Kv, lohusalık ve çocukların hasta olması

Çevremdeki herkes ve ablamlarda dahil çocuğun kreşte çok sık hasta olacağını söylüyor ama benim çocuğum Eylül ayından beri ilk defa hasta oldu. Apartmanda başka bir aile var. Onların çocuğu da aynı kreşte ama onların çocuk her ay hastalanıyor. Eltimin çocuğu ekimde kreşe başladı ve bu 2. veya 3. hastalanışı. Yani bünyeden bünyeye değişiyor.
İyi de kış ayına yeni girdik tabi bu aylarda hasta olurlar.
Evet hasta çocuk gönderilmemeli. Ama benim oğlum da hastalık kreşten getirmişti, kızım 10 günlüktü yattık hastanede 1 hafta. Kaynanam arayıp sormadı bile. Sizin yine geliyor yardım ediyor.
Lohusasınız ama çok da abartmayın derim. Sonuçta hastalığı getiren sizin oğlunuz ve elti çocuğu hasta, kaynananıza niye triplendiniz onu anlamadım.

Hasta olan çocuğun okula gönderilmesine bende karşıyım ama bu eltinizin değil okulda bir başkasının çocuğuda olabilirdi.
Yani eşiniz işe gidiyor sonuçta, buyuk çocugunuz kreşe bu sartlar altında şu salgın sürecini hiç hastalanmadan atlatmanız çok cok zor ki zaten çocukların hemen hemen hepsi şu dönem aynı şikayetleri yaşar.
Diğer aileye boş yere kurulmuşsunuz aslında kayınvalidenize de orayada gidiyorsun hastalarsa bir süre gelme küçüge bulasmasin diyebilirdiniz.
Evet başkasının çocuğu da olabilirdi. Bu kadar çok kurulmamın sebebi eşimde dahil hepsinin sorumsuz olmasından kaynaklanıyor. 50 yaşında kv ve 30 yaşında ki kocam öksüren ve burnu akan çocuğun kreşe gitmemesi gerektiğini nasıl bilmez? Düşündükçe aklım almıyor. Bize gelme veya oraya gitme diyemedim çünkü kp veya eşim duysa direkt bana abarttığımı ve çocuk sanki hiç hasta olmayacak diye çıkışırlardı. Belki kv fark eder diye gün içinde 3 kere eltimin çocuğunun öksürüp öksürmediğini sordum ve ne olur nolmaz bize bulaşmasın diyebildim sadece.

3 yasindaki kizim ekim basindan beri krese gidiyor, gitmeye basladigindan beri cok agir hastaliklar gecirdi ki benim çocuğum kolay kolay hastalanmaz.
Evde su an 16 aylik bebegim var, ona da gecti hastaligimiz ki kendisi ilk kez ablasi krese basladiktan sonra hastalandi.

Iki kiziminda az hastalanma sebebi probiyotik kullanimina ozen göstermem, tavsiye ederim size de.

Bu dönem artik geçmiş ama diger donem icin tatile girildiginde cocuga 1 hafta probiyotik kullanin, bagisikligini duzenleyin, boylece evdeki yenidoganiniz bir kez daha riske girmez.

Bu arada el ayak hastaligi, herpes vb. virutik rahatsizliklar ve menenjit gibi hastaliklar yenidoganlar icin oldukca risklidir, kendinizi germeyin bosuna, her cocuk hastalanir, her cocuk duser, yaralanir.

Bilemiyorum yurtdisinda nasil ama iki cocugunuza da torch paneli testi yaptırın bi (gebeyken size yapilmis olmali, Turkiye'de mutlaka yapiliyor) eger herpes pozitiflerse zaten cok da riskli durumlari yoktur, korkularinizi sakinlestirmis olursunuz boylece.

Buyuk cocugunuza ve su an yenidoganiniza mutlaka menenjit asisi ve rota asisi yaptirin (buyuge yapilmadiysa zaten artik gec kalinmis ama kucuge yaptirin 3 aylik olmadan) cunku muhtemelen kresten rota da kapacaktir.

Ote yandan ilk kizim pandemi bebisi, 8 gunlukken ve 5 aylikken covid gecirdi ikisinden de sikintisiz kurtuldu. 5 aylikken covid geçirdiğinde babasindan almisti, haftalarca pozitif cikti hem babasi hem kendisi.

