Eltimin çocukları ve kayınvalide

Eltiniz akilli kadinmis kocasida arkasinda ne guzel omrunu kv ile gecirecek olan sizsiniz basbasa vakit geciremiyorsunuz eltiniz hafta sonlari cocuklari size yollayip kafasini dinliyor kocasiyla basbasa kaliyor bu esinize adil geliyormuymus iki kardesseler iki tarafta kalsin annesi yada hafta sonlari oteki ogluna gitsin

Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizde 🤦🏻‍♀️ kovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
Kayınvalideniz eltinize gitsin madem çocuklar onu çok özlüyormus.

Çocuklar özlüyorsa kv eltinlere gidip,orada çocuklarla vakit geçirsin.Kayinvaliden iyi biriyse söylersin rahatsız olduğunu... Birinin burada kötü polis olması gerek.Elti değil mi sen ol ne olacak.Kv senin istemediğini söylesin.Eltine benim huzurum bozuluyor en iyisi ben size gelip çocuklarla sizde vakit geçireyim desin.Tamam çocuk gelir eder ama her hafta görev gibi ne bu ..

Ben şunu farkettim es ailesi ve eş kişisi en pasif geline yüklenip tüm sorumluluklarını bu şekilde bertaraf ediyorlar, konu sahibi de aşırı pasif ve herkes onu eziyor, elti , kayın, kaynana, eş ve herkes, kimse hakkını savunan ve sınırları olan gelini ezmiyor hatta en çok o geline kul köle oluyorlar, en kıymetli gelin kimseye hizmet etmeyen , burnundan kıl aldırmayan gelin , pasif, kendini ifade edemeyen , boşanmaktan korkan, özgüvensiz gelini de ezdikçe eziyorlar , en basta da kocası eziyor, konu sahibi kendini düzeltse herkes düzelir de maalesef hiç o vibe vermiyor bana ...
Aynen öyle oluyor.

Ha işte somut şeylerle gelince cevap bulamıyorum ama insanlık faktörü de var ortada. Ev kalabalık oldukça daha çok stres yaşıyorum. Eltim ve eşi o kadar cimriler ki babaanneleri sadece çok az miktarda emekli maaş alıyor, bunu bile dikkate almadan dışarı çıkarlar, parası yoktur harçlık vereyim diye düşünmüyorlar. Lunaparka gidecekler benim eşim veriyor parayı
İlk defa bu kadar sacmalik bir evlilik ve koca elti kaynana ve konu sahibi gordum

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Bu kadar rahatsızsanız ayrı eve çıkın. Kadına tabikide torunları gelicek. Sizemi sorucak torunlarını görmek için ? Bende kızımı anneme bırakıyorum ev 1günde dağılıyor her istediğini yapıyor annem bizim evimizden daha rahat anneannesinde kızım. Ne kadar güzel birşey aslında ama ne anlatsak anlamazsınız gibi siz.
Ayrıca 1.5yıllık evlilikte kendi eviniz bile yokken hemen koştur koştur hamile kalmışsınız neden ?

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Evinizi ayırın bence vakti gelmiş hamilesiniz zaten bebeğinizin ve sizin çekirdek aile olarak kendi sıcak bir yuvası olması daha güzel olurdu .. eltini bilmem ama cocuklara gıcık gittiğinizi hissetim onlar cocuk bişey yapamazsınız annesi cocukların tutumlarından sorumlu siz sakın bişey demeyin. Cipsler resimler isterse havada uçuşsun siz ne elinizi sürün ne de diliniz o cocuklara değmesin. Ağlatırsınız onunda hesabını eltine veremezsin adı üstünde elti.

Bu arada eşine nasıl dile getireceğini aslında başta belirttim ben artık ayrı eve çıkmak istediğini felan söyle bir düzenin olmasını istediğini söyleyebilirsin mesela. Sen şuan hamilesin ve önünde doğumun + lohusa sürecin var o evde çıldırırsın.

Üye hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışında yaşıyor. Ev kimin üstüne sorularına ısrarla cevap vermiyor. Büyük ihtimal aile evi. Adam bekar odasına aynı sistem devam ediyor. Kadına çocuk odasına bile izin vermiyor. Çalışma odamı boşaltmam, istyorsan yatağını beşiğini bir köşeye koyarsın diyor. Daha bu sorunu çözmeden ısrarla kararlılıkla hamile kalınmış. Maddi durumumuz ayrı eve çıkmaya yeter ama eşim isemiyor diyor. Kocası eltiye çocuklara binbir bahane üretiyor. Nolmuş ne varmış kafasında. Üye sanıyor ki hamile kalırsam kayınvalide gider kendine ev tutar. Kadın torunlarını her hafta sonu aldığına göre kendi evi. Çocuklar babaannelerini özledi diyerek kırmak istemiyorlar ama işin gerçeği kendi evime kimi çağıracağımı sana mı soracağım demeye getiriyor.

