- 17 Ekim 2021
- 11.443
- 38.011
- 548
- 38
Yasasin tavuk yemekKizlar spor yapildi yesilcayimi iciyorum smdi, oglumu ikna edebillirsem biraz yürüyüs ve market yapacagm ama yeni uyandi istemiyor cikmak cok yoruluyormusen kötü ihtimal 2dk komsuya birakip tavuk alip gelecegm cnkü aksam yemegm tavuklu salata olcak plan degisikligi yapamam
Anliyorum dostum. Hayat cok zor beBenim annem de baklava yapacak. Hatta şuan yapıyor. Ben yemeyeceğim. Yemezsen olur. Benim annem de hergun baklava yapmıyor
Ne kadar hafif olursam dizlere binen yük o kadar az olur, kilo olarak sorun deyil deSelam canim kolay gelsin
Gezegenim kiloyu düşünme şimdi sen iyi ol kilo verilir
Dizlerime fazla yük binmesin diye düşünüyorumSen hele iyileş kilo milo her türlü halledilir az daha sabır gezegenimm.
Hiç üzülmüyorum, burda ne kadar çok şükredecek sebebim var, yeni bir hasta geldi odaya 6 hafta yoğun bakımda kalmışCanım biran önce iyileşip çıkmanı diliyorum. Üzülme ne olur. Allah büyük.
En zoru koruma kilo vermek beni korkutmuyor 2 3 yıl 1 kilo bile almadan korudum sonra pandemi de eşimle aynı evde hiç dışarı çıkmadan yaşayınca eşimi yememek için yemekleri yedimBen bırakmam canım Allah'ın izniyleBu defa 20 kılo vermek hedef. Ve almamak.
Ellerin dert görmesin canım kaptanım27 Ocak-2 Şubat Menü Bildirimleri
Masterfit Yarışması 62.Etap Cuma Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Kırmızı Takım bilgeyogii Kırmızı Kaptan 84.7 ❤ E Elif Tolga Kırmızı 74.0 ❤ @Ucmelekannesi Kırmızı 83.3 ❤ I Ilyusa Kırmızı 77.90 ❤ @DombiliKus Kırmızı 89.25 ❤ @Mavikus_ Kırmızı 73.4 ❤ @fesang Kırmızı-Sarı @SebastianCheesecake Kırmızı-Sarı @aypare ackerman Kırmızı-Sarı Mavi Takım @Jasminium84 Mavi Kaptan 65.5 @Pnrrr-12 Mavi 76.10 @Willemijn- Mavi 62.5 @Kinoalihatun Mavi 81.15 @Fit mutlu anne Mavi 75.35 Cordelia Mavi 80.05 @erenmothers Mavi-Sarı @Beyaz leylak Mavi-Sarı @ifdiyetim Mavi-Sarı Yeşil Takım @Suskunkardelen Yeşil 66.7
MuhteşemSalata geldi. @erenmothers bugün greensalads da yiyorum bakalım bu nasıl?
Dukan Karatay ikisinde de şeker ve karb. yok. Araya bide if attinmi al sana ketoHemen anlatayım canım. Vücudun ana enerji kaynağı karbonhidrat, sonra yağ ve protein geliyor ama biz oldukça karb aldığımız için yağların enerji olarak kullanılmasına fırsat vermiyoruz. Ketojenik diyette karbonhidrat alımını kısıyorsun, oradan alacağın kalori miktarını yağdan alıyorsun.
Bazal metabolizma hesaplayıp kalori eksilttiğimde örneğin 1300 cal almam gerekiyor günlük, bunun %70 ini sağlıklı sağlardan (sızma zeytinyağı, doğal hayvansal yağlar kuzu eti gibi, güvenilirliğinden emin olduğun tereyağı, çiğ kuruyemiş, hindistan cevizi yağı gibi…), %25 ini proteinden ve %5 ini karbdan karşılıyorsun(karbonhidratı da yediğin sebzelerden karşılıyorsun). Bir süre karbonhidrat almayınca vücut depoları bitiriyor ve enerji arayışına giriyor. Bakıyor ki karb yok, bir alt basamağa yağlara iniyor. Yağlar parçalanmaya başlayınca keton cisimcikleri ortaya çıkıyor ve ta daa işte yeni enerji kaynağı. 1 gr karb yakıldığında 4 kcal enerji açığa çıkarken, 1 gr yağ yakıldığında 9kcal enerji açığa çıkıyor yani enerjinde artıyor. Şeker en büyük düşman, kötü hücrelerin çoğalması konusunda da başı çekiyor. Enerji kaynağını değiştirdiğinde şekeri hayatından silip atmış oluyorsun, hele bir de if ile yaparsan inanılmaz etkileri olduğu söyleniyor (maalesef bizim yaşam şartlarımıza çok uygun olmadığı için ben o kadar deneyimleyemedim). Bu yaşam modelini ömür boyu sürdürmek gerektiğini söyleyenler de var, uzun süreli yapıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını savunanlar da var. Sanırım en ideali nefsi dizginleyecek ve istediğin noktaya ulaşacak kadar yapıp sonrasında zaman zaman tekrarlamak olacak.
En büyük sorunu, eğer ketozise girmek ve patır patır yağları yakmak istiyorsan elinde bir uygulamayla ağzına attığın her lokmanın hesabını tutman. Fazla karb almamalısın, fazla protein almamalısın. Sanırım yeterince özetledim
Cok guzele benziyoSalata geldi. @erenmothers bugün greensalads da yiyorum bakalım bu nasıl?
Kırmızının gücü adinaSelam kizlar
Sporumu yaptim.geldim sukur
Tam 1 saat eliptik yaptim
Gumbur gumbur geliyoruzKırmızının gücü adina
Selam canim ❤
Selam canim❤Selam kizlar
Selam kizlar
Kırmızının gücü adina
Muhteşemsiniz kızlarrr enerjiniz heyecanınız hiç eksilmesin biz bu işi başarırız hedeflerde neymiş? Biz hedefleri yıkar geçerizzGumbur gumbur geliyoruz
Maşallah çok güzel hadi 20 binTakimlarda degilim ama 17.000 adim attim
Sende seviliyorsun fakat seni sevmem sizi yenmecegimiz anlamına gelmiyorSen ne güzel bi rakipsin yaaa, seviliyorsun
Çok güzel bir menü afiyet olsun canımm
Yaaaa nasıl güzel bi enerjisi var benim takımımın maşallah
Bugün protein ve sebze ağırlıklı olursa dünü şahane dengelersin balimm, afiyet olsun
Afiyet olsun canimm gayet guzel
Sağol canımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?