dul ve çocuklu biriyle evlilik (eş vefat etmiş)

Seninle ayni durumda biri vardi evlenmis adamin 6 yasinda kizi vardi kendi 6 aylik bebege sahipti. ama uvey anne sendromu düşmüştu diger kiz ilgi istiyor veremiyrdu yaptıkları gözüne batiyordu yani kisaca sinirleriniz merhametiniz evliya gibi olmali .
guvenecekseniz kendinize olur mucadele edin yapamazsaniz kimseyi umitlendirmeyin yol yakınken bitirin

merhabalar ,daha önce hiç evlilik yapmamış biriyim 30 yaşındayım . Biriyle görüşüyorum 34 yaşında çok kibar ,çok anlayışlı ,düşünceli biri.Sürekli onun yanında olmamı birlikte vakit geçirmemi istiyor ve çok iyi keyifli vakit geçiriyoruz.Eşi 3 yıl önce trafik kazasında vefat etmiş 5 yaşında bir kızı var kendisiyle yaşıyor .Evlenmek istiyor benimle ama ben aileme bunu nasıl diyeceğim ailem nasıl kabul eder bilmiyorum.Sizce ailemi karşıma alıp kişiyle evlenmek için mücadele etmeli miyim yoksa bu ilişkiyi bitirmeli miyim.
Bunun cevabı sizde. Ben yapamazdım. Evlilikler zaten zor. Ekstra zorlaştırmaya gerek yok.

Seninle ayni durumda biri vardi evlenmis adamin 6 yasinda kizi vardi kendi 6 aylik bebege sahipti. ama uvey anne sendromu düşmüştu diger kiz ilgi istiyor veremiyrdu yaptıkları gözüne batiyordu yani kisaca sinirleriniz merhametiniz evliya gibi olmali .
guvenecekseniz kendinize olur mucadele edin yapamazsaniz kimseyi umitlendirmeyin yol yakınken bitirin
Bi de ne gerek var?

Kendi dengiyle evlenip evde sarılarak film izleme, mutfakta yemek yaparken oynaşma, beraber duş alma, sonra bir bebek bekleme 🤰🏻 varken,

Senin olmayan bir çocukla evliliğe başlama da.

Evleneyim de ne olursa olsun kafası hep bunlar. Kendine yazık ediyor.

Herkese çok ama çok teşekkür ederim ,iyi ki varsınız.Sağlıklı düşünmeme yardımcı oldunuz. Cevabım kendisine olumsuz olacak. Ben o küçücük , tatlı kızın sorumluluğunu alamam ,hepimize yazık olur .Karşı taraf beni olumsuz hiçbir şey olmayacağına ,her şeyin güzel olacağına ikna etmeye çalışıyor ama aynı evde yaşayınca farklı olacağını biliyorum ,kendimizi kandırmaya gerek yok.

Bi de ne gerek var?

Kendi dengiyle evlenip evde sarılarak film izleme, mutfakta yemek yaparken oynaşma, beraber duş alma, sonra bir bebek bekleme 🤰🏻 varken,

Senin olmayan bir çocukla evliliğe başlama da.

Evleneyim de ne olursa olsun kafası hep bunlar. Kendine yazık ediyor.
Yok çocuklu evlenmek bunlara engel değil. 😉
Fakat iki tarafında deneyimi olmali

Herkese çok ama çok teşekkür ederim ,iyi ki varsınız.Sağlıklı düşünmeme yardımcı oldunuz. Cevabım kendisine olumsuz olacak. Ben o küçücük , tatlı kızın sorumluluğunu alamam ,hepimize yazık olur .Karşı taraf beni olumsuz hiçbir şey olmayacağına ,her şeyin güzel olacağına ikna etmeye çalışıyor ama aynı evde yaşayınca farklı olacağını biliyorum ,kendimizi kandırmaya gerek yok.
Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah. Her iki taraf içinde.

O kız çocuğunun yaşlarında bir oğlum olduğundan sanırım çok etkilendim. Yavrucuk annesiz kalmış minickken. Kendi çocuğunuz olunca ayıracaksanız, annesinin eksikliğini daha çok hissetmesine sağlayacaksanız lütfen girmeyin bu işe. Çok zordur, sorumluluğu ağırdır. Yeri geliyor kendi oğlumun bana vurmasına bağırmasına sinirleniyorum eşinizin çocuğu olunca daha da gözünüze gelecekse yapmayın. Minicik annesiz bir yavru. Kıyamam ya. Çok üzüldüm, ah.

