• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocugu

Burada eltiyi ve çocuğunu korumaya alan çok anne var. Demek ki onlar da misafirliğe gittikleri zaman evi savaş alanına çevirdikten sonra eve gidiyorlar.

Hiç tahammül edemem ben de. Benim de 2 küçük çocuğum var. Nerede duracaklarını her zaman bildiler. 2 yaşında da zaten ben hep etraflarında oldum. Ev sahibinin mutfağını temizlemek için çırpınmadım, çocuklarımla beraber oldum. Böyle kişiler misafirliğe gitmesin zaten. Giderse de kontrolü elinden bırakmasın zira çok itici görünüyor.

Çocuğunuz 2 buçuk yaşında. Ya sendromunu atlattı yada sakin geçirdi. ( Dönemimizde nadir çocuklar bu şekilde gecirebiliyor. Karakterine bağlı ebeveynin tutumuna değil. )

Yo alakasi yok. Kizim çok inatçi olabilir. Simardigida olabilir.

2 yas sendromu var, ancak bu kuralsiz yasansin alamina gelmiyor. Mesela ekmegi sadece yemek masasinda verirsem ne yapacak? Dolasmak isterse dolasabilir fakat yemek ile degil. Yemek masasina koyarsam ve yemek yemez ise, pesinde yemek ile gezmem.

Bunun haricinde kizim çok aktif biri. Cok coskuludur. Bundan dolayi kizim ile fazla misafirlige gitmedik. Eger gidersek fazla kalmayiz ve sürekli pesinde oluruz. O kadar aktif olmasina ragmen, simdiye kadar mala zarar verdigini görmedim.

Konudaki anne hiç müdahale bile etmiyor çoçuguna. Sinirsiz özgürlük hiçbir zaman iyi degildir.

Çok haklısınız, benim için de çiçeklerim, kitaplarım ve de kedim çok çok değerlidir. Hele kedim bu evin bir üyesidir, ondan tiksinen insanlar gelmesin bir zahmet, bu konuda tavrım çok nettir. Tamam çocuk laftan anlamayabilir, ama anneden babadan müdahale etmesini beklerim, kazadır olabilir, halıdır hadi kirlensin canı cehenneme lakin tavırları ve rahatlıkları çok saygısızca geldi. Bundan sonra mümkün mertebe geldiklerinde çiçeklerinizi vs bi odaya koyun kapısını kitleyin, eşinizden de destek rica edin.

Anladım, siz annesinin tutumundan rahatsızsınız buna da bir şey denemez.
Çocuk özgür bırakıldığı anda cam çerçeve indirir ki peşinde gezerken de yapabilir.
Yine de önlem almaya çalışsa gözüme batmazdı ya da çocuğunun yaptıklarını temizleyemeye çalışsa, bir özür dilese hallolurdu diyorsunuz.
Böyle yazdığım gibi düşünüyorsanız haklısınız zaten.

Anlattım birkaç yorumda, gerçekten aşırı yaramaz çocuklarım var masada falan yürürler.
Şu kafesten kaçmaya çalışan panda bebekler gibi, dağ tepe tırmanırlar.
Ama misafirliğe zaten gitmem, senede bir iki gitmişsem de elimde bez, döktüklerini toplar, silerim.
Ev sahibinden çok benim canım çıkar onları zapt edip de bir şeye zarar vermesinler diye.
Aynen anlattığınız gibi. Yoksa eve gelip kıran döken tek sile degiller ki ana sadece onu dert ettim. Onu da bazılarının zannettiği gibi tamamen dert etmedim. Yani eltimden cocuktan nefretle bahsetmedim. Hoşuna gitmeyen yönünü anlattım eltimin. Ama illa bir yerlere cekmek istediler. Bende takıntı oldu bu olay. Artık ne olsa batar oldu. Ama dedigim sebeplerden dolayı

