Eşim arkadaşıyla aşırı vakit geçiyor

nurgulkomas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
20
-1
23
Size bir sorum var kızlar ben 1 senelik evliyim çalışan bir çiftiz ben gece 12 de eve geliyorum dişçide çalıştığım için eşim ise 9 da gelip çoktan uyumuş oluyor ya da bazen beni bekliyor aşırı uykusu yoksa sabah 8 akşam 8 çalıştığı için yorgun oluyor fakat biz birbirimizi gerçekten çoğu gün göremiyoruz bile bir tane arkadaşı var o kadar çok birbirimizden nefret ederiz ki suratlarımıza dahi bakmayız birbirimizin onun girdiği ortama ben benim girdiğim ortama o giremez kocamın da en yakın arkadaşı ne zaman ya ne zaman boşluğu olsa onunla değerlendiriyor eşimin 2 gün izin günü var bir gün yüzde yüz onunlaysa diğer gün benimledir resmen görev gibi görüyor o kadar aşırı yoruldum ki, benimle de zaman geçiyor fakat eve her geldiğinde görüntülü konuşurlar saatlerce bir de aynı iş yerinde çalışıyorlar eşim sabahçı arkadaşı gececi dün gece sordum planın var mı hafta sonu için hayır dedi bugün ise yarın kampa gidiyorum arkadaşımla deyip haber veriyor bana izin dahi değil asla kampta kalıcam diyor laf arasında haber veriyor 3 hafta önce onunla yine kampa gitti 2 hafta önce de benimle gitti şimdi tekrar onunla gidiyor o kadar aşırı yoruldum ki sadece konu kampta değil bir gün izin gününü ona ayırıyor demiştim ya o gün akşama kadar dışarda olurlar ya da ben işe gidince bize geçerler her hafta kesintisiz sürekli beraberler artık aşırı yoruldum ne trip ne surat asma yapamıyorum evliliğe zarar veriyor o çocuk hiçbir şey umrunda değil mi diyorum kendisine zaman ayırdığını bana da ayırdığını söylüyor sürekli hayır diyorum bana arkadaşından zaman kalırsa zaman ayırıyorsun Cumartesi günü gezdiğin için pazar günü yorgun olup evde pazar gün ki izinlerimizi geçirince benimle vakit geçirmiş olmuyorsun susuyor o izin günümüz de bok oluyor evlenmeden önce o arkadaşıyla 1 ya da 2 sene önce tanıştı çocukluk arkadaşı sayesinde tanıştı o çocukla aynı evde yaklaşık 1 sene onlarla yaşadıktan sonra bu kadar samimileştiler ortak araba bile aldılar sanki 20 senelik arkadaş gibiler ne diyorsunuz hanımlar gerçekten ben artık düşünemiyorum çünkü

Eşimin arkadaşlarıyla görüşmesini hiç problem yapmayan biri olarak söylüyorum ki bu çok abartı. Ki benim eşim çoğu akşam dışarda olur arkadaşlarıyla. Beni ve çocukları da ihmal etmediği sürece benim için problem yok. Ama sizin durum çok abartı geldi. O ne öyle gorusemedikleri zaman görüntülü arama falan ne alaka yani o kadar özlem.

Eşimin arkadaşlarıyla görüşmesini hiç problem yapmayan biri olarak söylüyorum ki bu çok abartı. Ki benim eşim çoğu akşam dışarda olur arkadaşlarıyla. Beni ve çocukları da ihmal etmediği sürece benim için problem yok. Ama sizin durum çok abartı geldi. O ne öyle gorusemedikleri zaman görüntülü arama falan ne alaka yani o kadar özlem.
Ne yapmamı öneriyorsunuz o arkadaşıyla çıktığında sen de çık gibi değil fark etmiyor çünkü ben hadi bir hafta çıktım diğer haftalar hep aynı

Ne yapmamı öneriyorsunuz o arkadaşıyla çıktığında sen de çık gibi değil fark etmiyor çünkü ben hadi bir hafta çıktım diğer haftalar hep aynı
Ben bu arkadaşlığın çok kopabilecegini düşünemedim maalesef. Yani üzülmeyin ama sanki sizden kopması daha olası geldi veya sizin artık pes edip ondan kopmanız. Zaten birbirinizi hafta içi gördüğünüz zaman çok azmış bence yazık ediyor farkında değil ama değişmez pek gibi geldi bana maalesef. Cumartesi günü arkadaşıyla gönlünce takılıp pazar günü sizinle plan yapmayıp evde geçirip bunu size plan gibi yutturmaya calisiyor ne ala memleket. Tamam arkadaşlarımızla tabiki görüşelim ama evliliğe zarar vermediği müddetçe.
Yukarıdaki arkadaşa katiliyorum çift terapisti deneyin bence.

