How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Eş desteği yok

Kızlar gerçekten ben napavağımı bilmiyorum 3 yıllık evliyim 7 aylık bebeğim var. Eşimin tayin durumundan dolayı 3 ay kendi annemde kaldım yani 3 ay bebekten ayrı kaldı esim ara ara gitti geldi.Yeni eve taşınalım 10 gün oldu. Bu süre zarfında Kaç oldu bütün gün napıyorsun evde diye kavga çıkarıyor. Bebek durmuyor bensiz uyuyunca bile beni ynaında istiyor uyanıyor yanında olmayınca diyorum inanmıyor. akşam geldi kiler dolabı aldık onu kurdu duş aldı bnde tuvalete gireyim dedim uyuyan çocuğun yanından ayrıldım çocuk 5 dkya uyandı gitti yanına aldı kucağına iki gezdirdi bi çorba bari yapayım bnde bişe yemedim dedim naptın sabahtan beri dedi uyuyunca naptın dedi ben dısarda yer gelirim dedi çocuğu bırakıp gitmiş yatağa bnde yanında zanneyorum mutfaktaydım çocuk ağlıyo sigara mı içiyo acaba dedim baktım gerçekten gitmiş sonra geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi o kadar şaşkın ve üzgünüm ki ayrı kalmak hiç iyi olmamış. dün annemlerde bile çocuğa 3 saat falan bak gitme bir yere kızlara yardım edeyim dedim(kız kardeşimin sözüne gittik) saat 12 de gitti akşam 6 da geldi millet gelmeden ben hiç yardım falan edemedim bebek onda da duruyor bakınca kendisi zorlanıyor sadece 2 dk sevmeyle nasıl olacak bu işler sürekli beni suçluyor ütü yapmazmısım 2 gün çamaşır yıkamadım yıkamıyorsun diyor işten gelince bari biraz çocukla ilgilense ben herşeyi yaparım çok üzülüyorum çok sabır ediyorum çok alttan alıyorum ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım ben gercektem napacağımj şaşırdım
Ay alttan almayin siz de. Madalya verecekler tabi siz de haklisiniz. Siz acken gidip disarda yemis gelmiş az cesaretiniz olsa da kapınin onune koysaydiniz duşuncesizi

Ay alttan almayin siz de. Madalya verecekler tabi siz de haklisiniz. Siz acken gidip disarda yemis gelmiş az cesaretiniz olsa da kapınin onune koysaydiniz duşuncesizi
Düşündüm merak etmeyin sadece bebeğin yanında bağırıp çağırmak kavga etmek istemedim geçen gün öyle bağırarak kavga ettik bebek 2 gün fışkırır tarzda kustu hastalandı doktora götürdük ev içinde kavga oldu mu dye sordu buna rağmen yine kavga edecek yer arıyor galiba

