dul ve çocuklu biriyle evlilik (eş vefat etmiş)

merhabalar ,daha önce hiç evlilik yapmamış biriyim 30 yaşındayım . Biriyle görüşüyorum 34 yaşında çok kibar ,çok anlayışlı ,düşünceli biri.Sürekli onun yanında olmamı birlikte vakit geçirmemi istiyor ve çok iyi keyifli vakit geçiriyoruz.Eşi 3 yıl önce trafik kazasında vefat etmiş 5 yaşında bir kızı var kendisiyle yaşıyor .Evlenmek istiyor benimle ama ben aileme bunu nasıl diyeceğim ailem nasıl kabul eder bilmiyorum.Sizce ailemi karşıma alıp kişiyle evlenmek için mücadele etmeli miyim yoksa bu ilişkiyi bitirmeli miyim.
Çocuk demek sorumluluk demek. Bir çocuğa bakabilecek misiniz? annesi vefat etmiş çocuk yaralıdır ve çok kırılgandır. Yanlış bir hareketinizde eşinizle aranız açılabilir. tercihi ilk önce kızı olabilir

merhabalar ,daha önce hiç evlilik yapmamış biriyim 30 yaşındayım . Biriyle görüşüyorum 34 yaşında çok kibar ,çok anlayışlı ,düşünceli biri.Sürekli onun yanında olmamı birlikte vakit geçirmemi istiyor ve çok iyi keyifli vakit geçiriyoruz.Eşi 3 yıl önce trafik kazasında vefat etmiş 5 yaşında bir kızı var kendisiyle yaşıyor .Evlenmek istiyor benimle ama ben aileme bunu nasıl diyeceğim ailem nasıl kabul eder bilmiyorum.Sizce ailemi karşıma alıp kişiyle evlenmek için mücadele etmeli miyim yoksa bu ilişkiyi bitirmeli miyim.
sen gerçekten istiyosan bu evliliği ailen ikna olur bi şekilde ama sen gerçekten istiyo musun onu düşün çünkü

Bide şuna üzüldüm ölsek bizim kocalarda 3 senede unutup yeni birini bulacak 😢 çok erken geldi
Üç sene iyi yine...bir tanıdığım vardı eşi öldü adam sanki alev almış gibi birkaç ay içinde hemen evlendi.Yahu ne üzülmüştüm bende vah gidene derler ya

Üç sene iyi yine...bir tanıdığım vardı eşi öldü adam sanki alev almış gibi birkaç ay içinde hemen evlendi.Yahu ne üzülmüştüm bende vah gidene derler ya
Genç ölüm 2 yaşında kalan bi çocuk bu yüzden travması da ağır ne ara unuttun kadın olsa evlenmez ölmemeye çalışalım bu erkekler hemen unutuyor

Siz de en az babası kadar, hatta belki de daha fazla çocuğun bakımını üstleneceksiniz. Çok büyük bir sorumluluk almış olacaksınız.

Tüm tatillere, beraber yapılan sosyal aktivitelere vs çocuğu da gelecek. Baş başa vakit geçirme lüksünüz çoğu zaman olmayacak. Doğal olarak önceliği daima kızı olacak.

Ben bunları sorun etmem, kızıyla beraber güzel bir aile olabiliriz diyorsanız evlenin. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Şahsen ben yapamazdım.
Ki bunun üstüne onun annesi gibi olamayacak hiç bir zaman. 10 sene baksa adamdan boşansa ve ya bir şey gelse başına, çocukta gidecek. Sadece bakıcı gibi ne biliyim.. keşke yapılabilse ama insanız işte olmuyor sanırım, bir iki gün değil ki..

Her ne kadar sizi sevsede ilk beklediği kızına annelik yapacak oda hayat yolunda yardımcı olacak birisi.Anneligi henüz tatmadan bunu yapabilirim kendi çcuğum olunca da birlikte büyürler benim sevgim yeter ayırım yapmam diyebilirseniz evlenin.yoksa kendi çocuğunuz olunca onu ihmal ederseniz büyük günah

Normal de düşünün derdim de bilmiyorum bana çok masum geldi. Eğer gerçekten adamın sevgisine merhametine güvendiysem evlenirdim. Kız çocuğu daha 5 yaşında onu kendine alıştırabilir kendi evladın gibi sevebilirsin. Annesi belki hayatta olsaydı ve ayrı olsalardı iyi düşün zor olur derdim ama annesi vefat etmiş belki tutunacak dal olursunuz ona, niye olmasın ki :)

Bide şuna üzüldüm ölsek bizim kocalarda 3 senede unutup yeni birini bulacak 😢 çok erken geldi

Bende aynısını yazcaktım
Erkekler derler eşinin cenazesine gelenleri süzermiş kimi alsam diye derler yine aynen iyi beklemiş

