- 3 Nisan 2014
- 36.134
- 147.298
- 798
- Konu Sahibi SevgiAybars
-
Evet ya öyle yapmışadam çocuğu öylece bırakıp hiç seslemeden yemek yemeye gitmiş.
bu muameleyi kendinize yaptıran sizsiniz farkındasınızdır umarım.
ne yaptı peki o arkadaşınız hala onla beraber mi?Geçtiğimiz yıl arkadaşıma gitmiştim bebeğini ve onu ziyarete, bebeği ve kendi çok perişandı yorgunluktan,yemek vs yapamamış.. Yemek yaptım ona hemen süt yapacak şeyler, yemek pişerken eşi geldi işten, dışarıdan KENDİNE yemek almış, oturdu bir güzel yedi karısının karşında davar. Arkadaşım sadece gözleri dolu dolu bana baktı. Öyle üzüldüm ki onun o kırgınlığına. Onun o bakışları şuan sizin burada anlattığınız herşey. Aynı öyle üzüldüm şuan size.
Birbirine bu kadar zıt iki insan daha görmedim. Görümce gençken çok aktif bir kızdı. Arkadaşları, hafta sonu partiler, alış veriş makyaj... Özel üniversitede tıp okudu, maddi sorunu hiç olmadı, her yaz Amerika'ya İngiltere'ye giderdi arkadaşlarını ziyarete. Eşiyle asistanken tanıştılar, adam bırak yurtdışını ailesinin annesinin bulunduğu çevreden ayrılamaz, annem hem çalıştı hem iş yaptı hem bize baktı kafasında, erkekler çocuk bakmaz zihniyetinde. Gece yarıları sofra kurduran, olmazsa annesine yemek yemeye giden tip. Bizim de yardımımızla yurt dışına geldiler 4-5 sene önce. Görümce 3 dil biliyor yurt dışı tecrübesi var ama kocası hiç yabancı dili olmayan, yurtdışı kültürüne çok yabancı biri olduğu için tutunamadılar geri döndüler. Görümce 1,5 sene doktorluk yaptı, kocası da her gün gezdi. Bir kez bile çocuğu kreşe sağa sola götürmedi.
Evet ya öyle yapmış
İnsanlar komsusuna yardım ediyor bir kap yemek götürüyor çocukla yapamamıştır diye
Ağzım acık okudum vicdansızlığın hangi leveli acaba
Allah böyle merhametsizlerle karşılaştırmasın
Bu adamı cekecek kadar sevgisiz bırakmasın
adamlar evdeki eşlerini de iş yerindeki emir erleri sanıyolarAsker olmasına hiç şaşırmadık. Çok arıyor musunuz bu hödükleri? Koca yapılacak son insanları adam yerine koyuyorsunuz ya. Tavrınızı koyun, geç bile kalmışsınız.
Öyle herifin ağzına tükürürüm ben , işte yeni doğumlarda kadınların en büyük hatası erkeğe sorumluluk vermeyip uzun süre ayrı kalmak , halbuki evde bakılıp eşe de sorumluluk vermek gerekli yoksa böyle başıboş olurlar..Kızlar gerçekten ben napavağımı bilmiyorum 3 yıllık evliyim 7 aylık bebeğim var. Eşimin tayin durumundan dolayı 3 ay kendi annemde kaldım yani 3 ay bebekten ayrı kaldı esim ara ara gitti geldi.Yeni eve taşınalım 10 gün oldu. Bu süre zarfında Kaç oldu bütün gün napıyorsun evde diye kavga çıkarıyor. Bebek durmuyor bensiz uyuyunca bile beni ynaında istiyor uyanıyor yanında olmayınca diyorum inanmıyor. akşam geldi kiler dolabı aldık onu kurdu duş aldı bnde tuvalete gireyim dedim uyuyan çocuğun yanından ayrıldım çocuk 5 dkya uyandı gitti yanına aldı kucağına iki gezdirdi bi çorba bari yapayım bnde bişe yemedim dedim naptın sabahtan beri dedi uyuyunca naptın dedi ben dısarda yer gelirim dedi çocuğu bırakıp gitmiş yatağa bnde yanında zanneyorum mutfaktaydım çocuk ağlıyo sigara mı içiyo acaba dedim baktım gerçekten gitmiş sonra geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi o kadar şaşkın ve üzgünüm ki ayrı kalmak hiç iyi olmamış. dün annemlerde bile çocuğa 3 saat falan bak gitme bir yere kızlara yardım edeyim dedim(kız kardeşimin sözüne gittik) saat 12 de gitti akşam 6 da geldi millet gelmeden ben hiç yardım falan edemedim bebek onda da duruyor bakınca kendisi zorlanıyor sadece 2 dk sevmeyle nasıl olacak bu işler sürekli beni suçluyor ütü yapmazmısım 2 gün çamaşır yıkamadım yıkamıyorsun diyor işten gelince bari biraz çocukla ilgilense ben herşeyi yaparım çok üzülüyorum çok sabır ediyorum çok alttan alıyorum ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım ben gercektem napacağımj şaşırdım
Beraber tabine yaptı peki o arkadaşınız hala onla beraber mi?
