- 22 Kasım 2010
- 11.188
- 19.804
- 498
babaanne kendi evine buyur ediyorsa konu sahibine söz düşmez. baştan beraber oturmayı kabul etmeyecekti. ister kendi gider görür torunlarını ister kendi evine çağırır.Eltide suç. Babaanneyi özlüyorsa çocuklar kadını çağırsın evine.
babaanne kendi evine buyur ediyorsa konu sahibine söz düşmez. baştan beraber oturmayı kabul etmeyecekti. ister kendi gider görür torunlarını ister kendi evine çağırır.
Kayınvalideniz eltinize gitsin madem çocuklar onu çok özlüyormus.Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizdekovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
Babaanne gelini de evine buyur ediyorsa ona göre yaşaması gerekiyor öyleyse ?babaanne kendi evine buyur ediyorsa konu sahibine söz düşmez. baştan beraber oturmayı kabul etmeyecekti. ister kendi gider görür torunlarını ister kendi evine çağırır.
Aynen öyle oluyor.Ben şunu farkettim es ailesi ve eş kişisi en pasif geline yüklenip tüm sorumluluklarını bu şekilde bertaraf ediyorlar, konu sahibi de aşırı pasif ve herkes onu eziyor, elti , kayın, kaynana, eş ve herkes, kimse hakkını savunan ve sınırları olan gelini ezmiyor hatta en çok o geline kul köle oluyorlar, en kıymetli gelin kimseye hizmet etmeyen , burnundan kıl aldırmayan gelin , pasif, kendini ifade edemeyen , boşanmaktan korkan, özgüvensiz gelini de ezdikçe eziyorlar , en basta da kocası eziyor, konu sahibi kendini düzeltse herkes düzelir de maalesef hiç o vibe vermiyor bana ...
İlk defa bu kadar sacmalik bir evlilik ve koca elti kaynana ve konu sahibi gordumHa işte somut şeylerle gelince cevap bulamıyorum ama insanlık faktörü de var ortada. Ev kalabalık oldukça daha çok stres yaşıyorum. Eltim ve eşi o kadar cimriler ki babaanneleri sadece çok az miktarda emekli maaş alıyor, bunu bile dikkate almadan dışarı çıkarlar, parası yoktur harçlık vereyim diye düşünmüyorlar. Lunaparka gidecekler benim eşim veriyor parayı
Konu sahibi zaten oWalla sizin durumda bari en azından kv kendini kullandırmış konu sahibinin konusunda hem kv hem elti.. ne kurnaz kadınlar var
Bu kadar rahatsızsanız ayrı eve çıkın. Kadına tabikide torunları gelicek. Sizemi sorucak torunlarını görmek için ? Bende kızımı anneme bırakıyorum ev 1günde dağılıyor her istediğini yapıyor annem bizim evimizden daha rahat anneannesinde kızım. Ne kadar güzel birşey aslında ama ne anlatsak anlamazsınız gibi siz.Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Evinizi ayırın bence vakti gelmiş hamilesiniz zaten bebeğinizin ve sizin çekirdek aile olarak kendi sıcak bir yuvası olması daha güzel olurdu .. eltini bilmem ama cocuklara gıcık gittiğinizi hissetim onlar cocuk bişey yapamazsınız annesi cocukların tutumlarından sorumlu siz sakın bişey demeyin. Cipsler resimler isterse havada uçuşsun siz ne elinizi sürün ne de diliniz o cocuklara değmesin. Ağlatırsınız onunda hesabını eltine veremezsin adı üstünde elti.Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Böyleleri yapamaz anca gelir burada bizi sinir ederO sizin evinizdeyse bir dahaki 15 tatilde siz kayinvalideyi eltinize postaliyorsunuz çocukları özlemiş diye.
Neden çocuğu uyutmaya çalışırken mesaj yazmamalıyıza örnek olmuş mesajımKonu sahibi zaten o
yurt dışındaysa evde zaten malları değildir. Şimdi anladım. Adam belki zamanında kiralamıştır maksimum budur. E annemle yaşarken kiralarsam ev ikizmizinde olur. Sonradan gelen kadın ya da erkek el gibi olur. Beşiğine bile yer açmıyorken o evden konusahibi ve bebeği gider ama diğerleri asla gitmez.Üye hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışında yaşıyor. Ev kimin üstüne sorularına ısrarla cevap vermiyor. Büyük ihtimal aile evi. Adam bekar odasına aynı sistem devam ediyor. Kadına çocuk odasına bile izin vermiyor. Çalışma odamı boşaltmam, istyorsan yatağını beşiğini bir köşeye koyarsın diyor. Daha bu sorunu çözmeden ısrarla kararlılıkla hamile kalınmış. Maddi durumumuz ayrı eve çıkmaya yeter ama eşim isemiyor diyor. Kocası eltiye çocuklara binbir bahane üretiyor. Nolmuş ne varmış kafasında. Üye sanıyor ki hamile kalırsam kayınvalide gider kendine ev tutar. Kadın torunlarını her hafta sonu aldığına göre kendi evi. Çocuklar babaannelerini özledi diyerek kırmak istemiyorlar ama işin gerçeği kendi evime kimi çağıracağımı sana mı soracağım demeye getiriyor.
Bu bizim burada en çok gördüğümüz problem. Adam gibi adam gider eşiyle çocuğu yaşayacağı evi tutar, annesine de merak etme ne zaman ihtiyacın olursa ben yanındayım der. Bunu yapmayan adamsılarla evlenince dert sorun otomatik yükleniyor.
Konu sahibi yanılıyorsam, öyle değil böyle derseniz tam tersi sevinirim adınıza. Hamileliğin son zamanları ve doğumdan sonrası için en çok ihtiyacınız olacak şey huzur ve sessizlik. O evde ısrarla kalmaya devam ederseniz çok mutsuz olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?