Çok haklısınız, benim için de çiçeklerim, kitaplarım ve de kedim çok çok değerlidir. Hele kedim bu evin bir üyesidir, ondan tiksinen insanlar gelmesin bir zahmet, bu konuda tavrım çok nettir. Tamam çocuk laftan anlamayabilir, ama anneden babadan müdahale etmesini beklerim, kazadır olabilir, halıdır hadi kirlensin canı cehenneme lakin tavırları ve rahatlıkları çok saygısızca geldi. Bundan sonra mümkün mertebe geldiklerinde çiçeklerinizi vs bi odaya koyun kapısını kitleyin, eşinizden de destek rica edin.
Eşim de gördü o da daha çok dikkat edecek
Çiçekler yer değiştirince etkilenir diye korktum hep ama il K kez dün kaldırdım iki kez devirince

hic sevmem cocugunun eline birsey veripte hadi git ye diyenleri. asla da cocuklarima böyle birsey yaptirmadim baskasinin evinde, annemin bile. evdeyken de ancak masada yada mutfakda yemek yenir bizim evde. yok öyle saldim cayira tavirlari. ama cocuk yemeyi ögrenmeeeliiiiiiii ama özgür olmayi ögrenmeliiiiii triplerini de cekemem cekmedimde. cocuklarimin kimsenin evinde 'normal' olanin disinda da asla yaramazlik yapamazlar. bi misafirim vardi oglan bi duvardan bi duvara atliyordu gece saat 12 olmustu annesi babasi izlemekden öteye gitmedi, bir misafirimin oglu kizimin okul kitaplarina zarar verdi. bu kisileri artik kabul etmiyorum.

bence hepsini bilerek yapmislar. birdahaki sefere al elindekiler cocugun ellerini sil ver anasinin kucagina. arsiza arsiz olacaksin

Çocuklarınız tam bir çocuk 💕 Rabbim annelere sabır versin ki vermiyor mu çokça veriyor. Anneleri bu yüzden anneler anlayabiliyor 😊 Sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil...
Çok teşekkür ederim, Allah herkesin evladını korusun ailesine bağışlasın inşallah.

Çevremde en az 60 bebekle münasebetim vardır, gözlemleme olanağım çokça fazla.
Bebek doğumca yatağına koydum uyudu, yok sen kucağa alıştırmışsın.
Yahu arkadaşım, yaramaz çocuk doğduğu günden beri yaramaz zaten, bırak yatağa koymayı, bedenden ayırma eğilimine girdiğin an eti kopmuş gibi ağlıyor.
Ya da komutları yerine getirmesi, bak öğrendi yapıyor.
Benimki öğrenmedi yapmıyor değil ki bilakis biliyor ve tersini yapıyor.
Yapma dedikçe daha çok yapıyor.
Sakin, ılımlı ve otoriteye baş kaldırmayan çocukların anneleri, bu durumdan kendine pay çıkarınca deli oluyorum.
Hayır siz yapmadınız sevgili anneler, çocuğunuz zaten karakter olarak öyle doğdu.

Benim gözümün altı su toplu ve şiş şuan, küçük oğlum eline ne geçirse kafamıza atıyor, ben de bayılarak diğer yanağımı dönüyor değilim elbette.
Ama işte anlayana...

Benim oğlum daha fecilerini yapıyor.
Bu ne ki😂
O çocuk şımarık değil sendromda, örtü verseniz kabul etmez.
Eline bardak vermeseniz bas bas ağlar etrafa eşya atar.
Yani dediği yapılmadığında verdiği hasarı bildiğinden, annesi mümkün mertebe olayı dizginlemeye çalışmıştır.
Ha gerçekten ilgisiz annedir bilemem ama misafir ağırlarken ev batar zaten, çiçek gibi kalmaz.
Koskoca adamlar da kahve çay döker, yağlı elleriyle koltuğu elleyebilirler.
Evim batmasın diyorsanız misafir çağırtmayacaksınız.
Umarım çocuğunuz uslu olur, yoksa ilk o tezgahtan başlayarak evinizde sağlam bir şey bırakmayabilir, hamilelikte kınama başa gelir çünkü:KK66:

o zaman o cocukla baska ortamlara girecek annesi. iyi cocuk sendromda diye micsin agzimiza.