Büyük çocuğunuz henüz 21 aylıkmış o da henüz bebek. Kreşe yeni basladiysa bu kış hep hastalikla geçer zaten. Benim oğlum kreşe ilk başladığı yıl başımıza gelmeyen kalmadı. Tekrarlayan bronşit, göz enfeksiyonu, bit sorunu, 5 gün geçmeyen 40 ın üzerinde ateş. Kızım 1,5/2 yaşlarındaydı abisinin eve taşıdığı bütün hastalıklardan nasiplendigi için kendisi kreşe başladığında hiç hastalanmadi neredeyse. Diyeceğim o ki eltinize ve kayınvalide ise boşuna kuruluyorsunuz. Çocuğunuz bu kışı öyle yada böyle sık sık hastalanarak geçirecek. Yeni doğan bebeginiz konusunda bu kadar hassassanız oglunuzu kreşe gondermezsiniz.

Ben anlamiyorum eltiniz kac yasinda kadin, neden kayinvalideniz eltinizi uyarip krese cocugu gonderme demeliydi ki ? Siz kayinvalidenize icten ice gicik oluyorsunuz ama kocaniz olmali aslinda icerlendiginiz.

Yahu bir de bu ne Allah askina Yuri disinda bile altli üstü oturmalar , cocuklar dahi ayni krese gidiyor . Sizin hic özel hayatiniz olmaz ki , pirt yapsaniz duyulur
23 yaşında. Demek ki hasta olan çocuğun kreşe gitmemesi gerektiğinin farkında değil. Bu yüzden kayınvalide "hasta hasta çocuğu neden kreşe götürüyorsun" diyebilirdi. Kayınvalidem ile çok ayrı görüşler paylaşıyoruz bu yüzden çoğu zaman söylediği şeylere sinir oluyorum. Kocamın ise haksızmışım gibi annesinin alındığını söylemesi ve dahası annesine "sen neden alınıyorsun? Çocuk senin çocuğun değil, başka hasta çocuklarını kreşe gönderenlerde var, onlar içinde söyledi" dememesi beni iyice üzdü. Aileme bu meseleleri anlatmak istemiyorum. Üzüntümü ve mutluluğumu paylaşabileceğim hiç kimse yok. Bu formda da linçlemek için hazırda bekleyen çok insan var ama içimdekileri paylaşmak istedim.

Eşimin kardeşinin aşırı sorumsuz olması sebebiyle abisi kardeşine göz kulak olsun diye baba zoru ile aynı apartmana taşındılar. Yoksa biz yurtdışında onlar Türkiye'de idiler.

Evet başkasının çocuğu da olabilirdi. Bu kadar çok kurulmamın sebebi eşimde dahil hepsinin sorumsuz olmasından kaynaklanıyor. 50 yaşında kv ve 30 yaşında ki kocam öksüren ve burnu akan çocuğun kreşe gitmemesi gerektiğini nasıl bilmez? Düşündükçe aklım almıyor. Bize gelme veya oraya gitme diyemedim çünkü kp veya eşim duysa direkt bana abarttığımı ve çocuk sanki hiç hasta olmayacak diye çıkışırlardı. Belki kv fark eder diye gün içinde 3 kere eltimin çocuğunun öksürüp öksürmediğini sordum ve ne olur nolmaz bize bulaşmasın diyebildim sadece.
Kv. yada eşinizin bunu bilmesi bir şeyi değistirmez ki, o çocuğun bir annesi var ve çocuğunu ne zaman gönderip göndermeyeceğini onlara sormuyordur ki.
Kv ve eşinizi ne ilgilendirir yiğeni yada torunuda olsa okula hangi durumda gidip gitmeyeceği.
Ben sizden çok fazla eş ve kv sözü dinliyormuş gibi bir his aldım, kayinvalidenize yada bir başkasına aklınızdan geçen şey neyse açık açık söylemelisiniz yoksa böyle kendinizi yer bitirirsiniz.
Mesele hasta çocuğun okula gitmesi değil sizin onların karşısına dikilememeniz.
Bakın bende çocuk büyüttum ve bu hastalik konusuna en az sizin kadar takıktım öz annemde dahil herkese hasta olan tek bir kişinin yanında bulundaysanız bile bana gelmeyin dedim açık açık.
Çünkü zaten yorgun uykusuz oluyoruz ve en son isteyeceğim şey hasta olmak ve ayni zamanda hasta bir bebekle uğraşmak zorunda kalmak.
Bir dahaki sefere isteklerinizi net bir şekilde dile getirin sizi ve söyledikllerinizi yok sayma fırsatı vermeyin kimseye eşinizde olsa

