Eltimin çocukları ve kayınvalide

Çoğunlukla kv çocukların yanına gönder. Eşine de şikayet eder gibi değil de mülayim dille söyle çok yoruluyorum, çocuk doğunca zaten bu düzen değişmeli çünkü istedigi gibi TV açamazlar bebek varken. Gürültü yapamazlar. O yuzden şimdiden sınırını koy. Çocuklar kv özlüyorsa kv onlara gönder

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.

Kayınvalideniz eltinize gitsin özlendiği zaman.

Eşimle konuşuyorum bu konuyu illa sebep istiyor. Mesela bütün gün mutfakta TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum diyorum “ee çocuklar yokken de annem izliyor” diyor. Mutfağın dağınık halini sevmiyorum diyorum “günün sonunda zaten annem topluyor” diyor. Yani tam olarak elle tutulur bir şey arıyor. Kalabalıktan rahatsız oluyorum diyorum “ne yapıyor ki çocuklar gürültü mü çıkarıyor, sessizce TV izliyor” diyor. Ya böyle tepkiler verince cevap bulamıyorum
Senin sorunun ne elti ne de kaynana , eşini karşına alıp açık açık istemiyorum diyeceksin ve sebep sunmak zorunda da değilsin, adamdan çocuk yapmışsın ama daha kendini izah etmeye bile çekiniyorsun, eşine rest çekmedikçe, dik durmadıkça çözülmez bu sorun , dik duracağınızı falan hiç sanmıyorum, aman ağzımızın tadı kaçmasın Hayriye modunda takılmaya ve şikayetlenmeye devam edin , en büyük suç da sende bu arada , sorun çıkarmaya başlasan iyi edersin yoksa bu devran böyle sürecek...

E
Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizde 🤦🏻‍♀️ kovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
Evi kim almış peki eşiniz mi kayinvalideniz mi yada ortak mi almislar yoksa var olan evin tapusunu kayınvalide oğluna mi vermiş.

Siz evlenmeden önce nerede yaşıyordu genellikle bu tür konularda ev bizim diyorlar ama ortak alınmış oluyor yada tapu el değiştiriyor mesela geçenlerde bir konuda da ev eşimin denmişti ama ortak alınmış esimde katkisi var yazılmıştı.

E

Evi kim almış peki eşiniz mi kayinvalideniz mi yada ortak mi almislar yoksa var olan evin tapusunu kayınvalide oğluna mi vermiş.

Siz evlenmeden önce nerede yaşıyordu genellikle bu tür konularda ev bizim diyorlar ama ortak alınmış oluyor yada tapu el değiştiriyor mesela geçenlerde bir konuda da ev eşimin denmişti ama ortak alınmış esimde katkisi var yazılmıştı.
Buna cevap vermiyor.

Biraz da sana yikamasin kocan , torun bakmaya mecali olan anası tek başına da yaşar.
Ben şunu farkettim es ailesi ve eş kişisi en pasif geline yüklenip tüm sorumluluklarını bu şekilde bertaraf ediyorlar, konu sahibi de aşırı pasif ve herkes onu eziyor, elti , kayın, kaynana, eş ve herkes, kimse hakkını savunan ve sınırları olan gelini ezmiyor hatta en çok o geline kul köle oluyorlar, en kıymetli gelin kimseye hizmet etmeyen , burnundan kıl aldırmayan gelin , pasif, kendini ifade edemeyen , boşanmaktan korkan, özgüvensiz gelini de ezdikçe eziyorlar , en basta da kocası eziyor, konu sahibi kendini düzeltse herkes düzelir de maalesef hiç o vibe vermiyor bana ...