Kızlar gerçekten ben napavağımı bilmiyorum 3 yıllık evliyim 7 aylık bebeğim var. Eşimin tayin durumundan dolayı 3 ay kendi annemde kaldım yani 3 ay bebekten ayrı kaldı esim ara ara gitti geldi.Yeni eve taşınalım 10 gün oldu. Bu süre zarfında Kaç oldu bütün gün napıyorsun evde diye kavga çıkarıyor. Bebek durmuyor bensiz uyuyunca bile beni ynaında istiyor uyanıyor yanında olmayınca diyorum inanmıyor. akşam geldi kiler dolabı aldık onu kurdu duş aldı bnde tuvalete gireyim dedim uyuyan çocuğun yanından ayrıldım çocuk 5 dkya uyandı gitti yanına aldı kucağına iki gezdirdi bi çorba bari yapayım bnde bişe yemedim dedim naptın sabahtan beri dedi uyuyunca naptın dedi ben dısarda yer gelirim dedi çocuğu bırakıp gitmiş yatağa bnde yanında zanneyorum mutfaktaydım çocuk ağlıyo sigara mı içiyo acaba dedim baktım gerçekten gitmiş sonra geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi o kadar şaşkın ve üzgünüm ki ayrı kalmak hiç iyi olmamış. dün annemlerde bile çocuğa 3 saat falan bak gitme bir yere kızlara yardım edeyim dedim(kız kardeşimin sözüne gittik) saat 12 de gitti akşam 6 da geldi millet gelmeden ben hiç yardım falan edemedim bebek onda da duruyor bakınca kendisi zorlanıyor sadece 2 dk sevmeyle nasıl olacak bu işler sürekli beni suçluyor ütü yapmazmısım 2 gün çamaşır yıkamadım yıkamıyorsun diyor işten gelince bari biraz çocukla ilgilense ben herşeyi yaparım çok üzülüyorum çok sabır ediyorum çok alttan alıyorum ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım ben gercektem napacağımj şaşırdım
Eşinizin huyunun da etkisi var ama bebek doğunca 3 ay ayrı kalmanız da kötü etkilemiş. Bebek doğunca annelerden çok destek almak iyi olmuyor. Kocalara fazla kolaylık, rahatlık sağlamış oluyoruz. En baştan o zorluğu görmeyince anlamıyorlar.

Eşiniz hayal aleminde yaşıyor. Çağrı merkezine bağlı çalışmayı , evde vakit geçirmek için yapılabilecek basit bir iş sanıyor belli ki.

Tek maaşlı yaşam için şartlarınız hazır değilse ; eşiniz , bunu bebek planınızdan önce düşünmeliydi.

Siz ne istiyorsunuz ve ne düşünüyorsunuz ? Eşi evde açken ve yemek hazırlamaya uğraşırken ; çocuğuna bakmaktan veya yemek hazırlamaktan aciz bu insana (!) dair ; sizin hisleriniz, duygu ve düşünceleriniz nedir ?
Ne olacak günden güne soğuyorum

Kocanız insanlıktan nasibini almamış. Karısı açım bebek durmadı diyor o çıkıp kendi karnını doyurup geliyor zıkkımın kökünü yiyesice😡
Böyle birinin lafla düzeleceğini pek sanmıyorum maalesef 😕

Bebek olmasa bile ev işlerinden hesap soran erkekten hayir gelmez. O konunun bebekle ilgisi yok bi kere. Ama bebege bakmama konusuna gelirsek orda sen suclusun. 3 ay hibir bebek babasindan ayrilmamali. Bebek bakmayi nasil ogrenecekti adam ne bekliyosun

Dışarıda yemek yedikten sonra size de getirdi mi, ben de onu merak ettim 😔
Getirmedi tabiki nerden geliyorsun dedim yedim geldim dedi yazıklar olsun sana dedim o an öldüm sandım beynim durdu üzüntüden hiç bir şey söylemedim

o kemalim yapmazlardan biri benim annemdi ve ben anlattığın gibi bir evde büyüdüm. annem hep babamın etrafında pervane olmuştu babam kendine kadar köfte alır kendine kadar biftek et alır kendine kadar balık alır anneme al bana bunu yap derdi. annem de sualsiz yapardı babam gözümüzün önünde onu şapır şapır yerdi. Annem hiç demezdi çocuklara da yapayım yesin diye. Ablalarımla gözlerimizi kaçırırdık. Biz gider tavanın dibindeki yağa banardık tadını almak için öyle canımız çekerdi. Büyüdük insan içine çıktık da o zaman gönlümüzce bir şeyler yiyip içtik. hatta utanarak söylüyorum o zaman o kadar gözümüz kalmış ki bazen hala hiç doymayacakmışım gibi gözüm kalıyor bir şeyler de. Hiç unutamıyorum hiç aklımdan çıkmıyor. Zaten hır gürde hiç eksik olmazdı annem hep güçsüz taraftı. Hem kendini hem bizi ezdirdi.
O kemalim yapmaz kemalim mutlu olsun kafası yaş ilerledikçe çoğalıyor bazı kadınlarda annemde olduğu gibi.
Ahh nasıl bir baba çocuklarının yemediğini yer gözlerinin önünde içim acıdı:(