Koltuğu kıran çocuk değildi, daha vahim😂
Bakın çocuklar bilinçli zarar vermezler, ya da şöyle diyeyim belirli bir yaşa kadar onun değerini, kırdığında ne olacağını veyahut örneğiniz gibi arabasını çizeyim demezler.
Zekaları bunları anlamaya yetmez.
5 6 yaş grubu ve üstü anlayabilir bu dediğinizi.
Ha evet benim çocuklarım size göre çocuk değil, duvar kağıdı söküyor.
Peki ne yapacağım, bağlayayım mı zincire falan mı vurayım?
Kızın demeyin, bademciklerim patlayana kadar kızdığım oldu, cezaların oldu, güzelce anlattığım ya da oturup ağladığım vs vs.
Ama küçükler ve yapıyorlar, sonuç olarak öneriniz ne?
Kendi kafanızda belirlediğiniz terbiye nedir ki benim çocuklarım çocuk olmuyor?

Her defasinda ceza vermedin sanirim, yada iyi seyler yaptiginda asiri derecede tebrik etmedin.
Ceza arada sirada verilince etki etmiyor. Cocuk ceza almama sansini deniyor.

Ben mesela kizim çok simardiginda ve birseylere zarar verdiginde evin bir kösesine koyuyorum. Ve o köseden çikmasi yasak. Saate bakarak 2 dakika böyle geçiyor. Sonra yanina giderim ve neden ceza aldigini anlatirim. Ardindan sorarim "artik akilli duracakmisin" diye. Evet derse köseden çikma hakki aliyor ve sariliyorum.

Ve baze yerlerde yine fazla simarik davranirsa, sirf bu ceza ile tehdit edersem bile anliyor direkt "tamam akilli olacam" diyor ve tekrar normal davraniyor.

Cocuklarin duvar kagidi sökecek kadar büyük ise, cezalari ona göre olmali. Yani onlar için mesela bu time out cezasi yeterli degil. Eger tablet seviyorlarsa, 1 hafta tablet elinden almali. Yada o hafta sevdigi bir yere gidilcekse, iptal edilmeli,.. gibi cezalar olmali.

Yani hiçbir yaklasim, duvar kagidini sökmeyi normallestirmemeli. Normal degil çünkü. Disipli, ceza/ödül,.. konularinda bir pedagogtan yardimda alabilirsin. Bu sekilde kural tanimayan çoçuklar ile eminim senin içinde yipraticidir.