Ben şunu farkettim es ailesi ve eş kişisi en pasif geline yüklenip tüm sorumluluklarını bu şekilde bertaraf ediyorlar, konu sahibi de aşırı pasif ve herkes onu eziyor, elti , kayın, kaynana, eş ve herkes, kimse hakkını savunan ve sınırları olan gelini ezmiyor hatta en çok o geline kul köle oluyorlar, en kıymetli gelin kimseye hizmet etmeyen , burnundan kıl aldırmayan gelin , pasif, kendini ifade edemeyen , boşanmaktan korkan, özgüvensiz gelini de ezdikçe eziyorlar , en basta da kocası eziyor, konu sahibi kendini düzeltse herkes düzelir de maalesef hiç o vibe vermiyor bana ...
Kesinlikle ve konu başlığı bile eltim ve çocukları diye açılmış

Pasif ben ve pasif kocam olmalıydı🤷‍♀️

Ev kayınvalideniz olduğu için bu yüzden söz hakkınız olmadığını düşünüyorum. Kayınvalideniz de çocukları istemiyorsa, çocukları evde rahat ettirmeyin televizyonu sökün onlar gelmeden önce bozuldu diyin tamir de diyin bu aslında kötülük değil ya çocukları da ekranına böyle bağlamak da iyi bir şey değil sonuçta. Gürültü mü yapıyorlar babaannesi desin ki yengeniz hamile kaldırmıyor sesi falan desin zaten o günün sonunda çocuklar rahat edemeyeceği için annelerini ararlar. Ama bana sorarsanız ki bu davranışlar doğru mu bence doğru değil. Çünkü ben de düşünüyorum kayınvalidemin evine oğlumu bırakıyorum yemek yapmak için 2 yaş sendromunda pencerelere çıkıyor pencerelerde çocuk kilidi var ama gene de güvenip de bırakamıyorum çocuğumu. Duşa girmem gerekiyor temizlik yapmam gerekiyor ona bırakıyorum eltilerimden biri de dese ki niye sürekli bu da çocuğu bırakıyor gerçekten büyük kavga ederim. Ama dediğim gibi bizim evler ayrı olduğu için kimse kimseye karışamıyor eltim de bırakıyor. Ben de bırakıyorum diğer eltim de bırakıyor hepimiz bırakıyoruz çocukları işimiz olduğunda. He tabii bırakıyoruz dediysek de günlerce haftalarca bırakmıyoruz 2-3 saat bıraktığımız onda bile kadının perti çıkıyor😂

Canım buradaki sorun evi kimin üzerinde olup olmaması değil. Eltim ve KV nin yüzsüzlüğü üstelik eşimin durumu anlamaması. Ben mülayım oldukça tepeye çıktılar. Mantıklı diyorsun da insanlık ve etik faktörler de var göz ardı edilmemesi gereken. Üstelik ayrı bir eve çıkmak için maddi imkanımız var sadece eşim annesini yalnız bırakmak istemiyor.
Eşiniz annesine bağımlı, sizin kişisel tercihlerinize ve alanınıza saygısı yok. Sebebperinizi bile sebep olarak görmüyor. Sorun kv, elti ve çocukları değil sorun eşiniz.

Konuda oturmayan yerler var gibi. Sanki anlattiklarinizda eksikler yada bazi yanlislar var. Bir kere eltiniz istemedigini soyleyen insana nasil bu kadar yuzsuzce cevap verebiliyor, bunu konusarak cozemeyecek ne var? Kaldi ki ev sizin gibi de gelmiyor hic kulaga. Burada sorunun kaynagi esiniz. Evet herkes bir miktar suclu ama biz sınır cizmezsek, kimseye orada dur demezsek gelen, çöken, kullanan cok olur. Esinizden korkuyorsunuz, oda ailesindeki hic bir bireye size laf ettirmezmis, sizi suclarmis gibi bir izlenim olustu bende. Eger mesele oyleyse tavsiyeler farkli olur. Yok eger anlattiginiz gibiyse coktan kolayca cozulmeliydi buraya kalmadan.

Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizde 🤦🏻‍♀️ kovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
O sizin evinizdeyse bir dahaki 15 tatilde siz kayinvalideyi eltinize postaliyorsunuz çocukları özlemiş diye.