Bu bizim burada en çok gördüğümüz problem. Adam gibi adam gider eşiyle çocuğu yaşayacağı evi tutar, annesine de merak etme ne zaman ihtiyacın olursa ben yanındayım der. Bunu yapmayan adamsılarla evlenince dert sorun otomatik yükleniyor.

Konu sahibi yanılıyorsam, öyle değil böyle derseniz tam tersi sevinirim adınıza. Hamileliğin son zamanları ve doğumdan sonrası için en çok ihtiyacınız olacak şey huzur ve sessizlik. O evde ısrarla kalmaya devam ederseniz çok mutsuz olursunuz.

Sizlerin agzi mi yok dili mi yok ben hiç anlamıyorum esin niye illaki soylemesi gerekiyor ki sen söyle eltine. Hiçbir sebep yok istemiyorum de !

Çocuklara söyle bu kadar sık gelmeyin bu eve de ayda bir gelin de.
Çocuklar istenmediklerini anlasın.
Aaa pardon kocisinle aran mı bozulur 🤣 o zaman çekmeye devam

Eğer sen kayınvalide evine gelin geldiysen konuşmama gerek bile yok. Ev bizim beğenmiyorsan git bile denebilir. Mesela ben anneme ya da kayınvalideme çocuk bıraksam eltime ne ki? Orası büyük evi gibi isteyen gelir isteyen gelmez. Durum bu. Hep diyorum ev kurabilen adamlarla evlenin. Başkasının evine sığıntı olmayın
Üye hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışında yaşıyor. Ev kimin üstüne sorularına ısrarla cevap vermiyor. Büyük ihtimal aile evi. Adam bekar odasına aynı sistem devam ediyor. Kadına çocuk odasına bile izin vermiyor. Çalışma odamı boşaltmam, istyorsan yatağını beşiğini bir köşeye koyarsın diyor. Daha bu sorunu çözmeden ısrarla kararlılıkla hamile kalınmış. Maddi durumumuz ayrı eve çıkmaya yeter ama eşim isemiyor diyor. Kocası eltiye çocuklara binbir bahane üretiyor. Nolmuş ne varmış kafasında. Üye sanıyor ki hamile kalırsam kayınvalide gider kendine ev tutar. Kadın torunlarını her hafta sonu aldığına göre kendi evi. Çocuklar babaannelerini özledi diyerek kırmak istemiyorlar ama işin gerçeği kendi evime kimi çağıracağımı sana mı soracağım demeye getiriyor.

Bu bizim burada en çok gördüğümüz problem. Adam gibi adam gider eşiyle çocuğu yaşayacağı evi tutar, annesine de merak etme ne zaman ihtiyacın olursa ben yanındayım der. Bunu yapmayan adamsılarla evlenince dert sorun otomatik yükleniyor.

Konu sahibi yanılıyorsam, öyle değil böyle derseniz tam tersi sevinirim adınıza. Hamileliğin son zamanları ve doğumdan sonrası için en çok ihtiyacınız olacak şey huzur ve sessizlik. O evde ısrarla kalmaya devam ederseniz çok mutsuz olursunuz.
yurt dışındaysa evde zaten malları değildir. Şimdi anladım. Adam belki zamanında kiralamıştır maksimum budur. E annemle yaşarken kiralarsam ev ikizmizinde olur. Sonradan gelen kadın ya da erkek el gibi olur. Beşiğine bile yer açmıyorken o evden konusahibi ve bebeği gider ama diğerleri asla gitmez.

Üzgünüm ama haklı değilsiniz.
Kayınvalide ile zaten yaşanmaz o ayrı o konuya hiç girmiyorum yaşamamanız gerek.
Çocuğu bırakan kişi ben olsaydım babaannesine bırakıyorum derdim rahatsızsanız evleri ayırabilirsiniz. Size bırakmıyor babaanneye bırakıyor. Rahatsız olabilirsiniz bu çok doğal bir şey ama evi ayırmanız gerek sadece sizin hükmünüz yok o evde ev üstüne ev böyle oluyor işte. Yani o çocuklar gelmeye devam edecek ve gelmeye de hakları var babaanneye.

Direk eltiyle konuşun. Eğer ev sizin kv sizinle kalıyorsa. Cumadan siz kv yi eltinize bırakın pazar akşamı alın 2 torunuyla da hasret gidersin.

Back
X