How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Eş desteği yok

Ben çalışıyorum , yoruluyorum o evde ne yapıyor ki
Kafasında eşiniz
Yapacak bir şey yok
Bu zihniyete sahip biriyle evlenip çocuk sahibi olmadan önce düşünmeliydiniz :(

Aslında eğer annem o kafada olmasaydı güçlü bir kadın olsaydı bize düşkün olsaydı babam kolay yola gelirdi. Hani çocuklara yok mu derdi babam, ben onlara yaparım sen karnını doyur derdi mesela.
Babamda iyi o zaman derdi. Ama annem babanıza kalsın dediği için tabi ki yapmazdı. Ne diyeyim ki çocuklukta olan hiç bir şey unutulmuyor maalesef.
Hani nerde kaldı yemedim yedirdimler!!! Bu adam hala yaşıyor mu? Ya da hala babanız mı öyle sorayım, hayır saydırıcam da o açıdan :sinirli::sinirli: Çok üzüldüm yaaa valla içim cız etti yani :KK43:

İyiler çok şükür hayattalar Rabbim uzun ömür versin. Şimdi iyiler çok şükür zamanla düzeldiler tabi ama çocukluğumuzda gözümüz kalmasaydı daha iyiydi. Şimdi babam bize çok düşkün mesela özellikle benim üzerime çok titrer narin davranır bana ama gençliğindeki cahillikleri bizlerde biraz yaralar bıraktı. Keşke bir şeyleri zamanında fark edebilse insanoğlu. :KK43:
gibigibiyim gibigibiyim deme öyle içim sızladı :KK43:
Peki hiç sordunuz mu neden bunu yaptınız diye
Bu cahillik değil ya

Siz koca yüreklisiniz affetmişsiniz şimdi çok şükür iyilermiş ama o yara kapanmaz ki😔

Peki hiç sordunuz mu neden bunu yaptınız diye
Bu cahillik değil ya

Siz koca yüreklisiniz affetmişsiniz şimdi çok şükür iyilermiş ama o yara kapanmaz ki😔
Biz hiç geçmişi açamayız biliyor musun bizim evde her şey halı altına süpürülür.
Kırmaktan onları incitmekten çok korkuyorum hele evlendikten sonra daha yoğun oldu bu duygum her an onlardan kötü haber alacakmışım gibi yüreğim sızlıyor. O yüzden hiç diyemedim neden bize böyle yaptınız diye. :(

Ben tam bebek ağlayınca farkettim gittiğini çoktan bişeyler hazırlamıştım bile neyse bebeği sakinleştirdim uyuttum o kadar şaşırdım ki neye uğradığımı.. Geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi. Utanmadın mı hiç dedim. Ne utanıcam yapsaydın sende dedi. Ben keyfimden mi yapmıyorum sana yazıklar olsun dedim. Demeniz gibi bencil ve hiç bir şekilde empati kuran biri değil
Oyle adamin ne utusunu yapin, ne yemek hazirlayin. Sadece cocugunuzla ve kendinizle ilgilenin. Bu kadar bencillik nasil duzelir bilmiyorum ama o bencilse siz de kendinizi dusunun.

Aslında eğer annem o kafada olmasaydı güçlü bir kadın olsaydı bize düşkün olsaydı babam kolay yola gelirdi. Hani çocuklara yok mu derdi babam, ben onlara yaparım sen karnını doyur derdi mesela.
Babamda iyi o zaman derdi. Ama annem babanıza kalsın dediği için tabi ki yapmazdı. Ne diyeyim ki çocuklukta olan hiç bir şey unutulmuyor maalesef.
Demiyim de hayatım, deme deme işte böyle oluyor. Et tırnaktan ayrılmıyor ama o yaralar da çok zor iyi oluyor veya olmuyor işte. Bi de aslında nedense insan en çok babasının yaptıklarına değil de annesinin yapamadıklarına üzülüyor değil mi :( Konular farklı olsa da yaralar benzer olunca insanın içi acıyor okuyunca.. Annemi çocuğumu sevdiğim kadar seviyorum ama anneme öfkem de hiç geçmiyor içimde :( Keşke farklı olabilseydi diyor insan :( Neyse Allah hepsine uzun sağlıklı ömürler versin, Allah affetsin hepsini ne diyeyim :dua:

Asker olmasına hiç şaşırmadık. Çok arıyor musunuz bu hödükleri? Koca yapılacak son insanları adam yerine koyuyorsunuz ya. Tavrınızı koyun, geç bile kalmışsınız.
Ben de bu asker bölümüyle ilgili konuşacaktım ama yazamadım…. Özellikle güvenlik güçlerinde çalışan arkadaşların en azından kadınlar kulübü nde gördüğüm kadarıyla sürekli problemli davranışlar sergiliyorlar…
Hepsi başımızın üstünde ne kadar teşekkür etsek az fakat eşlerine karşı genelini zorba ve anlayışsız görüyorum… acaba bu kişileri işe alırken yüksek bir psikolojik testlerden mi geçirilse ya da psikolojik destek sürekli mi olsa.

Demiyim de hayatım, deme deme işte böyle oluyor. Et tırnaktan ayrılmıyor ama o yaralar da çok zor iyi oluyor veya olmuyor işte. Bi de aslında nedense insan en çok babasının yaptıklarına değil de annesinin yapamadıklarına üzülüyor değil mi :KK43: Konular farklı olsa da yaralar benzer olunca insanın içi acıyor okuyunca.. Annemi çocuğumu sevdiğim kadar seviyorum ama anneme öfkem de hiç geçmiyor içimde :KK43: Keşke farklı olabilseydi diyor insan :KK43: Neyse Allah hepsine uzun sağlıklı ömürler versin, Allah affetsin hepsini ne diyeyim :dua:
Bi cümle beni anca bu kadar ifade edebilirdi. Tamda böyle işte. Kendimi demek ki o zaman öyle olması gerekiyormuş derken buluyorum kendimi. :)
Daha nelerle karşılaştım da işte hey gidi hey.

Konu sahibi güçlü ol ezilme ezdirme bu erkekler her şeye çabuk alışıyorlar. Zıkkım yesin.
Kimsenin yaptığı yanına kalmıyor. ufak ufak veya büyük büyük çıkıyor merak etmeyin siz.

Ben de bu asker bölümüyle ilgili konuşacaktım ama yazamadım…. Özellikle güvenlik güçlerinde çalışan arkadaşların en azından kadınlar kulübü nde gördüğüm kadarıyla sürekli problemli davranışlar sergiliyorlar…
Hepsi başımızın üstünde ne kadar teşekkür etsek az fakat eşlerine karşı genelini zorba ve anlayışsız görüyorum… acaba bu kişileri işe alırken yüksek bir psikolojik testlerden mi geçirilse ya da psikolojik destek sürekli mi olsa.
Neyine kapılıp seviyorlar bu adamları bilmem. Asker, polis dedi mi ben olsam orada bi dururum. Kusura bakmasın kimse. Allah başımızdan eksik etmesin onları ama son dönemde bu mesleğe yönelenlerin çok da sağlıklı tipler olduğunu sanmıyorum. Tabii ki istisnalar olabilir ama geneli hödük ve dangalak. Değil evlenip çocuk yapmak, selam vermem.

Sadece dün için oldu diğer günler elimden geldiğince yaptım buna 21.günden sonraki lohusa lık dönemim bile dahil. Hiç unutmam sütüm devamlı gelsin dye yeme içme çok önemliydi eşime dedi ki doktor sabahları işe gitmeden kahvaltı hazırla öyle git bir süre idare etmen gerekli dedi. O tabiki hazırlamadı galiba zor geldi. Bebek 3 buçuk aylıkken anneme gittik tayini çıktı ortada ev yoktu kalacak yerim yoktu 3 ay kendisi bekar hayatı yaşadı hep dışarda yedi yeni kurabildik evimizi
Konu sahibi sizin yerinizde olsam annem babam. Annesi babası herkese anlatır ortalığı ayağa kaldırırdım. İnşallah onlar merhametli insanlardır eşinize höt diyebilirler. Bu ne böyle içinde hiç mi insanlik, merhamet yok. Gönlünüzü kırmak için soylemiyorum ama bu adama karşı her dk temkinli olun. Boşanma vb durumlara karsi gizlice paranızı biriktirin mesela asla söylemeyin ona atın kenara hiç acimasi yok sizi zerre umursamaz.

