- 20 Mart 2018
- 1.101
- 1.593
Gerçekten anlamıyorsunuz. Yeni doğum yapmışken hastalanmamızdan dolayı ne büyük çocuğumla düzgün ilgilenebiliyorum ne de bir şeyler yapabiliyorum. Yenidoğan bebeğim ilk hafta geceleri 4-5 saat uyuyordu. Burnu tıkandığı için şimdi ne uykusu kaldı ne de başka bir şeyi. Sanki öyle bir konuşuyorsunuz ki ben çocuğun hiç hastalanmamasını bekliyormuşum gibi. Yenidoğanlar ağızdan nefes almayı bilmez burnunu açık tutmak için sürekli temizlemem gerekiyor. Anlıyor musunuz? En azından çocuğum 2-3 aylık olsaydı ve hasta olsaydık hiç sorun etmezdim. Türkiye'de belki gönderiyorsunuzdur ama Almanya'da durum farklı. Çocuk hastalandıysa, bulaştırma riski geçene kadar kreşe gönderilmesi istenilmiyor bu kreşle yapılan sözleşmede açıkça belirtiliyor ve eğer çocuk kreşteyken hastalandıysa aile aranıyor gelip alınması isteniyor. Aile işte olsa bile izin alma hakkı var. Aile gelip çocuğu kreşten alıyor ve doktora gidip iş yeri için rapor alıyor.
Ayrıca eltimin çocuğunu kayınvalidem büyüttü. Kayınvalidemi anne olarak görüyor. Yani gerçek annesinin çocuk üzerinde fazla etkisi yok. Etkisinin olabilmesi için çocuğuyla vakit geçirmesi ve kayınvalidenin aradan çekilmesi gerekiyor ama çocuk doğduğundan beri 2-3 ay dışında hiç ayrı kalmadılar. Anlatabiliyor muyum?
Haklı olduğunuz taraflar var ama neden alt üstlü oturmayı kabul ettiniz ? Kayınvalidenin yaşamanıza neden böylesine müdahele etmesine izin veriyorsunuz ? Neden anacı adama çocuk verdiniz ? Çalışma vizeniz yoktur anlıyorum ama dil kursuna neden gitmiyorsunuz ? Ben 4 aydır fince öğrenmeye çalışıyorum zor bir hamilelik geçiriyorum buna rağmen kültürel olarak adapte olmam için eşim zorluyor. Tüm gün evde kapalı kutu bunalırsınız. Bebeği eşinize bırakın yarım saat 1 saat hava alın ..bi nefes aldırmamışlar size yazık elti kaynana üst üste kabile hayatına en başından hayır diyecektiniz fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Ördek ailesi gibi onların peşinden yurtdışına gitmeyi kabul etmeyecektiniz.