Popüler Konu Ellssa ile MasterFit

1. Evde abur cubur falan varsa aklım kalıyor bi bahane bulup onu yiyorum. Sonra artık yedim bitdi hitdi diyip başka şeylerde yiyorum ve böyle devam ediyor....
2. Dışarıda yemek yerken diyet neki kendimi kaybediyorum diyet hiç aklıma bile gelmiyor. Dışarı derken misafirliğe falan gitdiğimde yediklerimden söz ediyom. Yoksa restorana falan gitmem yılda 1-2 defa olur anca . Dışarda yemeyi hiç sevmiyorum yiyemiyorum.
3.Yediklerimi not edince evet ekstra dikkat ediyorum o zaman bu bana iyi geliyor.
4. Evet sevdiğim yiyecekleri sınırsız yiye bilirim çatlayana kadar
5.o kadar kilk alıp verdimki bana neyin yararlı neyin yararsız olduğunu biliyorum ama bunu görmezden geliyorum.ve hunharca yemeye devam ediyorum. Bu maddeye dikkat edersem yeme bozukluğu sorunumun büyük kısmını halletmiş olucam.
6. Evet alış veriş her zamanki gibi bu konudada çok başarılı kendime bi bileklik ve tartı aldım daha gelmedi yolda bazı şeylerde almayı planlıyorum ama yavaş yavaş alıcam ki ara ara motivasyon tazeliyim
7. Spor konusunda evet videoları yapmak ekstra hareket etmekde tenbellik yapıyorum.bu konuda bugün harekete geçicem azda olsa spor yapıcam.
8. Ekranı azaltmam gerek evet hele uyumadan önce telefona bakmktansa bi kitap okumalıyım.

Anlık oluşan moral bozuntusu neden kaynaklıdır acaba sıksık yaşıyorum. Bu durumla karşılaştığımda bir şeylere gidiyo elim yiyincede anlık rahatama yaşıyorum ama sonrası hüsran...
 
Bölüm 2

Kilo vermek için mutfağa girmek çok önemli. Canımız birşey çektiğinde ki bu tatlı olabilir, tuzlu atıştırmalık, yemek, içecek olabilir, bunları yapmak için üşenmeden mutfağa girmemiz gerekli.
1. İşyeri veya ev kahvaltısı için sağlıklı poğaça, kek, kurabiye seçeneklerini az ölçüde yapıp fazlasını derindondurucuya koymak çok iyi oluyor. Mesela bunları haftasonu dışarıya çıkarken de atıştırmalık kabımıza koyup yanımıza alabiliriz.
2. İnstagramda ve youtube ta pratik çok sayıda tarif var. karışık olanları da var ama pratik de çok. Ben kendim de tarif çıkarıyorum ama arada onlardan da bakıyorum.
3. Eve mutlaka azar azar glisemik indeksi düşük yada normal (pirinç, patates unu gibi çok yüksek olmasın yeter) glutensiz unlardan bulundurmak gerekli. bir yer
Bazı çeşitler; karabuğday unu, yulaf unu, kinoa unu, teff unu, akdarı unu, sorgum unu, hindistancevizi unu, kırmızı ve yeşil mercimek unları, nohut unu, bezelye unu, kuruyemiş unları (fındık, badem)
Bir de atalık tam buğday unları; siyez unu, karakılçık unu, kavılca unu, mor buğday unu, dinkel unu
Bu atalık buğdayların tam taneleri, bulgurları da var.
Ben sadece karabuğday unu ve atalık tam buğday unlarından bir ya da ikisini 1 er kilo alırım. Diğer glutensiz unları küçük miktarlarda alıyorum. Tabi benim yaşadığım şehirde bunları açık satan temiz bir yer var.
Bir de bu unları tariflerde 1-2 sini karıştırıp kullanmak daha güzel oluyor. Lezzeti değişiyor.
Atalık tam buğdaylar ve glutensiz unlar şişirmiyor. Tıbbi olarak çok şükür çölyak değilim ama gluten beni şişiriyor yani gluten hassasiyetim var farkındayım. Bu da kilo vermemi de etkiliyor.
3. Kuru meyve ve kuruyemiş karışımlarından toplar yapabiliriz. Ya da içine yulaf ezmesi, hindistancevizi rendesi ve unu, nohut unu ekleyerek bar yapabiliriz.
4. Glutensiz un çeşitlerinden, kuruyemiş ve baharatlardan cips, kraker, wasa ve çubuklar yapabiliriz. tek atıştırmalık için de, kahvaltı ya da salatalı öğün yanında da, dışarıda yemek için çantaya atmaya da çok iyi oluyor. İçeriğine göre lezzetleri çok farklı oluyor.
5. Yapımı pratik ve farklı sebze ve protein köfteleri, salata çeşitleri, mezeler, sebze yemekleri öğünlerimizi eğlenceli hale getirebilir.
6. Soğuk mizaçlılar için baharatlar hem lezzet açısından iyi hem de metabolizmayı ısıttığı için hızlandırıyor. Mesela bana çok iyi geliyor. Ama sıcak mizaçlıların baharatları az miktarda kullanmaları gerekiyor.
 