ne trip ne surat asma yapamıyorum evliliğe zarar veriyor o çocuk hiçbir şey umrunda değil mi diyorum
Ha eşinizin yaptığı evliliğe zarar vermiyor da siz tepki verince mi evliliğe zarar geliyor. Sizin evliliğiniz zaten fazlasıyla zarar görüyor eşinizin bi tek dinamit döşeyip hava uçurmadığı kalmış.

Diğer yandan o çocuk düşünmüyor mu demişsiniz ya... sizin eşinizin düşünme melekeleri yok mu? Arkadaşının mı düşünmesi gerekiyor yoksa eşinizin mi?

Yani konuyu bir bütün olarak ele alınca konuda eşinizi suçlamamak için insanüstü bir çaba veriyorsunuz. Mesela bu mesaja karşılık bana sert çıkıp beni suçlayacaksınız çünkü ben eşinize kabahat buldum. Halbuki kamp çadırı daha kabahatli size göre.

Eşiniz evliliğinizi düşünmüyorsa arkadaşı hiç düşünmez. Hatta bana kalırsa siz de düsünmeyin. Zira adama trip bile atamıyorsunuz. Size önerilecek pek bir şey kalmıyor.

Ben bu arkadaşlığın çok kopabilecegini düşünemedim maalesef. Yani üzülmeyin ama sanki sizden kopması daha olası geldi veya sizin artık pes edip ondan kopmanız. Zaten birbirinizi hafta içi gördüğünüz zaman çok azmış bence yazık ediyor farkında değil ama değişmez pek gibi geldi bana maalesef. Cumartesi günü arkadaşıyla gönlünce takılıp pazar günü sizinle plan yapmayıp evde geçirip bunu size plan gibi yutturmaya calisiyor ne ala memleket. Tamam arkadaşlarımızla tabiki görüşelim ama evliliğe zarar vermediği müddetçe.
Yukarıdaki arkadaşa katiliyorum çift terapisti deneyin bence.
Bence gereksiz bir takıntı var birbirlerine. Psikolojik bir şey sanırım, bence çift terapisi falan alın çünkü siz iki kişi değil üç kişi yaşıyor gibisiniz evliliği. Sanki göbek bağları beraber kesilmiş gibi ne bu aşırılılık anlamıyorum.
Bence gereksiz bir takıntı var birbirlerine. Psikolojik bir şey sanırım, bence çift terapisi falan alın çünkü siz iki kişi değil üç kişi yaşıyor gibisiniz evliliği. Sanki göbek bağları beraber kesilmiş gibi ne bu aşırılılık anlamıyorum.
Ben de asla anlam veremiyorum ki o yüzden gecenin bu saatinde sizlere danışıyorum arkadaşını da karşıma alıp konuştum çıkın artık hayatımızdan ne istiyorsunuz görmüyor musun istemiyorum dahi dedim gerçekten çok denedim tamam mesafe koyucam kocanla diyor 2 hafta görüşmüyorlarsa diğer haftalar hıncını çıkartıyorlar ve o çocuk bekar

Eşiniz işten 8de geliyormuş siz 12de yani görüntülü konuşmayı siz yokken yapıyor işten geldiğinde bu mantığa göre.
Evlenince tapuyu almıyoruz zaman geçirmek lazım kendimiz ile veya arkadaşlarımız ile.
Siz tüm cumartesiyi beraber geçiriyor diyorsunuz-bana pek olası gelmedi- gerçekten öyle ise fazla tabii ki.
Orda haklısınız.
Ama işten geldiğinde sizin olmadığınız saatlerdeki konuşmalara bile takıldığınıza göre siz arkadaşa hafiften bir kurulmuşsunuz gibi geldi bana.
Neden o arkadaşı ile asla görüşmüyorsunuz aranızda ne geçti sizi neyi rahatsız ediyor bu kadar orasını anlamadım hiç. Soru işareti orası.
Ama eşiniz baya anlaşıyor onunla hatta bir senede yirmi senelik arkadaşı gibi oldu diyorsunuz-eşiniz sanırım 45 falan-
böyle bakarsak eşiniz de arkadaşına benziyor olabilir beğenmediğiniz huyları ile siz onu kabul edemiyorsunuz sanırım.
Ama eşim iyidir arkadaşı bozuyor yaa diye anne edasıyla yaklaşıyor olabilirsiniz.

