dul ve çocuklu biriyle evlilik (eş vefat etmiş)

arkadaşlığı bu kadar ileri nasıl getirdiniz bu işler çocuk oyuncağı değil önce sizin ne istediğinizi bilmeniz ve ona göre kararlar vermeniz gerekir.

Kadın ya da erkek hiç farketmez bir tarafın çocuğu varsa olmaz. Evlilikte denklik önemli .

Bide şuna üzüldüm ölsek bizim kocalarda 3 senede unutup yeni birini bulacak çok erken geldi

Bundan 5 yıl önce bunu çok dert ederdim. Hatta eşime söylenmişliğim bile var :) Ama artık öyle düşünmüyorum.
Çok yakın bir akrabamın eşi vefat etti adam ufacık çocukla kalakaldı.
Hoşumuza gitse de gitmese de hayat devam ediyor. Yalnızlık Allah'a mahsus. İnsanoğlu dayanacak bir destek arar. Yeniden sevebilir.

Benim de çocuğum var empati kuruyorum ve o çocukların anne ve baba olarak ayrı rol modeline, bir aileye ihtiyacı var. O çocuklar her ortamda o eksikliği hissedecekler zaten.
Akrabamız için daha kaybı çok taze ama bir kaç sene sonra evlenmesi hiç de tuhaf gelmez.

benim iki cocugum var,
su anki deneyimimle ben evlenirdim diye dusunuyorum.

Ama tamamen cocuksuzken boyle dusunur muydum, birden 5 yasinda cocuk sorumlulugu alsam kaldirabilir miydim, durust olayim, buna cevap vermesi cok zor. Sevgi yeterli degil. Es adayinin cok cok guven vermesi lazim. cocuk gelisiminden haberdar olmasi lazim, ve de cocugun annesi oldugu icin cok simartilmasina izin vermemeye gonullu olmasi lazim. Aksi durumda cok zor olur sizin acinizdan duzen kurmasi.

Toplum da suçlu, bir kadın şunu yapsa kimse kadınla konuşmaz, dışlarlar.

Nasip sözünü anlıyor çünkü bence insan zaman içinde. Onun için uzun kısa demiyor süreye.

Ne olur içinizde başkasının evladına bakacak sevgiyi hissetmiyorsanız evlenmeyin. İnsana bazen kendi evladı bile zor geliyor .Başkasının çocuğuna bakmak daha zor. O prensesin göz yaşına sebep olacaksanız kendi denginiz birini bulun.

Bencede evlenmeyin ama keşke bu ilişkiyi en başında istemeseydiniz. Sonuçta o adamla da ciddi bir ilişkiye girdin ve onun da duyguları ile oynamış oluyorsun şu konuyu açarak bile ...

Ailenize kabul ettirme sorunundan daha büyük bir sorun var.5 yaşında bir bebek . Onun sevgiye,ilgiye ihtiyacı var anne olmasanızda ablası olacaksınız. Okulu ,ergenligi o ozveriye hazırmısınız? İlerde kendi çocuğunuz olunca , ayrım yapmadan,o çocuğun iç dünyasını düşünüp ona göre davranacak mısınız? O güç yoksa boşuna vebal almayın yol yakınken bırakın.

Adamı seviyorsanız ve kızıyla anlaşıyorsanız niye olmasın? Her şey insanın bakış açısına bağlı. Ne güzel bir tane çocuğum oldu gibi de bakabilir insan. Annesi de yok muhtemelen anne yerine de koyar rahatça. Benim için bu hiç eksi olmazdı mesela, anaç biriyim çünkü çocuk bebek sevmem için illa kendimin olması gerekmiyor.

Ben eşi kanserden öldükten 6 ay sonra evlenen erkek biliyorum . Hayat erkeklere güzel.
Ben annemden zamanında şunu duymuştum.
Bundan nerdeyse 30 yıl önce.
Kadın meme kanserine yakalanıyor eşi kadın ölecek diye başka kadınla birlikte oluyor tabi o mahallede herkes biliyormuş.
Kadın üzülmesin diye kimse söylememiş.
Kadın bir gün yatağında saçlar yakalamış.
Anneme demiş esim beni aldatıyor öleceğim diye yatağımda saçlar gördüm benim saçım yok biliyorsun demiş.
Sonra kadın zaten üzüntüden ölmüş.
İnsanı gam duvarı nem yıkar diye boşa dememişler.