Konu sahibi sizin yerinizde olsam annem babam. Annesi babası herkese anlatır ortalığı ayağa kaldırırdım. İnşallah onlar merhametli insanlardır eşinize höt diyebilirler. Bu ne böyle içinde hiç mi insanlik, merhamet yok. Gönlünüzü kırmak için soylemiyorum ama bu adama karşı her dk temkinli olun. Boşanma vb durumlara karsi gizlice paranızı biriktirin mesela asla söylemeyin ona atın kenara hiç acimasi yok sizi zerre umursamaz.
Onun ailesine anlattım benim aileme anlatırsam gözlerinden düşecek ama onlara da söylemeye karar verdim bu hafta sonu kardeşimin nişanı var tam merasim üzeri bu olay yaşandı o kadar üzgünümki c. Tesi nişan olacak pazar günü birden otururken annem babam kardeşlerimin yanında açıcam konuyu bakalım ne diyebilecek bana böyleyken böyle yaptı diye

Kızlar gerçekten ben napavağımı bilmiyorum 3 yıllık evliyim 7 aylık bebeğim var. Eşimin tayin durumundan dolayı 3 ay kendi annemde kaldım yani 3 ay bebekten ayrı kaldı esim ara ara gitti geldi.Yeni eve taşınalım 10 gün oldu. Bu süre zarfında Kaç oldu bütün gün napıyorsun evde diye kavga çıkarıyor. Bebek durmuyor bensiz uyuyunca bile beni ynaında istiyor uyanıyor yanında olmayınca diyorum inanmıyor. akşam geldi kiler dolabı aldık onu kurdu duş aldı bnde tuvalete gireyim dedim uyuyan çocuğun yanından ayrıldım çocuk 5 dkya uyandı gitti yanına aldı kucağına iki gezdirdi bi çorba bari yapayım bnde bişe yemedim dedim naptın sabahtan beri dedi uyuyunca naptın dedi ben dısarda yer gelirim dedi çocuğu bırakıp gitmiş yatağa bnde yanında zanneyorum mutfaktaydım çocuk ağlıyo sigara mı içiyo acaba dedim baktım gerçekten gitmiş sonra geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi o kadar şaşkın ve üzgünüm ki ayrı kalmak hiç iyi olmamış. dün annemlerde bile çocuğa 3 saat falan bak gitme bir yere kızlara yardım edeyim dedim(kız kardeşimin sözüne gittik) saat 12 de gitti akşam 6 da geldi millet gelmeden ben hiç yardım falan edemedim bebek onda da duruyor bakınca kendisi zorlanıyor sadece 2 dk sevmeyle nasıl olacak bu işler sürekli beni suçluyor ütü yapmazmısım 2 gün çamaşır yıkamadım yıkamıyorsun diyor işten gelince bari biraz çocukla ilgilense ben herşeyi yaparım çok üzülüyorum çok sabır ediyorum çok alttan alıyorum ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım ben gercektem napacağımj şaşırdım
Bu dönemler böyle geçiyor malesef. Eşinin şu an bebekle bir paylaşımı yok, bu dönemde olmaz zaten ama birazcık oyalayabilir. Bebekler bu zamanlarda anneye çok bağımlı oluyor.Ayrıca kardeşinin sözü için yardımcı olamadım diye düşünmen bile yanlış sen bebekle zaten bişey yapamazsın senden iş beklemez kimse, sen gidip mutluluğuna katılacaksın, hiç kendini üzme. Eşine birinin söylemesi lazım dediğin herşeyi sen söyleyeceksin. Ama kavga etmeden.. dışarda yiyecekse hiç takılma bırak yesin gelsin.. herşeyi ütüleme.. Ben kendi işimi kolaylaştıracak yöntemler bulmuştum kendimce. Bebeği yemek yaparken battaniye serip yere koyuyordum görebileceğim bir yere.. etrafına yastık dizip oturtuyordum. Bant takıyordum oyuncakların yapışıp çıkmasını yapıyordu. Buzdolabı önüne bişeyler koyuyordum orada oynuyordu. Tabi kısa kısa yapıyordu çünkü bana yapışıktı... eşini belki biraz uyarsan sende bir işin ucundan tut diye işe yarar mı.. beğenmiyorsa temizlikçi çağırsın. İki kere para verince bir daha şikayet etmez..