Merhaba arkadaşlar
Eltimin iki yaşında bir cocugu var. Annesi, cocuk ne isterse yapıyor, veriyor. Kendi evinde bunu yapması sorun degil ama benim evimde de yapıyor.
Dün bana geldiler, cocuk içeceği bardağı kendi eline almak istiyor. Ama her defasında döküyor. Halının birine limonata, diğerine su döktü bu şekilde.
Benim için çiçeklerim ve kitaplarım cok önemli. İki kez saksımı devirdi. Canlı çiçegimin yapraklarından süt aktı hep. Kitaplarımı devirecekti son anda kurtardım.
Elektrikli süpürgemin düğmeleri ile oynadı. Evi zaten talan etti. Yemek yerken her şeye ellemesine izin verdiler. Her yer yag oldu. Ben rahatsız olunca da babası birşey olmaz dedi.
Annesini zaten defalarca uyardım.
Zaten eltim sakar birisi. Yere tatlı falan döküyor. Ayrıca bütün bunlar ben temizlik yaptıgım günün akşamı oldu. Her zaman gelmiyorlar ama ne zaman gelseler ben böyle sinir oluyorum.
Ayrıca bir konuda çok itici davrandılar: kedim geçen haftalarda oyuncak tavşanıma hallendi onların yanında. Bunlar resmen tiksindi ve bunu belli etti. Bu hafta da hoparlör açık eltim yanımda kaynımla konuşuyor. Cocuk o tavşanla oynuyor diyor. Kaynım da "cocugu oynatma o tavşanla" diyor. Resmen benim kedimden tiksindiklerini belli ediyorlar. Ben de benim kedimin pis olmadıgını söyledim. Kaynım sustu bir şey demedi.
Dün gece resmen kabus gibiydi, üstelik son degil biliyorum. Eşim de yemekten sonra kaynımla çıkınca tek başıma mücadele verdim resmen şımarık bir cocuga ve dikkatsiz bir anneye karşı.
Sabaha kadar da bunu kafama taktım.
Görüşmeyi kesemem. Çünkü sık gelmiyor. Rahatsız oldugumu belli edip yerine göre cocuga mudahale ediyorum ama buna ragmen böyle. Özellikle her gelmede halıma birşeyler dökülüyor. Önceki aydan yeni aldıgım halımda hala kahve lekesi duruyor mesela. Örtü veriyorum, eline verme diyorum ama oluyor işte.
Ha bir de mutfagıma girmesini istmiyorum. Kaç kez söyledim istemedigimi. Zorla giriyor ve orayı da yardım niyetine talan ediyor. Beyaz tezgaha tencere vs sürterek siyah çizikler bırakıyor. O gelmeden her şeyii hazır etmeye çalışıyorum sırf bu yüzden. Bu kez bulaşıklara sarıyor. Titiz oldugumu biliyor ve istemedigimi söyledigim halde böyle.
Agır kokulu yemek yaptıgım için mutfak kapısını kapalı tuttum onu da uyardım açık kalsın dedi tekrar uyardım anlattım kokudan rahatsız oldugumu
Ona ragmen elli kere açık bıraktı. Bütün eve o koku yayıldı ki kokuya karsı bu aralar cok hassasım.
Ne yapıcam ben?
Hamile olduğunuz için size ekstra yük çıkarmaları hiç hoş değil. Bence sonuna kadar haklısınız. Böyle insanlar sizin iyiliğinize gelmiyor belli ki o halinizle evinizi temizlemişsiniz yemekler yapmışsınız bari destek olmuyorlarsa köstek de olmasınlar. Herkes kendi evinde nasıl istiyorsa öyle davranabilir ama misafirlikte belli bir saygı çerçevesinde hareket etmek zorundalar. Çocuklarını böyle "özgür" adı altında "şımarık" yetiştiren ebeveynlere sinir oluyorum. Sizin de çocuğunuz olacak siz de onlara gidince salın çocuğunuzu talan etsin her yeri..

2 yas sendromu var, ancak bu kuralsiz yasansin alamina gelmiyor. Mesela ekmegi sadece yemek masasinda verirsem ne yapacak? Dolasmak isterse dolasabilir fakat yemek ile degil. Yemek masasina koyarsam ve yemek yemez ise, pesinde yemek ile gezmem
İşte bahsettiğimiz dönemde kurallara karşı gelmek var. Yemek masasında verirsiniz masadan iner ekmekle de dolanır vs.

Aynen anlattığınız gibi. Yoksa eve gelip kıran döken tek sile degiller ki ana sadece onu dert ettim. Onu da bazılarının zannettiği gibi tamamen dert etmedim. Yani eltimden cocuktan nefretle bahsetmedim. Hoşuna gitmeyen yönünü anlattım eltimin. Ama illa bir yerlere cekmek istediler. Bende takıntı oldu bu olay. Artık ne olsa batar oldu. Ama dedigim sebeplerden dolayı
Konu içeriğinde değil ama, mesajlarınızda anlaşılıyor rahatsızlığınız, o sebeple ilk başta diğer üyeler de benim gibi çocuğa yüklendiğinizi sandı.
Ama anne baba tutumu elbette önemli, hatta en önemlisi.
Zaten belli ki çocuk yaramaz, eltiniz eve girdiği an şöyle bir göz atıp çocuğunum zarar verebileceği şeyler öngörüp izninizle kaldırmak istemeliydi.
Bunun gibi diğer şeylerin de önüne geçilebilirdi, yine leke dökme saçma olurdu ama ortada bir çaba da olurdu.
Ve siz, Allah eltime sabır versin çocuğu çok yaramaz yazık kadın 1 dk oturmadı diye de anlatabilirdiniz durumu.
Onların hatası olmuş.

