Şok şeylerden sonra hemen alıyorum ben. Sende yapma bence sonra başa dönüyor insanBana şok şeyler lazim ya hızlı kilo vermemi saglayacak seyler yavas gidince sabrım kalmiyor sanirim
Mizacla uyumlu derken canim tam anlamadimKan grubuna göre beslenme mizaçla genel olarak uyumlu zaten.
1. Evde abur cubur falan varsa aklım kalıyor bi bahane bulup onu yiyorum. Sonra artık yedim bitdi hitdi diyip başka şeylerde yiyorum ve böyle devam ediyor....Yeme bozukluğunu yenmek ve sağlıklı olarak beslenerek sporla birlikte kilo verebilmek için yapılması gerekenler ikiye ayrılıyor; Birincisi psikolojik boyutu, ikincisi beslenme ve spor boyutu....
Bölüm 1
Aslında bunların kişiye göre düzenlenmesi gerekiyor. Kişinin kendi adına her iki boyut için de tespitler yapması ve başlangıçta küçük değişiklerle başlaması gerekiyor.
Mesela benim için en başta;
1. Çikolata, tatlı, abur cuburlara dayanamıyorum. Elimin altında olduğu zaman aklım onlarda oluyor. Mutlaka ölçüsüz yiyorum.
2. Dışarıdan yemek yerken kontrolü kaybediyorum, hem de çok kalorili şeyler oluyor.
3. Yediklerimi not etmemek kontrolü kaybettiriyor.
4. Sevdiğim yiyeceklere karşı porsiyon kontrolüm yok.
5. Yemekle ilgili yanlış ve eksik bilgilerimi düzeltmiyorum.
6. Diyet yaparken belli bir sonra çok sıkılıyorum, kasıyorum.
7. Spor konusunda yürüyüş yapıyorum ama videolarını (mesela leslie) yapmıyorum. Üşeniyorum...
8. Ekran bağımlılığım var. Bu da beynimi, beslenmemi etkiliyor görüyorum. Mavi ekran yemeye yönlendiriyormuş.
Bunlar için düşündüğüm çözümler;
1. Sevdiğim ama kilo aldıran bu yiyecekleri eve ve işyerine almayacağım. Marketlerde cips ve çikolata reyonlarına uğramayacağım. (Geçen yıllarda bir ara yapmıştım. Bu çok işe yarıyor, görmeyince almıyorsun)
2. Zorunlu olmadıkça dışarıdan yemek yemeyeceğim. İş günleri zaten kahvaltıyı da öğlen yemeğini de ara öğünümü de evden götürüyorum. Haftasonları için de evden kahvaltı yaparak çıkıyorum. Yanıma ceviz, kuru meyve ve eti formun peynirli bisküvi sandiviçini alıyorum. yarım paket yetiyor. Ya da marketten kefir olabilir. İlla bir yere oturulacaksa yeşillik ve ayranla birlikte 1 adet lahmacun ya da balıklı, tavuklu, hellimli vesaireli 1 kase salata en ideali.
3. Bir deftere beslenme ve spor günlüğü tutmak çok iyi geliyor. her yediğini ve günlük sporunu miktarlarıyla yazıyorsun. Birkaç aydır bırakmıştım. yazacağım yarından itibaren. Buraya da yazıyorum takımda olduğumuz için ama defter çok iyi oluyor.
4. Kendime özel menü hazırlayacağım ama farklı yiyeceklerde yemek istersem azami olarak porsiyona dikkat edeceğim. Günlük deftere yazmak bu konuda çok olumlu etkiliyor. Takıma yazmaktan daha çok etkiliyor aklınızda olsun.
5. Mizaca göre beslenmek kilo vermeyi çok etkiliyor. Beslenmeyle ilgili mizacıma uygun yiyecekleri sıklıkla yemek, diğerlerini azaltmam gerekli. Besin gruplarını buna göre belirleyeceğim. Son dönemde bozmuştum yine başlayacağım.
Ayrıca meyve ve glisemik indeksi olan besinlerin yanında az miktarda süt ürünü tüketmek kan şekerinin hemen yükselmesini önlüyor. Ben zaten fazla tüketemiyorum. Mizacıma uygun değil çünkü.
6. Diyeti cazip hale getirmek ve motivasyon sağlamak için bazı alışverişler iyi oluyor. Geçen hafta yazmıştım. Ben de çok etkili bu. Mesela işyeri için yemek çantası, çanta içine uygun kaplar (bende tupperlar ve başka uygun kaplar var, daha önce almıştım), çelik sıcak yemek termosu, çelik içecek termosu, çanta içine minik atıştırmalık kabı, ev için gözlü pankek tavası, motive için göze hoş gelen kase, tabak, küçük tencere-tava vs , küçük şişeli blender (miks-go falan), başka küçük mutfak eşyaları, mutfak tartısı, normal tartı eskidiyse yeni banyo tartısı olabilir...
