Kardeşimin eşine bunu nasıl anlatmalıyım?

Siz görümcesiniz, en iyiside olsanız, toplum tarafından size dayatılan bir durum var, özetle ne yapsanız kötü algılanabilir 🥹 işime karışıyor, akıl veriyor olur. Üzülmesin derken, siz üzülüverirsiniz….

Ne görümce sıkıntısı varmış 😀 şükür benim ki bal hatun. Bende onun gibi olmak isterim. Bi yerde kardeş yerine koyuyosun onuda.

Yani karşı tarafa ve iliskinize bağlı biraz. Ben de kardesimin nişanlısına demiştim. Annem bizim danayı biraz şımarık yetistirdi sakın çok yuzleme ev işlerinde falan diye😄 Ama bizim gercekten samimiyetimiz var. Oyle yuzeysel canım cicim gibi degil. O samimiyeti yakalarsaniz elbet beraber cekistirirsiniz erkek milletini😃

Taze görümce oldum. 😬 Fikriniz önemli. Kardeşimin eşi kibar çekingen ve özverili bir kız. 8 yıldır birlikteler ayrı şehirlerde oldukları için pek görüşüp konuşma şansımız olmadı. İlk defa nişanda gördüm. Yine nişan kalabalığı ve 2 bebeğim olduğu için onları zapt etmekten pek sohbet etmeye fırsatım olmadı. Nasılsın heyecan var mı çok güzel oldunuz dışında konuşamadık. 2 gün önce nikah yaptılar eylülde de düğünleri olucak. ( İş dolayısıyla ) Neyse konuya gelirsem kız aşırı utangaç ziyarete geldiklerinde abla ben senin elinden kahve alamam falan dedi. Siz zahmet etmeyin sen yorulma ben hallederim tavrı yoğunlukta. Kardeşim hödük değildir ama onada çok özverili davranıyor. Her erkek yüz bulur bu davranışlara. Bir defa kardeşim telefonda konuşurken kıza salak mısın dedi annemle ikimiz bi içinden geçtik. Şimdi yeni bir aile ile tanışıyor herkesin aile dinamikleri farklı. Absürt tipler değiliz şükür ama yinede yabancılık çekmesin kendini böyle ezilebilecek duruma sokmasın istiyorum bunuda lambur lumbur değil kibar bi şekilde dile getirmek istiyorum kardeşimi de ezmeden ama dediğim gibi fazla bi sohbetimiz olmadı. Acaba laubali mi kaçar bunu söylemek. Karakteri budur eleştirilmiş gibi hisseder mi? Ama rahat olmasını istiyoruz da ailesinden uzak bir şehire gelin geliyor. Ne diyorsunuz?
Ben de taze görümceyim, bu gibi konularda genelde kardeşimi uyarıyorum
gelin kızımıza pek bir şey söylemiyorum ne olur ne olmaz alınır kırılır bir de görümceliğin de adı var diye toplumda :)

Ay isterim kardeşimde olsa oğlumda olsa bi kalaslık var erkeklerde rabbim öyle yaratmış artık testosterondan mı nedir bilemiyorum 😀 bir oğlum bir kızım var ikiside küçük yeminle kızım kibarlıktan yıkılıyo oğlan hödük

Şuan birbirinizi yeni tanıyorsunuz,iyi niyetle birşey yapmak istiyorsunuz ama kendi içinde üzülebilir veya yanlış anlayabilir.
Muhabbet ilerledikçe birbirinizi tanıdıkça sohbet kendiliğinden akar zaten.
Erkek kardeşinizi uyarmanız çok güzel.
Genelde erkek ailesi geline karşıt bir taraf oluşturuyor burdan gördüğümüz kadarıyla.
İyi bir görümce-gelin ilişkisi olacağını düşünüyorum aranızda.
Sizin de karşınıza iyi insanlar çıksın, dilerim.🙏🏻