Kabus gibi bu nedir böyle.

Açık açık açık konusun lütfen, eskiden böyle miydi Allah aşkına... Hatta kadınlar peşlerinden koşar yada siz bana gelin benim çocuk çok yaramaz derlerdi. Simdikilere ne oldu anlamıyorum.

Bana da bir kere görümcem geldi. 10 aylık bebeği ortaya saldılar. Bebek yerlerde emekliyor. Mutfakta ayağımın altına gelmiş ayağımı attım yumuşak bişey geldi. Bı bakarım ki bebek, bulaşık makinasına bulaşık yerleştiriyorum bebek makinaya girmeye çalışıyor. Mamasını yeni yedi salona biraz sonra girelim halılarımın hepsi beyaz. Yok yok girelim benim ki kusmaz dedi. Bebek tabi ki kustu. TV ye bebek vura vura düşürecek artık TV zor denge de duruyor artık rengim atında babası geldi ama TV ye daha iyi vursun diye TVnin önünde destekledi, neyse bebek bir ağlıyor bir ağlıyor annesi almış telefonu balkona çıkmış konuşuyor. Bebek yırttı kendini içerden babası gelmedi eşim geldi ne oluyor dedi. Valla görüyorsun annesi balkonda duyuyor ama gördüğün gibi gelmiyor dedim. Ve babası bunu duyduğu halde gelmedi. Sonra görümcem demez mi evimizde eşyalara zarar vermesin diye salonu kapattık girmiyoruz. Ben şok e bizim evimizde neden böyle yapıyorsunuz!!!
Eşim geçen kardeşi ile görüştü halası ile çocuğu ile ilgili kapışmışlar, eşime dedim halan mutlaka ama mutlaka haklıdır. Çocuğu ortaya salıp insanları deli edersen olacağı bu.

Şimdi size dünya malına bu kadar değer vermeyin diyenler olacak, e ozaman lekelenen halılarınızın aynısını size hediye olarak göndersinler.

Her defasinda ceza vermedin sanirim, yada iyi seyler yaptiginda asiri derecede tebrik etmedin.
Ceza arada sirada verilince etki etmiyor. Cocuk ceza almama sansini deniyor.

Ben mesela kizim çok simardiginda ve birseylere zarar verdiginde evin bir kösesine koyuyorum. Ve o köseden çikmasi yasak. Saate bakarak 2 dakika böyle geçiyor. Sonra yanina giderim ve neden ceza aldigini anlatirim. Ardindan sorarim "artik akilli duracakmisin" diye. Evet derse köseden çikma hakki aliyor ve sariliyorum.

Ve baze yerlerde yine fazla simarik davranirsa, sirf bu ceza ile tehdit edersem bile anliyor direkt "tamam akilli olacam" diyor ve tekrar normal davraniyor.

Cocuklarin duvar kagidi sökecek kadar büyük ise, cezalari ona göre olmali. Yani onlar için mesela bu time out cezasi yeterli degil. Eger tablet seviyorlarsa, 1 hafta tablet elinden almali. Yada o hafta sevdigi bir yere gidilcekse, iptal edilmeli,.. gibi cezalar olmali.

Yani hiçbir yaklasim, duvar kagidini sökmeyi normallestirmemeli. Normal degil çünkü. Disipli, ceza/ödül,.. konularinda bir pedagogtan yardimda alabilirsin. Bu sekilde kural tanimayan çoçuklar ile eminim senin içinde yipraticidir.
Çocuklarım duvar kağıdı sökmeye başladığında 2 buçuk ve 1 yaşındalardı:)
Yeterince büyükler mi sizce?
Ceza, ben 1 buçuk yaşında başladım mesela.
Her zarar verilen şeyde istisnasız uyguladım ama işe yaramıyor.
Yaramayanda yaramıyor, evet anladım yapmayacağım diyor 2 dk sonra aynen devam.
Aksine iyi davranışlarda alkış sistemi vardır evimizde, pedagog desteği alıyorum ve sonuç yok zaten.
Senin çocukların böyle, kabul edeceksinden öte bir yaklaşım yok.
Çünkü daha çok küçükler 3 buçuk olacak diğeri de 2.
Kardeş kıskançlığı, sendromlar, diş hastalık vs derken zaten çocuğa terbiye ya da akıllı uslu durmanın meziyet olduğunu kavrayacak bilinçte değiller.
5 yaş sonrası evet ama, 5 yaş öncesi çocukları etiketlemek çok saçma geliyor bana.