Bende bunlar var. Ayrıca son dönemde eklemeler de yaptım. Motive etti beni ve kolaylık sağlıyor.
Ayrıca saç modeli ve saç rengi değişikliği de iyi geliyorDün saçımı biraz kestirdim ve hafif renk değişikliği yaptım.
7. Akıllı saatim var. Yürüyüşlerimi adım olarak ölçüyorum iyi oluyor. Ama videolara ara vermiştim. Yine küçükten başlayacağım. Harekete geçmem gerekiyor bu konuda.
8. Genel olarak ekranı azaltmam gerekli ama özellikle gece uykudan 45 dakika önce telefon, tablet ve laptopu elimden bırakacağım.
Bunlar benim için ilk başta gerekli. Kendi tespit ettiklerim... Bunlar burada dursun
Ama yeme bozukluğu için başka tespitler de yapıp çözüm üretmem gerekli. Mesela olumlamalar.... Anlık gelişen moral bozukluğu, sinir, stres durumları için hemen kontrolü sağlayacak olumlamalar vs.
Bölüm 2Yeme bozukluğunu yenmek ve sağlıklı olarak beslenerek sporla birlikte kilo verebilmek için yapılması gerekenler ikiye ayrılıyor; Birincisi psikolojik boyutu, ikincisi beslenme ve spor boyutu....
Bölüm 1
Aslında bunların kişiye göre düzenlenmesi gerekiyor. Kişinin kendi adına her iki boyut için de tespitler yapması ve başlangıçta küçük değişiklerle başlaması gerekiyor.
1. Çikolata, tatlı, abur cuburlara dayanamıyorum. Elimin altında olduğu zaman aklım onlarda oluyor. Mutlaka ölçüsüz yiyorum.
2. Dışarıdan yemek yerken kontrolü kaybediyorum, hem de çok kalorili şeyler oluyor.
7. Spor konusunda yürüyüş yapıyorum ama videolarını (mesela leslie) yapmıyorum. Üşeniyorum...
8. Ekran bağımlılığım var. Bu da beynimi, beslenmemi etkiliyor görüyorum. Mavi ekran yemeye yönlendiriyormuş.
1. Sevdiğim ama kilo aldıran bu yiyecekleri eve ve işyerine almayacağım. Marketlerde cips ve çikolata reyonlarına uğramayacağım. (Geçen yıllarda bir ara yapmıştım. Bu çok işe yarıyor, görmeyince almıyorsun)
2. Zorunlu olmadıkça dışarıdan yemek yemeyeceğim. İş günleri zaten kahvaltıyı da öğlen yemeğini de ara öğünümü de evden götürüyorum. Haftasonları için de evden kahvaltı yaparak çıkıyorum. Yanıma ceviz, kuru meyve ve eti formun peynirli bisküvi sandiviçini alıyorum. yarım paket yetiyor. Ya da marketten kefir olabilir. İlla bir yere oturulacaksa yeşillik ve ayranla birlikte 1 adet lahmacun ya da balıklı, tavuklu, hellimli vesaireli 1 kase salata en ideali.
3. Bir deftere beslenme ve spor günlüğü tutmak çok iyi geliyor. her yediğini ve günlük sporunu miktarlarıyla yazıyorsun. Birkaç aydır bırakmıştım. yazacağım yarından itibaren. Buraya da yazıyorum takımda olduğumuz için ama defter çok iyi oluyor.
4. Kendime özel menü hazırlayacağım ama farklı yiyeceklerde yemek istersem azami olarak porsiyona dikkat edeceğim. Günlük deftere yazmak bu konuda çok olumlu etkiliyor. Takıma yazmaktan daha çok etkiliyor aklınızda olsun.
5. Mizaca göre beslenmek kilo vermeyi çok etkiliyor. Beslenmeyle ilgili mizacıma uygun yiyecekleri sıklıkla yemek, diğerlerini azaltmam gerekli. Besin gruplarını buna göre belirleyeceğim. Son dönemde bozmuştum yine başlayacağım.
Ayrıca meyve ve glisemik indeksi olan besinlerin yanında az miktarda süt ürünü tüketmek kan şekerinin hemen yükselmesini önlüyor. Ben zaten fazla tüketemiyorum. Mizacıma uygun değil çünkü.
6. Diyeti cazip hale getirmek ve motivasyon sağlamak için bazı alışverişler iyi oluyor. Geçen hafta yazmıştım. Ben de çok etkili bu. Mesela işyeri için yemek çantası, çanta içine uygun kaplar (bende tupperlar ve başka uygun kaplar var, daha önce almıştım), çelik sıcak yemek termosu, çelik içecek termosu, çanta içine minik atıştırmalık kabı, ev için gözlü pankek tavası, motive için göze hoş gelen kase, tabak, küçük tencere-tava vs , küçük şişeli blender (miks-go falan), başka küçük mutfak eşyaları, mutfak tartısı, normal tartı eskidiyse yeni banyo tartısı olabilir...
