- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.261
-
- Konu Sahibi Jupiter neptun
detaylı bilgiler burda mevcutsen onu ilk nasıl tespit ettin canım birisimi söyledi
Alkı kesene kadar Allah yardımcınız olsun.zaten o bakmak istiyor ama bakamaz yani kolay değil, geçen çocuğu evde bırakıp süt almaya inmiş sokağa5 dakika diyor, park yatağa koydum filan ama Allah korusun ya deprem filan olsa, çok dengesiz ona koyun bile emanet edilmez o derece, rahatına da düşkün çocuğu park yatağa koyup televizyonu açıp kahve çay sigara içmeye gidiyor, Allahtan yavrum sabahları erkenden 6 gibi filan kalıyor da, gün içinde biraz uyuyor o açıdan bir nebze içim rahat ama yine de aklım hep onda ara ara yıllık izin alıyorum, anneme geçiyoruz filan birkaç ay daha sabrediyoruz.
Amin çok sağolunAlkı kesene kadar Allah yardımcınız olsun.
bundan bir önceki lensleri yedekli olarak almıştık, dönüşümlü takıyorduk ama malum herşeyin bir son kullanma tarihi var, lens numarasının değişme durumu da var ve biraz maliyetli bir şey yine de tavsiyeniz için teşekkürlerDiğer meseleleri bilemiyorum ama şu soyadı konusuna çok takılmayın. Soyad farklı olsa ne olacak çocuk yine sizin çocuğunuz.
Yani bide eğri oturup doğru konuşmak lazım, ilerde aklı erdiğinde çocuk benim soyadım neden seninle aynı değil diye sormaz ama neden benim soyadım babamla aynı değil diye sorar. İstiyorum diye çocuğa bunu yaşatmaya hakkınız yok. Hatta babası kabul etse bile siz etmeyin. Bir çocuk babasının soyadını alır bu dünyanın her yerinde böyledir.
Bide bahsettiğiniz lensten bence yedek bir tane daha alın. Madem bu kadar önemli kaybolursa iki ay bulamayacaksınız yedeği olsun mutlaka.
Velayeti alıp nafaka vermemek istiyor olabilir ya da sizi zora sokup ayrılmaktan vazgeçirmek de istiyor olabilir,çocuk nasılsa siz de kalacak siz babasına vermediğiniz müddetçe... vala boşanırken çevirdikleri dönme dolaplar lunaparkta yok maşallah bir tane numunelikte benim başımdaydı yol verdim şükürkızlar önceki konuları biliyorsunuz tekrar yazmıyorum, önce neden hemen boşanamadığımı yazıyorum:
1- evlenmeden önce kredi çekmiştim onun bitmesini bekliyorum (kredi bitmeden boşanma aşamasına gelmek de ayrı bir ironi) 3-4 ay daha var, kredi bittikten sonra da kalan ücretsiz izin hakkımı kullanmayı düşünüyorum, hem kredi hem ücretsiz izin aynı anda idare edemem
2- bu daha önemli bir neden, bebeğim 19 aylık gözünden ameliyat oldu, lens kullanıyoruz ve günde 3-4 saat kapama tedavisi yapmak zorundayız, lensin hergün takıp çıkartılması gerek, 2 yaşından sonra tekrar ameliyat olacak o zamana kadar takmak zorundayız. ben işteyken eşim takıyor, yaklaşık bir yıl olacak henüz hiç çıkarmadı ama takmayı yapabiliyor. bunu şunun için yazdım, boşandıktan sonra çalışırsam kreş bakıcı vs. zor olacak çünkü herkes bu durumu kabul etmeyebilir, zira kendi kendine de lensini çıkardığı oluyor daha önce kaybettik, evde saatlerce aradığımız çok oldukaybolması önemli değil de hem maliyetli hemde yurtdışından geliyor, kaybolduğunda çok zor bulduk 1-2 aydan önce gelmez filan dediler, çok kötü bir durum sonra zar zor bulduk çok şükür. bu arada kapama tedavisi de 10 yaşına kadar devam edecek.
yeni saçmalıklara gelecek olursak, ikimiz de anlaşmalı boşanmak istiyoruz, geçen gün ilk defa doğru düzgün konuşmayı başardık, neyse yok 2.ameliyattan sonra boşanalım çocuk küçük vs. diyor, halbuki kredi kartları filan çok borcu olduğu için o yüzden böyle söylüyor neyse
-soyadı konusunu da açtım, "çocuğumla soyadım aynı olsun istiyorum, ister senin soyadın olsun ister benim farketmez" dedim, bu konuya da çok sıcak bakmadı.