Adamdan bu kadar nefret etmenizin nedeni sadece eşinizle abartili samimiyeti mi yoksa başka bir şey mi var?
Bu kadar nefret ettiğim, yuz yuze bile gelmek istemediğim biri beni oldukça kizdiracak bir şey yapmiştir ve bu durumda eşim o kişiyle samimi olmaz cunku.🙄

Dediğim gibi psikolojik bir şey olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlamayın böyle dedim diye bir ima veya yafta yapıştırmıyorum. Ancak psikoloji öyle derin ve değişik bir şey ki insan çoğunlukla anlayamıyor. Bu takıntıyı ancak bir ihtimal profesyonel bir destekle atabilir kafasından. O da olmazsa bilmiyorum ne kadar dayanılabilir böyle şeye çünkü evlilik özel bir müessesedir, gereğinden fazla laubali olmaya gerek yok kimseyle. Elbette arkadaşı olabilir ancak bu aşırılılık ve takıntılık. Ya bu durumu kabulleneceksiniz eğer illa ki evliliğim sürsün diyorsanız ya da bir umut terapiyi deneyeceksiniz. Karar sizin.

Ha eşinizin yaptığı evliliğe zarar vermiyor da siz tepki verince mi evliliğe zarar geliyor. Sizin evliliğiniz zaten fazlasıyla zarar görüyor eşinizin bi tek dinamit döşeyip hava uçurmadığı kalmış.

Diğer yandan o çocuk düşünmüyor mu demişsiniz ya... sizin eşinizin düşünme melekeleri yok mu? Arkadaşının mı düşünmesi gerekiyor yoksa eşinizin mi?

Yani konuyu bir bütün olarak ele alınca konuda eşinizi suçlamamak için insanüstü bir çaba veriyorsunuz. Mesela bu mesaja karşılık bana sert çıkıp beni suçlayacaksınız çünkü ben eşinize kabahat buldum. Halbuki kamp çadırı daha kabahatli size göre.

Eşiniz evliliğinizi düşünmüyorsa arkadaşı hiç düşünmez. Hatta bana kalırsa siz de düsünmeyin. Zira adama trip bile atamıyorsunuz. Size önerilecek pek bir şey kalmıyor.Neden mesajınıza sinirlenip size
Adamdan bu kadar nefret etmenizin nedeni sadece eşinizle abartili samimiyeti mi yoksa başka bir şey mi var?
Bu kadar nefret ettiğim, yuz yuze bile gelmek istemediğim biri beni oldukça kizdiracak bir şey yapmiştir ve bu durumda eşim o kişiyle samimi olmaz cunku.🙄
Hayır önceden birlikte oturup hep beraber onunda kız arkadaşıyla oturup mekanlara dahi gitmişliğimiz var ama bunların hepsi evlenmeden önceydi evlendikten sonra eşim o kadar çok onunla görüşmeye başladı ki ister istemez nefret etmeye başladım

Eşiniz işten 8de geliyormuş siz 12de yani görüntülü konuşmayı siz yokken yapıyor işten geldiğinde bu mantığa göre.
Evlenince tapuyu almıyoruz zaman geçirmek lazım kendimiz ile veya arkadaşlarımız ile.
Siz tüm cumartesiyi beraber geçiriyor diyorsunuz-bana pek olası gelmedi- gerçekten öyle ise fazla tabii ki.
Orda haklısınız.
Ama işten geldiğinde sizin olmadığınız saatlerdeki konuşmalara bile takıldığınıza göre siz arkadaşa hafiften bir kurulmuşsunuz gibi geldi bana.
Neden o arkadaşı ile asla görüşmüyorsunuz aranızda ne geçti sizi neyi rahatsız ediyor bu kadar orasını anlamadım hiç. Soru işareti orası.
Ama eşiniz baya anlaşıyor onunla hatta bir senede yirmi senelik arkadaşı gibi oldu diyorsunuz-eşiniz sanırım 45 falan-
böyle bakarsak eşiniz de arkadaşına benziyor olabilir beğenmediğiniz huyları ile siz onu kabul edemiyorsunuz sanırım.
Ama eşim iyidir arkadaşı bozuyor yaa diye anne edasıyla yaklaşıyor olabilirsiniz.
Hayır tam tersi eşim 23 yaşında ben körü körüne bir insan değilim kimseye de anne edasıyla yaklaşmıyorum sevmediğime İnan ki çat diye söyleyebilen bir insanım. Soru işaretinizi gidereyim insan evet arkadaşa bir dosta canı sıkkın olduğunda ya da mutlu bir haber aldığında paylaşacak insan arar çevresinde doğru benim sorunum bu değil benim sorumun arkadaşıyla bu kadar aşırı vakit geçirmesi evet eşim arkadaşıyla bu kadar çok vakit geçirdikten sonra eşim eve geç gelmeye başlayınca arkadaşından nefret ettim doğru