Taze görümce oldum. 😬 Fikriniz önemli. Kardeşimin eşi kibar çekingen ve özverili bir kız. 8 yıldır birlikteler ayrı şehirlerde oldukları için pek görüşüp konuşma şansımız olmadı. İlk defa nişanda gördüm. Yine nişan kalabalığı ve 2 bebeğim olduğu için onları zapt etmekten pek sohbet etmeye fırsatım olmadı. Nasılsın heyecan var mı çok güzel oldunuz dışında konuşamadık. 2 gün önce nikah yaptılar eylülde de düğünleri olucak. ( İş dolayısıyla ) Neyse konuya gelirsem kız aşırı utangaç ziyarete geldiklerinde abla ben senin elinden kahve alamam falan dedi. Siz zahmet etmeyin sen yorulma ben hallederim tavrı yoğunlukta. Kardeşim hödük değildir ama onada çok özverili davranıyor. Her erkek yüz bulur bu davranışlara. Bir defa kardeşim telefonda konuşurken kıza salak mısın dedi annemle ikimiz bi içinden geçtik. Şimdi yeni bir aile ile tanışıyor herkesin aile dinamikleri farklı. Absürt tipler değiliz şükür ama yinede yabancılık çekmesin kendini böyle ezilebilecek duruma sokmasın istiyorum bunuda lambur lumbur değil kibar bi şekilde dile getirmek istiyorum kardeşimi de ezmeden ama dediğim gibi fazla bi sohbetimiz olmadı. Acaba laubali mi kaçar bunu söylemek. Karakteri budur eleştirilmiş gibi hisseder mi? Ama rahat olmasını istiyoruz da ailesinden uzak bir şehire gelin geliyor. Ne diyorsunuz?
Ortada sizi ilgilendiren çok bir şey yok, şiddet gibi insanlık adına müdahale etmeniz gereken bir şey de yok. Kendisine ailesinin yanında salak diyebilen adamı sıkıntı etmiyorsa siz de boşverin. Aramızı bozmaya çalışıyor da diyebilir, size suç bulabilir. İlerki zamanlarda daha samimi olursanız ve öküzünüzün bu tavırları devam ederse o zaman konuşabilirsiniz belki

Evlenecek yaşa gelmiş bir insana vereceğiniz nasihat her zaman için gereksiz ve can sıkıcı olur.
Ayrıca 8 yıldır tanışıp evlenmeye karar verdiği biri sonuçta sizi dinleyip değişecek değil. Bence gereksiz bir konuşma olur.

Özellikle böyle bir şey belirtmenize gerek var mı bilemedim. Yakın davranın, hoş sohbet olsun yeterli bence. Arada kardeşinize çeki düzen vermeyi ihmal etmeyin yeter 😊

Kibarlık yapıcam diye ezdirmesin kendini istiyorum. Yada istemediği şeylere okey demesin. Gördüğüm kadarıyla tartışmaları bu tarz sebeplerden oluyo. Ama kişiliği böyle demek ki şimdi bişey dersem eleştirmiş gibi olucam haklısınız genel olarak. Karışmamaya karar verdim.

Kardeşim dünya tatlısı da olsa arada reset istiyo yaa. Abla olarak onuda kırmadan yapmaya çalışıyorum ama salak malak bu laflar bende şartel attırıyo ağır konuşuyorum. Şimdi evlenince bu ağır konuşma daha farklı gelebilir onada.

istenmeden verilen tavsiyeler eleştiri olarak algılanıyor bence, bu da ilerde size karşı dolmasına sebep olabilir.
Onun yerine sohbet edip vakit geçirin yardımcı olun ona alışması için. Gün gelip konu açılır bi şey olursa kimseyi başına çıkarma dersin laf arasında. Sonuçta kocaman insan kendi kişiliği var, her zaman insanlara yön veremiyoruz ki.

Şanslıymış iyi niyetli bi görümcesi olmuş 🌹🌸

Herkesin yerine düşünme, çözüm üretme huyunuz mu var. Bir noktada durmak gerekiyor çünkü siz yoruluyorsunuz o insanlar ise kafaya takmadan yaşamını sürmeye devam ediyor. Ayrıca her ilişkinin dinamiği farklı. Bana, size ters gelir ilişkide argo konuşulması ama o kıza göre normaldir. O yüzden müdahale etmeyin. Zaten 8 yıl da idrak etmesi lazımdı kızın.

bence dümdüz bir kenara çekip konuşun. artık bir aile olduğunuzu ve hemcinsi olarak onun iyiliğini istediğinizden alanını koruması gerektiğini söyleyin. kardeşinizi bu işa karıştırmayın ki kızın bir derdi olduğunda sizden yardım talep edebileceğini görsün. yeni girdiği bir ailede bu güveni görmüş olmak da önemli.

Back
X