Son düzenleme:
Bence biraz lohusalık hassasiyeti yaşıyorsunuz. Çocuklar oksurdugunde, burnu tikandiginda okula gondermeyeceksek hiç gonderemeyiz ki. İkizlerim doğduğunda büyük oğlum 1 e başlamıştı. Hastalık gelmesi çok normal. İkizlerin bağışıklığı büyük oglumunkinden daha da iyi şükür. Dikkat etmek gerek evet ama eltin yollamasa başkası çocuğunu mecbur yollayacak. İnsanlar ise gidiyor. Burnu akti diye de kimse izin alıp çocuğu evde tutamiyor. Kusura bakmayın ama hayatın gerçekleri bunlar. Allah başka hastalık vermesin.

Mesela benim büyük oğlum İkizler yeni dogdugunda başka sehirde yaşayan kayınvalidem ve gorumcemin olduğu yere bir iki haftaligina gitmişti. Büyük oğlumu almaya İkizler iki aylıkken yanlarına gittik. Meğer oğlum su çiçeği olmuş. Arabadan indik, oğlum kosa koşa yanıma geldi. Anneeeee ben su çiçeği oldum var ya deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Çocuğumu çok ozlemisken sarilamadim. Bebekleri indirmeden arabaya binip döndük. Oğluma açıklama yaptım uzun uzun. Yine de dönüşte oğlum böyle yeşil çam filmlerindeki gibi arkamızdan koştu resmen. O kadar zordu ki. Çok kızdım kaynanamlara nasil demezsiniz bize bunu. iki bebekle geliyorum. Aşıları bile yok henüz. Büyük olana yazik değil mi diye. Hala daha e ne olacak bı eve girin yemek yiyip gidin dediler. Delirecektim. 3 saat yol geldim iki bebekle. Büyük ogluma sarilamadim perişan olduk perisan...

allah bebeğinizi hayırlı etsin. Beterinden saklasın. Bol bol emzirin. Sıkıntısız atlatirsiniz inşallah. Kalp de kırmayın. Kimse bile bile küçük bebekleri hasta etmek istemez. Dusuncesizlik oluyor malesef.

Yenidoğan bebek varken 21 aylık çocuğu kreşe gondermeniz hata,hastalığı kuzeninden kaptığı alnında mi yazıyor.Belki başka hasta çocuklardan kaptı.Kv alınmakta hakkı,neden ona karisiyorsunuz,nasıl desin ki eltinizecocugu gönderme diye..Eltiniz karar verir hastayken gönderip göndermeyecegine.Siz kendi çocuğunuzu göndermelisiniz, eylülden beri ilk kez hastalanması normal,bundan sonra görün siz hastalığı...

İşte sıkıntı bu. Çocuk cumartesi ateş kaldırıyor. Pazar iyi diye. Pazartesinden itibaren kreşe gönderiyorlar yani bulaşma riskinin olduğu zaman. Ne demek ne kadar göndermesinler istiyorsunuz? Sanki aylarca göndermesinler demişim gibi konuşuyorsunuz.
Ay Allah aşkına ya... Çalışmayıp evde oturunca mi böyle oluyorsunuz 😅 akşam ateşlenip sabaha iyi olan çocuğu mecbur!!! Çalıştığımız için!!!! Her daim izin alamayacagimiz ve bırakacak birileri olmadığı için!!! Gonderiyoruz. Çalışan kadınlar böyle yapıyor. Eltiniz göndermese bile başka gönderen illa ki olur. Çocukların bireysel bakımına dikkat ederiz. Yapacak birşey yok. Sene başında el ayak ağız hastalığı oldular yollamadim bir hafta. Ama burnu akti, öksürdu, bir gün ateşlendi diye gondermemezlik yapılmıyor. Uzgunumm

3 yasindaki kizim ekim basindan beri krese gidiyor, gitmeye basladigindan beri cok agir hastaliklar gecirdi ki benim çocuğum kolay kolay hastalanmaz.
Evde su an 16 aylik bebegim var, ona da gecti hastaligimiz ki kendisi ilk kez ablasi krese basladiktan sonra hastalandi.