Bizim komsu vardı kırkını beklemedi evlendi suriyeli biriyle kızlarıyla küstü vay efendim bana kadın bulmadılar diye 60 yaşında koca adam

Bende aynısını yazcaktım
Erkekler derler eşinin cenazesine gelenleri süzermiş kimi alsam diye derler yine aynen iyi beklemiş

Bizim komsu vardı kırkını beklemedi evlendi suriyeli biriyle kızlarıyla küstü vay efendim bana kadın bulmadılar diye 60 yaşında koca adam
Pis herif

Aslında sizin karakterinizle çok alakalı olumlu veya olumsuz cevap vermek, o yüzden sizin adınıza konuşamam. Ama ben olsam evlenirdim, o çocuğa da kendi çocuğumdan daha iyi bakar, kendi çocuğum kadar severdim. Çok üzüldüm çocuğa :(

Hiç kimse için ailemi karşıma almam. Bu konuda netim.
Ayrıca göze almanız gereken bazı şeyler var. Çocuğun annesi ölmüş..onun anneye ihtiyacı var. Anne olabilecek misiniZ? Direk bir çocuklu birisi olarak evliliğe başlayabilecek misiniz?

Ben hep söylüyorum çocuklu birisi çocuklu birisi ile evlenmeli. Çünkü kişi kendi ile aynı şeyleri yasayani en iyi anlar. Diğer türlüsü çok zor.

Bende aynısını yazcaktım

Gençken aşk daha taze olursa daha çok can yakar bu yüzden bana acı geldi işte bu yüzden ben adamı vefasız buldum

Herşeyden önce kendinizi 5 yaşında bir kız çocuğuna annelik yapabilirmisiniz bu soruyu cevaplayın dürüstçe annelik diyorum çünkü annesi vefat etmiş nişanlı yeni evli olmayacaksınız direk evli bir kızçocuk annesi olacaksınız sizin de evlatlarınız olduğu zaman hepsine eşit davranabilir misiniz böyle bir evlilik yaptığım için söylüyorum karşı tarafın iyi olması yetmiyor böyle evliliklerde sizin çooooookkk anlayışlı sabırlı olmanız gerekiyor inanın bir gün iki gün değil bir ömürrrr

Aileniz çocuğu olduğu için mi istemez?

Eğer sizin çocuğunuz ve tecrübeniz olsaydı olabilir derdim. Ama hiç bilginiz yok galiba.
İnsan bir çok şeyi anne olduktan sonra öğreniyor. Ve yeri geliyor hata yaparak öğreniyor. Kendi doğurduğu çocuğa bile tahammülsüz olabiliyor.

Nitekim çocuk gelişim bilginiz olsa da o çocuğa annelik yapmak isteyince üvey anne damgası yemeniz olası..

Muhtemelen annesiz olduğu için el üstünde tutulup her dediği yapılıyor da olabilir.
Yani demek istediğim bilinçsiz baba veya diğer aile büyükleri, bir ebeveyni eksik olan çocuklara kural koyamazlar.
Yemek, uyku, giyim, ders konusunda bir şeylere müdahaleniz onlar için baskı gibi algılanabilir.
Tam tersi de olabilir. Bu sefer size öğretmeye çalışırlar..

Siz de anladığım kadarıyla net değilsiniz. O çocukla tanışıp sonra ben yapamayacağım diye bırakmaktansa vazgeçin..

Hem eş hem anne ikisinide aynı anda aralarında zaman yokken olacaksınız üzerine düşünülmesi gereken bir konu ama kestirip atılmamasıda gerek aileden birine danışsanız bu durumu belki başarabilirsiniz büyük bir sorumluluk ama neden olmasın danışmakta oturup konuşmakta fayda var belki güzel bir anne olursunuz tabi bu size bağlı

3 yıl gayet uygun bir zaman. Ben de eskiden duygusal düşünürdüm ama böyle bir olaya çok yakınımda şahit olunca keşke birini sevse de evlense diyorsunuz. Resmen hayat işkenceye dönüşüyor geride kalan için, sevenleri için, sürekli yas halinde olmak. Burda kişinin kendisini iyi tanıması lazım, ilerde kendi çocuğunuz da olucak, kız erkek farketmez, erken yaşta anne kaybeden çocuğu sarabilmek çok özveri gerektirir. Yapabilirim diyorsanız, kendi çocuğum olunca da ayırmam(en azından davranışlarda) diyorsanız ve karşınızdaki insana güveniyorsanız neden olmasın. Ama öncesinde babayla da konuşmak lazım bunları, sizin çocuğa bir kaş hareketinizi bile kaldıramayacaksa, evdeki disiplin ve otoriteden tek ağız olunmayacaksa hiç girmeyin. Bir de yaşınız da genç, her açıdan böyle uyumlu olduğum birini bulamam diyorsanız, onu diğerlerinden ayıran çok üstün özellikleri yoksa o topa girmeyin.

Back
X