Eşimle konuşuyorum bu konuyu illa sebep istiyor. Mesela bütün gün mutfakta TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum diyorum “ee çocuklar yokken de annem izliyor” diyor. Mutfağın dağınık halini sevmiyorum diyorum “günün sonunda zaten annem topluyor” diyor. Yani tam olarak elle tutulur bir şey arıyor. Kalabalıktan rahatsız oluyorum diyorum “ne yapıyor ki çocuklar gürültü mü çıkarıyor, sessizce TV izliyor” diyor. Ya böyle tepkiler verince cevap bulamıyorum
Bir daha gelirlerse siz annenize gidin onlar gidince dönün.
mecbur degilsiniz sonucta madem babaanneleri hallediyor her isi
Sizde her hafta sonu annenize gidin

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Çok özlüyolarsa ara tatillerde kv gidip orda kalsın bak bi daha özlediler çocuklar diyo mu😄

Ek olarak eşiniz çalışma odasını bile bebek odası yapmanıza izin vermiyormuş. Yani bir oda annesinin, bir oda kendinin çalışma odası, çocuk nerede yatacak oynayacak? Adamın pek umurunda değil şikayetleriniz istekleriniz. Her gelene her yapılana bahane buluveriyor. Kayınvalideye eltiye söylenmeden önce eşinizi bir hizaya çekin. Ev dubleks, alt üst yaşıyoruz diyorsunuz ama evde her şey ortak. Eğer siz evlenip o eve gittiyseniz çile çekmeye devam.
Evet ya ne bicim dubleks ev. Cok sinirli bir alan var. Bu kizi fena kandirmislar galiba :(

Konu sahibi ev bizim, kayınvalidenin değil diyor da ev kesin kayınvalidesinin. Daha 1,5 yıldır evliymiş zaten. Kesin kendisiyle evlenmeden önce adam annesiyle beraber aldı evi ve evlenmeden önce de ana oğul orda beraber oturuyolardır. Taksitleri adam ödediyse konu sahibi ev benim diyordur. Hep öyle oluyor burdaki konularda. Gelinler kayın ailesinin evine kocası alırken katkı yaptığı için benim evim diyor. Ancak gelin dışında kimse o evi gelinin görmüyor. Eltiyle konuş diyenler olmuş da ev kayınvalidemin evi sanane diye bir karşılık alması muhtemel. Onun yerine kocasıyla konuşup ev ayırmaya çalışması daha mantıklı.

Aynı şeyin benzerini benim yengem yaşadı. Aile apartmanında oturuyorlardı.
Büyük elti sürekli babaannelerini bahane ederek 3 çocuğu kaynanasıyla oturan yengeme bırakırdı. Üstelik istenmediğini bilerek yaptı. Burda suç anaannemdeydi çünkü büyük dayım ve çocuklarının yeri onda ayrıydı. Dayımda annesine karşı gelemezdi çünkü çok dominant bir karakterdi. En sonunda başka olayların etkisiyle yengem evi terk etti. Sonra mecburen gelin kaynana ayrı evlere çıktı.
Kısacası bir an önce sınır koyun yoksa başınız çok ağrır.

KV yi kullanıp kullanıp bırakıyorlar. Eltimin sınav haftasında yemek temizlik bulaşık herşeyini yaptı onlarda, yılbaşında da iki parmağı burnunda hediyesiz bıraktılar 😂 o yüzden artık gitmek istemiyor, korkuyor
Walla sizin durumda bari en azından kv kendini kullandırmış konu sahibinin konusunda hem kv hem elti.. ne kurnaz kadınlar var

Eşinin sen söylemeden şu durumu anlamaması imkansız. Ya işine geliyor ya da parasızlıktan dolayı duymamaya çalışıyor.
Anlaşılıyor ki maddiyatı yeterli olmadığı için konfor kısmını düşünemez olmuş. Senin de katlanmanı istiyor.
Bana göre maddi gücü olan bir erkek ,erkek kardeşinin çocuklarının zirt birt geldiği konfor alanınin olmadığı bir ev istemez. Ama demek ki sorun maddiyat görünüyor.
Eşime nasıl söyleyeyim diyorsunuz da sizin söylemeden onun söylemesi gerek. Tabii tüm gün kendi işte olduğu için katlanan siz olduğunuz için hava hoş.

Eltide suç. Babaanneyi özlüyorsa çocuklar kadını çağırsın evine.

Back