Aslında eğer annem o kafada olmasaydı güçlü bir kadın olsaydı bize düşkün olsaydı babam kolay yola gelirdi. Hani çocuklara yok mu derdi babam, ben onlara yaparım sen karnını doyur derdi mesela.
Babamda iyi o zaman derdi. Ama annem babanıza kalsın dediği için tabi ki yapmazdı. Ne diyeyim ki çocuklukta olan hiç bir şey unutulmuyor maalesef.
Ama annenizmiş sizden esirgeyen 😕

Ahh nasıl bir baba çocuklarının yemediğini yer gözlerinin önünde içim acıdı:KK43:
şimdi istediğim gibi bir baba oldu ama diyorum ya her şey zamanında güzel. şimdi evliyim doyamadım ki onun ilgisine.
ben babama evlendikten sonra sarılabildim öpebildim. oda bana en çok evlendikten sonra kızım dedi.

şimdi istediğim gibi bir baba oldu ama diyorum ya her şey zamanında güzel. şimdi evliyim doyamadım ki onun ilgisine.
ben babama evlendikten sonra sarılabildim öpebildim. oda bana en çok evlendikten sonra kızım dedi.
Aslında bakınca babanızla aranızdaki mesafenin nedeni annenizmiş. Geç olmuş ama olsun şimdi kıymetinizi bilmesi de güzel. Bazıları bunu bile göremiyor en azından artık bir bağ oluşmuş aranızda.

Aslında bakınca babanızla aranızdaki mesafenin nedeni annenizmiş. Geç olmuş ama olsun şimdi kıymetinizi bilmesi de güzel. Bazıları bunu bile göremiyor en azından artık bir bağ oluşmuş aranızda.
Evet çok şükür o eski kafada değiller.

Oyalamak isteyen insan her türlü oyalar bebeğe karşı duyulan sevgi insana herşeyi yaptırıyor tanıdığım çoğu kişinin eşi gerekirse sabahtan akşama kadar bebeğine bakıyor bir erkek olarak. Demek ki isterse yapabilir istemiyor bence sürekli sigara içme peşinde akşam çayı çerezi gelsin bişeyin eksik olmasın çabasında neden? Ben böyle alıştırdım. Suçluyum.
Ahhh bebişim seni çok iyi anlıyorum..

Aynen böyle söylüyorum ben atanamamış bir öğretmenim o astsubay çok okurum hayata bakışım vizyonum var o okumuyor eski erkekler gibi çok eskide kalmış tabularla yaşamaya çalışıyor. Ben aynen öyle söyledim o yine anlamıyor. Yapacağım işe bile karışıyor evde çağrı merkezi işi yapacakmışım bakıcı da gözümün altında olurmuşmuş

Ya linçlenmek istemiyorum ama kızlar evlenmeyin şu askerlerle, polislerle ya. Özellikle öğretmen hanımlar dikkat edin avcı bunlar.

Astsubaylar arasında şöyle bi şey var zaten "abi bulucan bi öğretmen kadın zaten mesai saatleri kısa, hem maaşı olucak hem eve gidicen senden önce eve gitmiş yemeğin hazır, ev temiz. oh mis"

Adamların düşünce tarzı bu. Özellikle öğretmen arıyorlar ya kendi gözümle gördüm. O yüzden size baskı yapıyor küçücük bebek varken çalışın diye. Çünkü o kendini çift maaşa hazırlamıştı evlenirken. Hem eve çift maaş girsin hem kadın köle gibi her şeye koşsun istiyor. Para getir, bebekle ilgilen, 3 çeşit yemek o işten gelince hazır olsun, ütüsü vaktinde yapılsın vs.vs.