eşi aşkı hayat arkadaşlığını geçtim adam VİCDANSIZ VİZDANSIZ!!
o kemalim yapmazlardan biri benim annemdi ve ben anlattığın gibi bir evde büyüdüm. annem hep babamın etrafında pervane olmuştu babam kendine kadar köfte alır kendine kadar biftek et alır kendine kadar balık alır anneme al bana bunu yap derdi. annem de sualsiz yapardı babam gözümüzün önünde onu şapır şapır yerdi. Annem hiç demezdi çocuklara da yapayım yesin diye. Ablalarımla gözlerimizi kaçırırdık. Biz gider tavanın dibindeki yağa banardık tadını almak için öyle canımız çekerdi. Büyüdük insan içine çıktık da o zaman gönlümüzce bir şeyler yiyip içtik. hatta utanarak söylüyorum o zaman o kadar gözümüz kalmış ki bazen hala hiç doymayacakmışım gibi gözüm kalıyor bir şeyler de. Hiç unutamıyorum hiç aklımdan çıkmıyor. Zaten hır gürde hiç eksik olmazdı annem hep güçsüz taraftı. Hem kendini hem bizi ezdirdi.Ben sizi daha da şaşırtayım, görümcemin eşi kendine göre yemeklik malzeme alır gelir "bugün bana bunu pişir" derdi. Evde iki küçük çocuk var görümce çalışıyor eve zor yetişiyor ve beyefendi özel yemek istiyor. Üstelik zorunlu hizmet yapıyorlardı. Eve gelen yardımcı vardı ama hem ev işi hem iki çocuk, hem alış veriş... Adam hiç bir şeye elini sürmediği gibi bekar gibi takılıyordu. Düşün evde yemek pişmiş, sofra kuruluyor ve adam tavuk getirmiş, bunu fırında sebzeli falan yap diyor. Kayınvalide kayınpeder olaya el koydu, biz kızımızı sokakta bulmadık muamelesi çektiler yardıma gittiler. Ama malesef benim görümce de Kemalim yapmaz kafasında. Sosyolojik ve psikolojik olarak incelenmesi lazım bu durumun.
Konu sahibi, bu şekilde devam etmez. Gittikçe daha kötüleşecek. Kavga tartışma çıkmasın bebek huzursuz olmasın istiyorsunuz ama bu adam kendi kendine birden düzelmez. Çocuğu siz doğurdunuz ama tek başınıza yapmadınız.
Maddi durumunuz kötü mü? Yani çocuk nedeniyle hem çalışamıyorsunuz hem de masrafınız arttı. Utanmaz kocanız parayı mı dert ediyor??
Bu sürede nerede kaldı eşiniz? Keşke imkanları zorlayıp beraber kalsaydınız. Bu asla bahane olamaz, bazısı fiziksel olamasa da uzaktan bile ilgileniyor çocuğuyla. Ne yedi, ne kadar uyudu sen nasılsın... soran ilgilenen babalar da var. Bizim burada söylediklerimiz yazdıklarımız size sadece fikir ve güç verebilir ama sorunu çözemeyiz. Bu adama haddini bildirmeniz lazım. Çok fazla gaz vermek istemiyorum çünkü hödüğünüzü tanımıyorum, adam sinirlenip size bir şey yapar mı yapmaz mı bilemedim.