İşte bahsettiğimiz dönemde kurallara karşı gelmek var. Yemek masasında verirsiniz masadan iner ekmekle de dolanır vs.

Nasil yemek masasindan inecek? Düser, kendine zarar verir. Hiç simdiye kadar yemek masasindan kendi basina inmeye çalismadi. Hadi oldu diyelim, o ekmegi elinden alirim, ve kizimi kucagimda tutarim, muslaga gidip ellerini yikardim ve bir daha yemek vermezdim.

Benim kizimda karsi geldigi çok oldu. Cok inatçidir fakat bizde ayni sekild inatçiyizdir. Agladigida oluyor fakat umursamiyorum. Üzüldügünden, bir yeri agridigindan aglamiyor çünkü, birsey kendi istedigi gibi gitmedigi için agliyor. Onu yapinca dikkat bile etmiyorum, aglamasinin geçmesini beklerim.

Ancak bu yeni nesil annelikte, çoçugun aglamasi her sekilde önlenmeye çalisiliyor. Hep çoçugun istekleri yerine getiriliyor. Evet mümkün mertebede çoçugun istekleri normal ise, yerine getirilebilir. Ancak bu istekte kendine yada mala zarar vermek varsa, simarmak varsa, o istek yerine getirilmez.

Allah sana eltının cocugu gıbı akıllı bı cocuk nasıp etsın amın :halay: Herkese aynı seylerı yazmıssın elestırmeye devam edıyorsun.
Ben cocugumun elalemın evını talan etmesıne ızın vermem, vermek ıstemem ama 2 yas kesınlıkle laftan anlamayan bır yas. Resmen bır canavar. Daha acıklama yapmıcam zaten sızde bılıyorsunuz.
Herkes kendi cocuguna gore yorum yapmis
Hanimefendinin eltisi cocugu umursamiyor uyarmiyor bile.
2 yas sendromuyla dokcegini bile bile her seferinde meyve suyunu cocugun eline vermenin ne alakasi var allah askina ya?
Hadi cocuga onu vermesen ortaligi yikcagini biliyosun ondan verdin, ortuyu kabul etmiyo kadin. Normal insan napar cocugunun etrafinda doner elinde ortu dokulmesin diye. Bacaklarini celip oturmaz.
kadin soyluyor zaten engellemeye calissa da engelleyemese problem degil diyor, engellemeye calismiyor diyor.

konuya da gelince vallahi okurken cildirdim ama iste herkes cocuklu oldugu icin kimse objektif yazmamis
Kim cocugunu nasil yetistirirse yetistirsin gitsin kendi evinde yetistirsin
Baskasinin cocugu ozguvenli olacak diye benim halım niye batsin ya
zaten yediklerini etrafa sacmanin ozguvenle ne baglantisi var ben anlamadim
Yeni nesil anneler beni gercekten delirtiyo

2 yas sendromu var, ancak bu kuralsiz yasansin alamina gelmiyor. Mesela ekmegi sadece yemek masasinda verirsem ne yapacak? Dolasmak isterse dolasabilir fakat yemek ile degil. Yemek masasina koyarsam ve yemek yemez ise, pesinde yemek ile gezmem.

Bunun haricinde kizim çok aktif biri. Cok coskuludur. Bundan dolayi kizim ile fazla misafirlige gitmedik. Eger gidersek fazla kalmayiz ve sürekli pesinde oluruz. O kadar aktif olmasina ragmen, simdiye kadar mala zarar verdigini görmedim.