Valla banada abartı geldi. 🤷
Okurken yoruldum...

Hayır önceden birlikte oturup hep beraber onunda kız arkadaşıyla oturup mekanlara dahi gitmişliğimiz var ama bunların hepsi evlenmeden önceydi evlendikten sonra eşim o kadar çok onunla görüşmeye başladı ki ister istemez nefret etmeye başladım

Yani adamin bir suçu yok, ben de bu kadar yuz yuze bile gelemeyecek derece nefrete neden olmuş bir şey yapmiş olmali diye dusunmuştum. 🤷

Buyuk olcude eşinizle birbirinizi göremediginiz için (arkadasiyla ayni yerde caliştigindan dolayi daha fazla paylaşim oluyordur ister istemez) eşiniz onunla takilmaya kapilmiş sizinle iyice uzaklaşmiş bağ kuramamiş gibi.

eskiden derdim ki erkek kadının başına tebelleş olmayacak
herkesin kendi hayatı olacak arkadaşları olacak
arkadaşı olmayan insandan korkardım bile neden sevilmiyor ne eksiği yanlışı var diye
yine insanların eşlerinden bağımsız sosyal hayatları olması gerektiğini düşünüyorum
ancak bu ilişki biraz fazla
ben bunun altında başka şey ararım
büyük ihtimalle de bulurum

arkadaşı olmayan insandan korkardım bile neden sevilmiyor ne eksiği yanlışı var diye
yine insanların eşlerinden bağımsız sosyal hayatları olması gerektiğini düşünüyorum
Ne gibi peki aklından ne geçiyor

Hayır tam tersi eşim 23 yaşında ben körü körüne bir insan değilim kimseye de anne edasıyla yaklaşmıyorum sevmediğime İnan ki çat diye söyleyebilen bir insanım. Soru işaretinizi gidereyim insan evet arkadaşa bir dosta canı sıkkın olduğunda ya da mutlu bir haber aldığında paylaşacak insan arar çevresinde doğru benim sorunum bu değil benim sorumun arkadaşıyla bu kadar aşırı vakit geçirmesi evet eşim arkadaşıyla bu kadar çok vakit geçirdikten sonra eşim eve geç gelmeye başlayınca arkadaşından nefret ettim doğru
Körü körüne misiniz bilemem ama abartı seven bir insansınız bence eşim 23 yaşında dediğinizden sonra anladım.
Eşiniz 23 de siz kaldınız aşağı yukarı aynısınızdır.
O yaşlarda insanlar genelde sevgilisi ile de arkadaşları ile de bol bol görüşür.
Sanırım burda temel sorun bir şeylerin erken olması.
Ama eşiniz de erken davrandığına göre sorumluluğunu alıp ailesine gerekli vakti ayıracak.