Vallahi ağzım açık okudum hem konuyu hem sizin yorumuBirbirine bu kadar zıt iki insan daha görmedim. Görümce gençken çok aktif bir kızdı. Arkadaşları, hafta sonu partiler, alış veriş makyaj... Özel üniversitede tıp okudu, maddi sorunu hiç olmadı, her yaz Amerika'ya İngiltere'ye giderdi arkadaşlarını ziyarete. Eşiyle asistanken tanıştılar, adam bırak yurtdışını ailesinin annesinin bulunduğu çevreden ayrılamaz, annem hem çalıştı hem iş yaptı hem bize baktı kafasında, erkekler çocuk bakmaz zihniyetinde. Gece yarıları sofra kurduran, olmazsa annesine yemek yemeye giden tip. Bizim de yardımımızla yurt dışına geldiler 4-5 sene önce. Görümce 3 dil biliyor yurt dışı tecrübesi var ama kocası hiç yabancı dili olmayan, yurtdışı kültürüne çok yabancı biri olduğu için tutunamadılar geri döndüler. Görümce 1,5 sene doktorluk yaptı, kocası da her gün gezdi. Bir kez bile çocuğu kreşe sağa sola götürmedi.
Kayınvalide "ben kime laf söyledim kime beddua ettim de bunlar başıma geldi, belamızı bulduk sonunda" diyip duruyor devamlı. Bu düşünce yapısını sevgiyi anlayamıyorum ben. O yüzden sosyolojik ve psikolojik incelensin dedim. Kemalim yapmaz'ın altında var yatan bir şeyler. Babasının evinde bardak kaldırmayan kız köle oldu bir adama. 36 beden manken gibiyken 44 bedene çıktı.
Çok üzüldümo kemalim yapmazlardan biri benim annemdi ve ben anlattığın gibi bir evde büyüdüm. annem hep babamın etrafında pervane olmuştu babam kendine kadar köfte alır kendine kadar biftek et alır kendine kadar balık alır anneme al bana bunu yap derdi. annem de sualsiz yapardı babam gözümüzün önünde onu şapır şapır yerdi. Annem hiç demezdi çocuklara da yapayım yesin diye. Ablalarımla gözlerimizi kaçırırdık. Biz gider tavanın dibindeki yağa banardık tadını almak için öyle canımız çekerdi. Büyüdük insan içine çıktık da o zaman gönlümüzce bir şeyler yiyip içtik. hatta utanarak söylüyorum o zaman o kadar gözümüz kalmış ki bazen hala hiç doymayacakmışım gibi gözüm kalıyor bir şeyler de. Hiç unutamıyorum hiç aklımdan çıkmıyor. Zaten hır gürde hiç eksik olmazdı annem hep güçsüz taraftı. Hem kendini hem bizi ezdirdi.
O kemalim yapmaz kemalim mutlu olsun kafası yaş ilerledikçe çoğalıyor bazı kadınlarda annemde olduğu gibi.
Hani nerde kaldı yemedim yedirdimler!!! Bu adam hala yaşıyor mu? Ya da hala babanız mı öyle sorayım, hayır saydırıcam da o açıdano kemalim yapmazlardan biri benim annemdi ve ben anlattığın gibi bir evde büyüdüm. annem hep babamın etrafında pervane olmuştu babam kendine kadar köfte alır kendine kadar biftek et alır kendine kadar balık alır anneme al bana bunu yap derdi. annem de sualsiz yapardı babam gözümüzün önünde onu şapır şapır yerdi. Annem hiç demezdi çocuklara da yapayım yesin diye. Ablalarımla gözlerimizi kaçırırdık. Biz gider tavanın dibindeki yağa banardık tadını almak için öyle canımız çekerdi. Büyüdük insan içine çıktık da o zaman gönlümüzce bir şeyler yiyip içtik. hatta utanarak söylüyorum o zaman o kadar gözümüz kalmış ki bazen hala hiç doymayacakmışım gibi gözüm kalıyor bir şeyler de. Hiç unutamıyorum hiç aklımdan çıkmıyor. Zaten hır gürde hiç eksik olmazdı annem hep güçsüz taraftı. Hem kendini hem bizi ezdirdi.
O kemalim yapmaz kemalim mutlu olsun kafası yaş ilerledikçe çoğalıyor bazı kadınlarda annemde olduğu gibi.
İyiler çok şükür hayattalar Rabbim uzun ömür versin. Şimdi iyiler çok şükür zamanla düzeldiler tabi ama çocukluğumuzda gözümüz kalmasaydı daha iyiydi. Şimdi babam bize çok düşkün mesela özellikle benim üzerime çok titrer narin davranır bana ama gençliğindeki cahillikleri bizlerde biraz yaralar bıraktı. Keşke bir şeyleri zamanında fark edebilse insanoğlu.Çok üzüldüm
Peki şimdi hayatta mı anneniz babanız
Nasıl suan halleri
Benim aklım almıyor ya bu vicdansızlığı hani hayal bile edemiyorum böyle bi durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?