- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
- 198
Buradan bakınca sizin deyiminizle dul birinin size tercih edildiğini düşünüyorum. Önemli olan anlaşmak ve sevgidir. Şımarık ben bir kere evleniyorum elbette herşeyi en iyisi hakkım diyen bir bekardansa beni anlayan bir evlenmiş boşanmış eşi tercih ederim.
Size göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?
Daha güzel cevapları da olmuştu zamanındaverdiği cevap hoşuma gitti de ayrıntısı öğrenmek istedim :)
Bu durumu daha çok yaşayanlara soruyorum..neden bekar erkekler ya da bayanlar dul birini tercih eder?
Öyle sandım ama niyet o değilmiş. Ama genel algı bu yönde maalesef..Çünkü haketmiyorsun. Boşanmış olduğun halde bir adam (hem de bekar) seninle evlenmek istiyorsa üzerine atlamalısın. Reddetmek gibi bir ihtimal yok.
Bir avukat arkadasim var. 38 yasinda. Sizin tabirle Dul, bence bekar. Demisti ki anne olmus kadinla evlenecegim. Ilk evliligim annelik yapamadigi icin bitti, ikinci anneligini gördüğüm biri olacak. Cunku sadece buna tahammulum yok.
Fakat ben denenmisi denemekten korkarım hep. O kadar cesur olamam gibi geliyor.
Bekar olsam yani :)
Veya ikinci üçüncü evliliğinden boşananlar için de dul değil Şen dul yazılsın. Yoksa ne bilelim bir evlilik mi geçirdi üç mü beş mi.
Hem madem tdk da boşanmış kimseye de dul denilir yazıyorsa, gidin dul maaşına yazılın bakalım devlet vercek mi?
Biz medeni durumu duz mantikla "evli, bekar" olarak ayirirken medeni durumu "single, married, divorced, widowed" olarak kategorize eden gavurlar (!) ne merakliymis insanların ozel hayatlarini didiklemeye. Bizden ogrenecekleri cok sey var.
Tercih edince ne oluyor dul olsada bekar yani bu nasıl soruBu durumu daha çok yaşayanlara soruyorum..neden bekar erkekler ya da bayanlar dul birini tercih eder?
Öyle sandım ama niyet o değilmiş. Ama genel algı bu yönde maalesef..
Boşanmış bir kadın bekarların aksine evliliğin ne menem şey olduğunu bilir ve mümkün olduğunca uzağında kalmak ister bana göre .. Ama gel de böyle düşünenlere bunu anlat..
Tamam da siz kendinizi yanlisliyorsunuz.
Divorced ve widowed farkli seyler iste.
Nufus cuzdaninda beyan edilmesinden bahsediyorsaniz, yine yaniliyorsunuz. Avrupa ulkelerinde oyle bir beyan yok.
Bu iki kavramin ayni sey oldugunu mu soyledim ben? Avrupa ulkelerinde kimlik kartlarinda beyan edildiginden bahsettim mi?
Kıymet bilinecek biri olduğu ne malum? Eski kocam benim kıymetimi bilmemişti meselaşimdiki sevgilimin kıymetini de eski kocam sayesinde çok iyi biliyorum, evlilikte nelere gerçekten ihtiyaç
konu çook başka boyuta geçti. eski sewgilisini arayp soran çokta onlar genelde entrika peşindeki ergen kafalar. yoksa karısı duymasın die kırk takla atmazlardı heralde.hiç evlenmemiş erkeklerde yeri geliyor evlendikten sonra eski sevgililerine dönüyor. yani bu işin evlisi bekarı yok. boşanıp karısına dönen erkekten çok evlenip de eski sevgilisini arayıp soran erkek daha çok.
Dul kelimesine neden bu kadar sinirleniyorsunuz ki? Evlenmek kadar boşanmak da haktır ama evet ikiyüzlü toplumumuz bunu hep inkâr eder. Kötü niyetli kullanılmasına ben de karşıyım. Ama hiç evlenmemiş bir genç kızla boşanmış bir kadın sizce aynı mıdır? Statü olarak bu ayrım yapılmalıdır, düşünün devlet dairelerini mesela. Dul maaşı diye birşey var. Kötü niyet olmadan bu ayrımın yapılması taraftarıyım. Neden bu kadar kızıyorsunuz anlamadım?
Dul kelimesine neden bu kadar sinirleniyorsunuz ki? Evlenmek kadar boşanmak da haktır ama evet ikiyüzlü toplumumuz bunu hep inkâr eder. Kötü niyetli kullanılmasına ben de karşıyım. Ama hiç evlenmemiş bir genç kızla boşanmış bir kadın sizce aynı mıdır? Statü olarak bu ayrım yapılmalıdır, düşünün devlet dairelerini mesela. Dul maaşı diye birşey var. Kötü niyet olmadan bu ayrımın yapılması taraftarıyım. Neden bu kadar kızıyorsunuz anlamadım?
Galiba konu sahibi bekar.. Hoslandigi adam da ona degil bi 'dul'a asik.. Hincini bu konuyla aliyorDevlet dairesinden mi maaştan mı bahsediyoruz şu anda, konu sahibi gayet açık şekilde bekarı varken dulu ne yapacaklar diye sormuş! İnsanın biraz yüzü kızarır bunu söylerken!
Konudaki kötü niyeti anlamayacak kadar saf kalpli misiniz anlamadım.
Birçok kadın b.k gibi giden evliliğini çevresi konu sahibi gibi boşanmış insanlara at gözlüğü ile bakıp, o boş zihniyetle konuştukları için devam ettiriyor, eşinden şiddet görüyor, aldatılmayı yok sayıyor. Dul kelimesi kimlikten kalktı da Bu boş kafalardan kalkmadı hala!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?