Iki kiziminda az hastalanma sebebi probiyotik kullanimina ozen göstermem, tavsiye ederim size de.

Bu dönem artik geçmiş ama diger donem icin tatile girildiginde cocuga 1 hafta probiyotik kullanin, bagisikligini duzenleyin, boylece evdeki yenidoganiniz bir kez daha riske girmez.

Bu arada el ayak hastaligi, herpes vb. virutik rahatsizliklar ve menenjit gibi hastaliklar yenidoganlar icin oldukca risklidir, kendinizi germeyin bosuna, her cocuk hastalanir, her cocuk duser, yaralanir.

Bilemiyorum yurtdisinda nasil ama iki cocugunuza da torch paneli testi yaptırın bi (gebeyken size yapilmis olmali, Turkiye'de mutlaka yapiliyor) eger herpes pozitiflerse zaten cok da riskli durumlari yoktur, korkularinizi sakinlestirmis olursunuz boylece.

Buyuk cocugunuza ve su an yenidoganiniza mutlaka menenjit asisi ve rota asisi yaptirin (buyuge yapilmadiysa zaten artik gec kalinmis ama kucuge yaptirin 3 aylik olmadan) cunku muhtemelen kresten rota da kapacaktir.

Ote yandan ilk kizim pandemi bebisi, 8 gunlukken ve 5 aylikken covid gecirdi ikisinden de sikintisiz kurtuldu. 5 aylikken covid geçirdiğinde babasindan almisti, haftalarca pozitif cikti hem babasi hem kendisi.
probiyotik gerçekten çok önemli, siniftaki bir çok çocuğun hastalıktan kırıldığı, ateşlenip gelemediği hastalıklar kızıma dokunmadı bile çok şükür.

probiyotik gerçekten çok önemli, siniftaki bir çok çocuğun hastalıktan kırıldığı, ateşlenip gelemediği hastalıklar kızıma dokunmadı bile çok şükür.
Ya benim buyuk kizin sinif 15 kişi, asla tam kadro olamadi cocuklar, mesela bugün 7 kisilerdi sadece. Benim kizin kayip gunu cok az, cunku gecen sene rota gecirip hastanede 1 hafta yattigindan beri senede bir kez probiyotik takviyesi veriyorum, mutlaka balik yagi, d vitamini takviyesi kullaniyorum.

Kucuge daha cesaret edip veremedim ama onunda probiyotik ihtiyacini yiyeceklerle cozuyorum. Ablasi 40 derece atesle yatarken benim minik burun akintisiyla atlatti süreci, burun akintisi devam ettigi surecede burun temizligini hic aksatmadim.

Kaloriferler yanmaya basladigindan beri de odalarinda buhar makinasi calisiyor geceleri 2-3 saat, icindeki suya da mutlaka serum fizyolojik ekliyorum, sabahlari burunlari cozulmus kalkiyorlar. Burun akintisi geniz akintisina donusup cigerlere inemediginden hastalanmiyorlar ya da agir sekilde hastalanmiyorlar diyeyim.