Bende bunlar var. Ayrıca son dönemde eklemeler de yaptım. Motive etti beni ve kolaylık sağlıyor.
Ayrıca saç modeli ve saç rengi değişikliği de iyi geliyorDün saçımı biraz kestirdim ve hafif renk değişikliği yaptım.
7. Akıllı saatim var. Yürüyüşlerimi adım olarak ölçüyorum iyi oluyor. Ama videolara ara vermiştim. Yine küçükten başlayacağım. Harekete geçmem gerekiyor bu konuda.
8. Genel olarak ekranı azaltmam gerekli ama özellikle gece uykudan 45 dakika önce telefon, tablet ve laptopu elimden bırakacağım.
Bunlar benim için ilk başta gerekli. Kendi tespit ettiklerim... Bunlar burada dursun
Ama yeme bozukluğu için başka tespitler de yapıp çözüm üretmem gerekli. Mesela olumlamalar.... Anlık gelişen moral bozukluğu, sinir, stres durumları için hemen kontrolü sağlayacak olumlamalar vs.
Canım insanlar 4 mizaçta yaratılmış. Balgami, safravi, sovdavi ve demevi. Balgamilerde su elementi baskın, safravilerde ateş, sovdavilerde toprak ve demevilerde hava...Mizacla uyumlu derken canim tam anlamadim
Yok bebeğim. Biz tatlı hakkımızı doldurduk. Şu an Dukan yaptım elimde yudumluyorum sizin içinBoncuk2307
Çok güzel menü spor da güzel su da var daha ne olsun
Akşamdan sonra ara olması güzeldi maalesef olmamış canım
Bu hafta bizim haftamız olacak kaptanım
Kaptanım regl haftasıymış madem canlarınız tatlı çeker Antep den 1 tepsi baklava göndereyim iyi olur kıyamıyorum size napiim
Ben saliya sartlanmişım . Fena gaza gelirim. Şu salıya kadar fire vermemem gerek.Kaptanım bu hafta sana söz öyle güzel listeler öyle güzel bir sonuçla geleceğim kisalıya dikkat et sen de transfer hakkını kaybetme
Kitabım okulda kalmış. Yeni kitaba da başlamak istemiyorum. Kitabı bitirmeden digerine başlayınca yarım kalana haksizlik ediyormusum gibi geliyor.Kızlar menülerinizde kitap göremiyorum. Kurallarımızda her gün kitap okumak var lütfen es geçmeyelim
Spor tamam kaptanımBen saliya sartlanmişım . Fena gaza gelirim. Şu salıya kadar fire vermemem gerek.
Gel sarılalım canimcim. Bizde de kızartmalar havada uçuştu. Ama yedik mi aslaaaaaaSabah kahvaltı için benimkiler pişi istedi. Karbonhidrat bağımlısı birinden bunu istediler düşünün halimi, mecburen yaptım ama aslaaaaa yemedim kaptanım
Afiyet olsun canım. Ciko olmasaydi daha iyiydi bence.Selzmlar
12 nisan cumatesi menum
11.00
1dlm ekmege avakoda surup yedim
5 6 zeytin
1kk otlu peynir
15.00
10 tane sarma(sararken yedim extra yagli degildi)
17.30
2 dolgulu cikolata
2lt su
Adim sayimi bilmiyorum saatin sarji bitmisti takmamistim)
Ellssa Boncuk2307
sibel_84
Tamamdır canım. Bende bugün spor ev işleri oldu. Çocukların banyosu kaldı sadece...Spor tamam kaptanım️
Ben ilk defa duyyorum bunlari canimCanım insanlar 4 mizaçta yaratılmış. Balgami, safravi, sovdavi ve demevi. Balgamilerde su elementi baskın, safravilerde ateş, sovdavilerde toprak ve demevilerde hava...
Mizaçlara göre vücut yapımız, davranışlarımız, ilgilerimiz, toplumla uyumumuz, beslenme şeklimiz farklı. Ama mizacı etkileyen maddi ve manevi faktörler çok fazla ve farklı.
Mizaç bilimi başlı başına ayrı ve büyük bir bilim. Modern dünyada, günümüze gelene kadar bu unutturulmuş toplumlara. Dünya sağlıksızlaştığı, metabolik, oto ümmin hastalıklar, psikolojik hastalılar fazlalaştığı, ilaçların yarardan çok zarar verdiği için şimdi yeniden gündeme getiriyorlar. Tabi insanlar da çok ilgilendiği için artık.
harikasin kaptanimGel sarılalım canimcim. Bizde de kızartmalar havada uçuştu. Ama yedik mi aslaaaaaa
haklisin kaptanimAfiyet olsun canım. Ciko olmasaydi daha iyiydi bence.