Konudaki anne hiç müdahale bile etmiyor çoçuguna. Sinirsiz özgürlük hiçbir zaman iyi degildir.
Yemek masasında vermezseniz yemez ne güzel.
Kızınız diğer kurnazlıkları akıl edemiyor.
Benimkiler buzdolabı açıyor, o ne olacak?
Ha yetişemediği rafa sandalye çekiyor oradan tenceleri döküyorlar.
Gerçekten abartmıyorum, böyleler.
Evin her yerinde çocuk kilidi vardı, 1 buçuk yaşında onu da çözdüler açıyorlar.
Yani yemek mutfakta masada yenir ok, biz de koridorda vermiyoruz zaten ama kaçırıyor, mama sandalyesinden atlıyor vs vs.
Her şeyi geçtim masaya tırmanıp üzerinde zıplıyorlar, masada yemek yenir, yemek dışında hiçbir şey konulmaz diyorum biri ‘ben kek oldum anne’ diyor öbürü ‘ben çalatalık oldum ham yap’ diyor.
Ne yapacaksınız ki bunlara😂

Çocuklarım duvar kağıdı sökmeye başladığında 2 buçuk ve 1 yaşındalardı:)
Yeterince büyükler mi sizce?
Ceza, ben 1 buçuk yaşında başladım mesela.
Her zarar verilen şeyde istisnasız uyguladım ama işe yaramıyor.
Yaramayanda yaramıyor, evet anladım yapmayacağım diyor 2 dk sonra aynen devam.
Aksine iyi davranışlarda alkış sistemi vardır evimizde, pedagog desteği alıyorum ve sonuç yok zaten.
Senin çocukların böyle, kabul edeceksinden öte bir yaklaşım yok.
Çünkü daha çok küçükler 3 buçuk olacak diğeri de 2.
Kardeş kıskançlığı, sendromlar, diş hastalık vs derken zaten çocuğa terbiye ya da akıllı uslu durmanın meziyet olduğunu kavrayacak bilinçte değiller.
5 yaş sonrası evet ama, 5 yaş öncesi çocukları etiketlemek çok saçma geliyor bana.

Bana pedagogun dedigide safsata. Kesinlike bir yöntem bulunmasi lazim. Yani 2 yasindan sonra çoçuklar cidden kurallara açiklar. Baska bir pedagoga gitmeni tasviye ediyorum. Bu kadar çok emek ile, halen kural bilmemezlik tuhaf.

Ve mesela duvar kagidi olayinda, her duvara yaklastiklarinda engelle. Yada dikkatlarini dagit. Hangi cezalari simdiye kadar uyguladin? Acaba yeterici kadar "agir" gelmiyormu?

Anne peşine düşse bu kadar dert etmem. Eşim de gördü dün. Artık yeğeni varken biryere ayrılmayacak. Zaten eşimi dinliyor artı K peşinde olucaz eltimdem hayır yok :KK70:

Evet öyle aslında ben de annenin ilgisini görsem üzülmem. :) Bu şekilde olunca saygısızca oluyor. Siz de hamileymişsiniz galiba halı silmek, ev süpürmek zor işler. Aslında gelen kişinin çekinmesi lazım.

Biz bir yere gidince kardeşimin tepesine dikilirdik çocuk aklımızla. Ev sahibi yorulmasın diye uğraşırdık. Evde de ortalığı yıkardık annem o zaman bir şey demezdi. Su savaşı yapıyoruz diye salonun ortasında sucuk gibi kalırdık. Elalemin evinde yere su dökmezdik işte. Sanırım olması gereken de bu.

Bir de az otur en mantıklısı. Çocuk ne yapayım demek sorumluluk bilincinden uzak bir tavır. Pozitif disiplin kitapları var çok güzel. Bir komşumum kızı 10 aylık ona sofraya vurmaması gerektiğini öğretmiş mesela. Çok hoşuma gitmişti 😏

Back
X