Mizacla uyumlu derken canim tam anlamadim
Canım insanlar 4 mizaçta yaratılmış. Balgami, safravi, sovdavi ve demevi. Balgamilerde su elementi baskın, safravilerde ateş, sovdavilerde toprak ve demevilerde hava...
Mizaçlara göre vücut yapımız, davranışlarımız, ilgilerimiz, toplumla uyumumuz, beslenme şeklimiz farklı. Ama mizacı etkileyen maddi ve manevi faktörler çok fazla ve farklı.

Mizaç bilimi başlı başına ayrı ve büyük bir bilim. Modern dünyada, günümüze gelene kadar bu unutturulmuş toplumlara. Dünya sağlıksızlaştığı, metabolik, oto ümmin hastalıklar, psikolojik hastalılar fazlalaştığı, ilaçların yarardan çok zarar verdiği için şimdi yeniden gündeme getiriyorlar. Tabi insanlar da çok ilgilendiği için artık.
 
Yok bebeğim. Biz tatlı hakkımızı doldurduk. Şu an Dukan yaptım elimde yudumluyorum sizin için
 
Kızlar menülerinizde kitap göremiyorum. Kurallarımızda her gün kitap okumak var lütfen es geçmeyelim
Kitabım okulda kalmış. Yeni kitaba da başlamak istemiyorum. Kitabı bitirmeden digerine başlayınca yarım kalana haksizlik ediyormusum gibi geliyor.
 
Afiyet olsun canım. Ciko olmasaydi daha iyiydi bence.
 
Ben ilk defa duyyorum bunlari canim
YAzini kaydediyorum
Bende arasturicam bunlari insallah
Merak ettim tam olarak ne oldugu
 
Günü de erken kapattım menumu yazayım canlarım

Sabah
Omlet
1 dilim tb ekmeği
1 dilim peynir
Domates salatalık yeşillik
1 ck tahin pekmez ve fıstık ezmesi

Ogle
Yaptığım chia puding den bir kaşık
Yarim tam buğday pogaca ev yapımı
3 hurma

İlkindi
4 parça tavuk kanat airfryer da yağsız pisti
Salata ve 1 bardak ayran

Su 3 lt
Spor video yapıldı 22 dk
Ellssa Boncuk2307 sibel_84
 

Eklentiler

  • 20250413_164250.webp
    17 KB · Görüntüleme: 2

Bölüm 3

Ölçülü beslenme, gereksiz yeme isteğinin azalması veya önlenmesi ve metabolizmanın hızlanması için sıcak veya soğuk içecekler iyi oluyor.

1. Yeşil çay, beyaz çay, oolong çayı, puer çayı, Türk çayı ve diğer siyah çaylar (genelde Hindistan ve Çin siyah çayları).... İlginiz varsa katkı maddesi olmadan meyve kabuğu ya da değişik baharatlar eklenmiş siyah çaylar var belli markalarda. Onlara bakabilirsiniz. Ya da Türk siyah çayına veya özellikle Assam çayına (aroması eklentiye çok müsait) kahve, lavanta, bergamut, kakule, portakal kabuğu, kakao nibs, tomurcuk gül vs eklenerek kendiniz hazırlayabilirsiniz.
2. Bitki çayları... yeşil veya kırmızı Rooibos çayı, Fas nanesi çayı (spearmint), Tulsi çayı, ıhlamur, adaçayı, kabuk tarçın, rezene, melissa, mate, papatya, kuşburnu, hibisküs vs çayları. Bunlardan 2 veya 3 çeşidi geçmeyecek karışım çayları...
3. Yukarıdaki çay çeşitlerinden ve meyve ya da meyve kabuklarından hazırlanacak soğuk çaylar...
4. Madensuyu eklenmiş soğuk içecekler.... En bilineni ve sevileni dukan birası.
5. Bazımız suyu zevkle içemiyor ya da değişik tat istiyor. Suyunuzun içine doğranmış kabuk tarçın, karanfil, çilek, nane yaprağı vs ekleyebilirsiniz. tadı ve kokusu çok hoş oluyor. Limon da olabilir. Ama limon soğuk mizaçlara uygun değil.
6. Madensuyunu her gün içmek uygun değil. Sevenler için gün aşırı sadece 1 adet yeterli.
7. Mizaca göre günlük su miktarı da önemli. Mesela su gruplarına maksimum günde 1-1,5 lt yeterliymiş. O da tarçın ekli falan. Çünkü sıcak ve soğuk içecekler de tüketiliyor. Fazla içilmesi de kilo vermeyi engelliyor.
8. Sıcak kahve çeşidi seçeneklerini yapabiliriz ama kalorisini artırmadan. Soğuk kahve çeşitleri de aynen...
 
Son düzenleme:
Ben ilk defa duyyorum bunlari canim
YAzini kaydediyorum
Bende arasturicam bunlari insallah
Merak ettim tam olarak ne oldugu
en doğru kaynak kitaplar canım. nette de var ama kitap tavsiye ederim. sana özelden 3 kitap adı vereyim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…