Şekeri birakamiyorum ben ya özellikle çaydaİyi birşeykalorisi yoksa tabi.
Cay kahve bitki çayı maden suyu insulini uyarmiyor
Ayran süt, sütlü kahve , şekerli çay vb insulini uyarıyor
Cayda şeker atmasan iyi aslında canım azaltarak bırakmaya çalışsanŞekeri birakamiyorum ben ya özellikle çayda
Yeme bozukluğunu yenmek ve sağlıklı olarak beslenerek sporla birlikte kilo verebilmek için yapılması gerekenler ikiye ayrılıyor; Birincisi psikolojik boyutu, ikincisi beslenme ve spor boyutu....
Bölüm 1
Bölüm 3Bölüm 2
Kilo vermek için mutfağa girmek çok önemli. Canımız birşey çektiğinde ki bu tatlı olabilir, tuzlu atıştırmalık, yemek, içecek olabilir, bunları yapmak için üşenmeden mutfağa girmemiz gerekli.
1. İşyeri veya ev kahvaltısı için sağlıklı poğaça, kek, kurabiye seçeneklerini az ölçüde yapıp fazlasını derindondurucuya koymak çok iyi oluyor. Mesela bunları haftasonu dışarıya çıkarken de atıştırmalık kabımıza koyup yanımıza alabiliriz.
2. İnstagramda ve youtube ta pratik çok sayıda tarif var. karışık olanları da var ama pratik de çok. Ben kendim de tarif çıkarıyorum ama arada onlardan da bakıyorum.
3. Eve mutlaka azar azar glisemik indeksi düşük yada normal (pirinç, patates unu gibi çok yüksek olmasın yeter) glutensiz unlardan bulundurmak gerekli. bir yer
Bazı çeşitler; karabuğday unu, yulaf unu, kinoa unu, teff unu, akdarı unu, sorgum unu, hindistancevizi unu, kırmızı ve yeşil mercimek unları, nohut unu, bezelye unu, kuruyemiş unları (fındık, badem)
Bir de atalık tam buğday unları; siyez unu, karakılçık unu, kavılca unu, mor buğday unu, dinkel unu
Bu atalık buğdayların tam taneleri, bulgurları da var.
Ben sadece karabuğday unu ve atalık tam buğday unlarından bir ya da ikisini 1 er kilo alırım. Diğer glutensiz unları küçük miktarlarda alıyorum. Tabi benim yaşadığım şehirde bunları açık satan temiz bir yer var.
Bir de bu unları tariflerde 1-2 sini karıştırıp kullanmak daha güzel oluyor. Lezzeti değişiyor.
Atalık tam buğdaylar ve glutensiz unlar şişirmiyor. Tıbbi olarak çok şükür çölyak değilim ama gluten beni şişiriyor yani gluten hassasiyetim var farkındayım. Bu da kilo vermemi de etkiliyor.
3. Kuru meyve ve kuruyemiş karışımlarından toplar yapabiliriz. Ya da içine yulaf ezmesi, hindistancevizi rendesi ve unu, nohut unu ekleyerek bar yapabiliriz.
4. Glutensiz un çeşitlerinden, kuruyemiş ve baharatlardan cips, kraker, wasa ve çubuklar yapabiliriz. tek atıştırmalık için de, kahvaltı ya da salatalı öğün yanında da, dışarıda yemek için çantaya atmaya da çok iyi oluyor. İçeriğine göre lezzetleri çok farklı oluyor.
5. Yapımı pratik ve farklı sebze ve protein köfteleri, salata çeşitleri, mezeler, sebze yemekleri öğünlerimizi eğlenceli hale getirebilir.
6. Soğuk mizaçlılar için baharatlar hem lezzet açısından iyi hem de metabolizmayı ısıttığı için hızlandırıyor. Mesela bana çok iyi geliyor. Ama sıcak mizaçlıların baharatları az miktarda kullanmaları gerekiyor.
en doğru kaynak kitaplar canım. nette de var ama kitap tavsiye ederim. sana özelden 3 kitap adı vereyim.Ben ilk defa duyyorum bunlari canim
YAzini kaydediyorum
Bende arasturicam bunlari insallah
Merak ettim tam olarak ne oldugu
Neyse olan olmuş. Şimdi önümüze bakıyoruz ve CIS olan şeylere elimizi dilimizi uzatmiyoruz.harikasin kaptanim
haklisin kaptanim
odul olarak yedim ama 1 tane olsaydi daha iyi olurdu ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?