mutluydu sürekli şen kahkahalar birbirine sataşmalar. Ben yapı olarak sakın,olgun bir insanım öyle çok kakara, kikiri bir yapım yok. Ama eşim tam olarak öyle bir karakter. Teyze kızları da. Yani ben biraz kıskandım, biraz da boş beleş muhabbetlerden sıkıldım,oruçtan çıktığımız için belki de midemi de bozmuşum, tüm gün mide ekşimesi, asit sorunu yaşadım. Yani pek dahil olamadım olaylara. Suratıma da yansıdı tüm bunlar. Ama yine olağan sakin sohbetimi ettim,misafirleri ağırladık. Sonra gittiler tabi ,yakın mesafe bir ildeler. Kayinvalidem iyi oldu filan dedi,ben de güzel vakit geçirdik dedim,eşim sen hiç de güzel vakit geçirmişe benzemiyordun, tüm gün ağzını bıçak açmadı dedi. Midem kötü napayim dedim. Eve gidince de kuzenler,akraba eşleri vs. nikah düştüğü için namahrem olduğunu ve yabancı bir kadından farksız olduğunu ifade ettim ,bilmiyorsan öğren diye söylüyorum dedim. O da bana ,bana karışma sen yapma dedi. Ben de ne halin varsa gör, en fazla kendinden soğutursun dedim. O da soğuyabilirsin dedi. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama o kadar rencide edilmiş hissettim ki kendimi,onlar karşimda yalap şalap samimi olurken. Sizce abartıyor muyum,çünkü onlara göre kardeşten farksız bu durum ama bence öyle değil
Kendiniz diyorsunuz kardeş gibi büyümüşler onların arasında o samimiyet var demek ki..şu an benim kız yeğenimle oğlumda kardeş gibi büyüyorlar oğlum çok seviyor kuzenini ayrıca yeğenimin bakmisligi da var yaş farkı var bu düşünce çok çirkin,büyüyünce bizimkilerin de öyle olmasni isterim eşleri bu duruma bozulursa çok üzülürüm Allah böyle eşler nasip etmesin ikisine de

Her nikah düşene insan o gözle bakmıyor ama! Bilmiyorsan öğren! Sen anca böyle kendinden soğutursun.
Ben de dini hassasiyeti olan biriyim. Erkek kuzenlerim var, abi diyorum. Öz kardeşimden farkı yok.
İnsanı da kuzeninden kıskanmayın yaa. Hiç mi seveniniz olmadı!

Konu sahibine neden bu kadar yüklendiğinizi anlamadım kuzeni olsa dahi yalap şap öpmek nedir her şeyin bir dozu var ben de kuzenlerimle kardeş gibiyim hiç bir kuzenimi zırt pırt öpüp sarılmam. Kadın eşim kuzenlerime farklı gözle bakıyor gibi bir konu açmamış çok gereksiz bir fiziksel temasın olduğunu ve bundan da rahatsız olduğunu belirtmiş.

Kızlara katılıyorum, bizde nikah düşse bile kardeş gözüyle bakarız birbirimize ama bu şapur şupur öpmeler banada ters, neden bu kadar linç etmişler ben anlayamadım.

Bizde kuzenlerle kardeş gibiyiz sarılırız ederiz saatlerce sohbet ederiz ana şappur şuppur öpme olayı yok.
Linç edecek yer arıyorlar bazen.

Eşinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama biraz da ağırlığı olması lazım insanın bence.

Herkes ne kadar da konu sahibinin üstüne gitmiş dini hassasiyetini dile getirmiş aman Allahım meğer kimsenin dine ihtiyacı yokmuş zaten herkes herşeyi biliyor
Bende kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm yeri geldi çocukken aynı yatakta yattık
Ama yaşımızı başımızı aldığımızda şapur şupur bir ilişkimizde olmadı kadın erkek farketmez mesafesiz ilişkileri hiç sevmem
Yanımda kocam varken de onun kıskanma ihtimali de geçer aklımdan
Acaba tamtersi olsaydı kocası sesini çıkarmaz mıydı