Büyük çocuğunuz henüz 21 aylıkmış o da henüz bebek. Kreşe yeni basladiysa bu kış hep hastalikla geçer zaten. Benim oğlum kreşe ilk başladığı yıl başımıza gelmeyen kalmadı. Tekrarlayan bronşit, göz enfeksiyonu, bit sorunu, 5 gün geçmeyen 40 ın üzerinde ateş. Kızım 1,5/2 yaşlarındaydı abisinin eve taşıdığı bütün hastalıklardan nasiplendigi için kendisi kreşe başladığında hiç hastalanmadi neredeyse. Diyeceğim o ki eltinize ve kayınvalide ise boşuna kuruluyorsunuz. Çocuğunuz bu kışı öyle yada böyle sık sık hastalanarak geçirecek. Yeni doğan bebeginiz konusunda bu kadar hassassanız oglunuzu kreşe gondermezsiniz.
Kv. yada eşinizin bunu bilmesi bir şeyi değistirmez ki, o çocuğun bir annesi var ve çocuğunu ne zaman gönderip göndermeyeceğini onlara sormuyordur ki.
Kv ve eşinizi ne ilgilendirir yiğeni yada torunuda olsa okula hangi durumda gidip gitmeyeceği.
Ben sizden çok fazla eş ve kv sözü dinliyormuş gibi bir his aldım, kayinvalidenize yada bir başkasına aklınızdan geçen şey neyse açık açık söylemelisiniz yoksa böyle kendinizi yer bitirirsiniz.
Mesele hasta çocuğun okula gitmesi değil sizin onların karşısına dikilememeniz.
Bakın bende çocuk büyüttum ve bu hastalik konusuna en az sizin kadar takıktım öz annemde dahil herkese hasta olan tek bir kişinin yanında bulundaysanız bile bana gelmeyin dedim açık açık.
Çünkü zaten yorgun uykusuz oluyoruz ve en son isteyeceğim şey hasta olmak ve ayni zamanda hasta bir bebekle uğraşmak zorunda kalmak.
Bir dahaki sefere isteklerinizi net bir şekilde dile getirin sizi ve söyledikllerinizi yok sayma fırsatı vermeyin kimseye eşinizde olsa
Ay Allah aşkına ya... Çalışmayıp evde oturunca mi böyle oluyorsunuz 😅 akşam ateşlenip sabaha iyi olan çocuğu mecbur!!! Çalıştığımız için!!!! Her daim izin alamayacagimiz ve bırakacak birileri olmadığı için!!! Gonderiyoruz. Çalışan kadınlar böyle yapıyor. Eltiniz göndermese bile başka gönderen illa ki olur. Çocukların bireysel bakımına dikkat ederiz. Yapacak birşey yok. Sene başında el ayak ağız hastalığı oldular yollamadim bir hafta. Ama burnu akti, öksürdu, bir gün ateşlendi diye gondermemezlik yapılmıyor. Uzgunumm
Yenidoğan bebek varken 21 aylık çocuğu kreşe gondermeniz hata,hastalığı kuzeninden kaptığı alnında mi yazıyor.Belki başka hasta çocuklardan kaptı.Kv alınmakta hakkı,neden ona karisiyorsunuz,nasıl desin ki eltinizecocugu gönderme diye..Eltiniz karar verir hastayken gönderip göndermeyecegine.Siz kendi çocuğunuzu göndermelisiniz, eylülden beri ilk kez hastalanması normal,bundan sonra görün siz hastalığı...

Gerçekten anlamıyorsunuz. Yeni doğum yapmışken hastalanmamızdan dolayı ne büyük çocuğumla düzgün ilgilenebiliyorum ne de bir şeyler yapabiliyorum. Yenidoğan bebeğim ilk hafta geceleri 4-5 saat uyuyordu. Burnu tıkandığı için şimdi ne uykusu kaldı ne de başka bir şeyi. Sanki öyle bir konuşuyorsunuz ki ben çocuğun hiç hastalanmamasını bekliyormuşum gibi. Yenidoğanlar ağızdan nefes almayı bilmez burnunu açık tutmak için sürekli temizlemem gerekiyor. Anlıyor musunuz? En azından çocuğum 2-3 aylık olsaydı ve hasta olsaydık hiç sorun etmezdim. Türkiye'de belki gönderiyorsunuzdur ama Almanya'da durum farklı. Çocuk hastalandıysa, bulaştırma riski geçene kadar kreşe gönderilmesi istenilmiyor bu kreşle yapılan sözleşmede açıkça belirtiliyor ve eğer çocuk kreşteyken hastalandıysa aile aranıyor gelip alınması isteniyor. Aile işte olsa bile izin alma hakkı var. Aile gelip çocuğu kreşten alıyor ve doktora gidip iş yeri için rapor alıyor.

Ayrıca eltimin çocuğunu kayınvalidem büyüttü. Kayınvalidemi anne olarak görüyor. Yani gerçek annesinin çocuk üzerinde fazla etkisi yok. Etkisinin olabilmesi için çocuğuyla vakit geçirmesi ve kayınvalidenin aradan çekilmesi gerekiyor ama çocuk doğduğundan beri 2-3 ay dışında hiç ayrı kalmadılar. Anlatabiliyor muyum?