Ben de böyle düşünen biriyim. Evlenmeden önce ikimizin de arkadaş çevresi ve sosyal hayatı nasıl ise öyle sürmesi için gayret gösterdim. Saygı göstermeden saygı göremezsiniz. Genelde çevremde elle tutulur sorunu olmayan ama pek sağlam da olmayan evliliklerin çoğunda eşlerin çoğunlukla kadınların erkeğin sosyal hayatına yönelik baskılarından kaynaklandığını gördüm. Haklı olanlar da vardır biri de sizsiniz konu sahibi çünkü gerçekten abartılı ve rahatsız edici bir arkadaşlık şekli.
Yıllar içinde eşime de bana da zarar veren bazı arkadaşlıklarımız oldu birbirimiz uyarırdık özellikle ben biraz salakçayım bu konularda🙈 iyi niyetimi sömürenler olurdu eşim uyarırdı ama görüşme vs tarzı baskısı olmazdı ben kazığı yiyince gelip önünde saygıyla eğilirdim😌 zamanla yaş mı tecrübe mi eleştiriyi dikkate almak mı bilemem ama daha iyiyim bu konuda. Eşim insan sarrafıdır zaten kendini genelde korur ama benim de rahatsız olduğum iki ayrı arkadaşı var. Biriyle yıllar içinde uzaklaştılar eşim yalanlarına tahammül edemedi. Öbürü daha tuhaftı. Eşime o kadar düşkündü ki her gün arar hediyeler verir. Yeni evliydik bir ortamda karşılaşsak bana düşman gibi bakar. Bebek görmeye geldiğinde ağzından baklayı çıkardı . Eşimin toplandıkları cafeye seyrek gitmesinin sebebini ben sanıyormuş sen izin vermiyosun filan dedi. Hiç alakası yok zaten cevabı eşim verdi her akşam çıkamam işte yoruluyorum tamamen benim tercihim hatta carmen biraz git açılırsın diyor ben istemiyorum dedi de arkadaşının bana bakışı yumuşadı. Asıl tuhaflık mesela bir gün eşim ya bi sucuk ekmek olsa yerdik demiş bu ortadan kaybolmuş bi bakmışlar elinde sucuk ekmek. Senin canın istedi eve gidip yaptım demiş. Basit bişey ama bana çok tuhaf geldi eşime dedim ki yani adamın karakteri ve yetişme tarzı ortada bu kadar naif olamaz sana takıntılı. Eşim aldırış etmedi ama zaman içinde fark ettim ki o da bunaldı ve yavaş yavaş uzaklaştı.

Çok uzun yazma huyum var okumak istemezseniz tavsiyem bu kısımdan başlıyor 🙈

Sizin durum bundan da tuhaf ve bu mesajın sonunda bir öneride bulunmamı bekleyeceksiniz haliyle. Ama benim önerimi dikkate alır mısınız bilmem. Ben sizin yerinizde olsam (ki benzerini yaşadım ve böyle yaptım) uyarımı yapar çekilirim. Neden derseniz bir kere eş olsak da birbirimizin hareketlerini düzenlemeye hakkımız yok diye düşünüyorum evet sizin durum hassas size ve aile birliğinize zarar veren bir arkadaşlık ama bu ilk sebebin ötesinde sizin eşinize baskı yapmanız diretmeniz kavga etmeniz ters tepebilir. Daha çok bu arkadaşlığa onu itebilirsiniz daha tatlı gelebilir. İki ihtimal var ya gerçeği zamanla kendisi görüp aklı başına gelecek ve uzaklaşacak ya da daha fazla arkadaşına düşüp sizi ve evlilik sorumluluğunu ihmal edecek. İkinci ihtimalin olmasını elbette istemeyiz ancak diyelim ki o arkadaş kendiliğinden uzaklaştı hayatınızdan çıktı. İkinci ihtimaldeki gibi davranacak bir adamla evlilikten hayır gelir mi? Size ne verebilir? Burada odak nokta eşinizin arkadaşı ile ilişkisi gibi görünse de asıl problem karakteri olabilir. O yüzden size beklemede kalın diyorum çünkü ilk ihtimal gerçekleşirse bu saçmalığı sürdürmesini tecrübesizlik, gençlik hatası, fazla sorgulamadan kendini akışa bırakması gibi gerekçelerle açıklayabilirsiniz. Bir iki yıllık arkadaşlığın böyle bir boyuta varması gerçekten tuhaf ama bazen musibetler hayır getirir. Uyarıp bekleyin demem o yüzden. Sürekli tartışma konusu olması ilişkinizi yıpratacak burada bu işi düzeltmek eşinizin sorumluluğu. Sizin bu durumu kanıksamadığınızı ve rahatsız olduğunuzu bilmesi yeter.
Benzer konularda da böyle düşünüyorum. Sevgili ve eşlerin birbirinin hayatını gözlem altında tutması, telefon karıştırması vs bana çok saçma geliyor. Niyeti bozuksa bırak yapsın ortaya çıksın al başını git ne işin olur o kişiyle? Ben baskı yapıyorum kontrol ediyorum diye halt yiyemeyen adamı napayım? Niyeti kötüyse fırsatını bulduğunda halt yiyecekse zaten zihni ve karakteri bozuktur öyle biriyle işim olmaz. Bazı şeyler karakter testi bence, kendinizi yıpratmayın umarım düzelir🙏🏻

X