Tüm gün birbirlerinin kucaklarından inmeme gibi bir durum yoksa abartıyorsunuz.
Görüştüklerinde sarılıp, birbirlerini yanaklarından öptükleri için kıskanmış olabilirsiniz. Belki de eşiniz kuzenleriyle çok fazla şakalaşıp, gülüp eğlenirken sizinle aynı iletişimi kurmuyorsa normal zamanda bu yüzden de bu kadar rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Sapkın düşünceler beslemiyorsanız (birbirlerine halleneceklerini) tamamen eşinizden göremediğiniz sevgiyi kıskandığınızı düşünüyorum. Nikah düşer vs kısmına kendim katılmıyorum sizinde bunu öne sürmeniz sizi anormal göstermiş eşinize…

Benim kardeşimde bu konularda hassas bir insan. Evlerine eş olarak gelen arkadaşlarını davet ettikleri zaman haremlik selamlık oturuyorlar. Kuzen vs gibi ortamlarda kimse kimseyi öpmüyor, el kol şakası yapmıyor.

Birbirlerine hallenecekler diye korkmuyor, eşiyle birbirlerine inanılmaz güveniyorlar ve çok güzel bir sevgileri var birbirlerine ama görüşleri bu şekilde.

Ben evlerine gittiğimde eşiyle az ve öz konuşurum, geldiğimde sözlü selamlaşırız sadece. Onlar bu şekilde istiyor, bende saygı duyuyorum. Herkese karşı böyleler. Bu şekilde yaşamayan insanlar çok anlayamaz.

Bende ilk zamanlar çok yadırgamıştım, isterdim ki kardeşimin eşiyle uzun uzun sohbetler edeyim, gülelim, hep beraber bir yerlere gidelim, maceralara atılalım 😂

Sizde böyle düşünen biriyle evlilik kurmalıydınız o zaman…

Ben böyle düşünen biri olmamama rağmen, benim nişanlımın kadın akrabalarıyla ne zaman otursak kimse benim yanımda el kol şakası yapmaz, mıç mıç davranmaz. Ha sarılıp, birbirlerini öperler ilk görüşme ve vedalaşırken. Nişanlım onlarla güle oynaya sohbet eder ama bu sırada hep yanımda oturup, elimi tutuyor olur. Beni unutmaz yani ortamın içinde, bende dahil olurum olabildiğince sohbete. Somurtmam :) sizde somurtmayın, surat asmayın. Misafir her ne olursa olsun evinize gelen kişiler. Her gün oturup kalktığınız insanlar değil anladığım kadarıyla. Ne kadar çok dillendirirseniz o kadar çok tetiklersiniz bu yaşananları.

Kızlara katılıyorum, bizde nikah düşse bile kardeş gözüyle bakarız birbirimize ama bu şapur şupur öpmeler banada ters, neden bu kadar linç etmişler ben anlayamadım.

Bizde kuzenlerle kardeş gibiyiz sarılırız ederiz saatlerce sohbet ederiz ana şappur şuppur öpme olayı yok.
Linç edecek yer arıyorlar bazen.

Eşinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama biraz da ağırlığı olması lazım insanın bence.
Yani her şey dozunda olmalı. Bence de insanlar hoşgeldin- hoşgittin esnalarında sarılıp birbirlerini öpebilirler. Uzun uzun sohbet edip, güle oynaya vakit geçirebilirler ama her fırsatta “gel yavrum öpeyim” gibi davranışları her insan hoş görmek zorunda değil. Bu şekilde düşünen insanlarda kendisi gibi düşünen kişilerle bir yuva kurmalı.
Kadın böyle düşünüyor diye bu kadar linçlemeye bence de gerek yok. Burada bir konuda kucağa çıkanlarıda okumuştum. Eşinin kuzeniyle denk geliyorlar bir ziyarette, kadın bir anda hopp zıplıyor kucağına konu sahibinin eşinin, evin içinde sarılıp geziyorlar kucak kucağa. 🤣 Neymiş kardeş gibi büyümüşler. Tamam birbirinizi sevin, samimi olun ama kucak kucağa evde gezmeye de gerek yok 😂 İlla her fazla, gereksiz sevgi gösterisinden rahatsız olundu diye altında cinsellik arandığı anlamına gelmiyor. Bir insan evliyse, hele ki eşide o ortamdaysa biraz daha usturuplu davranmak lazım. 7-8 yaşında değil kimse.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X