Krese giden cocuk varsa maalesef evdeki bebek de hasta oluyor 3 bucuk aylik bebegim 3 bucuk aylik hayatinda 5 kez hastalandi ablasi hastalaniyor ve tepesinden inmiyor haliyle ufaga da geciyor.Nebül makinesini sifonyerin üzerinden bile oynatamadan tekrar lazim oluyor.Hasta oldugunu göre göre aa bir seyi yok onun diyenlere de ayri sinir oluyorum burnu tıkalı demek grip olmus ya da olmak üzere demek zaten bulasacagini saf olsa bilir haklisiniz.Lohusaliktan degil anne olarak düsününce insan sinir oluyor neden baskalarinin aman bir sey olmazciligi yüzünden benim cocuğum hasta olsun yoktan yere.Size tavsiyem eğer cocugunuz sık hastalaniyorsa d vitamini ve b12 vitaminine baktirin benim 4 yasındaki kızım sık hastalaniyor doktoru tahlil istedi meğer bu değerleri düsükmüş takviye başladık.

Eltiniz göndermese başka bir veli hasta çocuğunu gönderebilirdi. Ona da mı hesap soracaktınız bu şekilde? Ayrıca kreşlerde genelde ateşli ve hastalığın yoğun döneminde çocuk gönderilmez. Burnu tıkalıyken falan çocuk gider yani yoksa hiç bir çocuk okula gidemez, öyle öyle bağışıklıkları kuvvetlenecek. Hiç hasta olmadı demişsiniz de hastalık mevsimi yeni başlıyor zaten. İnsan içten içe sinir olabilir ama bu şekilde yansıtmanız hoş olmamış. Evler arası git gelde haklısınız. Orada tavrınızı net koyacaktınız. Çünkü öyle çocuk kendini iyi hissetse de vücudunda virüs taşıyor hala bulaşıcı durum olabilir. Kreş konusunu kontrol edemezsiniz ama ev konusunu kontrol altına alabilirsiniz.

Ben de bunu diyecektim. Ateş varken gönderilmez. Ama burnu tıkalı ve öksürüyor diye gönderilmeyecekse ilk kez okula başlayanların hiç gitmemesi lazım. Oğlum 4 haftadır öksürüyor. Ne yapalım şimdi? Çocuk doktoruna danıştım. Ateş yoksa antibiyotik kullanmıyorsa gidebilir dedi.

Probiyotik ne veriyorsunuz?

Probiyotik ne veriyorsunuz?

Enterogermina

Besin olarakta,

Yulaf, yogurt, kefir, peynir, sogan, sarimsak (sarimsakli cacik mesela bizim kızların favorisi) bunlar disinda tam bugdayli ekmekler yapiyorum, meyvelerini lifli olanlardan tercih ediyorum. Yani cok ozel birsey yaptigim soylenemez, hepimizin bildigi uyguladigi seyler.💕

Çok çok geçmiş olsun. Salgın var, oğlunuz kreşte başka bir çocuktan da kapabilirdi. Herkesi ve herşeyi kontrol edemiyorsunuz. Ben mesela pandemi döneminde o kadar dikkat ettim ama eninde sonunda yine olduk.

Merhaba arkadaşlar,

Aşırı sinirlendiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. 21 aylık bir oğlum var ve Eylül ayından beri kreşe günde 5 saat olacak şekilde gidiyor. Ayrıca 15 Kasımda doğum yaptım. Eşimin kardeşi ile altlı üstlü oturuyoruz ve ben doğum yaptıktan 1 hafta sonrası Cumartesi günü Eltimin çocuğu hasta oldu, ateş kaldırdı günübirlik ve çok huzursuzdu. Ben doğum yaptığımdan kv yardımcı olmak için bize geldi ama Eltimin oğlu ilk torun ve ona çok bağlı bundan dolayı genelde yukarı da duruyor. Bu yüzden bende birkaç defa sordum "Çocuk öksürüyor mu?" diye, kayınvalidem "Yok öksürmüyor sadece çok huzursuz, burunları tıkalı birde" dedi. Açıkça demedim hani yenidoğan bebek var evde bize de bulaşabilir yukarı çıkmayın diye. Üstüne üstlük burnu tıkalı ve hasta olan çocuğu kreşe göndermeye devam etmişler ve bundan haberim yoktu. Eğer haberim olsaydı, kendi çocuğumu kreşe göndermezdim ve sonuç olarak geçen hafta cuma gününden beri benim çocuğum hasta burnu tıkalı ve öksürüyor. Ardından bana ve yenidoğan bebeğime bulaştı. Bende bu duruma çok sinirlendim. Dinlenmem gerekirken ve yenidoğan bebeklerin ilk zamanlar hasta olması aşırı sıkıntılı bir durumken bu durum aklıma geldikçe sinirlerim tepeme çıkıyor. Bir saat önce eşim ve annesi salondaydı, bende çocuğumun burnunu sildim. Eşim hastalık konusunda bir şey dedi. Bende dedim ki "Millet hasta çocuğunu kreşe gönderirse çocuğun böyle hastalanması normal." Ardından mutfağa gittim. Kahvaltımı hazırladım ve geri geldim, kv gitmiş.