Bundan sonra ütüsünü de kendi yapsın çamaşırını da kendi yıkasın. Asker hanımları da alınmasın ama bu adamların içinde normal olanına rastlamak çok zor. Kusura bakmayın cidden sizin aç olduğunuzu bildiği halde gidip dışarıda yemek yemiş ve size getirmemiş bile AŞIRI SİNİRLENDİM YA

Bu kadar erkeği bi araya getirince aptallıkları birbirine mi bulaşıyo tepkimeye girip iyice aptal mı oluyolar anlamıyorum.

Allah'ın davarı. Yedi aylık bebek dönüyor demektir, yatağa bırakıp zikkamlanmaya gitmek ne demek ya? Karın ben de yemedim demisken kendin yeyip gelmek ne demek? Şu adamı baba yapmasaydiniz keşke dicem de neyse olan olmuş.

Açık açık konuşun bu nasıl bir aymazlıktır yahu?
Klasik odun işte ...odun .

• Beğen
Reactions: Kuf
Ya linçlenmek istemiyorum ama kızlar evlenmeyin şu askerlerle, polislerle ya. Özellikle öğretmen hanımlar dikkat edin avcı bunlar.

Astsubaylar arasında şöyle bi şey var zaten "abi bulucan bi öğretmen kadın zaten mesai saatleri kısa, hem maaşı olucak hem eve gidicen senden önce eve gitmiş yemeğin hazır, ev temiz. oh mis"

Adamların düşünce tarzı bu. Özellikle öğretmen arıyorlar ya kendi gözümle gördüm. O yüzden size baskı yapıyor küçücük bebek varken çalışın diye. Çünkü o kendini çift maaşa hazırlamıştı evlenirken. Hem eve çift maaş girsin hem kadın köle gibi her şeye koşsun istiyor. Para getir, bebekle ilgilen, 3 çeşit yemek o işten gelince hazır olsun, ütüsü vaktinde yapılsın vs.vs.

Bundan sonra ütüsünü de kendi yapsın çamaşırını da kendi yıkasın. Asker hanımları da alınmasın ama bu adamların içinde normal olanına rastlamak çok zor. Kusura bakmayın cidden sizin aç olduğunuzu bildiği halde gidip dışarıda yemek yemiş ve size getirmemiş bile AŞIRI SİNİRLENDİM YA

Bu kadar erkeği bi araya getirince aptallıkları birbirine mi bulaşıyo tepkimeye girip iyice aptal mı oluyolar anlamıyorum.
Öyle demeyin ya ben polislerle çalışıyorum, çok yakın arkadaşım üçü karilarina acayip destekler. Eşi çalışmayan adam eve gidip yemek yapıyor, başkasının karısı doğum yaptı adam günlerce izinde kaldı, şimdi de aklı hep kadında, başkası karısına her türlü yardımcı çocuk bakımından, temizliğine, yemeğine kadar. Genelleme yapmamak lazım .

Öyle demeyin ya ben polislerle çalışıyorum, çok yakın arkadaşım üçü karilarina acayip destekler. Eşi çalışmayan adam eve gidip yemek yapıyor, başkasının karısı doğum yaptı adam günlerce izinde kaldı, şimdi de aklı hep kadında, başkası karısına her türlü yardımcı çocuk bakımından, temizliğine, yemeğine kadar. Genelleme yapmamak lazım .
Yahu genelleme zaten kötünün kötüsü ama bu sitede en az 3 Kadın gördüm eş öğretmen koca güvenlik görevlisi…. Ve genelde öğretmenler de atanmamış oluyor.

Genelleme yapmak iyi değil ama burada açılan konularda asker eşleri ön sırada bence. Kadınlarda da çalışan arasında en çok bu evlilikleri yapan ve devam ettirmeye uğraşanlar öğretmenler.
İnsanın bir genelleme yapasi geliyor.

Son düzenleme:
Back