Eltimin çocukları ve kayınvalide

KV yi kullanıp kullanıp bırakıyorlar. Eltimin sınav haftasında yemek temizlik bulaşık herşeyini yaptı onlarda, yılbaşında da iki parmağı burnunda hediyesiz bıraktılar 😂 o yüzden artık gitmek istemiyor, korkuyor
Ben anlamadım ev sizin kendi kurulu düzende eviniz, kv sizde kalıyor yada yaşıyor. Burda söz hakkı siİn madem özlüyorsa kv denizi alıp evlerinde misafir etsinler. Yarın mbürgün bebeğiniz doğduğunda daha kötü olacak. Bir yerde çoktaan sınır çekmeye başlamalıydınız

Ben anlamadım ev sizin kendi kurulu düzende eviniz, kv sizde kalıyor yada yaşıyor. Burda söz hakkı siİn madem özlüyorsa kv denizi alıp evlerinde misafir etsinler. Yarın mbürgün bebeğiniz doğduğunda daha kötü olacak. Bir yerde çoktaan sınır çekmeye başlamalıydınız
Biz de anlamadık ev kimin. O kısma cevap alamıyoruz. Halbuki açık açık yazsa ona göre tavsiyeler veririz. Evi kendileri aldıysa kayınvalideyi gönderme yönünde, yok ailenin eviyse kendinin çıkması yönünde fikirler veririz. Kadın evde çocuk odası yapma izni alamıyor daha. Koyarsın beşiği bir yere deniyor kendisine.

O zaman konuşmak lazım sakin ve yapıcı bir dil ile. Ya eşiniz kardeşi ile konuşsun ya da annesi ile ve her haftasonu böyle uzun ziyaretlerden rahatsız olduğunuzu söylesin çift olarak.

Tabi ki çocuklar babaneyi özler. Ya gelip bir kaç saat kalsınlar ya da babane onlara gitsin.
çocukların tüm gün çizgi film izlemekten kafası yanmıştır zaten, ne özlemesi. Babaanneniz benim diye ben yanlarına gitsem çakmazlar
Elti çocukları başından atmak için bahane bulmuş

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Acil kvden ayrı eve çıkmanız lazım yolun başındayken, yoksa başınız daha çok ağrır

Tapu kimin kardeşim? Mühür kimdeyse Süleyman o.
Kvnin eviyse sizin söz hakkınız yok,eşiniz bile çocuklardan rahatsız değilken çözüm bulunmaz. O koca sizi ayrı eve çıkarmaz. Evlenmeyecektiniz,çocuk yapmayacaktınız.
Siz de tuhafsınız ayrıca,evin kime ait olduğunu önemsiz bulup da mutfağın amerikan olmasını önemseyen garip bir insansınız yani. Tapu önemli tapu lazım 😊

Kv eltiye gitsin haftasonları. Perşembeden arayın eltiyi gönderin. Ya da kv kendi evine gitsin, niye sizin evde kalıyor? Eltinde kalsın. Arayın eltinizi direkt söyleyin

Ya en büyük sorun zaten mutfak ve salonun aynı ortamda olması. Düşünsene bütün gün koltukta yatarak TV izliyor KV. Arada da tırnaklarını yiyip yere tükürüyor. Dolmuşum be…
Kayınvalidenin odasına tv alın. Günboyu orada izlesin tvyi.
Eltinle direkt siz konuşun, bundan sonra kv haftasonları size gelecek diyin. Kabul etmezse, siz de çocukları kabul etmeyin. O kabul etmeyince ayıp olmuyorsa, siz etmediğinizde de olmaz.
Tvnin bağlı olduğu şalteri kapatın çocuklar gelmeden.
Eşinize de 'hamileyim ve rahatsız oluyorum, bir sebebi olmasına gerek yok' diyin.
Çocuklara mutfağı ve dağıttıkları yerleri toplatın. Abur cuburları kaldırın ortadan. Sizi disiplinli görürlerse bir daha gelmek istemezler.

Problem eşinizde. Eğer hamileyken de prenseslik yapamayacaksanız ohooo.. geçmiş olsun size zor

Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizde 🤦🏻‍♀️ kovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
Kayınvalidenize ev tutup evini ayırın. Yada torunları bu denli çok özlüyorsa elti de kalsın. Ha olmaz diyorsanız size sormadan sizin evinize rahat rahat çocuklarını atan eltinize söyleyin durumu,ben hamileyim yoruluyorum ,doğumum yaklaştı annemi siz alın yada çocukları yatılı göndermeyin diyebilirsiniz mesela.
Ev sizinse şayet misafirin misafiri öyle kafasına göre gelmemeli.

Çocuk doğunca daha fazla rahatsız olacaksınız hem gürültü yapacaklar hem çocuğunuz biraz ele avuca gelince sıkıştıracaklar onun oyuncaklarıyla falan oynayacaklar belki kıracaklar.bir süre sonra kavga edecekler falan bende hiç çekemem kimsenin çocuğunu sürekli olmasa ayda yılda bir olsa neyse yani ama her hafta kafam kaldırmaz.Maalesef eltiniz düşüncesiz biri pek yapabileceğiniz bir şey yok orası kvnizinde evi olduğu için sizi takacaklarını sanmıyorum.Ayrı eve çıkmaya bakın zaten baştan neden kabul edersiniz aynı evde yaşamayı hep sorun.

Ev sizinse ben olsam asla kabul etmezdim. Eşimle bir haftasonum var zaten karnım burnumda. Çok özlüyorlarsa kv gitsin. Ama ev kayınvalideninse siz onun yanına yerleştiyseniz o zaman bu kadar karışamazsınız.

Back