Eşim: "Annemin niye gittiğini biliyor musun?"
Ben: "Yoo görmedim."
Eşim: "Hayır, annem yukarı çıktı, niye biliyor musun?"
Ben: "Hayır bilmiyorum."
Eşim: "Senin dediğin laf yüzünden yukarı gitti. Dilini tutamıyorsun."
Ben: "Annen neden üstüne alınıyor? Kendi çocuğumu sanki? Hiç kusura bakma gayet haklıyım bu evde yenidoğan bebek var. Hasta olan çocuk kreşe mi gönderilir, haksız mıyım?" diye sinirlendim.
Ben: "Ayrıca size kalsa çocuğu ben hasta ettim değil mi? Bu çocuk geceleri üşüdüğü için hasta oldu dimi?" diye sesimi yükselttim. Eşimde bir şey demedi, büyük ihtimalle sinirlendiğimi görünce bir şey anlamayacağı düşündü ve üstelemedi. Evimizin içi 23 ila 24 derece arasında. Büyük çocuğumu uzun kollu zıbınlık ve altında pijama ile yatırıyorum. Ensesini ve göğsünü kontrol ediyorum sıcak oluyor. Kayınvalidem buraya geldiğinden beri büyük olan çocuğumu arada uyutuyor ve üstüne bir şey örttürmediği için çocuğun üşüdüğünü ve kalın tulum giydirmem gerektiğini söylüyor. Böyle dedikçe bende iyice sinir oluyorum.

Neyse kısacası olan bu. Lohusalığımın verdiği duygusallık ve geçmişten gelen kaptığım gıcıklıklardan dolayı kv çok öfkeliyim.
Bu tepkiyi eltinize verseniz tamam.Ama kayınvalidenizi boş yere kırmışsınız.Yorumlarda okudum işinize gücünüze de yardım ediyormuş.Ufak tefek anlaşmazlıklar insanın kendi ailesiyle bile oluyor.Bence kayınvalidenizin gönlünü alın yazık olmuş kadına.He ama eltinizin ağzına edin yani. Hasta çocuğu gönderip her kezi sıkıntıya sokuyor, düşüncesizlik

Of eşinize de ayrıca gıcık oldum. Tepenizde münker nekir gibi dikilmiş soru soruyor onu biliyor musun bunu biliyor musun diye. Napıcan cennete mi kabul edicen arkadaşım yaaa

Kucuk cocugunuzu bu kadar dudunuyorsaniz , buyugu seneye kursa baslatmaliydiniz.
Eltiniz hatali olsada, aynisi yapacak cok kisi var.
Bugun degilse yarin hasta olacaktiniz.
Ben de buna dikkat eden biriyim ama atesli yollayip,surubunu da yollayani gorduk.

Bunu okula giden cocugu olan, her iki cocuklu aile bilir ve yasar.

Kayinvalideniz yardimci oluyormus yinede. Hepimiz mukemmel miyiz ki ondan da bunu bekliyorsun,eksileri var diyorsun.

Konusurken kalbini kiriyorsa, laf sokucu kotu biriyse zaten , evinde kalmasin mesafe koy.

Mesela sen laf soylemissin,kadin gitmis.
Keske direk soyleseydin laf sokmak yerine.

Lohusaliginiza veriyorum, boyle hissetmeniz normal, ama yasananlarda normal bence.
Kafaniza takmayin.

X