Normalde bekar bir insanın çocuklu biriyle evlenmesine doğru bulmuyorum ama.
Burda anne vefat etmiş
Ben olsam kabul ederdim adamı seviyorsam tabi
Ufacık kız çocuğu annelik yapardım.
Ama adam boşsnmışsa o zaman yok yani

aynısını birebir yaşadık, kuzenimin eşi vefat etti ve geride 3 yaşında bir kız çocugu bıraktı.Kuzenim tekrar evlenmek isteyince çocuk hep sorun oldu.Sonra bir kişiyle tanıştı , çocugu kabul etti.Benim Allah korkum var , tabi ki kendi çocugum gibi olacak diyip evlendi.Şİmdi çocugun yüzüne bile bakmıyor, istemiyorum diyor.Kuzenim olacak mikrop da çocugunu dedesine bıraktı cici karısıyla keyif sürüyor.
Günahsız bir yavrunun sorumlulugunu alamayacakksınız hiç girişmeyin bu işe.

aynısını birebir yaşadık, kuzenimin eşi vefat etti ve geride 3 yaşında bir kız çocugu bıraktı.Kuzenim tekrar evlenmek isteyince çocuk hep sorun oldu.Sonra bir kişiyle tanıştı , çocugu kabul etti.Benim Allah korkum var , tabi ki kendi çocugum gibi olacak diyip evlendi.Şİmdi çocugun yüzüne bile bakmıyor, istemiyorum diyor.Kuzenim olacak mikrop da çocugunu dedesine bıraktı cici karısıyla keyif sürüyor.

Yaziklar olsun boylelerine ya olan cocuklara oluyor.

Konu sahibi bence dogru karar verdiniz. Uzaktan hersey guzel olacak vesaire dese de, ayni eve girince ortam tamamiyla degisecek. Psikolojik yukunu de hesaba katmak lazim. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Bu konuyu çocuk sahibi olmadan önce okusaydım neden olmasın, çok güzel olur şeklinde yüreklendirici birşeyler yazardım. Ancak şuanki tecrübemle çok çok çok ağır bir sorumluluk olduğunu görüyorum.

Çocuk dediğin varlığın fiziki, psikolojik, sosyal ihtiyaçları hiç bitmiyor. Anne olarak hep 2. Planda kalıyorsun. Bugün kendi öz çocuğuma bakarken ofladım, onu sevmediğimden ya da istemediğimden değil, o kadar yoruldum, o kadar belim acıdı ki koşturmaktan. Derin bir of çektim. Bunu siz yapsanız, üvey anne çocuktan bıktı, istemiyor, rahatsız oluyor şeklinde düşünülecek.

Kuzeninizin kızı iyi mi , mutlu mu şu an ? Kuzeniniz ; 3 yaşında süt kuzusunu kabul edemeyen hanımla çoğalmamışlardır umarım.

Normalde bekar bir insanın çocuklu biriyle evlenmesine doğru bulmuyorum ama.
Burda anne vefat etmiş
Ben olsam kabul ederdim adamı seviyorsam tabi
Ufacık kız çocuğu annelik yapardım.
Ama adam boşsnmışsa o zaman yok yani
olmuyor kardeşim çocuksuz bi taraf olunca olmuyor ben evlenip boşanmıştım eşimin ölen eşinden bi oğlu vardı neler yaşadım yaşattılar acırken acınacak hale düştüm yapamadım şimdi boşanma arefesindeyim hiç bir şekilde yaranamıyosunuz en ufak bişeyde adınız üvey anne oluyor

hayır maalesef, çocuk arada derede kaldı.Bazen anneannede bazen babannede bazen de üvey anne ile .
Kuzenim ve cici eşinin de bebekleri olacak.

Çok üzüldüm , yazıklar olsun onlara dersem size ayıp etmem umarım.

Allah doğacak evlatlarına sağlık , kuzeninizle karısına da akıl , fikir , vicdan , merhamet versin.

Ben olsam yapamazdım…

Şimdi çocuğa annelik etseniz bağrınıza bassanız öz çocuğunuz gibi, yarın bi gün çocukla en ufak bir tartışma yaşasanız (her anne kız gibi) baba hemen çocuğu koruyup o benim evladım sana ne oluyor der yüksek ihtimal. Ama bakımını da hep sizden bekler çelişkili bir şekilde.

Back
X