dul ve çocuklu biriyle evlilik (eş vefat etmiş)

Alyaayla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
1.378
1.112
133
35
merhabalar ,daha önce hiç evlilik yapmamış biriyim 30 yaşındayım . Biriyle görüşüyorum 34 yaşında çok kibar ,çok anlayışlı ,düşünceli biri.Sürekli onun yanında olmamı birlikte vakit geçirmemi istiyor ve çok iyi keyifli vakit geçiriyoruz.Eşi 3 yıl önce trafik kazasında vefat etmiş 5 yaşında bir kızı var kendisiyle yaşıyor .Evlenmek istiyor benimle ama ben aileme bunu nasıl diyeceğim ailem nasıl kabul eder bilmiyorum.Sizce ailemi karşıma alıp kişiyle evlenmek için mücadele etmeli miyim yoksa bu ilişkiyi bitirmeli miyim.

Güncelleme :Herkese çok ama çok teşekkür ederim ,iyi ki varsınız.Sağlıklı düşünmeme yardımcı oldunuz. cevabım kendisine olumsuz olacak ben o küçücük kızın sorumluluğunu alamam ,hepimize yazık olur .Karşı taraf beni olumsuz hiçbir şey olmayacağına ,her şeyin güzel olacağına ikna etmeye çalışıyor ama aynı evde yaşayınca farklı olacağını biliyorum ,kendimizi kandırmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Önce ailene demek yerine 5 yaşında çocuklu biriyle sen evlilik yapabilecekmisin onu düşün bunun kararını ver öyle ailene de

Hem bitirmeliyim mi diyorsan demek sevgin öyle sapasağlam değil sen daha net değilsin ki bide aileye diyeceksin

inanın kafam allak bullak.doluya koyuyorum olmuyor boşa koyuyorum dolmuyor ne yapacağımı bilmiyorum

ailem istemez ,kabul etmez .Mücadele etmesine ederim ama ilerde pişman olmak istemiyorum

bence bu çok çok büyük bir sorumluluk ben olsam ilişki yürütemezdim adamın über anlayışlı olması gerekiyor
evlilik başında zaten kavga gürültü oynaşma sevişme olayları çok oluyor siz bunların hiç birini yaşamayacaksınız çünkü evde size ait olmayan bir çocuk var
evlilik sorumluluğu alınırken üstüne başka birine ait bir çocuğun sorumluluğunu almak için merhaöetli ve çok anlayışşlı olmak lazım

inanın kafam allak bullak.doluya koyuyorum olmuyor boşa koyuyorum dolmuyor ne yapacağımı bilmiyorum
Oyle dışarda aşk yaşamakla sevmekle olmuyor evet yaslariniz yakin bu güzel ama siz o çocuğa annelik yapicaksınız onun sorumluluğu olucak okulu beslenmesi hastalığı bir yandan ev sorumluluğu eş sorumluluğu
Bide sizin bebek olucak

Bütün bunları düşünmek lazım herşeyimiz o 5 yaşındaki çocuğa ayarlı olucak
Ha ben yaparım sevgimi annelik duygumu veririm altından kalkarım
Seviyorum diyorsanız tamam

Ama siz daha net değilsiniz

ailem istemez ,kabul etmez .Mücadele etmesine ederim ama ilerde pişman olmak istemiyorum
Aile istemezse neyin mücadelesini veriyorsun ki?
Hep huzursuzluk hep stres.
İlerlemeden bitirmeli.
Bir daha da bile bile kendine ve ailene uygun olmayan biri ile ilişkiye başlama bence.

Sebeb bekar mısın?

Sizin önce çocuğu kabul edip onunla iyi anlasmaniz lazım..dışarıda herkes herkesle iyi anlaşır ama aynı evin içinde öyle olmuyor..birde çocuğun iyiliği için birşey yaptığında üvey anne damgası yememelisin..bu noktada evlenecegin kişinin bunun farkında olup ,buna göre davranması lazım..çocuğun annesi ölmüş olsa bile anneanne, dede var..onlar dolduramaz inşallah..

Bu büyük bi fedakarlık kendi çocuğunuz olduğunda ikisini de eşit tutabilirmisiniz ki bence annesi olmadığından diğer çocuk hep bi eksik olacak bazen eşit olsanız bile ona yetmeyip sorun çıkacak .aileyi ikna etmektense bu konuları düşünün

Yeri geliyo insan kendi dogurdugu bebege tahammül edemiyor. Birde siz uvey anne konumunda olacaksiniz, kizsaniz, kural koysaniz problem olacak buyuk ihtimalle. Esinizle yapacaginiz aktiviteler kısıtlı olacak, cocuk yemek seciyorsa ona ozel ayri yemek yapacaksiniz, okula gidiyorsa odevine yardimci olacaksiniz vs vs. Bunlari kaldirabilecekseniz ailenizle mucadele edin. Sunuda ekleyeyim, Yarin bebek sahibi olmak istediğinizde hazirda ilgi bekleyen baska bir masum cocuk olacak, denge kurmaniz gerekecek. Sahsen ben eksik kalacagimi dusundugum icin bu sorumluluğu alamazdim

Çocuğa çok çok üzüldüm. Daha süt kuzusuyken annesiz kalmış. Lütfen iyi düşünün. Yanınızda her daim öksüz bir çocuk olucak üstelik yaşı çok küçük. İlerde belki sizin de çocuklarınız olucak. Ben onu kendi çocuklarımdan ayırmam, affedersiniz çişini, kusmasını vs temizlemek zor gelmez, her türlü ihtiyacıyla öz çocuğum gibi ilgilenirim diyebiliyorsanız evlenin.

Çünkü burda konular okuduk defalarca. Eşinin ilk evliliğinden olan çocuğundan bir süre sonra rahatsız olmaya başlayan bir sürü kadın var. O öksüz çocuğa travma yaşatmayacaksanız evlenin

Siz de en az babası kadar, hatta belki de daha fazla çocuğun bakımını üstleneceksiniz. Çok büyük bir sorumluluk almış olacaksınız.

Tüm tatillere, beraber yapılan sosyal aktivitelere vs çocuğu da gelecek. Baş başa vakit geçirme lüksünüz çoğu zaman olmayacak. Doğal olarak önceliği daima kızı olacak.

Ben bunları sorun etmem, kızıyla beraber güzel bir aile olabiliriz diyorsanız evlenin. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Şahsen ben yapamazdım.

Sizin kişiliğiniz nasıldır biz bilemeyiz.Siz hazır mısınız çocukla yaşamaya.

Zor bir karar. Biraz duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz ama sizin olmayan 5 yaşında bir çocuğa bakmak çok zor. Keşke yapılabilinse, o çocuğun da yeniden bir ailesi olsa ama ben mümkün görmüyorum. Kendisine çocuğu olan biri daha uygun olacaktır. Sonra burada açılan konular gibi muhabbetler çıkacak. Yok çocuk kıskandı, yok hiç tek kalamıyoruz vs. Çocuğa yazık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…