Birbirine bu kadar zıt iki insan daha görmedim. Görümce gençken çok aktif bir kızdı. Arkadaşları, hafta sonu partiler, alış veriş makyaj... Özel üniversitede tıp okudu, maddi sorunu hiç olmadı, her yaz Amerika'ya İngiltere'ye giderdi arkadaşlarını ziyarete. Eşiyle asistanken tanıştılar, adam bırak yurtdışını ailesinin annesinin bulunduğu çevreden ayrılamaz, annem hem çalıştı hem iş yaptı hem bize baktı kafasında, erkekler çocuk bakmaz zihniyetinde. Gece yarıları sofra kurduran, olmazsa annesine yemek yemeye giden tip. Bizim de yardımımızla yurt dışına geldiler 4-5 sene önce. Görümce 3 dil biliyor yurt dışı tecrübesi var ama kocası hiç yabancı dili olmayan, yurtdışı kültürüne çok yabancı biri olduğu için tutunamadılar geri döndüler. Görümce 1,5 sene doktorluk yaptı, kocası da her gün gezdi. Bir kez bile çocuğu kreşe sağa sola götürmedi.
Kayınvalide "ben kime laf söyledim kime beddua ettim de bunlar başıma geldi, belamızı bulduk sonunda" diyip duruyor devamlı. Bu düşünce yapısını sevgiyi anlayamıyorum ben. O yüzden sosyolojik ve psikolojik incelensin dedim. Kemalim yapmaz'ın altında var yatan bir şeyler. Babasının evinde bardak kaldırmayan kız köle oldu bir adama. 36 beden manken gibiyken 44 bedene çıktı.