Evliligin ilk yili adaptasyon sorunu yuzunden cok zorlu bence. Siz hangisine adapte olmaya calisacaksiniz? Evlilige mi annelige mi? Ne kadar siz dogurmadiysaniz da cocuk cok kucuk oldugu icin otomatik sorumluluk yuklenecek ustunuze, ve esinizin ona annelik yapmaniz konusunda boyle bir beklentisi olacak.

Genç ölüm 2 yaşında kalan bi çocuk bu yüzden travması da ağır ne ara unuttun kadın olsa evlenmez ölmemeye çalışalım bu erkekler hemen unutuyor

Abartmasak 3 yil cok kisa bir sure degil ki.
Ben galiba cocuguma iyi gelecek biri olacaksa isterim esimin evlenmesini. Annesizlik cok buyuk eksik ya

Abartmasak 3 yil cok kisa bir sure degil ki.
Ben galiba cocuguma iyi gelecek biri olacaksa isterim esimin evlenmesini. Annesizlik cok buyuk eksik ya
Sevdiğim insanı kaybedip 3 yılda unutup yerine başkasını koyamam.çok çocuğunu düşünse daha önce anne olmuş birini seçerdi diye düşünüyorum olmazsa çocuğu Babannesi bakar diye düşünüyor muhtemelen

Adamin cocugunu dusunup dusunmedigini evlenmek istemesine baglayamayiz bence tanimadigimiz etmedigimiz adam sonucta. Herkesin tercihleri farklidir bikac ayda evlenmedigi surece bunun bir genelgecer suresi yok malesef.

Adamin cocugunu dusunup dusunmedigini evlenmek istemesine baglayamayiz bence tanimadigimiz etmedigimiz adam sonucta. Herkesin tercihleri farklidir bikac ayda evlenmedigi surece bunun bir genelgecer suresi yok malesef.
Çocuklu insanlar erkek kadın farketmez ilk önce bunu düşünmeli

Şimdi siz de aynı durumda olsanız birbirinizi çok iyi anlayıp karsilayabilirdiniz. Fakat siz bekar ve cocuksuzken karşı taraf dul ve çocuklu. Adamın önceliği kızı olacak ve siz daima ikinci planda kalacaksınız. Ve ömür boyu böyle devam edecek,buna raziysaniz olmaz diye birşey yok.

Merhaba ablacim...sanirim bu konuya cevap verebilirim zira ben ilk esimi kaybettim kizim 3 yaşındayken sonra da 7 yıl sonra tekrar evlendim...2. Eşim yillar önce boşanmış...boşanan insanın içi soğuyor öyle ayrılıyor ama eşi aniden ölen kişinin duyguları yarım kalıyor...ben asla eşi ölen kişi ile evlenemezdim...yasin genç neden hayata bastan zaten geçmişi olan ve uhtesi içinde kalmış biri ile baslayasin ablacim?Çok zor bekar birinin 5 yaşında çocuğa annelik yapması...Asla tam yaranamazsin inan bu mücadeleye değmez boşuna kendini bir ziyana atarsın...duygusal olarak düşün her tartışmada her üzülmede ya da sevismede hep aklına gelecek çünkü siz bekarsınız karşınızdaki zaten yaşamış bazi şeyleri...ha deseniz esinden ayrılmış;belki bir nebze....ama yarım kalmış...içinde kalmış...ölenin de sadece iyi yanları kaliyor akılda ölüm öyle tertemiz bir mahzunluk yapıyor...çocuğa çok üzüldüm ama denk degilsiniz olamazsınız...uzgunum gerçekler bunlar ablacim yol yakınken uzaklaşın bir de evlenip sizin de çocuğunuz olunca ömrünüz boyunca adaletli davrandığınız ispatı ile geçecek...gerek var mı bu jadar sıkıntıya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…