aman sabah işe gidiyor uyanmasın başka odada yatsın, aman annemlerde kalayım bebeğe bakalım eşim evde tek kalsın, aman işten geldi yorgun paşamın gönlü olsun... siz ne içiyorsunuz? bebek ikinizin mi evet?! o zaman uyanacak, o zaman bakacak, o zaman babalık yapacak!!!
Bugün bir yazı okudum kadının biri 2 çocuğunun altını eşine hiç açtırmadığı için kendiyle gurur duyuyordu(!) yok ben erkeklere kızmıyorum artık kadınlar bile isteye yapıyor bunu. Sanki çocuğu tek başlarına yapmış gibi tüm sorumluluğu üstlerine almaktan gurur duyuyorlar. Erkek bebeğin altını da değiştirecek, yemeğini de yedirecek, uykusuz da kalacak ki baba olduğunu bilsin çocukla arasında bir bağ oluşsun. Ne o öyle komşunun çocuğunu sever gibi 2 dakika agucuk gugucuk yapmak🤬

Gerçekten 3 senedir böyle değildi tayin yerimiz bir değişti farklı ortama girdi birden sende çalış demeler vsler benim söylediklerimi bahane bulmalar..nce hesaplar yapmalar yeni koltuk takımı istiyorum diye sana yapacağım bilezik gramından düşeriz demeler eve bir çöp kutusu bile almak istemiyor

Onun ailesine anlattım benim aileme anlatırsam gözlerinden düşecek ama onlara da söylemeye karar verdim bu hafta sonu kardeşimin nişanı var tam merasim üzeri bu olay yaşandı o kadar üzgünümki c. Tesi nişan olacak pazar günü birden otururken annem babam kardeşlerimin yanında açıcam konuyu bakalım ne diyebilecek bana böyleyken böyle yaptı diye
Onun ailesi yardımcı olmadı mı hiç. Düşerse düşsün siz söyleyin sizde ağaç kovugundan çıkmadınız size bu kadar rahat davranamayacagini öğrensin. Eşi değilde kölesi, hizmetkârı gibi davranıyo size. Birde böyle durumlar için buzluğa börek sarıp atabilirsiniz kızartıp ya da firinlayip hemen hazır olur.

Bu dönemler böyle geçiyor malesef. Eşinin şu an bebekle bir paylaşımı yok, bu dönemde olmaz zaten ama birazcık oyalayabilir. Bebekler bu zamanlarda anneye çok bağımlı oluyor.Ayrıca kardeşinin sözü için yardımcı olamadım diye düşünmen bile yanlış sen bebekle zaten bişey yapamazsın senden iş beklemez kimse, sen gidip mutluluğuna katılacaksın, hiç kendini üzme. Eşine birinin söylemesi lazım dediğin herşeyi sen söyleyeceksin. Ama kavga etmeden.. dışarda yiyecekse hiç takılma bırak yesin gelsin.. herşeyi ütüleme.. Ben kendi işimi kolaylaştıracak yöntemler bulmuştum kendimce. Bebeği yemek yaparken battaniye serip yere koyuyordum görebileceğim bir yere.. etrafına yastık dizip oturtuyordum. Bant takıyordum oyuncakların yapışıp çıkmasını yapıyordu. Buzdolabı önüne bişeyler koyuyordum orada oynuyordu. Tabi kısa kısa yapıyordu çünkü bana yapışıktı... eşini belki biraz uyarsan sende bir işin ucundan tut diye işe yarar mı.. beğenmiyorsa temizlikçi çağırsın. İki kere para verince bir daha şikayet etmez..
Oyalamak isteyen insan her türlü oyalar bebeğe karşı duyulan sevgi insana herşeyi yaptırıyor tanıdığım çoğu kişinin eşi gerekirse sabahtan akşama kadar bebeğine bakıyor bir erkek olarak. Demek ki isterse yapabilir istemiyor bence sürekli sigara içme peşinde akşam çayı çerezi gelsin bişeyin eksik olmasın çabasında neden? Ben böyle alıştırdım. Suçluyum.