-aldatma konusunda da ilk kez bu kadar net konuştum yemin ediyor yok öyle bişey filan diye, bana ne dese, "sen benim seni aldattığımı düşünüp sakın beni aldatmayasın", güler misin ağlar mısın, "aç dedim benim telefonum ortada, arama kayıtlarına bak vs.", yok ben gözümle bile seni aldatmadım filanlar, halbuki dışarı çıktığımız anda radar gibi, başlarda çok rahatsız oluyordum ama artık hiç umrumda değil tabiki
neyse son olarak bana "sen çalışırken çocuğa bakamazsın, ben bakayım" dedi, ne alaka dedim çalışmayacak mısın, ayarlarım bir şekilde diyor, "sen bakmak istersen sana yakın bir yerde ev tutalım sabah bırakırım akşam alırım diyorum", ben burdan taşınıcam diyor, dengesiz yani
bir de velayeti istemesin mi, içimden sabır diyorum, sinirlenmemek için kendimi tuttum, "saçmalama tabiki öyle bişey olamaz" dedim,
şimdi sizlere sorularım:
1-velayet konusunu laf olsun diye söylemiş olabilir mi
2-velayeti kendi alıp benden nafaka almayı düşünüyor olabilir mi
3-kendisi de biliyor velayetin bana verileceğini ama aklıma şöyle saçma sapan şeyler geliyor, eş kişisi benim telefonumdan başka erkeklere msj filan atıp, beni aldatıyor diye iftira atar mı, bu kadar da çirkinleşmez dimi, telefonum genelde ortada durur, yavruma çizgi film filan açarım yemek yerken filan, evde mesela kk'ya fazla bakamıyorum, yanlış anlamasın diye, adam çünkü normal olmadığı ve herşeyi farklı algıladığı için, pandoranın kutusu gibi ya her gün yeni bişeylerle çıkıyor karşıma,
bu 3 seçenekten farklı düşünceleriniz varsa onları da beklerim
kk nın değerli hanımları yorum yazan elleriniz dert görmesin, şu mübarek günde dualarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum
Telefonuna şifre koy anladığım kadarıyla seninki biraz cin fikirli herşey beklenir birazda menfaatler var işin içinde..velayetti nafakaydı tazminattı fln iyi bi avukat bulup dertlerinizi kaygılarınızı anlatın uygun bi protokol hazırlayacaktırkızlar önceki konuları biliyorsunuz tekrar yazmıyorum, önce neden hemen boşanamadığımı yazıyorum:
1- evlenmeden önce kredi çekmiştim onun bitmesini bekliyorum (kredi bitmeden boşanma aşamasına gelmek de ayrı bir ironi) 3-4 ay daha var, kredi bittikten sonra da kalan ücretsiz izin hakkımı kullanmayı düşünüyorum, hem kredi hem ücretsiz izin aynı anda idare edemem
2- bu daha önemli bir neden, bebeğim 19 aylık gözünden ameliyat oldu, lens kullanıyoruz ve günde 3-4 saat kapama tedavisi yapmak zorundayız, lensin hergün takıp çıkartılması gerek, 2 yaşından sonra tekrar ameliyat olacak o zamana kadar takmak zorundayız. ben işteyken eşim takıyor, yaklaşık bir yıl olacak henüz hiç çıkarmadı ama takmayı yapabiliyor. bunu şunun için yazdım, boşandıktan sonra çalışırsam kreş bakıcı vs. zor olacak çünkü herkes bu durumu kabul etmeyebilir, zira kendi kendine de lensini çıkardığı oluyor daha önce kaybettik, evde saatlerce aradığımız çok oldukaybolması önemli değil de hem maliyetli hemde yurtdışından geliyor, kaybolduğunda çok zor bulduk 1-2 aydan önce gelmez filan dediler, çok kötü bir durum sonra zar zor bulduk çok şükür. bu arada kapama tedavisi de 10 yaşına kadar devam edecek.
yeni saçmalıklara gelecek olursak, ikimiz de anlaşmalı boşanmak istiyoruz, geçen gün ilk defa doğru düzgün konuşmayı başardık, neyse yok 2.ameliyattan sonra boşanalım çocuk küçük vs. diyor, halbuki kredi kartları filan çok borcu olduğu için o yüzden böyle söylüyor neyse
-soyadı konusunu da açtım, "çocuğumla soyadım aynı olsun istiyorum, ister senin soyadın olsun ister benim farketmez" dedim, bu konuya da çok sıcak bakmadı.
-aldatma konusunda da ilk kez bu kadar net konuştum yemin ediyor yok öyle bişey filan diye, bana ne dese, "sen benim seni aldattığımı düşünüp sakın beni aldatmayasın", güler misin ağlar mısın, "aç dedim benim telefonum ortada, arama kayıtlarına bak vs.", yok ben gözümle bile seni aldatmadım filanlar, halbuki dışarı çıktığımız anda radar gibi, başlarda çok rahatsız oluyordum ama artık hiç umrumda değil tabiki
neyse son olarak bana "sen çalışırken çocuğa bakamazsın, ben bakayım" dedi, ne alaka dedim çalışmayacak mısın, ayarlarım bir şekilde diyor, "sen bakmak istersen sana yakın bir yerde ev tutalım sabah bırakırım akşam alırım diyorum", ben burdan taşınıcam diyor, dengesiz yani
bir de velayeti istemesin mi, içimden sabır diyorum, sinirlenmemek için kendimi tuttum, "saçmalama tabiki öyle bişey olamaz" dedim,
şimdi sizlere sorularım:
3-kendisi de biliyor velayetin bana verileceğini ama aklıma şöyle saçma sapan şeyler geliyor, eş kişisi benim telefonumdan başka erkeklere msj filan atıp, beni aldatıyor diye iftira atar mı, bu kadar da çirkinleşmez dimi, telefonum genelde ortada durur, yavruma çizgi film filan açarım yemek yerken filan, evde mesela kk'ya fazla bakamıyorum, yanlış anlamasın diye, adam çünkü normal olmadığı ve herşeyi farklı algıladığı için, pandoranın kutusu gibi ya her gün yeni bişeylerle çıkıyor karşıma,
kk nın değerli hanımları yorum yazan elleriniz dert görmesin, şu mübarek günde dualarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum
Oncelikle Allah cocugunuza sifa versin,size de sabir. Bu kadar kucuk cocugun velayetini hakim babaya vermez. Siz velayeti vermediginiz surece. Akil hastaliginiz da yoksa tekrar soyluyorum alamaz. Mesaj vs. eger iftira atarsa iftira davasi acar tazminatinizi alirsiniz. Bir ornek dava vardi, vesikali hayat kadinina cocugunun velayetini vermislerdi. Kararin mantigi suydu, anne isini cocugun yasadigi yerde yapmayacak ve cocuga anne sefkatini sunabilecegi bir ayri ev acacak. Avukatla gorusun, borc ve haklar konusunda. Daha saglikli bir karar alirsiniz,onunuzu gorebilirsiniz. Esinizle cocuk konusu haricinde konusmayin. Avukatla gorussun. Bakici degil de saglik memuru veya hemsire tutsaniz, cocugun sagligiyla ilgili olarak. Boylece esinize gobeginiz bagli kalmaz. Isler sona yaklasirken taniyamazsiniz karsinizdakini.kızlar önceki konuları biliyorsunuz tekrar yazmıyorum, önce neden hemen boşanamadığımı yazıyorum:
şimdi sizlere sorularım:
Soyadi dunyain her yerinde babadan gecmez. Ulkemizde cocuk babanin kutugune kaydedilir. Evlilik disi ise annenin babasinin kutugune kaydedilir. Hastanede baba ismi kismina cocugun babasinin ismi yazilsa bile. Evlilik ile erkegin soy kutugune kayit acilir dogan cocuk icin. Detayli yazdim,farkli uygulamalarla karsilasildiysa diye. Baba cocugu reddederse, dava acilip, o zaman annenin kutugune gecer, annenin soyadini alir. Soyadi farkliligi zor olsa da bosanan annelerin cocuklarini buyuturken yasadigi zorluklardan belki de en hafifidir. Yedek lens konusuna katiliyorum, o kadar onemli ise kaybolma riskine karsi evde bir tane daha lens olmali.Diğer meseleleri bilemiyorum ama şu soyadı konusuna çok takılmayın. Soyad farklı olsa ne olacak çocuk yine sizin çocuğunuz.
Yani bide eğri oturup doğru konuşmak lazım, ilerde aklı erdiğinde çocuk benim soyadım neden seninle aynı değil diye sormaz ama neden benim soyadım babamla aynı değil diye sorar. İstiyorum diye çocuğa bunu yaşatmaya hakkınız yok. Hatta babası kabul etse bile siz etmeyin. Bir çocuk babasının soyadını alır bu dünyanın her yerinde böyledir.
Bide bahsettiğiniz lensten bence yedek bir tane daha alın. Madem bu kadar önemli kaybolursa iki ay bulamayacaksınız yedeği olsun mutlaka.
Amin çok sağolun, dediğiniz gibi velayeti alamaz da insan yine de ister istemez böyle şeyler düşünüyor, karşıdaki normal değil çünkü, evet hemşire vb. olabilir bakalım süreç nasıl olacak teşekkürlerOncelikle Allah cocugunuza sifa versin,size de sabir. Bu kadar kucuk cocugun velayetini hakim babaya vermez. Siz velayeti vermediginiz surece. Akil hastaliginiz da yoksa tekrar soyluyorum alamaz. Mesaj vs. eger iftira atarsa iftira davasi acar tazminatinizi alirsiniz. Bir ornek dava vardi, vesikali hayat kadinina cocugunun velayetini vermislerdi. Kararin mantigi suydu, anne isini cocugun yasadigi yerde yapmayacak ve cocuga anne sefkatini sunabilecegi bir ayri ev acacak. Avukatla gorusun, borc ve haklar konusunda. Daha saglikli bir karar alirsiniz,onunuzu gorebilirsiniz. Esinizle cocuk konusu haricinde konusmayin. Avukatla gorussun. Bakici degil de saglik memuru veya hemsire tutsaniz, cocugun sagligiyla ilgili olarak. Boylece esinize gobeginiz bagli kalmaz. Isler sona yaklasirken taniyamazsiniz karsinizdakini.