Onun ailesi yardımcı olmadı mı hiç. Düşerse düşsün siz söyleyin sizde ağaç kovugundan çıkmadınız size bu kadar rahat davranamayacagini öğrensin. Eşi değilde kölesi, hizmetkârı gibi davranıyo size. Birde böyle durumlar için buzluğa börek sarıp atabilirsiniz kızartıp ya da firinlayip hemen hazır olur.
Benim kurulu düzenim varken öyle şeylerim oluyordu buraya geleli 10 gün oldu bebekle düzen yutturmaya çalışıyorum her iş bana bakıyor Bi yandan ıvır zıvır yerleştiriyor bir yandan bebeğin çamaşırı ütüsü hiç bitmiyor. Bu süreçte birbirimizi idare etmemiz gerekmez mi hamile iken bile o çalışıyor dışarda diye hiç bişeyini eksik etmezsem suç yine bende olur tabi her akşam çeşit yemekler gitsin çaylar gelsin kahveler yaptım hiç bişe yapmadım oldu🤷

Oyalamak isteyen insan her türlü oyalar bebeğe karşı duyulan sevgi insana herşeyi yaptırıyor tanıdığım çoğu kişinin eşi gerekirse sabahtan akşama kadar bebeğine bakıyor bir erkek olarak. Demek ki isterse yapabilir istemiyor bence sürekli sigara içme peşinde akşam çayı çerezi gelsin bişeyin eksik olmasın çabasında neden? Ben böyle alıştırdım. Suçluyum.
Bundan sonra yapmayın.Malesef pek çok kadın böyle.
Evlenince en baştan iş bölümü yapılması lazım.
Bizim ülkemizde evlilik malesef eşit bir kurum değil.
Eşiniz bir ev nasıl döner bir evde ne kadar iş var bunlar nasıl yapılır bilmediği için sizi bütün gün napiyosun diye suçluyor.
Yapılacak şey ev içi emeği görünür kılmak.
Çok üzülüyorum böyle konuları okuyunca.

Bugün bir yazı okudum kadının biri 2 çocuğunun altını eşine hiç açtırmadığı için kendiyle gurur duyuyordu(!) yok ben erkeklere kızmıyorum artık kadınlar bile isteye yapıyor bunu. Sanki çocuğu tek başlarına yapmış gibi tüm sorumluluğu üstlerine almaktan gurur duyuyorlar. Erkek bebeğin altını da değiştirecek, yemeğini de yedirecek, uykusuz da kalacak ki baba olduğunu bilsin çocukla arasında bir bağ oluşsun. Ne o öyle komşunun çocuğunu sever gibi 2 dakika agucuk gugucuk yapmak🤬
Bebek doğdu annelerin ikisi de yanımızdaydı yardımcı olmak için kadınların eline vermiyordu bebeği herşeyini kendi yapmak istiyordu. Kaç kere kadınların kalbini kırdı gözümün önünde 21.gün annemler gitti 50.güne kadar baktı sonra gece kalkmadı 4.aya kadar altı ı değiştirdi. 4.ayda biz mecburen taşınıcaz yeni tayin yerinde ev yok dye anneme geldik 3 ay bekledik lojman çıksındye o süre zarfında ara ara gitti geldi alt değiştirmeyi bebek çok hareketli dye yapmak istemedi buraya geldik geleli de özellikle bebek kaka yapınca hiç değiştirmek istemiyor değiştir işte deyip sigara içmeye gidiyor bebek yatakta ağlıyor...

Benim kurulu düzenim varken öyle şeylerim oluyordu buraya geleli 10 gün oldu bebekle düzen yutturmaya çalışıyorum her iş bana bakıyor Bi yandan ıvır zıvır yerleştiriyor bir yandan bebeğin çamaşırı ütüsü hiç bitmiyor. Bu süreçte birbirimizi idare etmemiz gerekmez mi hamile iken bile o çalışıyor dışarda diye hiç bişeyini eksik etmezsem suç yine bende olur tabi her akşam çeşit yemekler gitsin çaylar gelsin kahveler yaptım hiç bişe yapmadım oldu🤷
Hayat bı deneyim işte her şey tecrübe. Her zaman önce kendini ve bebeğinizi dusunuz koca 3. Planda olsun. O size hiç değer vermiyo onun işini de üstünkörü yapın bence hiç layık değil. Yeni taşınan minicik bebeği olan eşe yardımcı olunur sizin kocanız az derdiniz varmış gibi bı tekmeyi de o atiyo

Back